- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Magisk
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
sirfer
aktív tag
válasz
#09634560 #15645 üzenetére
Most marad a Bbéci javaslata, megnéztem egy működő rendszert
Az a lényeg, hogy a hangfalak jelszintjének beállításakor jegyezzem meg, hogy a stereo erősítő milyen fokozaton van, mivel a master volume utána úgyis hangosítja. Vgayis a az AV használatakor mindig ugyanoda kell állítanom a stereo erősítő hangerő szabályzóját.
Ebéd után kezdem az építkezést, így fogom kipróbálni a cuccot... -
sirfer
aktív tag
Tudtok vhol valamilyen esztétikus kivitelű hangfalátkapcsolót?
Érdekelne, mert így akarom megoldani az AV-Stereo párost. -
sirfer
aktív tag
válasz
ricsik #15640 üzenetére
Ok, bár egyelőre nem tudom,hogy hogyan lehetne bekötni.
Egyszere nem tudom vezérelni a hangerőt mindkét erősítőn. Nem tudom, hogy milyen beállítással lehetne így használni, pedig szeretném.Várom a javaslatokat...
Azt már tudom ,hogy a bi-wire részre nem lehet kötni.
Segítsetek, mert addig nem tudom elkezdeni az építkezést...
-
sirfer
aktív tag
kimi02:
HK Stereo Legend
HK 970 erősítő
HD 970 cd lejátszóDictator^
Stereo szett, Dali szett, AV erősítő: 1.389e
Sanci38:
Ez nem túl jó így. Lehet, hogy hülyeséget kérdekezek, de nem lehet a frontok bi-wire részénél az egyikre az AV-t, a másikra a stereot. Úgysem használom egyszerre.
Vagy vmilyen hurok képződik? -
sirfer
aktív tag
BBéci írta korábban ,hogy össze lehet kötni a stereo erősítőt az AV erősítővel.
Akkor ez úgy néz ki, hogy az AV erősítő "front" pre-out-ját összekötöm a stereo erősítő bemenetével. Ha zenét hallgatok, akkor csak stereo erősítő, ha mozi ,akkor mindkettő.
A hangerőt ha belövöm egy szintre, ami az AV-nek jó, akkor az alap hangerőt kell "megjegyeznem" elvileg a stereo erősítőn, ha mozira akarok kapcsolni.
Ettől javul egyébként a hangminőség?
Jól gondolom, meg lehet így csinálni? -
sirfer
aktív tag
válasz
elbandi2 #15600 üzenetére
Köszönöm
Ha visszaolvasol, láthatod ,hogy mennyit küzdöttem különböző beállításokkal, mert egy HTPC-t akartam beüzemelni otthon. Sok plusz infót szedtem össze itt is és priviben BBéci-től és Sanci38-tól. Köszönet érte.
Eleve csak erősítőt akartam cserélni a HDMI passthrough miatt, de az első választásom nem lett vmi sikeres (számomra). BBéci javaslatára meghallgattam a DALI szettet és nem lett kérdés ,hogy a JBL szettnek mennie kell. Az erősítő fronton nagyon bevált a H/K és úgy döntöttem, hogy márkahű maradok.
Eladtam mindent és még vettem egy H/K Stereo Legend szettet egy másik helységbe. Előzménye az volt, hogy el tudom-e adni a H/K AVR-355-öt, ez Warter kollágának hála, sikerült.Most itt tartok, ma este kezdem az építkezést házimozi fronton, jövő héten pedig stereo fronton (ha befejeződik az építkezés)
-
sirfer
aktív tag
Ma végre megérkeztek a várva várt cuccaim
Harman Kardon AVR-760
Dali Ikon 6 MKII
Dali Ikon 2 MKII
Dali Vocal 2 MKIIHétvégén építkezés és teszt
-
sirfer
aktív tag
válasz
krilinn #14552 üzenetére
HK AVR-355 után pocsék a hangja. Egyszerűen egy Andrea Bocelli koncert bezengte a teret, elképesztő volt. (A HK-val)
Utána az Onkyo nem is kommentálnám.
A HK sztem az a csúcs (ez az én véleményem, hallás után), a Streamaudio-nál javasoltak még elő-végfok párost,de nekem ezek az "egybe készülékek" jobban bejönnek.
Ahogy fent leírtam, meg kell hallgatnod. Lehet, hogy ami nekem bejön, az neked nem. -
sirfer
aktív tag
Sziasztok,
Írnék egy rövid összefoglalót a napokban történtekről, hátha más is tud okulni belőle.
Adott volt egy Harman -Kardon AVR355-ös erősítő, amin a HDMI-vel összekötött HTPC jele a TV-n pocsék volt. 1 hetes kísérletezgetés után kiderült ,hogy a HK nem támogatja a HDMI passthrough -t ezért az újrakódolt jel miatt ilyen a kép.
Ok, legyen hamarabb karácsony, néztem egy új erősítőt:
Minimum 4 HDMI bement, lehetőeg 1.4a, hátha lesz vmikor 3D-m és mivel hangalakat is akarok cserélni (Jelenleg JBL E60/E20E25C 7.1 van Dali Concept Sub-bal) DALI-t javasolt BBéci ,így azokat néztem meg. (ezzel nem is volt gond)
BBéci és Sanci38 is javasolt cuccokat, de nem minden kritériumnak feleltek a javasolt márkák és erősítők. Erre Onkyo-t választottam, TX-NR1008-ast, remélve, hogy ez az új modell minden leírás szerint jó lesz. (ezt egyikük sem javasolta, sőt óvtak)
Hétvégén a rendszer szétszed, összerak, bekapcs. Minden ok, kép gyönyörű, konfig. könnyű, de a hang BORZASZTÓ!
BBéci és Sanci38 kb. ekkor kaphattak idegbajt tőlem,mert kérdésekkel bombáztam őket. hogy mit tehetnék.
Erősítő visszamondva, visszaveszi a forgalmazó, helyette HK 760-ast rendeltem+ Dali Ikon szettel.
Tanulság ,hogy meghallgatás nélkül a közép -felső kategória a mindenféle magasra értékelt review/award sem jelent semmit. -
sirfer
aktív tag
A szoba kb. 50 m2, el tudom helyezni a plusz 2 dobozt.
Erősítő: Onkyo TX-NR1008
Dobozok:
Sub: Dali Concept SUB
Front: JBL E60
Surround: JBL E60
Surround Back: JBL E20
Center: JBL EC35A front sugárzók kiváltásán gondolkodtam, mert kellenének másik helységbe, csak zenehallgatásra. (akkor nem adom el a Harman-Kardon AVR355-öt)
Mit javasolsz helyette?
Érdemes egyáltalán változtatni?
A jelenlegi rendszert házimozira használom csak. (90 %-ban) -
sirfer
aktív tag
Valaki erre tudna választ adni?
JBL E60-as front és surround hangfalaim vannak. Van lehetőség rajtuk a kettős erősítésre.
Érdemes úgy kötni őket (front-ot)? (az erősítőm támogatja)
Jelenleg 7.1-re van kiépítve a rendszer,de a surround back-et nem halottam még szólni, csak demókon.
Ha a fenti módot használnám, a surround back-et nem tudom bekötni,csak 5.1 es lenne a rendszer.
Vélemény? -
sirfer
aktív tag
JBL E60-as front és surround hangfalaim vannak. Van lehetőség rajtuk a kettős erősítésre.
Érdemes úgy kötni őket (front-ot)? (az erősítőm támogatja)
Jelenleg 7.1-re van kiépítve a rendszer,de a surround back-et nem halottam még szólni, csak demókon.
Ha a fenti módot használnám, a surround back-et nem tudom bekötni,csak 5.1 es lenne a rendszer.
Vélemény? -
sirfer
aktív tag
Sajnos nem oldódott meg a problémám:
HTPC: Zotac ION alaplap, Intel Atom intergált VGA-val. Az alaplapon HDMI és DVI kivezetés.
Alaplapi hang kikapcsolva, mert egy ASUS Xonar HDAVI 1.3 hangkártya van benne. A hangkártyán HDMI In és OUT.
Kötések:
1. Alaplapi HDMI direkt a TV-re, ASUS Xonar az erősítőmbe, a betűk olvashatók a plazmán ,de nincs hang.
2. Ugyanez kötés , de az Nvidia Control panelben a HDMI hangátvitel letiltva az alaplapi VGA-n. Hang van (!),de a betűk furák és elmosódottak.
3. HDMI Splitter: Alaplapi HDMI a Splitter In-be, out 1 az ASUS Xonar-ba, Asus-ból erősítőbe.
out 2 közvetlenül a TV-be. Ha a TV-re az erősítőn keresztül megy és azt nézem, TV HDMI1, hang van,de a kép fura. Ha átkapcsolok HDMI 2-re, akkor ahng elhallgat, de a betűk tiszták.Mi a fenét csináljak?
Ha splitter van bekötve, HDMI hangot nem tudok tiltani sehol.
Nincs vmi program, ahola HDMI portokat konfigurálom?Amikor a TV-n HDMI-t váltok, küld vmi jelet a PC-re?
A betűket végül is lehet korrigálni, ha nagyobbra veszem őket. Felbontás, képfrissítés nem változik egyik esetben sem. -
sirfer
aktív tag
A Panasonic 50"-os, a Samsung azért tesztett volna jobban ,mert 63"-os.
Az a kérdés, hogy most árát nem nézzük, hogy kapok-e olyan képminőséget 3D-ben , mint a plazmánál?
Az a baj, hogy nem tudom sehol megnézni a környékünkön, hogy milyen a képük.
Csak sokkal kisebbek vannak, azt nem tudom,hogy lehet-e összehasonlítani ezeket, ha sokkal kisebb a képátló. -
-
-
sirfer
aktív tag
válasz
Vidala #13994 üzenetére
Nekem is X-box, DVD felvevő megy rá HDMI-n keresztül, semmi gond.
Itt azzal a képpel van gond, ami a HTPC-ből jön és csak akkor, ha az erősítőn keresztül megy a jel. Direkt kötésnél a Pana és Samsung is jó. Így biztos,hogy az erősítőben történik vmi gubanc.
Az erősítőn a kimeneti jelet tudom csak állítani,. a bemeneti adott.
A splitter reményeim szerint meg fogja oldani... -
sirfer
aktív tag
válasz
#09634560 #13992 üzenetére
Még 2 kérdés:
1. Vannak vhol tesztek, ahol a plazmát hasonlítják a LED-del? (3D)
2. Ez a két típus között gondolkodom:
http://digitalko.hu/index.php?plazma_televizio_televiziok=&lh=10&epo=10&rendez=min_ar&desc=desc&oldal=1&marka=6&markanev=SAMSUNG&o=0&samsung_ps63c7700_ys_plazma_televizio&id=1260&kat=3http://digitalko.hu/index.php?led_lcd_televizio_televiziok=&lh=10&epo=10&marka=6&markanev=SAMSUNG&o=0&rendez=min_ar&desc=desc&oldal=1&samsung_ue55c8700_xs_led_lcd_televizio&id=1133&kat=38
Nem tudom eldönteni....
A splitter-t megrendeltem.
Samsung 3D blu-ray lejátszóval lenne, az erősítőbe így sem tudom, hogy milyen csatin keresztül viszem a jelet, mert a HDMI 1.4 a TV-be megy rögtön.
Ezt még meg kell néznem, hogy mit támogat. -
sirfer
aktív tag
válasz
#09634560 #13989 üzenetére
Köszi az infót.
Az erősítő kimenetén eleve 1080p jel megy ki, mivel elvileg képes lenne a felskálázásra.
A HTPC-ról 1080p megy ki, így elvileg nincs gond.
Az erősítőn nincs lehetőség más beállításra, így marad a splitter.
Azok jobbak, amelyeknél külső táp is van?
A hálószobánkban egy 40" Samsung LED van és gyönyörű a képe.
Azért gondoltam, hogy ilyet veszek a nappaliba is, van vevőm az 50"-es Panasonic plazmára.
A 3D is csak azért kellene, mert nem fogom tudni eladni a LED-et majd,
Van értelme egyáltalán a 3D-nek? -
sirfer
aktív tag
+ info: minden HDMI kábel kicserélve profi kábelekre.
-
sirfer
aktív tag
Sziasztok,
Adott a következő rendszer:
HTPC,ami összekötve egy Harman -Kardon AVR355 erősítővel.
Ha a HDMI kábelt a TV-re kötöm direktben, akkor tökéletes a kép. Ha az erősítőbe megy és onnan a TV-be, a betűk elmosódottak lesznek. Csak úgy tudom megoldani,ha az ikonokat és a betűket nagyobbra veszem.
A TV: Panasonic 50" Full HD plazma.
A kérdéseim:
1. ha veszek HDMI Splitter-t ,akkor az megoldja a problémám?
2. 3D-re mit javasoltok? LED vagy plazma?
Aktív témák
Hirdetés
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest