- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#56184576 #26987 üzenetére
Igen,nem lehetetlen de beszűkültek a lehetőségeid.
pl Pioneer VSX520 vagy Onkyo TX-SR308 egy JBL SCS178-al kijön,ebben van mély,ez az egyik. vagy veszel egy Onkyo HT-S 5305-öt vagy ha belefér a keretbe a nagyobb és bemérős 5305-öt és ezt tovább tudod fejleszteni hangfalilag később (vasii is ezt tette).
Aztán ha a tesó irigykedik, nyugodtan az orra alá lehet dörgölni:lehetne jobb is,csak pénzmag kérdése. -
törölt tag
válasz
#56184576 #26975 üzenetére
Hát,egy alap,(nem belépő,attól jobb) 7.1 kijöhet.
Meg kell forditani az összeget,
Pl. Onkyo TX-Sr508 az 85 ezer.
Proson szett aklothatja a center+hátteret. Ehhez frontnak ezt választhatod.
7.1-nek viszont akkor van értelme ha a hátad mögött legalább másfél-2 méter hely van. Ehez veheted a 2 db. event41 háttérsugárzót.Ez ha jól számolom épp a keretösszeg.Ha nincs elég heyled,akkor vedd az egyel job kategóriájú libra szettet. Szobád mérete is számithat,de a 20 centis 120 Wattos hangfal kb 15-20 nm-re elég.
Egyéb lehetőségek,kb 5.1-re jönek ki.
Ha nem kell álló,akkor Polk TSI 200 még kijöhet ,de mélyet külön kell hozzá venned.
Ezekhez az összegekhez még számolj kb 10-15%-ot vezetékekre. -
törölt tag
Nos,BD lejátszókat mindet rákötheted az erősitőre,mert mindnek van optical out-ja és ezt optikai kábellel un. Toslink kábellel kötheted rá.
3D-re gondolss vagy a formátumok támogatása legyen nagyon jó? Mertt előző esetben vanak pl Panasonic lejátszók,igaz ezek formátumtámogatása elég alacsony,viszont igényes,Vagy vannak az LG-nek a BX580 BD játszója,ez NTFS lemezről is lejátszik,formátutámogatása vetekszik a médiajátszókéval,de nem elég igényes. Még a Philips,Sony és samsung modellek jöhetnek szóba pénztárca szerint. Ha nem kell 3D akkor HDI dune max vagy D1-B1 páros vagy dune prime 3.0 jöhet szóba,ez igényes,mindent lejátszik,egyedül nem 3D-s. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #26928 üzenetére
Line out vonali,pre out előerősitett,tehát a pre out jelszintje követi a hangerőszabályozó változását.Tehát CD bementre a Line outot kösd.
-
törölt tag
válasz
burcz.techno #26876 üzenetére
Béci szerint a Yamaha hangfalak ár-érték arányában rendben vannak.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #26870 üzenetére
És a Hiwi Swans is tudtommal. Mondjuk az attól jó.
-
törölt tag
válasz
laci503 #26796 üzenetére
A Hangfalat nem ismerem de az erősitőt igen.Elég jó kb.középkategóriás erősitő, 90Watt max/8 Ohm kimenő teljesitményel, jó(0.007THD-vel) AA osztályú nem éppen audiofil de birni fogja a terhelést.
Itt többet megtudhatsz. -
törölt tag
A megjegyzésedhez: többféle mérési módszer van,erősítőkhöz jelenleg az IEC-t használják (kivéve pl H/K) ami azt takarja hogy egyet meghajtanai és a röbbi kimenetet leföldelik. Tehát valóban képes az erősitő leadni -ha nem is 5ször egyszerre- a ráírt munka mennyiséget,teljesitményt. és ekora terhelés létrejöhet igaz,nagyon csekély eséllyel(pl. mikor a center egyedül ad le hangot teljes hangerőn). Tehát jogosan érzed túlzásnak az így megadott adatot. Hangdobozoknál ez még bonyolultabb. Ott lehetőleg a szinuszos-RMS-terhelhetőség takarja a valót és a zenei azt aamelyet még károsodás nélkül elvisel rövidebb távon,szűkebb keresztmetszettel(frekvencián) és adott hangnyomással(decibellel) ad le.Frekvenciamenetet is kb ezzel a módszerrel adják,pl a Magnat csak -20 db hangnyomással (tehát soha nem észlelhetően) adja le az alsó és felső frekvenciát,vagyis a valós terhelés mellett soha az életben nem észlelni róluk (direkt nem a hallani-t irtam) a 25 hz-es és a 40 kHzes hangokat. .Tehát a megadott értékeknek van közük a valósághoz, annyi hogy pl nem egyszerre vagy egyidejűleg de létrehozzák/elviselik az adott teljesitményt adott impedancia frekvencia, (ez 1 kHz legtöbbször) érzékenység (ezt 2,83Amperrel való terheléssel vesznek alapul) mellett. És rá kell irni ugye minden elemre a névleges maximális terhelhetőséget,ami felett már károsodnának/nem képesek leadni/felvenni. Ezt ha megfigyeled minden készülék legyen az erősitő,tévé,konyhai robot,stb. adatlapján a hátsó részen telálható.
-
törölt tag
Ha van a PC-den HDMI kimenet,azzal(és a beállitásokban engedélyeznek kell a hangkimenetet) ha nincs akkor a Jack,kimeneten tudod akicsaklni a Digitális hangot és Jack-koax vagy jack-optikai(részleteket a hangkártyád kimeneteinek tilajdonságainál találod) kábelt kell venned.
-
törölt tag
válasz
bittehilfmir #26602 üzenetére
Biztos a 1610 miatt mert annak bizony van apeaker B.
#26601 Vidala: egyetértek. Ugyanezt akartam irni csak már válaszoltál. -
törölt tag
válasz
bittehilfmir #26597 üzenetére
Se speaker B kimenet vagy kapcsoló,se pre out nincs a Denon1611-en.
-
törölt tag
válasz
Romyka #26555 üzenetére
4 ohmig köthetsz rá hangfalakat a hm. erősítőkre.Csak arra az Ohmra adják meg az adatait az erősítőknek,pl telesitmény,torzitás.Mivel itt az erősítő a forrás szerepét tölti be,ezért csak belső ellenállásuk lehet,tényleges ellenállásuk a hangfalaknak van
Polk megosztott 1 helyével egyetértek és Dorian Denon1911/Onkyo608 javaslatával is. -
törölt tag
válasz
kaci70 #26501 üzenetére
Ott semmi értelme.Nekem van 6.1-es és THX-es forrásom is,inkább akkor feliratozva nézem ha elüt a magyartól.
Igaz hogy van DPL IIx de az mit sem ér az eredeti 5.1-hez képest.
Ha beruháznál 6.1-re és csak 5.1-e filmjeid vannak akkor a 6. hangdoboz árán inkább kicsit jobb 5.1-re ruházz be.Szerintem. -
-
törölt tag
válasz
Tomate #26442 üzenetére
De az más fajta... az azonos fajta olcsóbb.
-
törölt tag
válasz
ricsik #26427 üzenetére
Emlékszem volt ilyen Cd-jük és,DVD-re nem emlékszem,azt lehet kihagyták. Az ára is olyan lehet sajnos a Sonyt ismerve, hogy csak az engedheti meg magának,aki a 400 BD-lemezt is meg tudja venni.
Ettől függetlenül valóban nem rossz.csak kár hogy nincs rajta USB mert pl. háttértárnak is mehetne a BD Live 2.0 mellé.
-
törölt tag
válasz
Marchello13 #26424 üzenetére
Erősebb a tápja,és késöbb lehet rá kötni aktív mélynyomót ha közben fejleszteni szeretnéd. Márpedig egy ilyen készülék és egy külön AV ereősitő és nagyobb dobozok meghallása után szerintem te is gondolkodni fogsz rajta.És ehhez az erősitőhöz köthetsz nagyobb hangfalakat is,pl.Mission MV pack,vagy Polk TSI.
Vasii is ugyanezt tette.
De ez az Onkyo kezdetnek oké. -
törölt tag
válasz
Marchello13 #26418 üzenetére
Inkább Onkyo HT-S5305 ha telik rá.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #26358 üzenetére
1:python megválaszolta,és
2. Mert ricsik kiváncsi,mit veszít és a Dorian (és más Denonos)pedig arra mennyit nyert.
És akit érdekel régi Yamaha hangja,az meg felém jelezze. -
törölt tag
Mert a 308 és a Denon kisebb teljesítménnyel hajtja meg,mint az 508 és a Pio.
Magasabb kategóriát bármikor,csak te járnál jobban.Onkyo 508 vagy 820,,csak azokra már nagyobb hangdoboz szükségeltetik.
Egyelőre oké,csak kérlek vásárlás elölt hallgasd meg a többi (tMission és Proson),nehogy később megbánd mert nagyobb a különbség mint a 10 ezer.. -
törölt tag
válasz
Zolkabácsi #26324 üzenetére
Szerintem kezdj el nézelődni médiajátszók iránt,Mert nem lehetetlen kinyerni ugyan a DTS-t olyan tévén amelyben van nyunyu által leírt ARC funkció tehát az egyik(legtöbbször a 2.)HDMI mellé oda van irva az ARC vagy Audio return channel.Itt viszont csak sztereo DTS-ed lesz.Ennek viszont előfeltétele a HDMI 1.4a szabvány megléte az AV erősitődön.ami a tavalyi modelleken jelent meg először.Optikain viszont kijön a sima DTS de az esetleges DTS-HD kodekek már nem.
Gondolom foglaltak az optikai bemeneteid mert olyant még nem láttam még olyan házimozi erősitőt(itt nem az egydobozos vackokra gondolok!!) hogy ne lett volna rajta optikai bemenet (pedig 1996-tól "nézegetem"). HDMI viszont minden valamire való médiajátszónak van.És ha nem HDMI Passtrough a receivered akkor HDMI-n kinyerhető a DTS,és akár a magasabb DTS-HD is,amennyiben az erősitőd ezt támogatja. Egy kis segitség a választáshoz: a WD TV és a WD TV Live nem támogatja a DTS-HD master audiót,tehát ha ez a kodek kell neked akkor kerüld! -
törölt tag
válasz
kavicska68 #26327 üzenetére
Hangzásban nincs különbség.Egyetlen különbség (tudomásom szerint) hogy az X változat összes hangszórókimenete csavaros,míg az X-et nélkülöző változat pedig a center-surr kimenete csiptetős,régebbi.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #26306 üzenetére
Akkor Tangent lesz a vége?És szettben árulnak olyat?
-
törölt tag
válasz
Rederik #26270 üzenetére
1: Végülis igen,lényeg hogy jól árnyékoltak és elég vastagok legyenek(főleg a sub.
2. Egyik végén 1,másikon 2 RCA található,ez akkor jó,ha a subnak sztereó bemenete van.
+Bejáratás:l ényeg ne csavard feljebb a hangerőt kb félnél és inkább először mintegy "háttér-zenélni" használd szerintem. Valóban beletelik kis időbe de meghálálja utána.A bejáratás legjobb módja Béci szerint egymással szembefordítani és a lehető legközelebb elhelyezni az ellenfázisba (a hsz.pár egyikén a piros-feketét megfordítva) kötött hangdobozokat, aztán mehet valamelyik zenét sugárzó rádióadó.
De gondolom a kereső segített. -
törölt tag
Szia! Ha jót akarsz magadnak akkor a második lehetőségnél,és külön-külön veszegeted. Egyedül fejleszthető (hangfalilag) ezek közül az Onkyo HT-S5305. Azt vegyél ha végképp nem tudod növelni a keretet.De inkább Onkyo TS-XR508 vagy Pioneer VSX520 És ezekhez nézzél hangfalakat.Pl Proson Libra szett vagy Polk TSI szett,esetleg KEF C5 vagy jobb szett ajánlható (természetesen ennél nagyobb a választék). Ha először sztereó lesz,az sem baj.De ha a Denon1311 vagy Yamaha 367 vay Onkyo TS-XR308(nem keverni az AVX380-al
) azokhoz veheted a Mission MV8 cinema packot 90 ezerért és utána már csak mélynyomó kell.
-
törölt tag
válasz
cintula187 #26238 üzenetére
Én is úgy gondoltam: Onkyótol függetlenül. Megaztán a HDMI-nek van 5V tápfeszültsége,azt adóoldalon biztositani kell.
-
törölt tag
válasz
cintula187 #26238 üzenetére
Én is úgy gondoltam: Onkyótol függetlenül. Megaztán a HDMI-nek van 5V tápfeszültsége,azt adóoldalon biztositani kell.
-
törölt tag
válasz
cintula187 #26228 üzenetére
Valóban nem. Ez alatt a fali konnektorból teljesen kihúzott erősitőt értem.Emlékezetem szerint a X08-as Onkyoknak nincs főkapcsolójuk,csak stand-by.
-
törölt tag
válasz
nyunyu #26195 üzenetére
Ha tényleg 35 wattot zabál,akkor kapcsold ki róla a HDMI Tru-t,vagyis ogy kikapcsolt állapotban átengedje a HDMI jelet.De sok fogyasztásmérő nem mér jól 20 Watt alatt.
Jamokat add el és Polk TSI200 szett vagy JBL ES25 sztem beleférnének. Center erősen lényeg,azt ne hagyd ki! -
törölt tag
válasz
K!$$rác #26152 üzenetére
Én Dune-t,mert :
1: Ez megeszi az NTFS-t és a legtöbb mkv-t,mig a Pio inkább lemezről jobb.
2: Pion se lehet játszani
3: játékra oké a pc és sokminden másra is,de médialejátszásra inkább célgép a jobb,mint játékra is jobb a pS3,vagy pl.fényképezni is jobb a fényképezőgép,mint a mobilba épitet. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
maxika2004 #26134 üzenetére
Huh.. jól össze akarsz kavarni?
Na oké,megpróbálkozom minden kérdésedre válaszolni,tehát:
Az emlitettt mélynyomó-meghajtás melett még 20 watt a különbség(ami többet jelent tekintve hogy itt már külön lehet meghajtani a mélynyomót.
Mindent az erősitőbe,amit HDMI-n tudsz kötni,(WD-TV,PV és STB,amelyik tartalmazza). onnan egy HDMI a G20 2.számú HDMI csatlakozójábaARC van melléirva).Amely STB nem tartalmaz HDMI-t azt Scarttal kösd be a tévébe,és optikain(vagy koaxon,amely lehetőség adott) viheted a hangját az Onkyóra.
Nem jól gondoltad! A tévé csak a tuner és a felismert divx-ek hangját küldi térhatással,a többi(főleg a HDMI-n csatlakoztatott készülékeket) sztereón fogja továbbitani az optikán!Megszólal de épp a lényeg tünik el,a DD és a DTS, tehát ne a tévén keresztül,hanem az előtt kell kötni az erősitőre (forráskészülék->HDMI->Onkyo->HDMI->Pana G20.).
Tehát ugy jó ha erősitőbe küldöd az össszes hangot,és CSAK azt a képet,ami HDMI-n csatlakoztatsz. Azon képet ami nem HDMI-n csatlakozikSTB) annak képét nem kell az erősitőbe küldened.Csak optikán/koaxon a hangot, és mindent bitstream beállitással,az erősitő elvégzi a többit. És HDMI Thru-ra (tehát kikapcsolt erősitő meleltti HDMI adat-továbbküldésre) is lehetőséged van.
És csak ugy jó hogy HDMIn mindent amit lehet,az erősitőn keresztül. Amit nem lehet/szeretnél, azt optikain/koaxon.
Képet nem tudsz oiptikain küldeni,én se tudnék.Tehát a WD-n HDMI-ről Onkyóba,mint a többit és engedélyezheted a HD hangokat is: DD Plus,DD TrueHD és DTS HD HR(ugy tudom,a master audiót nem kezeli,de ha igen akkor az is mehet).
-
törölt tag
Úgy kellene bekötni hogy Laptop az erősitőrekell egyik bemenerte kötnöd és onnan a HDMI outról a tévére. A Pio leszedi a hangot és továbbküldi a jelet a tv-nek.És ha a tévé megfelelő,a tévé hangja is megszólal az erősitőn sztereón,feltétel:legyen 1 HDMI 1.4 szabványú csatlakozó amely mellett ott virít az ARC (Audio Return Channel) felirat.Ha nincs akkor egy optikain kell rácsatlakoztatnod. De szinte mindeygik tévé az optikaira a HDMI-n csatlakoztatott készüléket sztereóban küldi ki optikain,ezért kell a laptopod HDMI-n először az erősitőbe dugnod.És a maradék 2 HDMI-re köthetsz más forrásokat is.
Elég érthető voltam?
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest