Keresés

Aktív témák

törölt tag

válasz Seraph 16 #6875 üzenetére

A 155-ös nem szedi le a hangot. A 255 már igen, de a képbe bele fog nyúlni. Ha rákeresel itt a topicban, bővebb infót is találsz erről.

• janos666

nagyúr

válasz Seraph 16 #6875 üzenetére

Szerintem úgy a legegyszerűbb kiszűrni, hogy megnézed van-e a feature listán TrueHD és/vagy DTS-HD dekódolás (a kettő jó eséllyel csak együtt bukkan fel, esetleg lemarad a szövegdobozból).
    Ha ezeket a formátumokat tudja dekódolni, akkor tud hangot fogadni HDMI-n, hisz ezek nem mennek át SPDIF-en, illetve elméletileg az sem lehetetlen, de kellőképp valószínűtlen, hogy 1.3-as szabványú HDMI-je van (innentől működik a bitstream), és fogad is 8x24/96 LPCM-et, de a TrueHD/DTS-HD dekódolást már lespórolták a feature listáról. (Elméletben lehetne, hogy egy "tollvonással" gyártanak így olcsóbb modelleket ugyan abból a hardware-ből, de még nem láttam ilyet, nem is tűnik túl okos dolognak)

Szerintetek milyen viszonyt ápolna egy Onkyo TX SR507 erősítő és a KEF c3-as háttér és c6 center sugárzóival? Nagyjából egy minőségkategóriába esnek, vagy ilyen erősítőhöz feleslegesen jó, netán kevés is ez a fajta hangszóró?
    (Bár az erősítő ebben a tervben elég fix, ez most a legolcsóbb HDMI-n hangot fogadó AV erősítő.)

Amitől én most parázok még az az, hogy az 1.3-as HDMI-vel nem lehet 120Hz-en hajtani 1920-as kijelzőket (akadásmentes 24FPS és polárszemüveges 3D...), ahhoz DiplayPort kell, és létezik is már Display Port audio is, lehet, hogy meg kéne várni ezt, vagy az 1.4-es HDMI-vel szerelt AV receiverket (a 3D-re már az is jó elvileg, és inkluzíve 120Hz-en kell futni, de 24/48 FPS-t kell fogadni, tehát ugyan úgy teljesül az akadásmentesség is).
    Bár ez még elég távlati jövő, mire emiatt monitort cserélnék. (de az erősítőt megtartanám vagy 5-6+ évig)
    Vagy megoldható az, hogy a HDMI-n csak a hang megy ki, a képet pedig display porton (vagy második kábellel, 1.4-es HDMI-n) küldöm a kijelzőre? Akár úgy, hogy az erősítő kimenetét is beledugom a kijelzőbe, csak nem arról rakom ki a képet, és akkor a gép két monitort is lát (ez most is így van nálam, csak két külön VGA-ról kötöttem be ugyan azt a monitort, mert mindkettőnek érzékelni kell monitort a működéshez), csak épp semmit nem kezdek a másodlagos megjelenítővel, aminek nem is látom a képét?
    Itt csak az a buktató, hogy kénytelen-e ugyan azon a csatornán utazni a a kép és a hang. Tehát ha a lejátszó ablakát az elsődleges kijelzőre húzom be, akkor a hang is mindenképp azon a kábelen akar-e távozni, ami ahhoz megy, vagy azon hangeszköz felé távozik, amit a másik kábelen át felismert, és elsődleges hangkimenetnek állítottam be? :U
    (Tehát egy kábel az AV erősítőbe, mögé a fake monitorra csak üres windows asztal képe megy a hanggal, amit nem is látok, de hallok. A másik kábel megy a monitorba, amire csak a kép megy.)

• p_milan

aktív tag

válasz Seraph 16 #6407 üzenetére

Leírod a pontos típusát? Lehet a samsungnak van hozzá valami spéci kábele, ami valami normálisba tudná alakítani.

Ha a sw osztja szét a hangfalaknak a jelet, akkor miért akarod rákötni az erősítőt? Egyszerűbb ha veszel egy új sw-t, annyira nem lehet ez jó. :)

törölt tag

válasz Seraph 16 #6399 üzenetére

utana kene nezni egy rca atalakitonak.

Aktív témák

Hirdetés