- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
nagyatt #46786 üzenetére
Természetesen kérdezem és természetesen tapasztalatból ajánlom.
Tud,sztem az IQ határát súrolja alulról. Zenéhez pedig sokkal ideálisabb a KEF C-nél. KEF szinez,elmos,és magasban tulhúz. Szerintem.Dali részletezőbb igaz,az sem hibátlan,gyengébb mélyekben, kicsit harsány,de vállalható.
Add el a magnatot és pótolj inkább.
Ginola általit még nem hallottam de az Aqusticok jók. -
törölt tag
válasz
Ed Parker #46781 üzenetére
Így igaz.
Tehát hogy értsd: van ugye egy minőségi szint, amit az erősitőd megfelelő körülmények között (pl. hangfalminőség, kábelezés, akusztika) képes nyújtani,ami fölé nem tud menni. És ugyanez mondható a hangfalaidról is. Ha valamelyik komponens gyengébb akkor az lesz a "leggyengébb láncsszem" tehát az szerint fog a hangminőség alakulni. És az is megvan hogy mihez mi passzol,tehát: erősítő: 5.0 az 1:2 arányú vagy erősitő-sztereó pár:1:1 és teljes rendszer-kábelezés költsége: 20% de gyakorlati okokból elfogadható a 10% is. Tehát méregdrága erősitőhöz veszel gyengébb hangfalat akkor az erősitőre kiadott minőségi többlet kidobott pénz lesz. És Vice versa: drága hangfal,gyenge erősitő és mindkető jó komponenes de rossz ,tescós kábelezésnél is ugyanez van. Valamint a lejátszónak is passzolnia kell az erősitő árának kb. 50-80%-a legyen. -
törölt tag
válasz
spiky03 #46753 üzenetére
A Proson center+surr még a Yamaháná l(előző erősitő) szálltak el,annál viszont nagyon észre lehetettt venni, Denonban az EQ dolgozik,javit is sokat rajta, igy nem tudok olyan véleményt mondani neked,hogy szólna a Denon egységes rendszerrel. Mindeneserte jobban mint a Yamaha,nem is csoda hisz kategóriában jóval felette van.
-
törölt tag
válasz
ginola #46737 üzenetére
Nekem Proson front,Jamo hátterek és center, és Wharedale center a 6. 6.1-es kiépítésben van,tehát egységesiteni terveztem azokat. Off: voltam halgatózni egyedül és egy hi-fikedvelő baráttal is, közösen választottunk két tipust: Lektor és Tannoy C4-et, ám a cetelemnek más tervei voltak...
-
törölt tag
válasz
Meiser #46597 üzenetére
Nincs ellenjavallata az álló háttérsugárzónak, amenyiben el tudod helyezni és ki tudod emelni az 1 sz hsz.ban leirt hallgatási magasságra,és pontra.idézném: "A hangok lokalizálhatósága érdekében a surround hangsugárzók sugárzási tengelyének is a nézőre/hallgatóra kell irányulnia, nagyjából az ülő ember fülénél 60-90cm-rel magasabban kell elhelyezni azokat".De 16 nm.re kicsi lesz,főleg hogy a faltól kb 1 méterre kellene azokat elhelyezni, és ráadásul meg is kell emelned, így csak a leendő nagyobb szobában látom értelmét, tehát emelni kell majd: sztem meggondolandó vétel inkább.... De ha a megvételnél döntesz addig felváltva sztereóként funkcionálhatnak.
Erősítöben azokra is Large/nagy állást kell beállitani.
-
törölt tag
válasz
Tomics #46578 üzenetére
Ha nem tavalyi és azelőtti H/K akkor a teljesitményadatok un IEC szerint mérik amely értékeket egy csatornát meghajtva érnek el. 5 csatorna esetén már jóval kevesebb az egy hangfalra jutó teljesitmény. Tehát 10 % eltérés a megadottól nem tekinthető kockázati tényezőnek tehát nyugodt szívvel-lélekkel halgathatod hangosabban is, max az érzékenységet és az impedanciát vedd fiyelembe teljes hangerőhöz való hallgatáshoz ,hisz sztereóban üzemelve is kb. 20% csökkenés lesz,pl 130 megadott helyett 110 jut egy hangfalra azonos terhelés esetén,több hangdoboz még jobban leveszi az egy hangdobozra jutó teljesitményértéket. Max extrém esetben megy teljes terheléssel egy doboz.
#46579 Axwell18: a te általad emlitett értékek akkor tekinthetők valősnak ha mind az öt hangfal teljesen egyforma terheléssel dolgozik. -
törölt tag
válasz
rjanos97 #46583 üzenetére
Szia rjános97!
Ismerem a technikát és már elfelejtettem melyik szín a be vagy kimenet de az említett csatlakozók kizárólag vonali kimenetet adnak,így erősiteni kell amit a Genius kép szerint meg is tenne tehát nem az erősitő hanem a genius hangját fogod hallani. Ezzel a bekötéssel a videotonod kizárólag előerősitőként funkcionál. Hangfalkimenet a videotonnál Din csatlakozókkal oldják meg amibe a csupasz hangfalvéget kell ráforrasztani, méghozzá emlékezetem szerint a piros a hossszú legyen. -
törölt tag
válasz
holodp #46529 üzenetére
HDMI 1.3.n (tehát pl.HD hangok dekódólásában) jobb a 1610.1709 viszont egyel töb koax csatlakozót és jóval több analóg csatlakozó található rajta. Ezt neked kell tudnod: szerepel-e későbbi terveidben a Hd hang élvezete.Ha igen,valóban a JBL cseréje válik szükségessé. De et megint ráér..
-
törölt tag
válasz
Joe bácsi #46528 üzenetére
1: oké.
2.Annyi javitás: a DVD is ha lehet,optikaival vagy méginkább Koax-al,mert az LG dvd-n az is van.
3.Igy a fentmaradó optikaiba belekötheted a box optikai kimenetét,már ha van de a legtöbbön szokott lenni.
Tehát: a leendő erősitőbe az általad említett készülékekről optikai és coaxial csatlakozókat köss be, piros fehér csak esetleg Hifi/CDjátszó,videomagnó forrásról. -
törölt tag
válasz
Joe bácsi #46519 üzenetére
Igen azért nem küldi és Béci szavaival élve soha a büdös életben nem is fogja.
Én arra kértelek hogy a dvd-t egyből a hifire kösd, ne tévén keresztül. De lehet nem voltam egyértelmű...
Hát akkor legyen máshogy,mert az általad elképzelt(??) bekötéssel sehogy sem kapsz 5.1-et de még csak értelmes hangzást sem.
Helyesen így cseelekedj: Ha lesz erősítőd, akkor abba köösd a TV optikai kimenetét és a DVD játszó optikai kimenetét is!! A Sárga RCA-t felejts el. Helyette scarttal( mivel sztem nincs rajta HDMI) kösd össze és a DVD lejátszó beállitásaiban állítsd RGB-re. és akkor szólni fog az 5.1 a leendő erősitőd hangszóróin és a DVD-böl is 5.1 fog szólni és láss csodát: a tévéében a tuneren fogott hangok is meg fognak szólalni az erősitőn. -
törölt tag
válasz
Joe bácsi #46515 üzenetére
Elöször is bocsi: 520 és 521: a / lett véletlen 6-os.
Másodszor:igazuk van és én is azt mondom: a 308 jobb a 309-nél. én is több ször leirtam/tapasztaltam, okát is tudom. De 70-ért nincs mit ajánljak,100-ért már több minden,pl. Rágyursz egy Onkyo TX-NR609-re és minden bajod megoldódik. Vagy Denon 1612/1911 is oké. nemrég linkelt vki 1912-t 100ért ,na azt sztem megcsípheted.vagy Pioner VSX 920, is jó és a H/K AVR 255 sok helyen 99 ezer az az Onkyónál is jobb telitalálat. -
törölt tag
válasz
Joe bácsi #46509 üzenetére
70ért nem nagy a választék(sajnos) én első körben Pioner 5206521 és Onkyo 309-et ajánlok.
Ha kifekteted a tévé hangszóróit,akor garisan cserélik,nincs az megirva,milyen hangerőn szanbad használni..
Használttal akkora szobába ezerszer is jobban jársz,főleg ha nem kell HDMI. -
törölt tag
válasz
Joe bácsi #46504 üzenetére
Mennyi zene/ film és mekkora szoba? Hazsnált oké? Miket kötnél még rá?
Milyen piros-fehéret akarsz öszekötni? Az LG-n nincs analóg hangkimenet a fejhallgatón kivül, A scart-RCA az LG-nél nem ad ki Digitális eredetű hangot. Ha meglesz az erősitő akkor optikain kimegy róla a DD jel 5.1-ben. Hifit is rákötheted a leendő HM erősitőre,müködne is róla ugyanugy vonali/aux kimenettel, de feleslegesnek tartom: max komolyab hangfalakhoz (erősitő indulóárának azonos árú hangfalpár/kétszeres árú 5.0) oké a dolog ,akkor tartom jó ötletnek. Inkább az LG beépitet Médiajátszója mellé is javasolom külön(akár a legolcsóbb,nekem pl.10. E Ft.-os van) lejátszó beszerzését majd termékenyebb időzakban és azt is külön kösd be az erősitőbe.LG ezen típusa ugyanis tudomásom szerint nem ismeri a DTS-t. -
törölt tag
válasz
lajosx #46475 üzenetére
Nemcsak kiírja: ki is jelzi baloldali ikonokkal.
-
törölt tag
válasz
spiky03 #46423 üzenetére
Sok laptopból kilehet nyerni Jack-optikaival a DD/DTS jelfolyamot a fülhallgatókimenetbe dugva,amely csak akkor aktiválódik amikor az emlitett dugót bedugod. Tehát vidd be a laptopod egy olyan boltba ahol van ilyen kábel és ha a kábel másik végén kijön piros fény zenelejátszás közben akkor nyerő vagy.
Vagy még USB-s hangkártya jöhet szóba. -
törölt tag
válasz
Bull Boss #46366 üzenetére
Müködhet és müködhet úgy is hogy sorba kötöd velük. Azért ne a gyárilag hozzáadott vezetékeket használd hanem végig az legyen amit a rendszerhez használsz.
-
törölt tag
válasz
BULITA #46354 üzenetére
Már az én 10 ezres playerem sem válogat (Maxell MMB200). Mindent megevett eddig, na jó 3D-t nem nézek (és nem is látom) de legyen 30 gigás mkv vagy bármilyen divx,vayg iso, 1 terás vinyóról mindent vitt. A tévék egycsipes lejátszója nem egy kategória a Realtec (pl.Maxelem is) vagy Sigma Designs csipszettel felszerelt lejátszónak. Sőt: Sirfer elmondása szerint (maximálisan szavahihető, ezért kezeskedem!!!) HTPC-jét is überelik az asztali lejátszók, pedig Ő azt a HTPC-t minőségi alkatrészekből rakta össze.
MAjd tervezem kipróbálni Stevve anyagaival a lejátszót. -
törölt tag
válasz
holodp #46337 üzenetére
Ezek közül 420 eleve kiesik a Blu-ray miatt.
Ohmoktól nem lesz baja egy erősitőnek sem. Onkyo még akár a 3 Ohmost is birná.
Használt szóba jöhet?
Tévé hangja ARC val (tehát HDMI-n keresztül) mehet az erősitőre. De ha akarsz rajta USB-médiajátszót üzemeltetni akor optikaival csatlakoztasd mindenképp. -
törölt tag
válasz
Chuck Norris #46256 üzenetére
A lejátszót is kösd össze optikaival(üveggel) és médialejátszáshoz azt használd, mert ha tévén keresztül használnád, akkor lenne jónéhány ms. késés,ami zavaró tud lenni.
-
törölt tag
válasz
Skalci #46186 üzenetére
Nem irtad hogy sztereó. De nem fogtál meg,létezik olyan kivezetéssel is aktiv is.linkeltem épp. És nem is kelb a B ágra körni,hanem sorba kösd az A ággal.Ha meg pasziv akor a B re kötheted de amkkor mi a kérdés?? egy pár vezeték,erősitőpn bekappcsolod a B-t ha kell és ennyi.
-
törölt tag
válasz
Skalci #46155 üzenetére
Az úgy néz ki,hogy hátul egy rövidzárral a kép bal alsó sarkában látható módon összekötött rca be és kimeneteket találsz, amit ha megbontasz akkor oda bekötöd a házimozi pre-out-jából kivezetet hangot a in -be és a sztereó erősítő fogja erősiteni. Hangerőt pedig ugyanúgy a HM erősitő fogja szabályozni mert a sztereó un. előerősitett jelet kap.
Vannak hangszóróbemenettel rendelkező subok ugyan, de az általad leirt módot nem ajánlom: gazdaságtalan,feleslegesen terheled vele az erősitőt és az a hangfalaid is. Maradj a jól bevált vonali bekötésnél! És olcsóbb egy subkábel mint 5 méter hangfalvezetékpár. -
törölt tag
válasz
masteryoda #46154 üzenetére
HA az általad leírt módon kötöd össze,akkor sztereót fogsz kapni (főleg a másolásvédelem, un. HDCP miatt),nem 5.1-et. HDMi be-kimenetes (és nem passtrough) erősitő jön neked szóba,ami céljaidnek megfelel.
Tehát: Laptop ->HDMI kábel ->erősitő ->HDMI kábel ->tévé. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Fasten #46160 üzenetére
Geniust sztem egyben add el, mert:
1: Mélynyomója un. passzív és amugy sem ér semmit a mélynyomó szatelitek nélkül.
2: ha még a 309-re(legolcsóbb Onkyó HM receiverre) is kötnéd az elfüstöltetné a geniusokat,vagy clipping miatt az erősitőd válna romhalmazzá.
Sztereóra,míg öszegyülik a pénzed,scart-RCA- adapterrel viheted i a jelet az Onkyódra a tévéről,de javaslom mellette a forráskomponensek bekötését is. -
törölt tag
Hát én konyítanékde csak nagyon-nagyon picit hozzá (messze nem annyit mint Béci vagy muzsikpeti), de először is: vegyük a csatlakozást mire kötnéd? Ha ven az erősítődön Phono bemenet oda kell kötni, ha nem akkor előerősitőt(un.RIAA korrektort) kell venned és azzal kel bekötni vonalszintű bemenetre.
Azután: szijhajtásút kaphatsz annyiért éés csak olcsót/bóvlit, és ha veszel venned kell hozzá tűt rendszeresen és hangszedőt.Meg kell nézned(ha használtan veszed) hogy nem-e kotyog a csapágya,és jó-e a korongja,hangszedőkarja. Általánosságban el lehet róluk mondani hogy minél nehezebb a tányér és minél stabilab az alátámasztás,annál jobb. -
törölt tag
válasz
masteryoda #46150 üzenetére
Ha ven optikai csatlakozó mindkettő készüléken (az LG-n Bemenet!) és a tévének is van az adott formátumra licensze,akkor menni fog az 5,1.
-
törölt tag
Jégvirág költözzön mindegyik ablakba,
gőzölgő kalácsból jusson az asztalra!
Legyen sok ajándék - szívemből kívánom,
s hogy gazdagon, örömökben teljen a Karácsony!
Minden fórumozónak és caládtagjainak áldott,békés karácsonyt kívánok!
És leljen hangrendszerében is minél több élvezetet, örömöt! -
törölt tag
válasz
Bull Boss #46001 üzenetére
Valamennyi melegedése akkor is van,ha egyáltalán nem terheled a végfokot, amúgy is IC-s végfok így az kevésbé melegszik mint maga a transzformátor vagy a video és audioáramkörök ,HDMI vezérlés... és valameddig kibirja de tulterhelni nem szabad, tehát 3-4 centi elmegy az eaetedben de 4 mm kevés. Mást nme tegyél fölé laptophötő ventillátort
-
törölt tag
válasz
Lotusz #45968 üzenetére
Ezekbe egycsipes lejátszók vannak.
Ha a gyártó ad rá FW-t akkor esetleg javulhat de kétlem hogy ilyenre pénzt áldoznának: alapszintet eléri és jónapot. Sok(pl régebbi Sony,Akai) az NTFS-t sem ismrei fel. (Tudom ez nem válasz és nem nyugtat meg de megvilágítja,miért jobban a médiajátszók.) -
törölt tag
válasz
Guszti Bácsi #45973 üzenetére
Van out feliratu piros-fehér? akkor azzal. Ha nincs akkor scart-rca átalakítóval nyerhetsz ki hangot. És sárgávan pedig komozit videojelet küldhetsz az erősitőröl a tv-re képernyőmenün keresztül beállitani.
-
törölt tag
válasz
Misi 007 #45922 üzenetére
Emlékezetem szerint léteznek,de csak prémium kategóriában,pl. Pioneer SC LX82-töl felfelé,vagy Sony STR DA5400 vagy Rotel RSX1550, valamint az Onkyo egészíthető ki egyrészt a TX-NR5000-es amelyhez kapható DAB+ modul, másrészt az 509-től felfelé minden Onkyóhoz kapható DAB+ tuner, amit az universal portra kell kötnöd, potom 45 ezerért.
Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OLED TV topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- Anime filmek és sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Megbízhatóság, minőség, megtakarítás ez a HP nyomtató most verhetetlen áron a tiéd lehet!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest