- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
machow #32220 üzenetére
Mert pl. az aktiv subnak szabadabban változtathatod a hangerejét,nem szab határt neki az erősitő.,mivel saját hangerőszabályzója is van. És a passziv subok kicsik,aktív subot akkorát vehetsz amekkorát akarsz/szobád mérete megkíván. És Thuglife és Béci által leirtak is igazak.
Tehát az aktív sokkal jobb választás,
És valóban ne szégyellj kérdezni,inkább ezzel a mentalitással gyere,mint hogy pl. vettem 100-ért egy samsung házimozit,és se bekötni nem tudok semmit,se nem jól szól, vagy hogy: oldjátok meg hogy a HD hangok optikain átmenjenek... -
-
-
törölt tag
válasz
Joe bácsi #32209 üzenetére
Szivesen,akarom irni sajnálom hoghy nem sikerült.
Létezik optikai,analóg átalakitó,nézz utána a neten,.hátha van elérhető árú készülék.
De sajna az is csak félmegoldás: azzal is csak sztereó jel megy a lejátszóba....
Optikai bemenetes "lejátszó" 40 körül létezik és megoldaná a problémát. ott valódi DD vagy DTS-t kapnál. -
törölt tag
válasz
Joe bácsi #32204 üzenetére
Még egyet megpróbálhatsz: nézd meg a tévé beállitás menüjében hogy a scart dec vagy ext-re van-e állitva (esetleg AV vagy RGB-re. tedd ext/rgb-re. ha nem meyg akkor nincs a tévéeben DAC és nem lehet csak digitális módon kinyerniu a hangot(nem ez lenne az egyedüli!!)
-
törölt tag
válasz
Joe bácsi #32202 üzenetére
Igen.
De leirom mégegyszer:a beltériben található 3 RCA dugót szinhelyesen közvetlenül kösd a tévé oldalán Vagy esetleg a hátujlán) található sárga-fehér-piros RCA-ba.Venned kell akkor egy scart-rca átkapcsolhatós átalakitót(adapter néven is ismerik),de vigyázz mert a nem átkapcsolóssal nem biztos hogy fog müködni.És vegyél természetesen megfelelő hosszuságú sztereó rca vezetéket is. A tévén található egyetlen scartba bedugod az átalakitót,out-ra kapcsolod és megfelelő hosszuságú sztereó RCA-val a lejátszón található AUX IN-be kötöd. és ha a tévét akarod hallgatni a lejátszón,akkor a távon meg kell nyomnod az AUX gombot. -
törölt tag
válasz
Joe bácsi #32196 üzenetére
És milyen a 3 szin?
Ha megegyetik a tévé oldalán található szinekkel akkor minden megoldott. Szerintem adtak is a beltérihez olyan kábelt,azt kösd a tévéd oldalán található csatlakozókba(ilyenkor nem kell semmit állitani a beltérin,magátol lesz kompozit) és 1 scart-RCA átalakitóval már kötheted is t tévét a háimozira,természetesen megfelelő hoszúságú sztereó rca kábelt is szerezz mellé,a kapcsolot out-ra kell állitanod.5-600 esetleg mellé 3 eres RCA megvásárlásával se nő 1 000 forint fölé az ára. -
törölt tag
válasz
Joe bácsi #32193 üzenetére
Egy RCA? Milyen szinű? Sárga vagy narancssárga? Vann mellette piros-fehér?
RS232 nem jó.
Ha sárga és van mellette piros-fehér akkor azt dugd a tévéd oldalába.
Ha narancsaárga vagy fekete,akkor az coaxial kimenet lesz és nem tudod használni,akkor vegyél 2 Scart-RCA-t és egy 3 és egy két eres RCA vezetéket megfelelő hosszuságban is azt a #32190-es hozzászólás szerint kösd be és állitsd át a beltérit AV-ra vagy kompozitra. -
törölt tag
válasz
Joe bácsi #32188 üzenetére
Ezt tudom és tudni fogom 20 hozzászólás mulva is. És azt kérném hogy mondd meg légy szives,van-e a beltériden egyéb csatlakozó és milyen? Ha képet küldesz a hátuljáról(elég egy mobillal készitett közeli kép vagy a beltérid upc-beli oldalának linkje is) keresek megoldást rá hogy legyen tévéről hangod. Mert legvégső esetben pl az is megoldás ha az általam linkelt csatlakozóbol kettöt veszel és a beltériből kivezetve,outra kapcsolva oldalába beépitett csatlakozókba viszed a jelet és a tévéböl ugyanez módon,outra kapcsolva és sztereó rca-val az LG-be a hangot. A beltéri menüjében ilyenkor nem RGB vagy S-vhs-re hanem AV-ra kell a scart jelét állitani!!! Ez nagyon fontos!!! De ha van a beltérin komponens (piros-kék-zöld)akkor azt használd 1080p-re (progresszivre) állitva.melette használva a mellette lévő piros-fehér csatlakozót is hangot átvinni..
Ja és megéri a 30 ropit a HDMI-s beltéri! Képminősége ugrásszerüen megnőne!!! Mert pl. amellett hogy a HD adások a tévé saját 1080P-jén jönnének, eleve kiesik egy teljesen felesleges digital-analóg és utána analóg-digitál konverzió(te nyelveden átalakitás),nem beszélve arról hogy felszabadulna hely a scartnak.. -
törölt tag
válasz
Joe bácsi #32182 üzenetére
Értem én,nem is kivánom,de te is értsd meg hogy az LG házimozid nagyon nem alkalmas ilyesmire.Ne rám legyél mérges azért hogy az ugynevezett "házimozi" nem bővithető! Ja és az RCA az bemenet,AUX IN felirattal! És sem ott, sem máshogyan soha nem fogsz se Dolby Digital,se DTS jelet hallgatni az LG-den,mindössze Dolby pro Logic-ot vagy használhatod a DSP-t,mivel az LG "házimozid" nagyon nem alkalmas rá.. De létezhet megoldás,ha az UPC-n van komponens vagy kompozit (AV) kimenet és azt dugod be a tévébe.A csúcs az lenne ha HDMI kimenetes UPC-d lenne mert akkor HDMI-vel összekötve ugrásszerű javulást tapasztalnál képileg és természetesen felszabadul az egy darab árva SCART.
-
törölt tag
válasz
Joe bácsi #32170 üzenetére
Akkor átkapcsolhatós scart-rca átalakitóval leszedheted az analóg audió (sztereó) hangot.Esteleg Philipseken nem optikai hanem koaxiális digitális kimenet található,azt coaxial néven jelölik ki-bemenetként egyaránt. Megjegyzem: amelyik LCD tévén van DVB-T tuner,azon minden van optikai kimenet,még a belépőkön is,mert ez szabvány.
-
-
törölt tag
válasz
petya84b #32152 üzenetére
Ezek nem bizonyulnak jó(nak mondott) választásnak, Olyan tipustt keress legalább aminek van legalább 1 digitális bemenete. Hogy a tévét legalább ráköthesd optikain,és a reádugott pendrive-ot lehessen róla hallgatni. No ezért nem jó egyik sem. És az is addig addig lesz jó választás,amig később még kötne rá valamit ,pl médiajátszó vagy laptop,mert akkor ujabb zsákutca...
Javaslat: Onkyo HT-S5305 vagy ha soknak találja akkor 3305. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #32126 üzenetére
Köszi! Azért kihámoztam belöle a lényeget..
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #32119 üzenetére
Köszi!
És ha lehet,akkor ez mellé szellemi táplálékot is kérhetnék: az általad bemásolt rész forditása megtenné..nem vagyok könnyüsúlyú,igy melőznöm kell a nasit.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #32116 üzenetére
Magyarul kérném diohéjban..
-
törölt tag
válasz
pincibill #31848 üzenetére
Azt nézd meg az alaplapi(vagy a hangkártyád) leirásában hogy optikai vagy koax jelet küld ki. Ennek imseretében már vehetsz szaküzletben rca/jack vezetéket,mindkettő létezik.
És pipáld ki a DD-t és a DTS-t és kapcsold ki a Downmixet, vagy raw vagy bistream jelet állitsd be.Ezek a beállitások alaplapfüggők. -
törölt tag
válasz
pincibill #31846 üzenetére
Optikai vagy koax bemenetet keress az erősitőn. Optikait optikai, vagy optiaki6Jack kábellel,koaxot 1 szálas RCA-val vagy Jack-1RCA-val kötheted össsze,szgéptöl függően. Ha nem ismered melyik milyen,tegyél ki de képet a hátuljárol olyat amin olvashatók a betük és velaményezzük.
Ha egyik sincs akkor csak sztereód lehet,így bukta az eredeti térhangnak,max DPL vagy DPLII lehet. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #31772 üzenetére
Igen,a H/K-éknál úgy gondolják: a subláda egy kötelező tartozék.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #31769 üzenetére
Volr már róla szó,hogy a h/K sub nélkül nem mér.
Nekem is hihetetlen. -
törölt tag
válasz
DM-Fan #31760 üzenetére
Általában 80 Hz az ajánlott.A THX is ezt ajánlja. De lehet próbálgatni hol jobb de a 80 Hz a legtöbb helyen bejön.
Nyugodtan állithatod Large-ra,nem gáz.. a hangja késöbb finomodni fog,és még jobb lesz. És jó a meglátásod. a 6 Ohm miattt jobban melegszik,de semmiképpen sem árt neki.
Gratulálok a rendszeredhez! -
törölt tag
válasz
moddingR #31752 üzenetére
Csináld azt,hogy huzd ki az összes hangfalat,úgy kapcsold be,azután egyenként dugd vissza.
Ha a hangfalak kihuzott állapotában is,vagy pedig bármelyik hangfal bedugásakor kikapcsol, akkor maga a samsung rossz,ha nem akkor akkor fog kikapcsolni,amikor a rossz hangfalat bedugod. -
törölt tag
válasz
Cezar7 #31536 üzenetére
Bocsi hogy most válaszoltam de edddig netproblémák voltak vihar miatt.
Piros-fehér sárga az analóg és a sárga(video)része a leggyengébb jelet adja,így kerüld,ha lehet.
Igen,a Toslink azaz az optikai a egyes fejvégű. De létezik Koaxiális csatlakozás is ameily hasonló a "piros-fehér-sárga végú" csatlakozókkal ám az egyszálas,ahogy te fogalmazol: efyes fejvégű.És ugyanarra képes,mint az optikai.
Ötletem lenne csak mélyebben kellene a "pénztárcádba nyúlnom".pl Onkyo HT-s 5305. -
törölt tag
válasz
Cezar7 #31447 üzenetére
Ugyanaz a kettő!
Vagy igy,vagy úgy ismerik.
Ez szabványositottt,és nincs benne semmi egyéb,mint a kódolt jel,tehát összepasszolnak,amennyibenaz adó-és a vevőoldal képes továbbitani illetve feldolgozni a jelet,értsd : átmegy a DTS 6.1 jelfolyam is rajta de ha nem képes a fogadó oldakl megjeleniteni,a 6.1-et akkor 5.1 lesz és ha a DTS-t nem ismeri akkor néma lesz az egész. Akkor a küldő oldalt PCM-re kell állitani.
Egyéb ill. semmilyen más beállitást nem igényel.
Kijön az 5.1. -
törölt tag
válasz
Cezar7 #31442 üzenetére
Lehetséges. Mindenképp meg kell venned,sehol sem adják ingyen,tartozékként.Optikai kábelt vagy Toslink kábelt kérj mellé. 1-5 ezer forintos tétel,hoszuságtól és minőségtől fügően.
Jól irtad le a lényeget.
Annyi,hogy a "házimozi rendszer"-nek nevezett eszköz attól még bögreszett marad.Ezen a bemenet sem változtat. 85 mm. alatti hangszórómérettől mégis mit vársz? -
törölt tag
Nekem is hasonló gondolatok jártak a fejemben. Oppo-t nem hiszem hogy 100 ezer körül megkapnám de annyiért tökéletes vétel a Dune.A 300 ezres Dune nekem se kell.
Robi-k:Maradjunk abban hogy a két készülék más kategória.Más az árkategóriájuk megoldásaik.. és a Dune is jó vétel mindenkinek. Aki non plus ultrát szeretne és megengedheti magának: Cinemastert választ. -
törölt tag
válasz
Gál István #31328 üzenetére
Jól is tetted.
Neki akkor viszoint hangdobozokat is kellene cserélnie: az SCS178-ra nem is igen köthetnagyobb erősitőket.. -
törölt tag
válasz
SovereignXY #31253 üzenetére
Ki kell kapcsolnia. Venti az még mehet 1-2 percig de a felvétel végén magától standby-ba kell magát tennie.Se előbb se később (nekem pana van).
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #31234 üzenetére
Te is ilyenkor melózol? Én is...
Mennyiért szerváltad a Rubikat, -
törölt tag
válasz
lord_m #31196 üzenetére
Tévét erősitőn keresztül hallgatni HDMI-vel megoldható mivel ha jol tudom,ARC-s a tévéd és ARC (Audio Return Channel) képes erősitővel zstereón (vagyDPLII ill. DSP-n) tudod a tévét hallgatni. Tehát a DVD játszót kösd digitálisan (koax vagy optikai) az erősitőhöz, és komponens és sztereókábellel pedig a tévéhez.
Videojelet fogad az erősitő és fel is konvertál de ez akkor jó ha több forrásod van, és a tévéden mindössze 1-2 bement van pl komponens vagy s-vhs és az erősitő ilyenkor közösit.gyüjt és csak épp egyet enged át. -
törölt tag
De ha a DTS-re beteszi a pipát,akkor nem lesz hangja,mivel nincs az erősitőjében DTS dekóder.
És szerintem tévedsz: mivel a kimeneti (user) format nem AC-3 hanem 5.1 PCM 48 kHz-en.Itt az ac3 nem a kimeneti formátum hanem a kódoló program és a passtrough-on átengedett formátum neve.És a status pedig az hogy az AC+ nevű program kódólja (encode) PCM formatumba.
Tyca: szerintem hagy így..Ugyan kisérletképpen átváltoztathatod,de ha nem lesz hangod,térj vissza a tegnapi beállitásokhoz.
bajnokpityu: az erősitőnek PCM-et kelll kijeleznie mivel azt kap. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #31011 üzenetére
Ez hangkártyafüggő lehet sztem. Találkoztam már 5.1 kimenő PCM optikai jellel notiról.
Ac3 az viszont 5.1 Dolby digital.Ahhoz átkonvertálja a jelet. -
törölt tag
Passtrugh-ban a lejátzó kiküldi a jelet minden változtatás nélkül és az erősitő dekódolja. Ha van DTS logó az erősitőn akkor 5.1 DTS fog szólni. Ha nincs akkor némák maradnak a hangfalak. De ilyenkor is van remény,mert akkor a PC-n a DTS helyettt PCM-et kell engedélyezni vagy nem engedélyezni a DTS-t és kimenetnek 5.1-e kell beállitanod S/PDIF-en. és akkor a PC dekódol,és PCM-ben küldi ki a kódolt jelet, és akkkor is 5.1 DTS-t fogsz kapni.És ilyenkor lát el csak erősitő funkciót a samsungod.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #31001 üzenetére
Én se hallotam még a 3806 ventijének hangját:amatőrségnek hallatszik de azt se tudom hogy van-e vagy nincs-e ventije, pedig használgattam elég jó hangerővel is,felőlem akár el is romolhatott volna.
5-6 óra után se volt kézmelegnél melegebb.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30979 üzenetére
Tehát tudsz mutatni olyan Geniust amely tudja a DD-t és a DTS-t és mellesleg van optikai bemenete? Mindezt esetleg olcsón??Mert másról nem volt szó,főleg nem minősitettem.Csak az ilyen inkább szgép köré tervezett 5.1,mintsem szobai felhasználású.Szerintem. A gépemnél mellesleg Genius 2.1 figyel és teljesit jelenleg.
-
törölt tag
válasz
jaffa 2843 #30977 üzenetére
Mennyit szánsz rá?
A maiak márbiztosan tudják a DD-t és a DTS-t kivéve Genius és tsai.De azokat nem is nevezném házimozinak.
Optikai bemenetes egybeszett alig van,az is 40-50 körül. Enyiért használtan viszont nagyon jó AV erősitőtt lehet kifogni,viszont az mellé kellene hagfalakat is venned,de az is használtan olcsón megoldható. -
törölt tag
Igen jó választás mindhárom. A H/K inkább mozis,Denon inkább zenei karakterű,Onkyo pedig a kettő között van.
Hangszórókkal pedig márkánként eltérő a viselkedése mind3-nak,kinek ez,kinek az jön be, így a meghallgatást nem úszod meg de olyan dupla árban számolj 5.0-át az erősitőnél.Ehhez jön a mélynyomó. 5.0-nak azonos családból kell származnia,a mély eltérhet,és szobafüggő. -
törölt tag
válasz
DIESELPOWER #30820 üzenetére
jvcd a 30809-es hsz.
-
törölt tag
válasz
DIESELPOWER #30818 üzenetére
Számitógéphez? Pár perce linkeltek egyet.
-
törölt tag
Még létezik egy elméleti magyarázat,a csatlakozás és a kötések minőségének különbségén alapszik. Egyébként a 0 és az 1 között 5 nanosecnek-nek kb 80% különbségnek (ezeket emlékezetből szedem igy nem tuti hogy nincs a számokban tévedés) kell lennie és a jelet még jelentősebb sérülés esetén is tökéletesen helyre lehet állitani.
-
törölt tag
A watt értékek azok csak 1 hangfal esetén érvényesek. Tehát ez ne legyen mérvadó. Az Audyssey MultEQ és a 2EQ közötti különbség hogy a 2Eq nem használ szűröt a szobakorrekcióhoz mig a MultEQ igen. Az Audyssey csak beállitáskor játszik szerepet de akkor sokat segít.Bedugod a mikrofont és elinditod és beállit szinte mindent,darabszám, távolság, frekvenciamenet....
-
törölt tag
Pedig az 1536 már túlmutat a sima DTS határain(1510 körüli érték,de ennek legtöbbször a felét-754 vagy negyedét-384- et használnak),így már szerintem DTS-HD-nak kell lennie.
A DTS HD tartalmaz DTS core-t ami 5.1. csak ugye nagyobb bitrátával,mint az DVd lemezeken szokott. -
törölt tag
válasz
Gigi01 #30628 üzenetére
DTS core az 5.1 DTS: semmi különbség nincs a 2 között épen azért,hogy nem-HD erősitőn is kijöjjön a hang..Az hogy jobban szól az azért van mert nagyob a bitrátája.
+2 hangfal akkor ideális,ha a hátad mögött másfél,de inkább 2 m szabad hely van.
At emlitett márkák közül az onkyo a legteltebb,mélyebb hangzású,mig a Denon inkáb zeneibb. -
törölt tag
válasz
Gigi01 #30607 üzenetére
Jobban jársz régebbi,felsőkategóriás erősitővel.Itt annnyi a megkötés hogy a lejátszónak kell dekódolnia és a kódolt jeleket kell átjuttatni az erősitőre és akkor sok mai "HD-s" erősitőnél nagyságrendekkel jobb hangot kapsz.Különbséget is jobban észreveszed ebben a kategóriában.Pl. a Gál István által ajánlott erősitön is.Ő megbizható,merem ajánlani,és az egész országban házhoz szállitja,ha kell.
7.1 akkor jó,ha a hátad mögöt van legalább másfél méter hely,de inkább több.Nekem pl 20 nm.-en 6.1 van. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30595 üzenetére
Nálam 60-ig leredeken levág, azután 6 kHz-ig egyenletesen fal és utána vissza lefelé girbegurbán...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #30592 üzenetére
Ezt simán átállithatod.
Flat az nem nyúl bele a jelbe,az Audyssey pedig a mért szerint állitja be a frekvenciamenetet. Téged ismerve flatot fogod választani.
Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpársportok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Időnként túlmelegedhet a Switch 2?
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Háztartási gépek
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest