- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
Aktív témák
-
python1
veterán
válasz
Integra #35612 üzenetére
Ez jó kérdés!
Nekem is hasonló problémám van,mozira kellene nekem is valami lapos kivitelű falra szerelhető szett, vagy szóba jöhetnek még beépíthetős modellek is.
Csak mozira kell,sztereóra marad a klasszikus felállás,álló hangfalakkal.
Pgabor79:talán nem a kábeleket teszteled?
-
python1
veterán
válasz
Toto00 #35605 üzenetére
Elméletileg úgy működik,de SPDIF kimeneten több jelfolyam is mehet erősítőre (sztereó is) és azt csak Pro LogicII-es módban kódolja 5.1-re.Meg kellene nézned először is,hogy tudja-e a géped az 5.1-et SPDIF kimeneten.
Dorian:ezeket a HIVOX-os cuccokat nem ismerem de úgy látom,hogy fel kell nekem is vennem a kapcsolatot Zolival.
Azért kíváncsi lennék a hangjukra,azért majd ha hallgattad a hangját dobhatnál róla infót. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #35186 üzenetére
Semmi gond értettem, elég széles a kábel spalettája eltérő hanggal.
Srácok most mennem kell melóznom,majd csak este leszek.
Integra kérdezd bajnokpityut ő még jobb megoldást tud mint én. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #35184 üzenetére
Az gyári AIV blue snake kábel,[link] hasonló kategória mint az OELBACH.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #35058 üzenetére
Köszi!
Azt már szétbombáztam most egybehozom a mozit és zenét.
Nekem passzív a procin és a vidkarin a venti csak a táp-ban és egy a házszellőzésre van a gépben.
Szinte hangtalan,csak akkor hallani ha teljesen közel hajolok a ventihez akkor is csak picike szélzaj.Ja kábelekre visszatérve megvettem Pgabor79-nek az oehlbach kábeleket,kíváncsi leszek rá,hogy tetszik-e neki a hangja.Talán már hétvégén tudja tesztelni.
-
python1
veterán
Használtan már 30-tól lehet találni,de nem zárkózom el az Antec vagy Thermaltake házaktól sem.
Igazából ezek a házak időtlen designel ill minőségnek örvendnek,HTPC-nél nagyon lényeges a ház kivitele illetve szerelhetősége,szellőzése.Hardvereket gyűjtögetem éppen,szereztem némi tapasztalatot "zajtalan"gép építésben és itt az kamatozik.
-
python1
veterán
Várj,ja úgy érted,hogy megjelenik-e a teló kijelzőjén a média?
Okos ötlet,ezt ki kell próbálnom.
-
python1
veterán
Igazából nem tudom megmondani,hogy lehet-e távirányítani kikapcsolt tv-nél mert ugye nekem a monitorom is az, még nem próbáltam.
Igazából most rakom még csak össze az igazi HTPC-met és azon viszont lesz kijelző direkt erre a célra.
Linuxot szeretném mindenképpen kipróbálni,letöltök párat mert nem tudom,hogy melyik változata a legjobb, de gondolom a legújabb. -
python1
veterán
válasz
Integra #34919 üzenetére
Nem pc teljesen, hanem erre a célra kifejlesztett HTPC,nem össze keverendő a kettő.
Ami igazából rajtad és az igényeidnek megfelelő módon állítod össze,az összeg is változó lehet 60000-*égig,jó a dune célszerszám cél közönségnek de a másik célközönségnek aki esetleg törekszik egyediségre,minőségi kivitelre egyértelmű,hogy HTPC.
Ma már elértük a számítástechnika világában azt,hogy ha ma összeraksz csak egy középkategóriás gépet a mozizás,zenélés,netezési kúltúránkat minimum 5-6 sőtt talánn még tovább is kiszolgálja.De tényleg nem a Dune-t "imádó" társaságot akartam ezzel felhergelni, csak leírtam a saját,egyéni véleményem a dologról.
Igaza van BBéci-nek a dologról, mindenki azzal játszik amije van,vagy amivel akar. -
python1
veterán
Igen tudom,nem is ez a 100-130000Ft-s szegmens vonz, inkább ami ezeken túlmutat de ott már csak pc alapú megoldások jöhetnek szóba.Azért nem hoznak ezek a "lejátszók" még lázba mert olvasom,hogy sok embernek hiányzik belőle valami,kinek ez kinek az de valami mégis hiányzik belőle.
Pc alapú lejátszóba viszont minden megvan amit akar az ember és fejleszthető,sőt itt még lehet beszélni HIGH-END kiépítésről is.Hosszútávon meg megspórol az ember legalább 3-4 generáció Dune-t és sorolhatnám társait.De nem vitatkozni akartam csak leírtam,hogy én már túl vagyok a "lejátszók"korszakán.
-
python1
veterán
Helló Mindenkinek!
Látom nagy a Dune (lejátszóóó) népszerűsége de,de miért érzem azt,hogy mégis még annyira gyerekcipőben jár még ez a formátum háború és formátumok követik egymást sorra,miért érzem azt,hogy egy 300 000Ft-os HTPC jobb és jobban lehet konfigurálni és még sorolhatnám a pozitívumokat.
Annyi lejátszót megvettem már a házimozis múltamban idáig(minimum 20-30 at) és mi van most? PC 4-éve és láss csodát nem vettem azóta egyetlen lejátszót sem,de egyet a 2 éves kisfiamnak mesére.Semmilyen minőségi megjelenést ill hangzást nem kellett feláldoznom ezért a házimozi szentséges oltárán.Valahogy érzem,hogy még nem jött el a lejátszók sajátságos egyeduralma,de inkább tiszavirág élete annál inkább.
Most ez ugrott ki a hülye fejemből.
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #34363 üzenetére
Tudsz élni Papi!
Majd egyszer nekem is ......., ha egyszer nagy leszek.
Gratulálok a motyóhoz!
-
python1
veterán
válasz
Gál István #34357 üzenetére
Köszi!
xtremetuning:ma már semmi sem akadály.
-
python1
veterán
Helló Srácok!
Talán próbáld meg másik hálózati szálon,hátha valamilyen másik forrás küld rá rádiós frekvencia jelet.Hosszabbítóval próbáld meg másik konnektorból ahol nincs más rácsatlakoztatva.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #32248 üzenetére
Örülök,hogy sikerült eladnod!
Nem volt nehéz azokkal a hangfalakkal kihozni belőle a maximumot,csak nehogy koppanjon otthon a saját hangfalán.Sok sikert a DAC-hoz és a ház színezéséhez!
-
python1
veterán
Elméletileg amit lean írt az is aktív,csak éppen az erősítő nem a dobozba van építve hanem éppen hi-fi állványban foglalja el a helyét.
Szerintem ez is annyira tökéletes megoldás mint ha a dobozba lenne építve,nekem spec jobban színpatikus,nálam pár éve 2db sub volt üzemeltetve ily módon és sokkal jobb volt mint most 1db.
De a passzívnak amit a HM erősítő hajtana értelme nincsen. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #32216 üzenetére
Próbát mindenképp megér,csak itt viszont a hangerő szabályozást kellene tudni jól megoldani és a vágási frekvenciákat.
-
python1
veterán
válasz
arpi145 #32157 üzenetére
Ha újban gondolkodsz akkor erősítőt minimum 60-tól és a hozzávaló hangfalpárat 120-tól nézegess.Szabály, az erősítő árának legalább a kétszereséért kell hangfalat vásárolni.
Amit mi ajánlottunk annak az új ára volt kb 100ezer, abból indulj ki,hozzá használtan 60-80-ért már jobb hangfalat tudsz vásárolni aminek minimum a kétszerese az új ára pl ez is:[link]
-
python1
veterán
válasz
Dorian #32141 üzenetére
Igen tényleg, térjünk vissza az alap kérdéshez ,sztereó rendszer kell,mondjuk erősítő adott hozzá valami dögös hangfalpár,talán valami JBL ami elsőre eszembe jut.Igazad van DAC is jó lenne hozzá,ehez viszont ti értetek jobban.
BBéci:gondolom itt a nagyobb felbontású zenékre gondoltál.
-
python1
veterán
válasz
arpi145 #32134 üzenetére
bajnokpityunak van egy harman/kardon erősítője eladó,[link] nagyon jól szól dinamikus,és a sztereó képe is szép,nem melegszik ami mindenképpen pozitív tulajdonság,rendesen megépített gépezet,pár napja hallgattam.Ehhez kellene nézni valami faszájos hangfalpárat.
Persze ez csak támpont.
-
python1
veterán
válasz
arpi145 #32132 üzenetére
Viszont arra nem kell valami drága cucc és annyira minőségi sem,gondolom azért hosszútávra is gondolkodsz,változhat még a zenei ízlésed.Milyen forráskomponensekről hallgatod,kell-e digit bemenet az erősítőre,kényelmi funkciók (távirányíthatóság)később nehogy problémáid legyenek ebből.
-
python1
veterán
Na ma leteszteltem a hálózati kábelt az utolsó erősítőmmel is Pioneer VSX AX5I-vel ,érdekes mind a 3 erősítőnél ugyanazt a hangzást tapasztaltam meg.Ez idáig harsány hang karakter volt jellemző minden erősítőre,most eltűnt de a magas hangok definiáltabbak lettek,középtartomány nem annyira csörömpölős,basszus feszesebb.
Hangkép is közép,hihetetlen,kis változás mégis oriási lépés számomra.Mindhárom erősítőnél ugyanaz a változás,tehát tévedés kizárva. -
python1
veterán
Itt talál aki akar egy kis tuning tippet,hálózati dugóforgatás mikéntjéről,hangfal kábel készítésről és még sok minden másról,[link]
xtremetuning::hozod a formád.
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #32119 üzenetére
Ezt most készítetted délután?
-
python1
veterán
válasz
xtremetuning #32114 üzenetére
Igen itt már azért high-technológia jelen van,ez azért tükröződik az árában is.
Nekem már az is előrelépés,hogy hiszek a dologban,de még inkább tudom,hogy érdemes
csak hobbi szinten,kíváncsiságból készítettem kábeleket ill aljzat cseréket, de látom lehet tovább lépnem van értelme. -
python1
veterán
válasz
xtremetuning #32106 üzenetére
Elég komoly kábelnek néz ki,én nem tudom,hogy mennyire befolyásolják a szűrők a hangot ill dinamikát,én mikor beszereltem az IEC aljzatot tettem rá egy egyszerű hálózati szűrőt,hát nem merném már kivenni.Talán igen, talán nem számít a dinamikának,de egy biztos pozitív irányba billentette a hangképet nekem is.
bajnokpityu:ma próbaképp kipróbáltam másik erősítőn is a hálózati kábelt,ugyanazt a változást hozta mint a h/k-nál,tehát volt értelme megépíteni a kábeleket.Most éppen hallgatok egy másik erősítőt ami nem a szeparált IEC aljzattal ill kábellel megy,meg kell mondjam hiányzik belőle az a hangzás úgy,hogy darabolás,szerelés forrasztás.Ez lesz a 4. technika amit átalakítok.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #32081 üzenetére
Tegnap este újra forrasztottam a hálózati csatit,( jobbat kapott) levágtam a kábelből kb 20cm a hangja nekem is elég harsány lett a már legalább 1,5 hete bejáratott kábelhez képest,most várom,hogy újra bejáródjon.
Én hallom,hogy számított a kábel,aljzat cseréje úgy mint az is,hogy minimum 50kg márvány ill gránit van a cd lejátszó alatt.De azért az erősítő elment?
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #32065 üzenetére
Persze kicsit siettem is.
Majd ha megyek azért átforrasztom ha nem sértelek meg vele,meg viszem a gránit lapokat is.Ja a csatikat tegnap be is forrasztottam,nagyon faszájosak!
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #32060 üzenetére
Hát igen,ha nem hallani változást a rendszereden elsőre az tényleg pozitív attól féltem,hogy ha kipróbálod valami nem lesz rendben.Legalább 10-15 nap kell,hogy bejáródjon, legalább rosszabb nem lett.
Gál István:Jobbulást! Aztán ha rendbe jöttél akkor érdemes hallgatózni.
-
python1
veterán
-
python1
veterán
Basszus már azt hittem valami ruszki topikba tévedtem.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #31987 üzenetére
Igen de ha egyforma erősítők lennének akkor össze lehetne hozni,beállítani megfelelő hangerőre mindhármat majd processzorral,előerősítővel szabályozni a hangerőt.Ha meg sztereót akar hallgatni az ember elég lenne csak az egyik sztereót használni a frontokkal.
BBéci: Na igen ez már az én elképzelésem tovább bontása,de a lehető legjobb megoldás lenne az biztos és ha megnézzük örök darab,csak a forrást kellene néha változtatni,cserélni.
-
python1
veterán
Ha már úgy is végfokokról tárgyaltok, elméleti síkon mi lenne ha sztereó erősítőkből állítana össze az ember egy végfok kombinációt,mivel úgy is jobb minőséget képviselnek, lene értelme?
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #31935 üzenetére
Jó az nagyon!!!
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #31915 üzenetére
Hát először is köszönöm,inkább az asszony érdeme a gyereknevelés én inkább "Mucsi"stílusban nevelem őket.
Örülök,hogy sikerült össze forrasztani és működik is kár,hogy csak rövidre sikeredett a "party"-val egybekötött szerelgetés,hallgatózás de annak ellenére levágtam,hogy nagyon hallgatható a rendszered,szépen muzsikál.
Nagyon örülök,hogy megismerkedtünk Dorianékkal is majd Augusztusban összehozunk egy nagyobb hallgatózást, akkor mindenki jobban ráér.Jobbulást az asszonykádnak!
Ja és köszi a csatlakozókat,nagyon szuperek!!!
xtremetuning:Üdv öreg farkas!
-
python1
veterán
-
python1
veterán
Már párszor kérdeztem de senki sem tudott érdemileg választ adni arra,hogy Dune lejátszó
minőségben egy HTPC-hez képest mennyivel jobb minőségben (hang,kép). -
python1
veterán
Szerintem csak high-end hangfalak esetében nem szükséges a finomhangolás,én a tuningot inkább finomhangolásnak nevezném,de mindenképp ahhoz az erősítő,hangfalkábelhez kell finomhangolni ami képezi a láncolatot.Belső kábelezéshez javasolt a külső kábel használata.
Dorian,kimi02 sikeresen tuningoltatta a hangfalait,óriási változást értek el.
Pokzoli:pedig nem is lestem.
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #31721 üzenetére
Köszi igyekszem!
Nálam is idáig rumli volt,még a mozi rész szorul átalakításra.Nem számít a hang érdekel kizárólag,meg persze beszélgetés tuninggal egybekötve. -
python1
veterán
Hát az elég nagy baj,állítsd a centert,frontot (large ra) ekkora hangfalak már jóval túlmutatnak a small méretnél.Vágási frekvenciát pedig 80Hz-ra állítsd,a "dinamika" amit hallasz az az lehet,hogy small állásban több basszust küld a hangképbe.
De ha neked így tetszik semmi probléma,de azért egy próbát megér.
-
python1
veterán
Igen nekem is melegedett rendesen míg rájöttem,hogy a hangfalaim 4ohmosak,átalakítottam őket 8-ra aztán már meg is lett oldva a probléma.
De ha az állvány a hibás, ahol nincs lehetőség a levegő szabad áramlásában ott célszerű használni.Idővel mindenképp cserélni kell olyan állványra ahol megfelelő a szellőzés.
Gál István:jé bajnokpityu ilyen hálózati dugót vett,egyébként nem hallottam még róla.
-
python1
veterán
Az már biztos!
Jó persze ott már azért jelentős beruházás,ill elkötelezettség kell a zene,technika iránt.
De ahogy belemélyed az ember egyre jobban,úgy éli meg az ember a változásokat, különbségeket és ha úgy tetszik az érzelmeket is.Mondjuk ilyen rendszert csak elvakult hifisták saját kiépítésű láncolataiban lehet igazán puskavégre kapni,vagy kiállításokon.Ez már életstílus.
-
python1
veterán
Másra van kihegyezve a HM erősítőkben lévő.
Érdemes kipróbálni,itt többen is használnak általában nem kis megelégedésre.Itt van a kutya elásva,hogy ha minőségi zenét illetve mozit szeretne az ember másoknak feleslegesnek tartott,vélt elektronikák,kábelek beiktatásával érhető el magasabb szint.Megjegyzem a múltkori vita a kábelek körül,csak a jéghegy csúcsának a kapargatása volt.
-
python1
veterán
válasz
Vikthor #31565 üzenetére
Az lenne a lényege a direct módnak,hogy természetes,élethű hangzást ne színezze az erősítő,ha ezt megteszi akkor már nem direct.
5.1 channel mód arra szolgál,hogy külső forrásról dekódolás nélkül erősítse a beérkező jelet de attól még csak a dekódoló áramkört iktatja ki.Nekem bontható a sztereó erősítőm,ha végfokként használom akkor kiiktat minden funkciót hangerő,bass,treble ez felel meg a direct módnak.
Tehát 5.1 channel módban biztosan nem fognak direct módban szólni az erősítő fokozatok. -
python1
veterán
Nekem 2,5 van a frontokhoz meg a centerhez,most egyenlőre megfelelőnek érzem de lehet,hogy lecserélem 4-re,hátsókhoz biztosan nem fogom cserélni 2,5 röl.
Akkor érdemes vastagabb keresztmetszetet használni a hátsó hangfalakhoz ha hosszútávra kell vezetni a hangot de a 2,5 legtöbb esetben megfelelő az,hogy lapos nem fog beleszólni a hangképbe.
De viszont óva intelek a kábel hajlításánál a sarkoknál,ne törd meg csak óvatosan,finoman íveben hajlítani mert az viszont nagyon bele tud nyúlni a hangképbe. -
python1
veterán
válasz
Dorian #31508 üzenetére
Ráadásul én is ilyen kételkedő voltam az elején ezen a téren,kb fél éve.
A fluxuskondenzátor egy olyan készülék mely egy jól megépített autóba,járműbe helyezve,megfelelő mennyiségű szerves hulladék átalakításával,óriási energiát képes létrehozni,mely képes az idősíkokban az adott járművet mozgásba hozni(időgépnek is nevezik)1,21GW energia szükséges hozzá.
Csak,hogy tudd! -
python1
veterán
válasz
Dorian #31496 üzenetére
Nagyon örülök ,hogy bejött!
Ugyanezeket a változásokat tapasztaltam a saját készítésű hálózati kábeleim és a belső kábelcsere óta,azóta a rádiót tudom egész nap hallgatni meg az asszony is.
De lehet,hogy mi is itthon rosszul hallunk,mondjuk az asszony pártatlan ebben a témában.Pecc:innen is csemegézhetsz kedvedre,[link]
-
python1
veterán
válasz
Poplacsek #31493 üzenetére
Még egy ilyen hasonló téma,igaz nem ide vág teljesen.
Gondolom akkor mindenki tisztában azzal,hogy a számítástechnikában használatos alaplap egyik fajtája az úgynevezett ULTRA DURABLE arhitektúrára épül,melynek a lényege az,hogy az alaplap nyomtatott áramköre jó minőségű rézből de ráadásul dupla,tripla vastagságú a többiekhez képest.Ami elméletileg jobb,gyorsabb adatátvitelre képes lehet,hogy ez is szemfényvesztés?
(Nekem is van 1 ilyenem) -
python1
veterán
Ja akkor ha már mérhető akkor már hallani lehet a különbséget,ha meg nem lehet mérni akkor már hallani sem lehet,és ennek az együtthatójából lehet következtetni a végeredményre.
Érdekes elmélet.
Ki is matekolom,hátha tényleg a fülem csal.Akkor maradjunk annyiban,hogy ti nem tudjátok megmagyarázni,hogy miért nincs hatással,mi meg nem tudjuk megmagyarázni,hogy miért van.
-
python1
veterán
Hát srácok ez örök vita marad szerintem.
Eszem nekem is azt mondja,hogy nem lehet különbség a fülem meg lehet,hogy csal de egy biztos a halál. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #31474 üzenetére
Na még ezt akartam belinkelni én is a hsz-hez,hogy az IEC csatikat is jelölik,én is össze jelöltem őket.
Köszi a linket!
Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest