Aktív témák
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
MaTTeS #17295 üzenetére
Az egész épület légkondicionált, szobánként lehet vezérelni, ám az légcserét nem biztosít. Ablakot azért nem nyitottak, mert a kinti zajok zavarták volna a zene élvezetét.
Az RTi 9-eket 4 db mélyláda támogatta és azért volt kellemes a hőmérséklet, mert nem volt zsúfolva emberekkel.Megszámoltad, hány mélysugárzó dolgozott a Streamaudió moziszobájában, az embermagasságú hangtornyokban? Plusz két db Proson szubláda. Mekkora térben, légköbméterben?
Egyébként szerintem is kiválóan szólt az a cucc. -
BBéci
legenda
válasz
Pizzafutar #17175 üzenetére
Saccra 120-150 W.
Nem hiszem el azt az eszement fogyasztási adatot, ellentmond minden eddigi tapaszpalatomnak. -
BBéci
legenda
válasz
Pizzafutar #17170 üzenetére
Minek van 1,6 kW fogyasztása? Az AX5i-nek még a fele sincs.
-
BBéci
legenda
válasz
v.attis #17133 üzenetére
Az ár és a minőség összefüggenek.
A láncról az a véleményem, ami mindenkinek, olyan erős, mint a leggyengébb szeme. Saját rendszerem egyensúlyban van, mégis megdöbbentő mértékben javult a hangzása, amikor a Denon PMA 2010 erősítőt beiktattam.
Nem kell BD-játszó a kiváló hangzáshoz. -
BBéci
legenda
válasz
v.attis #17130 üzenetére
Ez olyan erősítő és olyan ár, hogy nincs mit hallgatni rajta. Az eredeti ár ötödéért még alkatrésznek is megérné megvenni.
A rengeteg egyéb ellenérveddel nem tudok kibékülni, a pénzhiányt megértem, elfogadom, én is attól szenvedek.
Szerintem lemaradsz róla, mert privátban értesültem, hogy egyik topiktársunk lecsapott rá.
Irigyelni fogom érte.Az előbb lemaradt, hogy akkor lennék maximalista, ha új Susanót erőltetnék bárkire.
Vagy Lexicont.(#17131) Vidala
A mondat első részében ott a HD rövidítés, amit stilisztikai okokból nem ismételtem meg. Szerintem így is egyértelmű, ha az egészet olvasod és nem ragadsz ki belőle pár szót. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #17125 üzenetére
Pontosan így gondolom én is. Már többször írtam, hogy a komolyabb lejátszók két HDMI kimenettel rendelkeznek, egy az erősítő felé, a másik a képmegjelenítőbe. Minden esetben a legrövidebb jelút a jobb minőségű. Ez rövidesen az olcsóbb kategóriákban is általános lesz. Mellesleg mindkét kimenet teljesértékű, minden jelet egyformán kiadnak.
Azt is számtalanszor kitárgyaltuk, hogy a HD hangok többletét nem képes megszólaltatni egy 150000 forintos 5.1 szett, tehát nincs sok értelme az erősítőbe vezetni a hangot. -
BBéci
legenda
válasz
v.attis #17118 üzenetére
Nem ítélkeztem, elmondtam a véleményemet.
Te 150000 forintos új erősítőre vágysz, (mire visszafizeted a hitelt, 200 lesz) itt a topikban rajtam kívül még legalább négyen meg 90000 forintos használtra. Ki a maximalista???
Még 20-szal olcsóbban már megvennéd? Akkor már nem érdekelne, hogy esetleg elromlik?"Ha BBéci nem ezzel foglalkozna, valószínüleg soha nem mondaná meg, hogy jobb-e az egyik a másikhoz képest."
Ez akkora marhaság, hogy nem találok rá szavakat.
Előfordul, hogy két erősítő, vagy egyéb készülék, kábel között annyira kicsi a különbség, hogy én sem tudom felismerni, de egy félmilliós és egy 150e forintos között brutális különbségek lehetnek és vannak. Nem hiszem, hogy egészséges hallással ez ne lenne bárki számára egyértelmű. Még az általad választott hangdobozszettel is csodát művelne.Nem akartam többé reagálni az írásaidra, de megszólítottál. Remélem ez volt az utolsó!
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #17114 üzenetére
Rettentően elferdíted azt, amiről eddig szó volt.
Semmi baj a Denon AVR-1910 hangjával, tudásával. Azt viszont nem lehet vitatni, hogy jobban szól nála egy 6 évvel ezelőtti félmilliós gép. Még ma is, használt állapotban. A 38xx, 43xx kategóriája, minősége.
Amennyiben kevesebbért lehet megvenni a jobb hangot, de valaki mégsem azt választja, nagyot hibázik.
Szerintem.
Elsírnád magad, ha meghallanád, mit hoz ki Polkjaidból az AX5i. Átéltem hasonlót. -
BBéci
legenda
Némelyik kérdésre nem lehet válaszolni.
Mit nevezel normális kéteres kábelnek? Azt, amelyik nincs elszakadva?
Az első hozzászólásban olvasható, hogy a rendszer többi eleme (lejátszó, erősítő, 5.1 szett) árának 15 százalékát célszerű kábelekre költeni. Vedd azt, ami ebbe az összegbe belefér!(#17104) Dorian
Milyen házimozi rendszer az, amelyikben nem szimmetrikus az elhelyezés?
Én értem, de jobb lenne pontosabban fogalmazni.
A frontokhoz nem vastagabbat érdemes venni, hanem egy fokkal jobb minőséget, ha zenét is hallgat az ember. -
BBéci
legenda
Basszusban erős állódobozokhoz, mozizáskor sem kell szubláda, ha sztereó rendszered van. Szerintem.
Sztereó erősítők közül elég kevés rendelkezik sub pre outtal.
(#17101) ricsik
Már egy óvszerrel sem az igazi.(#17095) ikov4
8 éve használok - amikor éppen nincs nálam tesztcucc - egy Yamahát, szeretem, remek ár/érték arányú darab. -
BBéci
legenda
válasz
ati888 #17085 üzenetére
Az ismerősöd vagy rossz helyre vitte javíttatni az erősítőjét, vagy nem mondott igazat. Ki van zárva, hogy 2-3 évesen ne legyen alkatrész egy Sonyhoz.
Akinek van pénze és igénye a jó hangminőségre, az nem fog azért gagyit venni, hátha elromlik a drága gép. Bullshit!
Az olcsó a drága, ez régi igazság. -
BBéci
legenda
válasz
v.attis #17082 üzenetére
Talán elfelejtetted, hogy 10 és fél éve házimozi erősítőket (is) tesztelek.
Tapasztalatom szerint a mai 150e forintos gépek hangminősége inkább romlott a 6-7 évvel ezelőttiekhez képest, mint javult. Éppen erről beszélgettünk nemrég a Streamaudiós fiúkkal.
Fogalmad nincs a témáról, a jó hangzásról, csak fújod a magadét.
Az előbb azt pontoztam ki, hogy idióta lúzer, aki nem képes elfogadni a hozzáértők tanácsát, felmérni, hogy mi az igazi érték.
A továbbiakban ignorálom a hozzászólásaidat, nincs értelme Neked segíteni.
UFF! -
BBéci
legenda
válasz
v.attis #17064 üzenetére
VW-khoz értek valamicskét ezért azt mondom, sántít a hasonlatod.
Egy Golf lehet ugyanolyan gyors, mint egy Passat, az ülései, műszerfala, kezelőszervei szinte egyformák, leginkább a méreteikben van különbség.
Az említett erősítők hangminősége között tényleg hatalmas a difi. Ha zongorázni tudnám, a Carnegie Hallban lépnék fel telt ház előtt.
Számomra a 2310 és a 3310 hangminősége is kevés lenne, de egy AX5i-vel boldog lennék, sok éven át. -
BBéci
legenda
válasz
Pizzafutar #17060 üzenetére
Az AX 5i messze jobb a 608-asnál, nem lehet őket egy napon említeni.
Ha már megvetted, vidd magaddal a hangdobozok kiválasztásához! -
BBéci
legenda
-
-
BBéci
legenda
válasz
Devil Smile #17028 üzenetére
Kivezetéshez biztosan nem ilyen kell, esetleg bemenethez köthető.
Merevlemezes felvevőmhöz adtak hasonló infrás bigyót, ami a set-top-box bekapcsolására szolgál, időzített felvétel esetén. -
-
BBéci
legenda
válasz
ToxLee #16991 üzenetére
Nem lenne túlzás, de ki tudja, hogy hangban passzol-e a rendszeredbe.
Szerintem nem lősz mellé, ha megveszed.(#16992) Az-X
Az Azur 640-et kifejezetten jó sztereó hangú AV erősítőnek tartják, nagyjából NAD kategórua, csodálom, hogy neked nem tetszett.
Éppen kínálnak a Vaterán egy Integrát, potom 14900 forintért, annál jobb ár/érték arányt el sem tudok képzelni.
Vidd magaddal a tiédet és hasonlítsd össze azzal, amit vennél! Ennél jobb ötletem nincs. -
BBéci
legenda
válasz
v.attis #16985 üzenetére
Észlelhető különbség, de annyira minimális, hogy annak alapján nehéz lenne választani.
(#16979) Jasonchan
Ki kell próbálni, meg kell hallgatni, ez az állandóan ismétlődő tanácsom. Ennél jobb ötlettel nem szolgálhatok.
Egy biztos, a tápellátás nagyban befolyásol(hat)ja a hangzást. A rosszul megválasztott elosztóval el lehet b@szni a rendszert. -
BBéci
legenda
Azoknak az erősítőknek a megvásárlását, amiknek rugós csíptetős csatlakozói vannak, nem szoktuk ajánlani, mert a hangminőségük meglehetősen gyengécske. Ha ezen spórolnak 2-3 dollárt, képzeld el, milyen alkatrészekből építették.
A kábel szálaival az összesodráson kívül mást nem tudsz tenni. A hangdobozok felőli végükre szerelhetsz banándugókat, de csupaszon is maradhatnak.(#16975) Jasonchan
Kapni sokkal olcsóbbat is, keresgélj, de nem a Conradnál, mert azok bóvlit árulnak méregdrágán. -
BBéci
legenda
válasz
ToxLee #16963 üzenetére
Vagy tüske, vagy gumi, de inkább az előbbi.
(#16967) bozont
Ha már használtad, nem célszerű megfordítani a kábeleket. Hangzásban annyira minimális a különbség, hogy talán high-end rendszereken hallható. De ha már egyszer rá van rajzolva egy nyíl, kössük be annak megfelelően, vagy a szöveget vegyük figyelembe.
Egy ismerősöm autójára fordítva szerelték fel a forgásirányos abroncsokat, Ő sem vett észre semmi különbséget, miután a helyes irányba fordították azokat. -
-
BBéci
legenda
válasz
Gál István #16934 üzenetére
Azt én is úgy gondolom, hogy nem okozna csalódást 20 négyzetméteres szobában sem, sőt, meg nagyobb helyiségben is megállhatja a helyét. Arra akarok rávilágítani, hogy a Te 15-ös szobádban is tökéletes lehet, megfelelő beállítás és elhelyezés esetén. Nem csodálom, hogy soknak találod, amikor háromnegyedig csavarod a hangerőszabályzót. Sancival már többször tanácsoltuk, hogy fél állásnál csak ritkán érdemes feljebb tekerni.
-
BBéci
legenda
válasz
Gál István #16934 üzenetére
A linkelt cikk kitűnő írás, sajnos úgy tűoik, nem értetted meg a lényegét, kiragadtál belőle egy mondatot és elferdítetted. Az elmúlt 10 évben legalább háromtucatnyi szubládát teszteltem, 20-tól 46 centis membránnal, 15 és 40 nm közötti helyiségekben, egészen 2400 W teljesítményig. Nem a levegőbe beszélek.
A háromnegyedig csavart hangerő már önmagában engem igazol, de az elhelyezés és a szobaakusztika durván befolyásolják a hangzást. -
BBéci
legenda
válasz
Gál István #16932 üzenetére
100 wattal hajtott 20 centis hangszóró, 38 hertzes alsó határfrekvenciával nem éppen a nagyobb szobákba való szerkezet. Ha soknak érezted, nagyon rosszul volt beállítva.
-
BBéci
legenda
válasz
ricsik #16877 üzenetére
Elméletben elképzelhető, hogy rontja a hangot.
Ha mondjuk egy ilyen végéről levagdosnád a gyárilag rászerelteket és a szóbanforgó Nakamichikkel helyettesítenéd, biztosan rontana az eredeti állapothoz képest.
Méterenként 2-3000 forintos kábelekhez tutira passzolnak a Naka dugók.
Az nem lehet véletlen, hogy a Nordostokra Z végűt szerelnek. -
BBéci
legenda
válasz
ati888 #16873 üzenetére
25 négyzetméteres szobába állódobozokat ajánlok.
Miért gondolod, hogy nincs szükséged 5.1-re???
Mit jelent számodra a normális ár?(#16863) Alusszia
Nem vagyok nagy Tecső (Youtube) szakértő, de még nem találkoztam ott 5.1 hanggal. Mutass néhányat, hogy kipróbálhassam!(#16860) ricsik
Nekem a Z végű tetszik legjobban, de nem hinném, hogy jobb hangja lenne, mint a többinek. Még nem volt a kezemben ilyen Nakamichi dugó. -
BBéci
legenda
válasz
lasvegas #16855 üzenetére
Olyan egydobozos szettel rendelkezel, amit csak az ellenségeinknek szoktunk ajánlani.
Blu-ray-lejátszókat HDMI kábellel szokás az erősítőkhöz csatlakoztatni, melyek dekódolják a digitális hangjeleket, a képet pedig továbbküldik a tévé, vetítő felé.
A régebbi erősítők nem képesek HDMI kábelek fogadására, de optikai és/vagy koaxiális csatlakozókkal fel vannak szerelve, az is egész jó hangzást biztosít.
Sony ketyeréd ezek egyikére sem képes, ezért nem tudod kihasználni a BD-lemezek nyújtotta előnyöket.
Így jártál. -
BBéci
legenda
válasz
perczeg7032 #16824 üzenetére
Ne viccelj, annál a "tekkniccsnél" bármi jobban szól.
Annak viszont semmi értelme, hogy alulméretezd a rendszert és utána éveken át fanyalogva hallgasd, vagy eladd és cseréld, mert úgy sokkal többe fog kerülni.
A Streamaudióhoz látogass el, de előre jelentkezz be! -
BBéci
legenda
válasz
Dictator^ #16820 üzenetére
Még sosem hallottam akkora javulást a biampolástól, ami megérte volna a kétszeres kábelhosszból adódó költséget egy kétszerannyiba kerülő és ezáltal jobb minőségű, egyszeressel szemben.
Két külön végfokról hajtani az már valami.
Vagy egy Lexicon ZX7 négy csatornáját használni biampolásra. -
BBéci
legenda
válasz
perczeg7032 #16787 üzenetére
Szerintem 50 négyzetméterre kicsi a Concept 6, kell a 8-as!
Concept szubládából is elkelne kettő. -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #16794 üzenetére
Az messze van a high-endtől, de ár/érték arányát tekintve kiváló kábel. A Streamaudiós fiúk ajánlatára ilyet választottam haverom szettjébe.
Azt nem tudhatom, milyen képminőségű lesz a HTPC-d, én csúcskategóriás BD-játszókkal (Pioneer BDP-LX91, Denon DVD3800BD, Sony BDP S 5000 ES) hasonlítottam össze kábeleket, szintén azonos kategóriájú tévékkel, vetítőkkel.
Feltételezésem szerint a linkelt Prosonnál jobb kábelre nem lesz szükséged. -
BBéci
legenda
válasz
ricsik #16774 üzenetére
Minél feljebb megyünk az árakban, annál kisebb az érzékelhető különbség. Egy 100000 forintos hangdobozpárnál szólhat brutálisan jobban egy duplájába kerülő, viszont az egymilliósoknál általában nem annyival jobbak a kétmilliósok, és így tovább. Szerintem.
Egy Mark Levinson/Revel, vagy egy JBL Synthesys rendszer olyan hangminőségű, amit a hétköznapi ember el sem tud képzelni. Az a 20-25 millió forint, amibe kerülnek, iszonyatosan nagy összeg, de aki évente ennek sokszorosát keresi és hobbija, mániája a házimozi, az simán kiad ennyit érte. Ehhez hozzáadódik a képmegjelenítés és a helyiség kialakításának ára.(#16777) ricsik
Nem is szoktak mást adni a mélynyomókhoz, fogalmam sincs, Sanci mire gondolt. -
BBéci
legenda
Próbáld meg az asztal mellé tenni a frontokat, de tőled egyforma távolságba! A levegős, teres hangzás rovására lehetnek közelebb a falhoz, mint 70 centi. Az viszont továbbra is kérdéses, miként kerülhetnek közelebb a surroundok? Nem kóser, ha sokkal messzebb vannak, mint a frontok.
-
BBéci
legenda
Az üres, kopár szoba sem alkalmas házimozinak.
Bármilyen rendszert állítasz össze, a jobboldali hangdoboz nem maradhat az ágy mögötti sarokban. Megkerülhetetlen szabály, hogy az állódobozok mindenféle faltól legalább 70 centire legyenek! Sarokban SOHA!!!
A monitorodhoz a sokat szapult, ám a maga kategóriájában kiváló Logitech Z-5500 való, azokat bátra elhelyezheted 1 méterre magadtól, talán a center sem lenne túl közel. -
BBéci
legenda
Értsd meg, a frontsugárzók nem lehetnek ennyire messze egymástól, szinte közöttük ülsz. Nem lesz egységes térhangzás.
A 24 colos képátló tényleg csak monitornak való, ha 1 méternél messzebbről nézed, sem a full HD előnyeit, sem moziélményt nem élvezheted.
Nem a szekrénysorral van baj, több sebből vérzik ez a projekt.
Aktív témák
Hirdetés
- Aurát vált a Vivo V60
- E-roller topik
- Kuponkunyeráló
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Villanyszerelés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpársportok
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest