- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Dorian
félisten
Én is
-
Dorian
félisten
válasz
Thuglife #36548 üzenetére
Én úgy oldom meg, hogy:
- úgy helyeztem el, hogy a hátsó USB is könnyen hozzáférhető
- a laptopot viszem oda inkább a lejátszóhoz, 1 perc, semmi macera
- direkt külső tápos vinyót vettem, mert nagy méretű vinyónál könnyen belefut az ember abba, hogy nem elég neki az USB-s tápolás -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #36505 üzenetére
Most már elégedett vagyok a szobaakusztikával. Épp most ment el Nebulo, neki is tetszett
Kérdezd meg, milyen volt, amikor próbaképpen elvettük a kanapé mögötti falról a paneleketKisebb helyiségben fokozottabban kell figyelni az akusztikára, mint egy nagyobban.
Mondjuk a kezdeti üres állapotból elég rendesen berendeztem, csillapítottam ahol kell: nagyarcúság nélkül mondhatom, hogy sikerült. A bazi nagy plazma elé viszont mindenképp kell hangcsillapítás, egyelőre a bal front mögötti panelt teszem oda. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #36481 üzenetére
Fogalmam sincs. max egy pár napig használtam gyári centert tuningolt frontokkal, csak arra emlékszem, hogy a frontok leszólták (nem hangerőben) Azt hiszem a center mosott, topmpább volt hozzájuk képest, tuning után sokkal részletesebb lett a hangja. Főleg koncerteknél volt zavaró, ahol a centerre fokozott igény merült fel, hiszen az énekes(nő) hangját neki kell prezentálni.
Akkora javulás nem történt egyébként, mint a frontok esetében (a gyengébb minőségű hangszórók miatt) de ez is elég volt az egységes hangképhez.
Emlékszem, először egy Réka tornát kellett végigszenvednem a már tuningolt centerrel, először azt hittem, hogy rosszabb lett, pedig csak most már Réka hangjának minden részletét leadta, meg az apró felvételbeli környezeti zajokat, amikor belelehel a mikrofonba, stb. -
Dorian
félisten
válasz
Patice #36473 üzenetére
Én az erősítő tuningnak biztos nem állnék neki, ha nem tudom mit, miért, hogyan fogok csinálni, hogy bizonyos dolgokat érjek el. 15-öt amúgy is simán megér, hogy ne vesszen el az időmből (hány munkaóra lenne tapasztalatlanul?), amíg tökölök vele. De a 40ezer azért erős a mai piacon a Rotelért, alkudj. Én örültem, hogy 35-ért el tudtam adni, az reális volt. Mármint hangra simán megér annyit, de a mai piacon minimális a kereslet ezért túlkínálat van.
-
Dorian
félisten
A helyzet az, hogy még az én rendszeremen is ki lehetett hallani a tuningolt C6-ok és a nem tuningolt center közti különbséget. Mármint a hangzás nem volt egységes. Persze nem elviselhetetlenül, de annyira igen, hogy a center tuningra is áldozzak pénzt.
Jó, ez a másik oldala a dolognak, de erősítők közt is bőven van ennyi (inkább több) különbség. -
Dorian
félisten
válasz
Patice #36437 üzenetére
Csak győzze az ember megfizetni. Én kiegyeztem a külön sztereóban, egyelőre marad az átdugdosás, aztán később lehet, csináltatok egy hangfalátkapcsolót, de még utána kell néznem, mennyiben ront/ront-e a minőségen.
Gál István:
Annyiért jóhogy. Ha valamiért nem tetszik, simán tovább tudom adni, ahogy ennek az árát nézem még 2x annyiért is. De amúgy is kell valami kábel, mert nem hiszem, hogy jót tesz az egy szem hivoxosnak, ha oda vissza hajtogatom az AVR és sztereó közt.
Majd jövő héten jut el hozzám, összehasonlítom a hivoxossal, amelyik gyengébb, megy az AVR-be. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #36408 üzenetére
Nna. A 2809 ezen a tesztoldalon maximális csillagot kapott, a H/K360-at is lekörözve.
-
Dorian
félisten
Itt az Ohmokról jut eszembe, ne vegye senki készpénznek a specifikációt. Dali C6-ra is 8 Ohm--ot ír. Aztán tuning után Zoli mondta, hogy ok, a magassugárzó 8 Ohmos, de a mélyközepek 4 Ohmosak, és ugye az, ami számít terhelés szempontjából.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #36352 üzenetére
Hívd fel a Hifibarlangot, hátha van nekik elfekvőben meghallgatható. Én ott hallottam őket, igaz van már vagy 6 éve. Akkor majdnem vettem egy 710-est, csak azért nem, mert sikerült használtan piszok olcsón egy Tannoy M3-hoz jutnom.
JPW ugyanolyan megosztó, mint a Rotel: vannak rajongói meg akik utálják -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #36349 üzenetére
És a JPW310-et nem nézted, amit írtam? Emlékeim szerint a JPW-k kifejezetten jók mélyben.
-
Dorian
félisten
Nem ilyenből. Ez az akusztikai-nak nevezett szivacs semmivel sem jobb, mint a másik, csak drágább. Az, hogy "göröngyös" a felülete, az egy dolog, lényeg, hogy jó sűrű legyen. A linkelt boltban kapható 40kg/m3-es (kék) habszivacs akusztikailag már egyenértékű az azonos vastagságú kőzetgyapottal, a könnyebbek jócskán elmaradnak tőle. A kialakítás, dizájn, rögzítés nyilván egyedi megoldás kell legyen, ezt rád bízom. Néhány támpont:
- Valami szövet kell a szivacsra, mert UV-re sárgul és az amúgy se szép kék színe még ocsmányabb lesz idővelDe Valami vékony anyagot keress, nekem szakember a következőt tanácsolta: "közelről át lehessen fújni rajta" Nálam furcsa, de ez jelentette a legnagyobb macerát, mert olyan anyagot találni, ami vékony is és ki is néz valahogy elég nehéz.
-Minél vastagabb a szivacs, annál többet ér, de ha valami keretbe foglalod és légrést tudsz mögötte hagyni, a légrést az előtte lévő szivacs vastagságáig bezárólag szintén szivacsnak lehet számolni akusztikailag.A fentiektől függetlenül el kell mondani, hogy a legjobb megoldás az lenne, ha lenne hely a frontok körül.
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
hackeeeee #36295 üzenetére
A hangfaltuningot érdemes szakemberre bízni, nem olyan egyszerű, hogy vastagra cserélünk mindent. A minőség nem feltétlen a vastagságon múlik, ezen kívül a sarus csatlakozások átforrasztása, a belső tömítés cseréje, a doboz merevítése, a hangváltó kondik cseréje, beállítása mérések alapján, stb. is ugyanúgy része.
-
Dorian
félisten
válasz
hackeeeee #36291 üzenetére
A márkás minőségi hangdobozoknál is túlnyomó részt gagyi a belső kábelezés, tuning során ezt is cserélik, jelentős minőségjavulást érve el. Viszont ennek ellenére a hangfalkábel sem mindegy milyen, hiszen ott sokkal nagyobb távolságokról van szó, egyéb kábelek közt futva, stb.
-
Dorian
félisten
Hagyjuk. Kicsit dühöngtem (főleg mert egy fórumtársnak is kértem és mondtam neki, tuti csak a vágás-fényezés ára lesz) aztán levontam a tanulságokat.
Meg most is: Barátnőm fél füllel idefigyelve is simán vágja, merre van a zongora fordítva a térben a zenében. (Harcsa Veronika)
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #36262 üzenetére
Valószínűleg Excaliburt. Most van nálam kölcsönben egy másik jófajta kábel, ha az meggyőz, akkor beruházok én is.
Nekem gránit nagykereskedő a nagybátyám, kértem tőle. Aztán kifizettette.
-
Dorian
félisten
Nehogy trollkodásnak vegyétek, de a helyzet az, ha most kezdeném, vennék egy H/K 255-öt filmekhez csimbummnak, és sztereót mellé zenéhez. A Denon2809 és a H/K255 közti árkülönbségből pedig egy mostaninál még jobb DAC-t. Szerencsére sokan meg tudják állni - AVR-rel zenét hallgatni - és nem indulnak el a lejtőn sztereózni
(A mai teszt alapján vehetek új IC-t meg hangfalkábeleket)Igen Sanci, a távolsággal négyzetesen nő a szükséges teljesítmény.
-
Dorian
félisten
válasz
sirfer #36239 üzenetére
Azt mondom hogy a "gránitlap gumiőrlemény tappancsokon" jött be nagyon. A gránitnak szerintem subnál inkább akkor van jelentősége, ha padlószőnyeg van a helyiségben és/vagy lefelé sugárzó sub esetén. De mivel hűbelebalázs módjára levágattam (2cm-es), akkor már használom, és alatta vannak a gumik. Legalább jól néz ki
Úgy lomha terjengős sub-basszusom volt, így sokkal megfogottabb, és többféle mély hang jelent meg. (természetesen csak filmeknél használom) -
Dorian
félisten
válasz
sirfer #36237 üzenetére
Én Python kollégától kaptam egy darabkát, 3x3centis négyzeteket vágtam ki belőle, arra tettem a gránitlapot, amin a sub áll. Maradt még annyi, hogy teljen belőle 8 ilyen darabkára, eljössz és adok.
Barkácsáruházakban láttam amúgy ilyen mosógép alá való "szőnyeget" de az bazi vastag és tizede sem kell.
-
Dorian
félisten
válasz
t.kristof #35977 üzenetére
Na ezaz. A Vitas 30 igen jó, a Victa 25-re sok a panasz, hogy most a Vitas 25 milyen, arról gőzöm sincs. Ha jól tudom, a Vitas egy régebbi valószínűleg jobban sikerült sorozat. Egyébként én is majdnem Vitas 25A-t vettem, csak egy kiárustáson egy árban volt a 30A-val.
Kössél a tulajjal olyan megállapodást, hogy portzaj esetén visszavásárolja, a postaköltséget fizeted. Ha tudja, hogy nincs ilyen gond vele, akkor belemegy. -
Dorian
félisten
Heco-nál oda kell figyelni: a 25-ös Victa-nál sokan panaszkodtak erős portzajra, egyet én is hallottam. A sajátommal nagyon elégedett vagyok (Vitas 30A) bár annak a listaára 105ezer volt.
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
ricsik #35908 üzenetére
Az egyik nekem is útban van valamennyire: az erkélyajtót nem tehet kinyitni derékszögben, csak úgy 2/3-ig. Bár sarkig nyitni csak akkor szükséges, ha valami nagyobb dolgot viszünk ki-be, közlekedésnél elég csak ésszel kinyitni, nehogy nekivágjam.
Nekem a tüskék alatt gránitlap van, az pedig öntapadós filc tappancsokon. Így egyszerűen odébb lehet tolni a parkettán az egészet. Ez most épp aktuális, mert a tengerimalacot napközben behozzuk, este ki, hogy ilyen melegben ne főljön meg, és bazi nagy a ketrece. -
Dorian
félisten
válasz
ricsik #35884 üzenetére
Na akkor van örömbódogtag
Érdekes amúgy amit írtál, mert nálam sokkal jobb a színpadkép, ha csak kicsit vannak beforgatva a C6-ok. Persze, 45fokban is középre kerül az énekesnő, de az nekem elég kevés. Csak kicsit beforgatva sokkal szélesebb a színpadkép, nem zsúfolódnak össze annyira a zenészek. Persze mélysége is van, bár az sztem nem ettől függ.
Ha jól emlékszem, nálam úgy 2,8 m-re vannak a frontok egymástól (tőlem 2,7-re) és a frontok felém eső 2 sarkának az eltérése 4-5 cmVéleményem szerint az a jó felvétel, ahol néhány mikrofonnal van felvéve az egész együtt, nem pedig külön sávok összevágva. Sajnos ez egyre ritkább, mert sávokat vagdosni sokkal egyszerűbb.
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #35836 üzenetére
Amiket én töltök, szinte mindegyik bír angol DTS hanggal, mellette pedig a magyar DD (AC3) lebutított bitrátával. Amit ő akart írni, azok a HD hangok: "ezért is igyekszem teljes BD lemezképfájlokat letölteni"
-
Dorian
félisten
Próbálok címszavakban válaszolni a felmerült dolgokra:
Muzsikpeti, Cekkk:
De, zaj volt, ritmikus, magas frekis "prüntyögés" Ezek szerint az Alcess ilyen mértékű zavarokat nem képes kiszűrni, gondolom ez már a dinamika rovására menne. Érdekes, viszont, hogy a Rotelnél, vagy a Denon avr-nél nem tapasztaltam ilyent. Lehet, hogy a gyári erősítőkben van valami beépített szűrés?
BBéci, Bajnokpityu:
A TV is sajnos ezen a hálózati körön van, de sem annál, sem a többi dolognál (állólámpa, médialejátszó, hifis és házimozis különböző készülékek) nem tapasztaltam ilyesmit, pedig most egyenként leteszteltem mindent. A tévét sajnos nem is nagyon tudnám máshová dugni, de azért a hálókábel mindkét végén ott figyel a ferritgyűrű, precízen elhelyezve, talán ér valamit. A telefonnal is gondban vagyok, mert nem mobiltöltő, hanem a vezetékes-hordozható készülék dokkolója, és telefoncsatlakozásom csak ott van a lakásban, így a tápját most másik helyről, hosszabbítóval táplálom meg, nem túl esztétikus megoldás.
-
Dorian
félisten
Az én Rotim is új gazdára talált tegnap, írt is ma az új tulaj, hogy milyen jó. A tuningot mindenképp javasoltam neki.
Egy történet a hülyeségemről:
A Hivoxos Castort, amit vettem, odaadtam Zolinak, nézze már át, mert a teteje repedt volt, és valami cicergést (nem búgás) hallottam a hangfalakból, talán megsérült a tápja... Szenvedett vele, gyak. újraépítette az egészet, nála nem volt semmi. Ma meghozta, újra cicereg. Kihúzgáltunk meg bedugtunk már mindent mindenhonnan, fejvakarás... És ekkor kihúztam egy teljesen másik aljzatból a telefon tápját. Azt hittem kivágom az ablakon. Méghogy nincs értelme hifiben a külön ösvénynek...
Úgy égett a fejem, mint állat.Egyébként nálam Bajnokpityuval ellentétben a DAC-re jelentős jótékony hatással van az Alces, erre ma jöttem rá a nagy dugások közepette.
-
Dorian
félisten
válasz
kokoistvan #35598 üzenetére
Erősítőt használtan érdemes venni, mert fél-harmad áron hozzájuthatsz.
A Denon 1311-es AVR-t egyébként agyonveri zenében a 710-es Denon sztereó, azzal együtt, hogy az új Denon sztereók nem olyan jók, mint a régiek, azokat is inkább az 1000-es sorozattól érdemes venni. Használtam 30-50ezerért olyan sztereót kapsz, ami bőven a hangfalaid szintje felett teljesít, és még egy jó kis külső DAC is belefér.
Nézz körül az AVX, AVfórum, és itt a hardverapró hirdetései közt, ha néhány megtetszik, linkeld be és elmonjuk a véleményünket. -
Dorian
félisten
válasz
day2day #35493 üzenetére
Hogy lehet megtrükközni? Egyszerűen ráírnak valami jól hangzó adatot, gondolom a kutya sem ellenőrzi. Egyébként az a nem mindegy, hogy megfelelő hangnyomással képes-e kiadni az adott frekvenciákat a doboz, jellemzően a mély felé hatalmasat esik a görbe. Lehet, hogy műszerrel mérhető a 20-30 Hz amit ezekre írnak, ezáltal jogilag védhető, csak ezzel te, mint felhasználó nem vagy kisegítve.
-
Dorian
félisten
válasz
Gál István #35453 üzenetére
Szerintem spórolás leginkább a középkategória és azalatt volt, felette presztízsből sem tehették, ill. azokon már van akkora haszonkulcs, amibe belefér.
-
Dorian
félisten
válasz
Gál István #35448 üzenetére
Sokan írták, hogy a Denon 7-8-9-10-es modellek nem sikerültek igazán a korábbiakhoz képest, a válság miatti spórolás miatt, plusz bele kellett hdmi-t meg HD kódekeket is tenni. Talán BBéci is említette. Persze a többi gyártó is így volt ezzel.
A 11-est teljesen átalakították, hangban is javult, de állítólag a 12-es sorozat még jobb lett. Keressetek rá, több helyen is olvasható (pl. az AVfórum-ban is) -
Dorian
félisten
válasz
Thuglife #35388 üzenetére
Nemrég a hifis topikban írtam, hogy meglepődtem, amikor Kalkbrennerrel meg Michael Jacksonnal is kipróbáltam az új sztereómat. Persze jó nyersanyag is kell hozzá, de eszem ágában sem volt, hogy ezeknél a zenéknél is milyen minőségi hangzást kap az ember egy jó rendszerrel.
-
Dorian
félisten
Izé. Mainstream - Rammstein nem teljesen ugyanaz
Akkor neked megfelelő lesz ez a készülék.(#35384) Thuglife:
Nem korfüggő ez, az emberek túlnyomó többségét egyszerűen nem érdekli a hangminőség-téma (ill. olyan szinten, hogy ne búgjon, ne recsegjen), legyen 55, 30 vagy 20 éves. El kell fogadni, hogy nem mindenki olyan hangbuzi, mint mi -
Dorian
félisten
Baszki én a Gladiátort még számítógép monitorról néztem a kolesz szobában. Igaz már akkor is mindenki a mi szobánkban nézett filmet, mert 21"-os monitorom volt és az első hangrendszerem: A Videoton 6363 borzalom a hozzá tartozó Videoton tökömtudjamilyen hangfalakkal
Nagyon dolgoztam, szóval csak kaja közben futottam át a topikot telefonról és láttam a nevem
Mit is oldottam meg? A védőcsövezést? Egyszerű volt, a lakás építésekor már gondoltam rá. Aztán 2x átvéstem a végét más helyre ahogy többet tudtam meg a házimoziról
Vagy az akusztikát? Na azzal többet foglalkoztam, a kezdeti csupasz nappalit szerintem egész jól berendeztem. Csak lenne nagyobb. Épp most néztem: a tulajdonképpeni hangtér, a front-surroundok által bezárt négyszög 15 m2-es, ehhez jön még 10 m2 oldalt.
Integra:
Gondolom miután lehugyozta, lábfejjel ivartalanítottad -
Dorian
félisten
Dehogynincs köze. Ha valaki nem igazán minőségi rendszert hallgat otthon, ha kipróbálja is a kábelcserét, valószínűleg akkor sem hall különbséget, tehát teljes hittel mondhatja, hogy hülyeség az egész tápkábel dolog. Mint pl. a dugvilla forgatás. (Ami még annyiban bonyolultabb, hogy pl. a Castor tök szimmetrikus felépítésű, mindegy neki, hogy dugom be)
-
Dorian
félisten
Ha már mindenképpen hasonlatok kellenek, a szennyvíztisztítós példa inkább egy hálózati kondicionáló-szűrő eszközre igaz (Az Alcesnek azonnali és egyértelmű hatása van). A tápkábel cserét ahhoz hasonlítanám, amikor egy szűk helyen örvénylő folyó vize szélesebb mederbe érve megnyugszik, kiszámíthatóvá válik.
-
Dorian
félisten
Autós példák helyett én egyszerűen elismerem, hogy fogalmam sincs az okokról, nem is értek a villamosságtanhoz.
De nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy amikor hangminőség javulásról beszélünk egy tápkábel okán, nem hatalmas, erősítő vagy hangfalcsere szintű változást kell beleképzelni, és erősen rendszerszínvonal és akusztikafüggő is: egy bizonyos szint alatt egyszerűen nem lehet kihallani. -
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #35261 üzenetére
Nekem csak az időzített kikapcsolás hiányzik a Denonról, olyan alap funkció... Vagy csak hülye vagyok és nem találtam?
-
Dorian
félisten
válasz
adamssss #35211 üzenetére
Figyelj, én annak idején hazahoztam, kipróbáltam listaáron 50ezres Furutech hálózati kábelt. Visszavittem, mivel nem hallottam különbséget. Tehát nem lehet rám fogni, hogy belehallom csak mert drága, jó hírű termék. Viszont azóta rettentő sokat fejlesztettem a szobaakusztikán (és a rendszeren is), így már érzékelem a különbségeket. Éhhalál szélén álló etióp kisgyerek sem értékeli a normál vendéglői koszt és Michelin csillagos éttermi kaja közt a különbséget, örül, hogy enni kap.
-
Dorian
félisten
Tápkábel-ügyben én még mindig nem jutottam előre, sajnos semmi időm mostanság otthon hifitesztelgetéssel (főleg kábelgyártással) foglalkozni
Valószínűleg a konnektor-Alces összekötésből a Hivox tápkábelt megkapja a DAC, oda gyártok egy Pithon-Pityu féle házi megoldást. A subot is érdemes lenne kipróbálni ilyennel, (nem tudom van-e tapasztalatotok van-e értelme subnál lecserélni a gagyit?) Az AVR-sztereó közt jelenleg átdugdosom a másik Hivox kábelt, mikor melyiket használom, de gyanítom, hogy előbb-utóbb meg fogom unni ezt a macerát... Zolival beszéltük, hogy próbál valami minimáldizájnos, Lacy-félénél olcsóbb hangfalátkapcsolót kitalálni, mert az állandó átdugdosás egy idő után nem tesz jót a csatlakozásoknak. És akkor még ehhez kell, egy csomó plussz hangfalkábel is, remélem tudok a meglévővel azonost szerezni...
Szóval önteni kell még ebbe is egy csomó pénzt -
Dorian
félisten
válasz
TazLeacher #34854 üzenetére
A számítógépes játékok
Régebben amikor játszottam, ált. fejhallgatóval tettem. Ez jó időben nyitott ablakoknál elég vicces volt, a szomszédok csak annyit hallottak, hogy
" Gyere elő, kinyírlak te rohadék!!!! " -
Dorian
félisten
Nálunk szerencsére többnyire fiatalok laknak, nem nagyon van probléma. Igaz tisztességesen meg is van építve a ház (az építő cégnél dolgoztam akkor) + direkt úgy választottam lakást, hogy minél kevesebb közvetlen szomszédom legyen, úgyhogy 1 oldalsó szomszéd van csak, ill. kettő, de ő másik lépcsőházban, úgyhogy nem tud átjönni
Alsó csaj mintha itt sem lakna, felettem meg 15 éve barát haverom lakik.
A kettővel alattam lakó csaj szokott néha panaszkodni, de nem a zenére, inkább a filmekre. A mélyhangok ellen nem nagyon van ellenszer. Dehát ha robbantanak az legyen robbanás -
Dorian
félisten
válasz
nebulo5 #34792 üzenetére
Antennaügyben kérnék segítséget. A helyzet, hogy nem hallgatok rádiót az erősítőmmel, mert a kis dróttal amit adtak hozzá, baromi rossz a vétel, TV koaxra kötve meg emlékeim szerint csak 1-2 csatorna jön be. Próbáltam egy számítógépes TV/rádió tunerhez adott Y antennakábellel is, az sem ér semmit.
Szóval milyen hogy kell elképzelni ezt a Kácsás antennát? Drót? Teleszkópos csőantenna? Tányéros? Beltérben is jó vagy ki kell vezetni? Gyanús, hogy a ház vasbeton födémei eléggé leárnyékolják a jelet... -
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #34755 üzenetére
A "C" sorozatú Samsungok képesek optikai kimeneten kiadni az 5.1 csatornás DTS-t, vagy lekeverni saját 2.0-s hangszóróra. Emlékeim szerint (mert már egy éve nem használtam a belső lejátszóját) annyi a trükk, hogy minden film előtt a beépített lejátszó menüjében külön be kell állítani.
-
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #34735 üzenetére
"Nem hall semmit, mert csak azért sem érdekli"
Tegnap elfelejtettem megemlíteni, hogy ez (vagy az "ilyen állat márpedig nincs") a másik véglete az általa említett "Megvettem a drága kábelt és beképzelem, hogy jobb" hozzáállásnak.
Béci:
Tegnap este nem tudtam tesztelni a hálózati kábeleket, mert későn értem haza, ma pedig vendégek jönnek -
Dorian
félisten
Ezt szerintem sosem győzöm hangsúlyozni kábel (főleg hálózati) ügyben: El kell a rendszernek érni egy (átlaghoz képest) elég magas szintet, hogy ezek a különbségek érzékelhetőek legyenek.Éppen ezért nem is csodálkozom, ha sokan jönnek azzal, hogy nincs / nem hallanak különbséget. Ajánláskor is figyelembe kell venni, hogy mihez kell a kábel: hiába jobb egy drágább másik, ha az illető rendszerén ez nem érzékelhető. 32"-os lcd-hez sosem ajánlanék 1000 Ft-os nál drágább hdmi-t, vagy 10ezres tápkábelt mondjuk egy 308-as Onkyohoz.
Az extrém kábelvastagságoknak is értelmes határt érdemes szabni. Nem is tudom minek használok 4mm2-es hangfalkábelt, amikor az erősítőben meg a hangdobozon belül is kis vékonykával csatlakozik. -
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #34662 üzenetére
Ilyen szőke fejjel milyen érzésű lennél
Ja még annyit akartam írni, hogy azért is volt olcsón hirdetve amit vettem, mert az erősítő fedőlapja el van repedve, tehát ezzel még lesz költségem, ha nem akarom így nézegetni. Kitaláltam, hogy milyen jól nézne ki átlátszó plexiből, de beszéltem a Zolival, a műanyagos kapcsolata megszűnt, így fémből lesz.
-
Dorian
félisten
válasz
Gál István #34659 üzenetére
Én nagyon csodálkoztam, hogy eddig kellett várni, hogy 100-ért lecsapjanak a C8-ra. Vagy csak keveseknek van normális méretű nappalija...
-
Dorian
félisten
A "rendszer és csomag" témában:
Mivel a Castort egyedül máshol 80-90-ért láttam hirdetve, ezért még szép, hogy megérte a kettő 80-ért. Aztán 5-ért még megalkudtam a Hivoxos tápkábelre is, az amúgy is kellett.
Egyik haveromnak intéztem korábban egy szintén csomagban, nagyon olcsón (23-ért) hirdetett 1-es Alces + régebbi Bubo + Hivox IC-t.
Ebből az IC-re megpróbálok vele egy baráti alkut kötni, akkor tovább épül a rendszer -
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #34638 üzenetére
Bocs, eddig melóztam, futom át visszamenőleg a sok hsz-t.
35-öt szeretnék kapni a Rotelért. Meghirdetni majd 38-ért fogom, úgyis mindenki alkudni akar.
A 2-es Alces ügyben még nem tudom, ki fogom próbálni, hogy mekkora különbség van: 4-esbe szeparáltan dugva a dolgokat vs. 2-esbe úgy, ahogy most van: erősítőt külön és többit 3-as elosztóra. ha nincs nagy különbség lehet, hogy a 4-est adom el, mert azért az jóval többet ér. -
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #34629 üzenetére
Lecsaptam egy jó ajánlatra, így kedvező áron jutottam egy olyan erősítőhöz, ami hangban kb. egyenértékű a Rotel tuningolt változatával. A Rotelről azt kell tudni, hogy így alapkiépítésben is bőven ára felett teljesít (csak ki kell várni a fél óra bemelegedési időt) de az ár felébe kerülő tuninggal kb. 150ezres hang érhető el. Erről bővebben Bajnokpityu tud mesélni, ő megcsináltatta a sajátját.
Ja ugyanitt 2-es Alces hálózati kondícionáló is eladó. -
Dorian
félisten
válasz
Integra #34605 üzenetére
Nincs benne tapasztalatom, de szerintem nem, vagy nagyon minimális képminőség-különbség lesz észrevehető, és ehhez drága kábelből elég hosszút (=drágadrágadgrága) kellene venned .
Nem nagyon hallottam még, hogy TV-ket, projektorokat tápkábeleznek, inkább az erősítőket szokták, hangban sokkal nagyobb hatása van. A helyedben a H/K 355-öt ajándékoznám meg egy jobb tápkábellel. -
Dorian
félisten
Nem akarok elhamarkodottan ítélkezni, de tegnap lecseréltem az erősítőm (Denon 2809) tápkábelét egy Hivoxosra (eddig sem "számítógépes" tápkábele volt, hanem egy haver által gyártott 3*2,5mm-es "bikacsök"), és bazinagy hangminőségbeli javulást tapasztaltam (mozihangról beszélek most), jóval tisztább lett a hangzás és a térleképezés is jobb. De nem volt cserélgetős teszt (azért írtam, hogy nem akarok elhamarkodni), filmeztünk és azért ismerem az erősítőm hangját már. De ma kipróbálom régebbi, ismerős filmekkel, koncertekkel is.
-
Dorian
félisten
válasz
Gál István #34575 üzenetére
38-as Denonom nem volt, csak 28-as van, ami mondjuk egy kategóriával kisebb (ahogy nézem 28-ast és 33-ast sosem adnak ki egy évben)
A 2809 is jó zenére, persze. Egy darabig azt hittem megtaláltam a túinvant. De egy 35ezres Rotel simán veri (ha bemelegszik) Ebből mertem következtetni, hogy egy 2x ennyibe kerülő sztereó biztosan odaverne a 38-as Denonnak is. -
Dorian
félisten
Erre válaszoltam:
"A 3808 szerintem zenén nem szégyenkezhet, gondoltam én hogy vennék ilyen 50-70 ezres stereot zenére de mint kiderült jóval drágábbal kellene kiváltanom"
Tehát itt teljesen mindegy mennyi volt újkorában, használt 3808 és használt 50-70ezres sztereó viszonylatáról van szó: 50-70ezerért nagyAVR verő sztereóra tehetünk szert. (ha bevállaljuk a hangfalkábel átdugdosást és esetleg a távirány hiányát)
-
Dorian
félisten
válasz
Gál István #34570 üzenetére
38-as Denont is agyonveri egy használt áron 50-70ezres sztereó.
-
Dorian
félisten
válasz
torma1981 #34479 üzenetére
Egy jó minőségű alap típus neked elég lesz (Kácsánál ami kapható, az megbízható, kb. 1000Ft/m).
Optikai kábelnek pont előnye, hogy ugyan nem olyan jó a jelátvitel a 2x-es oda-vissza alakítgatások miatt, de az hosszú távolságoknál is zavarmentes marad, hiszen fény utazik, nem elektromos jel. Szóval emiatt nem aggódnék. -
Dorian
félisten
Minek ezzel ennyit vacakolni, használni kell és kész.
-
Dorian
félisten
válasz
TazLeacher #34455 üzenetére
Az első 10-20 órában hallgasd halkan (ekkor változik legtöbbet a hangja aztán még a köv. 100-ban kicsit javul) aztán mehet rá a 1/2 - 3/4 hangerő. Hangosabban meg úgysem fogod sosem
-
Dorian
félisten
válasz
TazLeacher #34450 üzenetére
Csak annyi, hogy amíg be nem járatódott nem lesz olyan jó hangja, ettől még nyugodtan lehet normálisan használni, annyi, hogy a hangerő ne legyen csutkán úgy 100 óráig.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #34445 üzenetére
6010-esből pl van OSE és kifejezetten van OSE KI, amit jelentősen jobbnak mondanak, főleg dinamikában, mint a másik verziót.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #34440 üzenetére
Nem is csak SE Malacon, hanem SE KI signature-sen agyalok.
Sanci38:
Persze. De én sem írtam olyant, hogy nem lehet vékonyabb, nálam is az.
-
Dorian
félisten
válasz
TazLeacher #34437 üzenetére
Igen, párban. Természetesen a front és a surround kábeleinek nem kell ugyanolyan hossz
Ami még a témában érdekes lehet: a front és center kábelének jó ugyanolyannak (nem hosszban, hanem típusban, vastagságban). -
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #34426 üzenetére
Épp tegnap tették fel nekem ezt kérdésként "Ennek sosem lesz vége?"
Aztán megemlítettem a hölgynek, hogy akkor veszek egy 600-as Hondát.
"Akkor inkább a hificuccok..."
Aktív témák
Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby rádiós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- EAFC 25
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest