- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
Aktív témák
-
ricsik
őstag
válasz
xtremetuning #23025 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ.
-
ricsik
őstag
Monoblokkokat mikor szokták használni? Ha már annyira High End a rendszer, hogy minden egyes hangfalhoz külön erősítő kell, ha már egy sztereo, vagy netán egy több csatornás végfok már kevés lenne?
-
ricsik
őstag
Pl. hangfalban melyik jelenti a magasabb kategóriát? A High End, vagy az Audiophile? Hogyan lehet megkülönböztetni egymástól őket?
-
ricsik
őstag
Hasonló a téma, megbeszéltük, hogy a hdmi digitális, így nem nagyon kéne lennie különbségnek 2 kábel közti képminőségnek. Mégis van. Node mi a helyzet, ha az adott film NAS-ról, vagy PC-ről, vagy akármiről megy hálózaton keresztül? Elvileg az ethernet kábel egy filléres dolog, métere párszáz forint. Az vajon beleszól a kép minőségébe? Ha nem, akkor mért nem? Elvileg ugyanaz a digitális jel megy át rajta is, mint hdmi-n amikor megy tovább a média lejátszóból, vagy erősítőből a megjelenítőbe. Valaki tudja hogy van ez?
-
ricsik
őstag
Remélem nemsokára én is csatlakozom a HK táborba. Megnéztem, nem kamu az 1.4 hdmi :[link], remélem nem csak ezekhez a modellekhez lesz, hanem sorban kiadják a többihez is. Úgy tudom a 2600-as nálunk a 260-as 1 az 1-ben, szóval van remény.
-
ricsik
őstag
válasz
krilinn #22595 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék mit tudnak, régebben nézegettem őket. Csak tippelni tudok, de azt mondom szerintem döngetésre termett, disco, tucc zenékhez tuti jó, de a fentebb említett műveket nehezen hiszem, hogy rendesen vissza tudná adni. Csak tipp.
csövön rengetek video fenn van róluk, legtöbbön kifele dőlnek a falak a basszustól. A szobát tuti szétkapja. Ja és nem ilyen AV-kel szokták hajtani őket, hanem olyannal, amibe több kakaó van. kb 500-1000 wattosokkal.
Még a CW cégszöveg is az hogy LAUD speaker company, ami nem a hangfalra utal, hanem hogy hangos. Nem azt írják hifi, vagy high end, stb..
-
ricsik
őstag
válasz
xtremetuning #22576 üzenetére
Nagyon szimpatikus az egész cucc, remélem eljutok idáig egyszer. Az ára meg abszolute "baráti".
-
ricsik
őstag
válasz
xtremetuning #22564 üzenetére
És hogy van bekötve a nuforce? Csak alátettél egy CD lejátszót koaxon és a hangfalakat?
-
ricsik
őstag
válasz
ToxLee #22398 üzenetére
Onnan, hogy elkértem egy barátom kábelét tesztre. Az övé valami ismeretlen volt kb 1000 forintos, de határozottan jobban szólt vele a C6. Csak azért nem cseréltem le eddig, mert megvárom az új erősítőt. Akkor megy a levesbe minden kábel: hangfal, hdmi, optikai, sub. Sajnos ezekből mindegyikből fos kategóriát vettem. Viszont a leckét megtanultam.
-
ricsik
őstag
válasz
Mr Paris #22333 üzenetére
Én ezekhez a dobozokhoz egy használt erősítőt néznék max 15-20e Ft-ig, azt is úgy, hogy lebeszélném az eladóval, hogy teszteljük le a filipsz hangszórókat, mennek e rendesen. Ha jobb minőségre vágysz, akkor vehetsz jobb erősítőt, de ezekhez a dobozokhoz nem éri meg. Ha meg később akarsz hangfalakat, akkor én várnék kicsit és a jobb erősítővel egyszerre venném meg őket. Itt a minimum szint a JBL SCS178. Szvsz
-
ricsik
őstag
Közben megnéztem az avx-en, kevesebb, mint 6 óra alatt ment el egy HK255 jó áron. Résen kell lenni!
-
ricsik
őstag
Nem tudtok véletlenül egy jó videó szerelőt Pesten?
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #22069 üzenetére
Nekem is mákom volt, a frontokat és a centert 100-ért kaptam meg. A front fél éves, a center pár hónapos volt. Makulátlan állapot, dobozban, minden tartozékkal. Azt hiszem jó vétel volt.
A C1 ára viszont fájt, azt csak újonnan kaptam, 60e volt. Ez mind már az áremelés után volt.
Jobban jártam volna, ha előbb veszem 140ért az egészet újként. De elkéstem vele kb fél évet.
Remélem jól kijönnek majd a HK255/260-al, döntöttem, ezt fogom venni hozzájuk, remélem nem bánom meg. -
ricsik
őstag
válasz
KTTech #21985 üzenetére
Ezzel vitába szállnék. Az a 100e ár darabra értendő, ha a többi fal is ilyen típus akkor az 3 kiló feletti összeget takar mély nélkül. ahhoz szerintem egy picivel jobb való pl HK 255/260 vagy Denon 1911, vagy esetleg egy Marantz 5005. Akkor nem alulról súrolná az erősítő a hangfalat, később nagyobbra váltás esetén még jó lenne. Szvsz.
-
ricsik
őstag
válasz
xtremetuning #21938 üzenetére
Hol kezdődnek a nem kommersz vetítők?
-
ricsik
őstag
Ezekkel a mostani vetítőkkel elérhető olyan minőség, mint amilyen egy mostani drágább LCD-vel, vagy Plazmával? Amik pl ki vannak téve MM-be stb, azok elég gagyik. Tipikus mozi, nagy képátmérő, de másra nem jó. Homályos életlen kép, kevés fényerő, stb...
-
ricsik
őstag
válasz
hello28 #21779 üzenetére
Nekem is Concept 6 szettem van, de szerintem is inkább 100 fölött vegyél hozzá erősítőt, mert megérdemli. Én is jó ideje a Denon 1911, Onkyo 608 ás HK 155/160 255/260 közt vacilálok. Nem azért mert nem tudok dönteni, hanem nincs meg rá a keret, így ráérek agyalni rajta melyik legyen. Én a HK felé húzok. Szerintem ez a kategória hozná ki a legtöbbet a C6-ból. Nagyobb kategória viszont már nem biztos hogy megérné, nem hozna annyi javulást.
-
ricsik
őstag
Nem tudjátok véletlenül mikor jönnek az új 2011-es HK erősítők?
-
ricsik
őstag
Elég korrekt erősítő tesztek szépen összeszedve: [link]
Aki nem németes a google oldalfordítót javaslom. -
ricsik
őstag
válasz
benvolio #21736 üzenetére
Részben igazad van, részben nem.
Igazad van abban, hogy a vidéki hifi felhozatal nem éppen jó. Viszont abban nincs, hogy veszel valamit 3 kilóért és az majd tuti jó lesz. Ez nagyon nem így van. Lehet hogy belenyúlsz és tetszeni fog amit veszel, de lehet hogy nagyon mellényúlsz. A Hifiben nincs olyan hogy ami drága tuti jó, mert nagyon egyénfüggő mi a jó.
A vidékre visszatérve, szerintem járható út, hogy az ember rászán 1 napot, feljön pestre és jól körbejárja a termeket, jegyzetel füzetbe, agyba, majd alszik rá egyet, másnap neten megrendeli. Pláne ha 3 kiló a tét. Az utiköltséget és azt az egy napot rá kell szánni!
Ez az én véleményem. -
ricsik
őstag
válasz
fatallerror #21733 üzenetére
Igen úgy értem. Ez a legrosszabb lehetőség, de mégis sokan vásárolnak így.
-
ricsik
őstag
válasz
fatallerror #21729 üzenetére
Igen rengetegen vannak sajnos! Pl. sokan nem is járnak fórumra, hanem elmennek a boltba, van x pénzük és vesznek valamit amit vagy az eladó mond, vagy ami kinézetre tetszik. Hidd csak el tényleg sokan vannak.
-
ricsik
őstag
válasz
fatallerror #21697 üzenetére
Erről az jut eszembe, hogy a Warfi Diamond 10.1-et is szénné dicsérték, meg tesztgyőztes is volt. Meghallgattam, de engem nem győzött meg.
A lényeg nem szabad hinni senkinek, bárki bármit mond. Meg kell hallgatni. -
ricsik
őstag
válasz
fatallerror #21706 üzenetére
Köszi srácok, akkor az lesz.
Közben találta még a c5900 és c6800-ast is. A 6800-as ugyan az csak másik házban, az 5900 elég buta.
-
ricsik
őstag
Segítsetek légyszi! Főnököm 3D-s BD játékost akar. Ragaszkodik a samsunghoz, ár annyira nem fontos. Melyiket ajánlanátok? Köszi.
-
ricsik
őstag
Hogy mit hoz az új Sigma chip nekünk: [link]
-
ricsik
őstag
válasz
xtremetuning #19615 üzenetére
Egyre jobban érzem, hogy el kell hagynom a maximalizmusom és átmennem jó az úgy kategóriába. Ez már betegség, egyszer belekerül az ember az örvénybe és vége. Én most ugranék ki onnan.
Nem rólad beszélek, hanem az aláírásodról. -
ricsik
őstag
válasz
zozy84 #19611 üzenetére
Na ez ugyanolyan mint a kábel ökölszabály. Futunk még 1 kört?
Szerintem ha tellik rá vedd a nagyobbat. Ugyanis az a szabály nem szent csak iránymutató. Lehet, hogy a 608 és kategóriája nem hozza ki csak a falak 90%-át. Lehet hogy neked a nagyobb kategória 10%-a hozná meg a megváltást. Lehet hogy marad még tartalék az erősítőben, de akkor biztos lehetsz, hogy ennél többet valszeg az 1008-as és felette sem hozni ki, vagy ha igen az már anyagilag tényleg irreális lenne.
BBécinek ebben nagyon igaza van. MEG KELL HALLGATNI mindkét erősítővel. Ha úgy érzed javult a hangzás és megéri azt az árkülönbözetet, akkor hajrá!
Szerintem saját teszt nélkül nem ér semmit a spekuláció, vajon kell e a nagyobb kaszt. -
ricsik
őstag
válasz
xtremetuning #19606 üzenetére
Igen átjött
én is így gondolom. Ártani tuti nem árt
-
ricsik
őstag
Én mint kevésbé hozzáértő úgy képzelem el, hogy ha van egy 100-150e ft-s erősítőd nem érdemes ugyanennyiért kábelt venni, de nem azért mert nem nyújtana többet egy 10e ft-osnál, hanem azt a pénzt máshová is lehet tenni, viszont ez az erősítő biztosan nem hozza ki a kábelben rejlő lehetőségeket, így ezért felesleges. Az hogy melyik gépnél hol van az a maximum ami felett értelmetlen, szerintem lehetetlen belőni, azért lett saccra meghatározva az az x %.
-
ricsik
őstag
válasz
Dictator^ #19456 üzenetére
Ízlés dolga, van benne mély, tüskéken meg pláne előjön. Én a magasokat kicsit keveslem, ezért fogom lecserélni a kábeleket valami ezüstözöttre. Inkább bukok egy kis mélyet.
Én akkor szoktam bekapcsolni a C4-et mellé, ha tuccot hallgatok, általánosabb zenéhez szükségtelen. -
ricsik
őstag
válasz
kezdocske #19430 üzenetére
Ha belefér a keretbe vegyél egyből mélynyomót is, a mozizás úgy az igazi, de nélküle is lehet élvezni ha most nem fussa. A kábelek árát se hagyd ki a kalkulációdból. Érdemes azért valamivel jobbat venni az alapnál. Nekem 600Ft / m, de elég fos
.
Mélyládából lehet választani más márkából is, csak az 5.0-át érdemes egy családból.
Én majdnem a Jamo nagytesót az S606-ot vettem meg, szerintem egyedüli vagyok itt az akinek tetszett a hangja, de amit néztél az sehol nincs a 606-hoz képest. Azért inkább a Mission, sokaknak van ilyen a fórumon, lehet nem véletlen. -
ricsik
őstag
válasz
kezdocske #19418 üzenetére
Itt páran úgy vélik hogy a Jamo nem igazán hifi kategória, pláne nem az említett hangfal. Rengetegszer elhangzott, hogy ár érték arányban a Mission szett a nyerő, még a keretedbe is beleférne, később majd veszel mellé egy Kef C4-et ha úgy érzed. Jamonál csak jobban járhatsz ezzel a megoldással.
-
ricsik
őstag
Én is évekig Pc-ről néztem a filmeket. Elvoltam vele, néha jött egy két hiba, win reinst utáni újraállítgatás, de túl lehet élni. Aztán nyáron váltattam popcornra, hát nekem sokkal jobban bevált. Nem kell állítgatni, telepítgetni, baszakodni, egyből jó minden, megy minden. A kép is sokkal jobb lett. PC-n direkt csináltam képi összehasonlításokat, ahány lejátszó program annyi féle képminőség. A popin egyből fasza, az összes közül a legjobb. Persze a Pc-t is be lehet lőni hasonlóra valószínű, de sokkal egyszerűbb egy célgép. Egy igényes Hd képes htpc sokkal többe van mint egy átlagos mp., ill. akárki akármit mond sokkal többet fogyaszt.
Nem akarok vitázni, tényleg mindenki azt választja ami szimpatikusabb, ezt csak az én tapasztalatom és véleményem. -
ricsik
őstag
Én 2.5 méterről nézem a 32-est, de őrült kicsi. Én is elviselnék nagyobbat, ami még kifizethető nekem az a 46", ami tervbe is van véve. Amikor először írtál pár hónapja erről és az egérmoziról (ezekkel a szavakkal) nagyon berágtam, mert nagyon kevesen tehetik meg a 46+ méretet, pláne a vetítőt, és sértőnek találtam, de belegondoltam és tapasztaltam, hogy sajnos igazad van, már nem haragszom
-
ricsik
őstag
válasz
perczeg7032 #18585 üzenetére
Köszi és gratula, hogy jót választottál!
-
ricsik
őstag
És milyen hangja van pl az ES100-nak ha az azonos árkategóriát nézzük, pl polkhoz, dalihoz képest?
-
ricsik
őstag
válasz
szmegma #18420 üzenetére
Vagy ezt veszed, vagy mybookot ugyanennyiért 2x akkorát. El kell döntened, hogy elég az 1TB és táp nélkül, vagy gondolsz a későbbiekre és 2TB, de táppal. Pénzben ugyanaz.
Én Mybookot veszek mert nekem a méret a lényeg. Azt meg azért, mert a gépembe már 3 vincsi van, nem akarok egy negyediket is. Rámásolom ami kell és elrakom a polcra. Nincs útban és bármikor ha róla akarok nézni filmet bekötöm a média playerbe. Nem kell fölöslegesen pörögnie a gépbe. Jelenleg hálóba mennek a gépről a filmek.
-
ricsik
őstag
válasz
szmegma #18413 üzenetére
Az USB sebessége bőven elég egy 50 gigás film lejátszásához. Ha USB vinyóra másolok kb 20-30 MB/sec-et érek el, ami kerekítve kb 300 Mbit/sec. A BD-nél a jobb fajtákon a kép kb 30 Mbitet igényel + hang ami kevesebb. Ha 50 gigát veszel és másfél órás filmet, akkor sem jön ki 10 MB/s-nél többre, szal minimum a dupláját tudja az USB.
Én is a DVD-ket gyűjtöttem, megnyomtatva canon printerrel, tokban, borítóval. Mikor túl sok lett a doboz, betettem a lemezeket egy 400-as mappába. Nagyon ritka, hogy előveszem őket, csak a gyűjtői szenvedély miatt vannak meg. Sanszos, hogy a minőség miatt nem is fogom elővenni őket. Amit meg akarok nézni megint azt lekapom 1 óra alatt és már hd-ben. Nyilván ez nem minden műre igaz. Annyi új film jelenik meg, hogy van mindig mit nézni különben is.
A BD-vel ugyan ez lesz. Gyűjti az ember és 5-10 év múlva megint elavult lesz a minőség és így tovább. Gondolom a VHS kazikat sem veszi sok ember már elő. A DVD-vel és a BD-vel is ez lesz idővel. Sokat agyaltam, hogy veszek egy BD írót és kezdem kiírni a filmeket, csak aztán rájöttem, hogy ez ugyan az lesz, mint a DVD-vel. Nem kérek belőle, egyszer elég volt. Én is most már a vinyókban látom a jövőt. Nem sokkal drágább a tárolás viszont ha tényleg nem kell valami felszabadítható a hely, míg a BD-k csak gyűlnének és gyűlnének.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- PlayStation 5
- Drum 'n' bass
- Kutya topik
- OLED monitor topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Realme GT 2 - aláírjuk
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest