- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Aktív témák
-
-
végre kijött a 6xxx-es széria a RADEON HD-ból. Lesz végre lossless támogatású eszközöm a PC-ről...
-
-
válasz
Gál István #15997 üzenetére
nekem is lenne mit fejlesztenem, min egy 60" TV... nekem is egy párszázas kellene... hehe
-
válasz
Gál István #15995 üzenetére
Üdv a Denon klubban tesó
-
-
Nos erre én spec azt tudom mondani, hogy én szeretem a hangerőt és engem halkan még faterom cucca sem fogott meg... Hangversenyeken, koncerteken sem játszanak élőben halkan, úgyhogy szerintem ez az állítás nem állja meg így önmagában a helyét. Persze a nagyon olcsó készülékeknél észrevehető a sistergés meg a rosszabb hangminőség, de azokat nem lehet egy lapon említeni a normálisabb hangrendszekkel.
-
akkor a következő upgrade a rendszeremben a ps63c7000 lesz, ezzel érem el a legnagyobb látványbeli ugrást. pont ma voltunk feleségemmel a saturnban a mammutban és már 799 rongynál tart... az idő nekem dolgozik hehe
projektort meg vásznat nem akarok, mert nekem az már macerás lenne. amitől tartok az a TV beégése, ez ellen mit lehet tenni, nem nézek én TV adást híradót max heti 1-2x a többi csak film, néha egy kis FPS-t a PC-ről. volt nálad ez a típus tesztre ha jól tudom, vélemény róla? amit az A551-es panelhez képest észrevettem minőségbeli különbséget, az a színek, a feketék és azt, hogy nincs clouding... ja meg azt, hogy kib@szott nagy és ha nagy az jóóóó..
üdv,
vik -
BBéci, teszteltél gondolom nem egy Bluray lejátszót és láttál PS3-at is üzemelni film lejátszása közben is. Kérdésem az lenne, hogy mennyivel kapok szebb képet, ha egyáltalán kapok egy 150-200 rongyos lejátszótól? Azt kell hogy mondjam a PS3 remek képet produkál BluRay filmeket illetően. Érdemes venni külön BRD játékost vagy nem annyival lesz jobb, és inkább egy nagyobb TV-re gyúrjak?
Üdv,
Vik -
-
Az erősítőm menüjében van egy opció, hogy a frontok nagyok vagy kicsik legyenek... ez pontosan mit jelent? Olvasom más fórumon, hogy ezt állítsam kicsire, mert nem az igazi, ha minden freqit kiküldünk a frontokra... most elbizonytalanodtam... Vki segít ebben?
Üdv,
Vik -
válasz
Gál István #15222 üzenetére
gondolom valami varia a garival, hogy 1 év bolti és +2 év gyári, elvileg létezik akkor hivatalos magyarországi szervíz képviselete a cégnek. ez az én első nekifutásom ennek a kérdésnek persze, ami nem azt jelenti, hogy ez így is van. Jó lenne tudni, hogy valójában tényleg mit is takar ez...
Üdv,
Vik -
válasz
Dictator^ #15198 üzenetére
Faterom ismerősének van. Saját rendszerem vásárlása után volt szerencsém vagy szerencsétlenségemre meghallgatni, mert hallhatóan szebb hangzása van a TSi500-hoz képest. Ez ugye a kifinomultabb belső felépítéstől és a jobb minőségű anyaghasználatnak köszönhető. Jobb mélyek, a magasaknál már nincs akkora különbség. Én inkább metalt vittem, mert azokat annyira ismerem, hogy melyiknél hol van a basszus és dob+cintányér kombó, hogy könnyen össze tudtam hasonlítani. Azért vittem Hans Zimmert is meg fater hozott egy-pár DECCA komolyzenei CD-t.
Ezt ajánlom neked is Arcana - Gathering of the Strom című száma a 2. albumukról Ettől rettegett a sok ablak a lejjebb linkelt KEF hangfalak párosításával. Érdemes ezt a számot vinni ilyan fronttesztekre, hogy mennyire tudnak lemenni. Hát kész....
Te figy, megveszed a TSi500-aimat és berendelek magamnak egy RTiA7-et, mit szólsz
Üdv,
Vik -
Szia!
Jamo-t amit írtál, azt nem hallottam, de a az IQ90-ről jókat hallottam és olvastam. A Klipsch se rossz választás, bár mindenekelőtt, ha teheted hallgasd meg, nehogy meglepetés érjen, hogy nem úgy szól vagy egy kicsit másképp mint a többi. PolkAudio RTi A7-A9 szóba jöhet esetleg? Azok még nagyon jók. Mission m35i? Hirtelen, most ezek jutottak eszembe, ebben a kategóriában.
Tudtommal a Jamo hangfalak gyártását Kínában végzik már sajnos és nem Dániában.
Üdv,
Vik -
válasz
Dictator^ #15173 üzenetére
Megakad, de utána folytatja tovább? Ez tart 1-2 mp-ig? Mert akkor sztem ez nem annyira zavaró, letesztelem én is, bár kikapcsolni nem, hanem csak forrást váltottam még eddig, vissza TV adásra.
Nekem van egy olyan gyermekbetegsége a rendszeremnek, miszerint a PC (OS booted) és az AVR be van kapcsolva már és csak ezután kapcsolom be a TV-t, akkor az egész PC lefagy. Mert a hülyéje a TV HDMI vezérlője küld gonolom egy bekapcs jelet, amit a PC-m lefagyással értékel.
Mostmár a feleségem, sőt még a lányom is tudja a helyes sorrendet, 7-8 ilyen után megtanultam, hogy mikor hogy viselkedik...
Holnap küldök 1-2 fontosabb shotot a CCC-ről, most asszony teszteli a subwoofert, ha jól hallom...
Üdv,
Vik -
válasz
Dictator^ #15168 üzenetére
Ja és az is lehet közre játszik, hogy én egy 2009 decemberi drivert használok, mert abba a verzióba még nem nyúl bele a képbe (feketébe állítólag) a driver, ez ha jól tudom a 2010 március-áprilisi driverig van így. És én olyan ember vagyok, ami egyszer működik, ahhoz én nyem nyúlok hozzá.
Üdv,
Vik -
válasz
Dictator^ #15168 üzenetére
Nem akad semmi, se mp3, se FLAC, semmi. A TV-knek gyárilag jobb a feketéjük-kontrasztjuk, mint a TFT monitoroknak. Mondom, a TV-t gyári beállítások közé küldd el, majd utána lehet korrigálni, ízlés szerint. Minden olyan funkciót kikapcsoltam, ami "belenyúl" a forrásba és a moive plus-t is. HDMI black levelt normalon, és a Black adjust is. Adhatsz a TV-nek plusz fényerőt, állíthatsz a kontraszton és kb egy fél óra alatt ki lehet nyerni a végeredményt, ami neked meg fog felelni.
Ja, a CCC-ben, van még egy olyan opció, ahol a HDMI-nek meg lehet mondani, hogy full RGB legyen. Ez fontos, bocs, hogy csak most szólok emiatt.
Üdv,
Vik -
válasz
Dictator^ #15162 üzenetére
Nem, ezt a fajta összeköttetést biztos, hogy nem mondhattam, mert van így egy extra felesleges kábel. Nálam úgy van, hogy van 1x 10m-es HDMI ami a VGA-AVR-hez kell és utána meg elég egy 1,5m-es HDMI az AVR-TV-hez. Windows 7 alatt a CCC-t konfigold be (vagy kreálj egy profilt rá, kapsz egy ikont), hogy aktiváld a DUAL-klónozott display-t jelen esetben a secondary display maga HD TV lesz az AVR-en keresztül. Nálam felismeri az AVR-t is és a TV-t is az OS. Innentől, azt fogod elérni, hogy ha minden be van kapcsolva, akkor lesz képed és hangod. Ha kikapcsolod a TV-t akkor meg csak hangod lesz. Nem tudom, hogy a te erősítőd, hogy veszi le a HDMI-ről a hangot, az enyém akkor is, ha a TV csak standby-ba van.
Tehát még1x: 2 darab HDMI kábel elég és kész, több NEM kell.
Az, hogy éppen hogyan van konfigolva a TV-d az egy másik dolog. Javaslom, hogy küldj rá egy gyári resetet, hogy minden visszaálljon. Amúgy meg a TV-k sokkal szebb képet adnak mint a mezei monitorok, ez nálam is így van. Amikor meg filmet nézek, akkor meg annyit csinálok, hogy kikapcsolom a TFT-t addig, szerencsére nem kell neki hosszú idő, hogy felmelegedjen, mint a régi CRT-k.
Üdv,
Vik -
Nem rossz a C7 sorozat, de sajna messze elmarad attól a KEF-től, amit a Polk váltott le. Ez volt az:
Ebből minden zene jól szólt, ez a sorozat anno nagyon ütött, egy igazi True-KEF, ma az IQ sorozat felső kategóriája hoz ki hasonlót, XQ-t nem hallottam még. 1 baja van, hogy túl alacsonyan van a csipogója. Amúgy magáért beszél a 32 kg-jával. Ezt rendesen felépítették belülről... Emléxem még azokra az időkre, megjelent VHS-HiFi-n a Terminátor 2 és a 4 fejes lejátszónkon, anno... Majdnem ablaküvegcsere lett a vége, passzív Subwoofer benne, dual....
Beton
Üdv,
Vik -
válasz
#72042496 #15140 üzenetére
Ha már zenékről beszélünk, én is a minap hallgattam egy régebbi kiadást, de bizonyos részeknél, olyan letisztult basszusokat hallhatunk, hogy öröm volt hallgatni ezt a nosztalgikus albumot:
Főleg a "Dominions of Satyricon" és a "The King of the Shadowthrone" szólalt meg nagyon jól. Fel is rakom az első albumukat (Dark Medieval Times), mert ha jól emlékszem abban is vannak kegyetlen jó morajlások. Na megyek büntetni....
Üdv,
Vik -
Van és hallható, még egy "belépő" hangfalszettel mint az enyém is, hidd el. Amúgy vannak akciók, pl 1910-es Denon AVR, ami tavalyi model, ergo nincs benne 3D támogatás, vagy ha nincs annyi rá akkor pl. a 1610-es is megteszi neked. Én speciel nem komálom az Onkyo hangzását, de annak is vannak a középkategóriát képviselő készülékei. H/K-Marantz-NAD már óval drágább, persze nem rosszak, sőt... Tudod itt nincs korlát, csak az egyén pénztárcája.
Mindenekelőtt: Hallgatni-hallgatni-hallgatni. Ja és előtte meg tervezd meg, hogy mi hogy lesz....
Üdv,
Vik -
Szia!
Ezekez a hangfalakhoz már egy komolyabb tudású-árfekvésű AVR-t választanék. Nézz szét feljebb mint 50.000 HUF. Minimum 120, de inkább 150 rongyos kategória való ezekhez a hangfalakhoz. Ha, maradsz a belépőszintű erősítőnél mégis, akkor véleményem szerint feleslegesen vennél jó hangfalakat. Ha teheted, hallgasd meg azért mielőtt vásárolsz bármit is, mert neked kell, hogy tetszen.
Üdv,
Vik -
Október 1 van, megjelent már a szeptemberi száma a Digitális-Házimozi magazinnak?
-
-
válasz
ricsik #14945 üzenetére
minden erősítő gyártó majdnem másképp adja meg az "erejét" a erősítőjének. Pl. Egy H/K 40-50W-ja megfelel a Denon 90W @ 8 ohm-os erőnek. Amúgy, meg az bőven elég egy átlag 25-35 nm szobának. Nekem 18 nm-es a nappalim és így ha használok 30-40W-ot csatornánként sokat mondok. A subfoower nem ér, mert káposzta a feje...
-
válasz
Dictator^ #14872 üzenetére
"PC-TV /Hdmi-Hdmi/ + PC-AVR Optika-optika."
Sztem nem kell oda optikai kábel, mert a HDMI-n átmegy minden, kép-hang. Mondom 1 kábel tökéletesen elég. Én nem kötném külön kábellel a PC-t a TV-vel össze.
Én sem használom a TV-met monitorként, nem azon netezek, arra ott a Samsung TFT PC monitor. Az igaz, hogy Battlefield Bad Company-t meg a COD4-et a nagy TV-n tolom, de akkor meg simán kikapcsolom a TFT monitort. Ahhoz, hogy a TV-t használd monitorként minimum egy 65 inches kell 2 max 2,5 méterről.
-
Bbéci, van vmi sejtésed, mikor jelenki meg a Digitális Házimozi magazin szeptemberi száma?
-
válasz
balu333 #14814 üzenetére
Teljesen meg vagyok vele elégedve, hozza azt a szintet, amit a StreamAudionál hallottam. Igazából én a Polknak a DSW Pro 600-as subját akartam volna megvenni, de sehol sem lehetett meghallgatni, csak úgy, hogy berendelik és meg kell vennem... elég szánalmas na mind1, több helyen is dícsérték az új Proson Sub szériáját, mert az árához képest elég jó teljesítményt nyújt. Most már jól be van állítva, eleinte egy kicsit sok hangerőt adtam neki...
-
válasz
Johnny1982 #14804 üzenetére
leveszi
-
válasz
nismoka #14783 üzenetére
eredetileg fater nagyon sokáig a Martin Logan cuccokkal szemezgetett, ez nem hagyományos hangszórókkal felszerelt hangfal, hanem elektrosztatikus elven működő téma, nagyon letisztult hangot tud produkálni, de kell hozzá külön subwoofer, amit általában az aljára szerelnek. Aztán szembesült az árával és "megelégedett" a Sonus Faber Concerto párossal...
-
-
válasz
#72042496 #14761 üzenetére
Szia!
Igen az a Sonus Faber ami faternak van (11 éves már), majdnem egyszintű basszusokat produkál, de ami sokkal jobb a TSi-nél az a hihetetlen jó és szép sztereóképe, meg a magasai is szebben szólnak. Nem rossz azért a TSi sem, nem azt mondom, csak más kategória. De az RTi (persze csak az A7-től) már felveszi a versenyt vele. Ez is az én véleményem persze. Amúgy én küldtem anno fater rendszeréről a metált neki még gimis koromban, persze azt is akkor amikor nem voltak otthon. Beleremegett minden, néha meg sem bírtam lenni a nagyszobában....
Jó az a cucc, elfogadnám zenére, vennék hozzá egy normálisabb sztereó erősítőt és lejátszót...
Van neki min. 3cm-es kilengése, tehát van ott basszus rendesen.
Üdv,
Vik -
Sziasztok!
Felteszem itt is a kérdést hátha tud rá vki mondani valamit, mert már napok óta annyit sem kaptam a megfelelő topikban erre, hogy meghúzhatom a répát...
Kérdés:
Semmit sem lehet kezdeni a PS3-al hogy ne kérdezzen rá az internetes BluRay film tartalommal minden egyes alkalommal?
Üdv,
Vik -
válasz
#72042496 #14700 üzenetére
Apám ismerősénél volt alkalmam letesztelnem egyszer alaposabban, és igen, doom-funeral-black-death-folk metal zenéket részesítem előnyben, persze a metálon kívül létezik zene nálam, de ez a fő irány ilyen téren...
Faternál is teszteltem, neki csöves Copland erősítővel van egy Sonus Faber Concerto párosítás... hát majdnem azt kell hogy mondjam, hogy maga mögé utasítja a TSi500-at...
Kép:
-
-
válasz
kimi02 #14694 üzenetére
Már ódákat zengtem erről korábban és bánom, hogy meghallgattam az A7-et a TSi500-hoz képest...
Nekem nagyon bejött ez a front és véleményem szerint az LSi zászlóshajójánál is jobban megszerkesztett darabb. Zenére és házimozira egyaránt tökéletes lesz, csalódni nem fogsz ide a bökőt. Melyiknél veszed? NetDepo vagy a Stream? Milyen színben?
Üdv,
Vik -
-
-
Az természetes jelenség az LCD TVknél, hogy clouding effect lép fel. Kérdésem az lenne, hogy ez idővel erősebbé válik vagy válhat? Most már 1 éves a TVm és mintha könnyebben észreveszem ezeket a világosabb részeket. Ez ellen nem lehet semmit se tenni, ugye?
Üdv,
Vik -
Itt is megkérdezem, hátha előbb kapok választ...
Az természetes jelenség az LCD TVknél, hogy clouding effect lép fel. Kérdésem az lenne, hogy ez idővel erősebbé válik vagy válhat? Most már 1 éves a TVm és mintha könnyebben észreveszem ezeket a világosabb részeket. Ez ellen nem lehet semmit se tenni, ugye?
Üdv,
Vik -
válasz
jones965 #14350 üzenetére
Bár a TSI sorozat nem high-end, elég rendesen szól már a legkisebb állóhangfal tagja is. Rosszat nem tudok róla mondani, ha teheted és a pénztárcád engedi akkor inkáb az 500-ast válaszd, mert jobban jársz vele hosszabb távon (magasabban vannak a magashangszórói és mélyebbre mennek le).
Üdv,
Vik -
válasz
jones965 #14348 üzenetére
az az igazság, hogy majdnem azonos árkategóriás AVR erősítő csere esetében ugyanazokkal a hangfalakkal, alig hallható vagy semmi különbség nem lesz észlelhető. Én éppen egy 300-es H/K házimozi erősítőn hallgattam meg először és utána ugyanazta zenét egy sima 100-es NAD-on és ég és föld volt a különbség a NAD javára a hangminőség terén. Igaz ez már a zenei téma, mert itt csak 2.0 van. Házimozira meg ugye minimum 5.1 csatorna kell... az megint más.
-
válasz
jones965 #14344 üzenetére
Magnatot nem amit írtál, de ezt a Polk settet hallottam és lehidaltam tőle. Tetszett a hangzása, a magastartománya és a sztereóképe is renben volt a TSI300-nak. Igaz egy stereo NAD erősítővel teszteltem és úgy szólt, mint a mostani TSI500-am a jelenlegi házimozi erősítőmmel...
-
válasz
ToxLee #14270 üzenetére
Nem tudom, hogy konkrétan a te hibádra fog megoldást jelenteni, de elmondom, hogy én hogy használom a rendszeremet. Annyi az eltérés, hogy nekem 4850-es Radeon HD-m van, de ez nem fog gondot jelenteni. A CCC-ben létre lehet hozni display profile-okat. Ennek az az előnye szerintem legalábbis, qrva jó dolog hogy van ilyen lehetőség, mert meg tudod mondani a PC-nek, hogy 1. csak a monitor (TFT), 2. monitor (TFT) + HD TV vagy 3. csak HD TV-re küldje a VGA HDMIje a jelet. Természetesen a VGA és a TV között van az AVR és onnan megy a HDMI Outjából egy kábel a TV-re, mert le kell vennie a hangot ugye... Szerintem installáld fel az ATI VGA drivert, mert csak azzal tudsz ilyen profilokat létrehozni és váltogatni 1 gombnyomásra, mert ezek kihelyezhetők az asztalra vagy a quicklaunch bar-ra is. Ezek után nem lenne elvileg szabad olyan hibajelenségnek előfordulni, amit írtál.
Üdv,
Vik -
válasz
Warter #14194 üzenetére
Az RTi10 az egy régebbi évjárat, de ahogy nézem az RTiA7-nek felel meg a 10-es. Az A7-et hallottam, nem tudok rosszat mondani róla. Ez már audiophilnek minősül. Van benne anyag rendesen és az a 2x 178mm-es hangszoró, nem csak "magáért" beszél... Már-már azt a szitnet üti meg, hogy ne kelljen hozzá subwoofer. De ezt azért nem merem kijelenteni 100%-ra, csak azt akarom hangsúlyozni, hogy nagyon jó mélyre lemegy.
Üdv,
Vik -
Szeptemberi Digitális Házimozi-t akarok olvasniiii
Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Horgász topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Futás, futópályák
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest