- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Gabor970 #12757 üzenetére
Soha nem értettem, mit esznek emberek a csöves erősítők hangján. Tudnám sorolni azokat a félvezetősöket, amik kenterbe verik bármelyik csöves csodát. Ezt persze sosem fogják elismerni az elvakult csövipártiak, akik nincsenek sokan.
(#12762) foppa
Az ilyesmit nem kérdezni, hanem kipróbálni kell!!!
Nekem az Y-os tetszett jobban, de a saját füleidre hallgass! -
BBéci
legenda
válasz
jones965 #12736 üzenetére
Szerintem még a 7.1 is necces, csak akkor van értelme, ha nagy a szobád és legalább másfél méterre tudod elhelyezni a plusz dobozokat a kanapéd mögött.
Tegnap 9.1-esnek írtad az erősítődet, ami helytelen, mert a "front height" kimenetek nem minősülnek plusz 2 csatornának. [link] -
BBéci
legenda
válasz
Gabor970 #12721 üzenetére
Nem volt időm az összes erősítőt egymáshoz hasonlítgatni, nem tudom mekkora hangzásbeli különbség van Onkyo és Denon között. Viszont a magasabb számot viselő modellek az esetek döntő többségében szebben szólnak, mint az alattuk lévők.
Az első 1-2 számra gondolok, nem az évjáratot jelzőre. -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #12719 üzenetére
7.1-nél több csatornára kevert filmről nem tudok. Nekem a mátrixolt trükközések nem tetszenek, bármilyen fejlett algoritmussal állítják elő azokat. A DD is csak eleinte ejtett ámulatba, amíg újdonságnak hatott. A Pro Logic különféle változatai feldobhatják a sztereót, de dinamikában, felbontásban, jelenlétérzet megteremtésében nem versenyképesek.
-
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Bitlisz #12659 üzenetére
Egy fórum bejegyzés semmit nem bizonyít.
Mindjárt ideírok valami marhaságot, aztán vegyék készpénznek az amerikaiak.A Harman International kötelékébe tartozik a Mark Levinson is, de botorság lenne azt mondani hogy egy cég az AKG-val.
A Denon és a Marantz egymásnak kemény ellenfelei, konkurensei.
-
BBéci
legenda
válasz
katalin_anna #12640 üzenetére
Az a HK akár jó is lehet, bár messze van az általad körülírt klasszikus hangdoboz kinézettől, felépítéstől.
Laptopokból digitális formában szokás kicsalogatni a hangot, az átalakítást, dekódolást az erősítő végzi.
Mondataidból azt hámoztam ki, szoktál élőzenét hallgatni, ezért Te is azt érted kiváló hangminőség alatt, amit én. A lehető legjobban közelítse meg az eredetit! Ez bizony nem olcsó játék. Amennyiben különálló komponensekben gondolkozunk, digitális bemenettel rendelkező erősítőre van szükséged, hozzá jófajta hangdobozokra. Én még mindig a használtakat, vagy elfekvő készletből, 3-4 éves modellek valamelyikét javaslom. -
BBéci
legenda
válasz
katalin_anna #12635 üzenetére
A kompakt egydobozos szettek teljesen alkalmatlanok komolyzene hallgatására. A rászánt csekély összegből használt cuccokat kellene türelemmel és szakértelemmel összeválogatni.
-
BBéci
legenda
válasz
jones965 #12600 üzenetére
Elég sokszor szóbakerült a 7.1 téma. Akkor érdemes kialakítani, ha a hallgatói pozíciód mögött legalább 1, de inkább másfél méter távolságban tudod elhelyezni a plusz két hangdobozt. Nagyjából ugyanolyan messzire és magasságban, mint az oldalsó (normál) surroundokat.
-
BBéci
legenda
válasz
nyunyu #12553 üzenetére
Két apróságot nem tudok feldolgozni. Az egyik, a 4x75 W bizonyára melléütés, 5x75-öt akartál írni, ami bőven elég egy 25 négyzetméteres szobában, ha tényleg egyszerre mind az 5 csatornán tudja az erősítő.
Az, hogy egy erősítőtő keveset fogyasszon, az olyan, mintha egy hősugárzótól, vagy mozdonytól várnád ugyanezt.
A többire Sanci válaszolt. -
BBéci
legenda
"Értsd úgy, hogy ha az az abjektív ugyanolyan élességű, minőségű képet kreál 1.4en, mint 4en, vagy 8on"
Ami sajnos nem létezik. Tudtommal.Ricsik!
"Ha már felmerült milyen hagfalakhoz milyen erősítő passzolna.
Dali concept 6 szetthez milyet ajánlanátok házi mozizni?"
Ezt csak próbálgatás után lehetne eldönteni, viszont mindegyik hangfalszettet az összes erősítővel keresztbe.kasul tesztelni, lehetetlen vállalkozás.vtechun!
Például a T.home, Digikábel és még mások.BaLee
KTTech rátalált a neki megfelelő erősítőre, de olcsóbb megoldást szeretne, ami szerintem nincs. -
BBéci
legenda
Azt még sehol nem olvastam, hallottam, hogy pontos, hiteles műszerekkel mérve igazolták volna az Audyssey "ráhagyását". Többszázezer forintos surround dobozok között is ritka, amelyik 40 hertzig lineáris.
Tipikusan Magnat és Heco hangdobozokra szoktak durván túlzó számokat írni, amin csak nevet a hozzáértő.
Ahány önbemérő EQ-t próbáltam, annyiféle végeredményt kaptam. Az Arcam mind az 5 dobozt 40-en vágja, ami még sosem fordult elő. -
BBéci
legenda
válasz
Deadzone41 #12455 üzenetére
Itt látom jobboldalon a Házimozi Stúdió hirdetését, szerintem ők a legjobbak.
-
BBéci
legenda
A sarkok olyan módon verik vissza a hangokat, főként a mélyeket, hogy az döngős puffogós, elkent, pontatlan lesz. Egyes frekvenciák erősödnek, mások gyengülnek, kioltódnak.
A hangdoboz elhelyezés egyik alapszabálya, hogy sarokba ne!!! Ezt betehetnénk az első hozzászólásba. -
BBéci
legenda
válasz
Thuglife #12416 üzenetére
Az alul még nem azt jelenti, hogy lefelé néz.
O_L_I
Nem a reflexnyílás miatt szokás falaktól 70-80 centi távolságban elhelyezni a hangdobozokat. A teljes hangtartományra negatív hatással lehet a falak, bútorok, sarok közelsége, ráadásul a térhatást, a sztereó (házimozi) színpadot is szűkíti. laposítja.Azt is kipróbáltuk, hogy a hangdobozok között lévő tévé is rendesen rontja a hangzást, lévén hatalmas sima, merev visszaverő felület. Zenemániás haverom két rendszert állított össze, egy olcsóbbat mozizáshoz és egy hiperszuper (csak a Siltech kábelek millió fölötti összegbe kerültek) sztereót, egy másik szobában zenehallgatáshoz.
-
BBéci
legenda
válasz
vtechun #12401 üzenetére
1,5 négyzetmilliméteresnek saccolom, de a képről valóban nem lehet pontosan megállapítani. Hiába teszel mellé gyufaszálat, a szigetelés miatt azzal sem leszünk előrébb, ráadásul sodrott és nem tömör a vezeték, tehát bőven van köztük levegő is. Felejtsd el az utólagos méregetést, kizárt, hogy valós eredményt hozzon.
Szerintem a háttérsugárzókhoz is ajánlott a 2,5 mm2, mert oda legalább 10 méteres madzagok szoktak kelleni. -
BBéci
legenda
válasz
speedmetal #12353 üzenetére
"A tévéd skálázója ugyanúgy felkonvertálja a DVD képét, mint a lejátszó."
Nem úgy vettem észre.
Az bizony a tévéd hibája.Nem kell feltétlenül elkölteni többszázezer forintot, de a 40000 legjobb esetben egy pár valamirevaló hangdobozra elég.
-
BBéci
legenda
válasz
Warter #12352 üzenetére
A 4,5 és a 6 csak elég rossz szemmértékkel téveszthető össze.
Egy négyzetméterrel nagyobb, mint az én nappalim, tehát bővel elférnek benne a méteres állódobozok.
A hanszóróknak, hangdobozoknak nincs teljesítményük, mivel passzív eszközök. A doboz és a membránméretek miatt minősítettem kevésnek, ezek összefüggenek. Nem mozgatnak meg elegendő levegőt, nem lesz igazi mozihatás. -
BBéci
legenda
válasz
speedmetal #12347 üzenetére
"a felkonvertálatlan DVD az 1920x1080 felbontású képernyőn illúzióromboló"
A tévéd skálázója ugyanúgy felkonvertálja a DVD képét, mint a lejátszó.Struccpolitika, amit művelsz. Vehetnél tisztességes hangú rendszert, de bedugod a fejed a Panasonic bögrék közé és nem akarod meghallani, hogy azokon túl is van élet.
-
BBéci
legenda
válasz
speedmetal #12330 üzenetére
Egyáltalán nem kóros, mert remek kenyérsütő gépeket készítenek, ellentétben a hangdobozaikkal. Engem és minden jó hallású embert büntetni lehetne velük.
Ha a megvásárolandó BD-játszót rosszul szellőző helyre teszed, hibát követsz el. Mindegyik készüléket külön polcra kell helyezni úgy, hogy oldalt és felettük áramolhasson a levegő! -
BBéci
legenda
válasz
speedmetal #12316 üzenetére
Vidala már nagyjából megadta a válaszokat, de én is hozzáteszek pár megjegyzést.
A Panasonic kiváló tévéket és BD-lejátszókat gyárt, viszont az erősítőik nem közelítik meg a minőségüket. A hangdobozaikról inkább ne is beszéljünk, kritikán aluliak.
A hangszóró hibáját egyszerűen kiszűrheted, kösd be a center helyett valamelyiket a többi négyből!
Remélem, nem vagy menthetetlen. Kezdésnek hallgass meg egy jó minőségű rendszert, aztán gondold át, mit érdemes venned. Bögreszettet - amilyened most van és amit tervezel - semmi szín alatt, mert vackok. -
BBéci
legenda
válasz
speedmetal #12314 üzenetére
Amikor egy hangszóró recsegni kezd, azt jelzi, megérett a nagy ívben történő, kukába hajításra. Esetleg javítható, de kérdés, megéri-e?
Addig totál felesleges HD hangokkal foglalkoznod, amíg azok megszólaltatására alkalmas erősítővel és hangdobozokkal nem rendelkezel. Pana szetted cirka 40000 forintba került, én inkább lowest-endnek nevezném, de a "Teknics" sem HD-képes.
Viszonyításképpen: 23 négyzetméteres nappalimban 1 méternél magasabb, 28 kilós álló frontok, 2400 W max. teljesítményű mélyláda, másfél kilowattos táppal rendelkező AV erősítő képezik a házimozirendszer gerincét és még sosem volt konfliktusom a szomszédokkal.
Kérdezz bátran, ha tudok, segítek. -
BBéci
legenda
válasz
Vidala #12278 üzenetére
Nem azért tartom jobbnak a dipólokat, mert most csak 40 centivel vanak mögöttem a direktsugárzó hangdobozok. Még további 40-nel hátrébb tehetném őket, ami a 180 centis távolságot figyelembevéve bőven elég lenne. Annak sincs akadálya, hogy a kanapét előrébb húzzam.
Egyszerűen egységesebb, tágasabb teret rajzolnak a dipólok, mintha teljesen a hátam mögött is lennének hangszórók, ahogy a 7.1-rendszerekben. Viszont a dipólok felhasználják a hátsó fal visszaverő képességét, ami nálam elenyésző, elhanyagolható. Természetesen a direktsugárzók hangja is visszaverődik a csupasz hátfalról - már ahol olyan - ezért nem annyira tragikus a helyzet.
Szeritnem egy falikonzol nem ad elég stabil alátámasztást, akkor inkább egy kampó, amire fel lehet akasztani a dobozokat. -
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
vtechun #12252 üzenetére
Már többször volt szó a háttérsugárzók tiédhez hasonló elhelyezéséről. Amennyiben a dobozok egy vonalban vannak a füleiddel, és mögötted közel van a fal, direktsugárzókkal nem alakulhat ki surround hangzás, ahhoz dipólok kellenek.
Ezt sajnos kevesen veszik figyelembe, amikor vásárlásra kerül sor.
Le kell mondanod a hátad mögül érkező hangokról, ami alaposan megcsonkítja, korlátozza a mozihatást. -
BBéci
legenda
válasz
Mustármag #12248 üzenetére
Kábé 7 évig állványon, magassugárzóval fülmagasságban helyezkedtek el a háttérsugárzóim. Néhány hónapja tettem fel oldalsó polcra, 1,8 méter magasra, 40 centivel hátrébb a füleim síkjától mérve. Másképp rajzolja a teret, mindenkinek kipróbálással kell eldönteni, hol legyen a dobozok helye!
Dipól lenne az igazi, de a könyvek annyira csillapítják a visszaverődéseket, hogy nem működnének tökéletesen. -
BBéci
legenda
válasz
dabadab #12085 üzenetére
Újabban nem lehet készpénznek venni a készülékek hátuljára, illetve a prospektusok, katalógusok műszaki adataiba írt áramfogyasztásokat. Erre több példát tudok mondani, egyiket, éppen a Pioneer erősítőkét múltkor linkeltem be. A 650000 forintos LX82 7 x 190 wattjával áll szemben a 330-nak specifikált áramfelvétel. 2 hónapig használtam, nem gyenge darab.
Aztán itt van a polcomon egy Arcam AVR500, melynek hátlapjára csupán 400 wattot írtak, viszont a kezelési könyvébe 1,5 kilowattot, ami reálisnak tűnik. 99 a max. 55-ös állásban szinte le akarja bontani a házat. A kisebb elődmodellek közül például az AVR300 hátulján 1300 VA látható. A P1000-en 2,1 kW. Tehát a 400 valami sumákság szüleménye.
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest