- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
Seraph 16 #6875 üzenetére
Szerintem úgy a legegyszerűbb kiszűrni, hogy megnézed van-e a feature listán TrueHD és/vagy DTS-HD dekódolás (a kettő jó eséllyel csak együtt bukkan fel, esetleg lemarad a szövegdobozból).
Ha ezeket a formátumokat tudja dekódolni, akkor tud hangot fogadni HDMI-n, hisz ezek nem mennek át SPDIF-en, illetve elméletileg az sem lehetetlen, de kellőképp valószínűtlen, hogy 1.3-as szabványú HDMI-je van (innentől működik a bitstream), és fogad is 8x24/96 LPCM-et, de a TrueHD/DTS-HD dekódolást már lespórolták a feature listáról. (Elméletben lehetne, hogy egy "tollvonással" gyártanak így olcsóbb modelleket ugyan abból a hardware-ből, de még nem láttam ilyet, nem is tűnik túl okos dolognak)Szerintetek milyen viszonyt ápolna egy Onkyo TX SR507 erősítő és a KEF c3-as háttér és c6 center sugárzóival? Nagyjából egy minőségkategóriába esnek, vagy ilyen erősítőhöz feleslegesen jó, netán kevés is ez a fajta hangszóró?
(Bár az erősítő ebben a tervben elég fix, ez most a legolcsóbb HDMI-n hangot fogadó AV erősítő.)Amitől én most parázok még az az, hogy az 1.3-as HDMI-vel nem lehet 120Hz-en hajtani 1920-as kijelzőket (akadásmentes 24FPS és polárszemüveges 3D...), ahhoz DiplayPort kell, és létezik is már Display Port audio is, lehet, hogy meg kéne várni ezt, vagy az 1.4-es HDMI-vel szerelt AV receiverket (a 3D-re már az is jó elvileg, és inkluzíve 120Hz-en kell futni, de 24/48 FPS-t kell fogadni, tehát ugyan úgy teljesül az akadásmentesség is).
Bár ez még elég távlati jövő, mire emiatt monitort cserélnék. (de az erősítőt megtartanám vagy 5-6+ évig)
Vagy megoldható az, hogy a HDMI-n csak a hang megy ki, a képet pedig display porton (vagy második kábellel, 1.4-es HDMI-n) küldöm a kijelzőre? Akár úgy, hogy az erősítő kimenetét is beledugom a kijelzőbe, csak nem arról rakom ki a képet, és akkor a gép két monitort is lát (ez most is így van nálam, csak két külön VGA-ról kötöttem be ugyan azt a monitort, mert mindkettőnek érzékelni kell monitort a működéshez), csak épp semmit nem kezdek a másodlagos megjelenítővel, aminek nem is látom a képét?
Itt csak az a buktató, hogy kénytelen-e ugyan azon a csatornán utazni a a kép és a hang. Tehát ha a lejátszó ablakát az elsődleges kijelzőre húzom be, akkor a hang is mindenképp azon a kábelen akar-e távozni, ami ahhoz megy, vagy azon hangeszköz felé távozik, amit a másik kábelen át felismert, és elsődleges hangkimenetnek állítottam be?
(Tehát egy kábel az AV erősítőbe, mögé a fake monitorra csak üres windows asztal képe megy a hanggal, amit nem is látok, de hallok. A másik kábel megy a monitorba, amire csak a kép megy.) -
p_milan
aktív tag
Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest