- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Google Pixel 6 - új rendszer új köntösben
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
Peak
addikt
A DSP-ről:
http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_signal_processorDSP gyártó cégek listája:
http://www.interfacebus.com/Digital_Signal_Processor_Manufacturers.htmlPár DSP/DAC chip specifikációi:
Burr-Brown PCM1791 (SNR 113dB / THD 0.001%)
Burr-Brown PCM1796 (SNR 120dB / THD 0.0005%)
Burr-Brown PCM1792 (SNR 129dB / THD 0.0004%)
Cirrus Logic CS4398 (SNR 120dB / THD 0.0007%)
Analog Devices AD1955 (SNR 120dB / THD 0.0006%)
Wolfson Microelectronics WM8741 (SNR 128dB / THD 0.001%) -
Peak
addikt
úgy hogy a forrás lejátszó kikeveri 6/8x2db RCA analog csatlakozóra a hangot és azt közvetlen viszed el az erősítőhöz, tehát az erősítőn is kell lennie 6/8 db RCA analog bemenetnek.
bár szerintem egy jó "HDMIs" (viccesen hangzik) erősítőben komoly DSP dolgozik, enyémben pl. 32bites Cirrus Logic, tehát akkor van értelme a forrással kikevertetni analogra a hangot, ha JOBB a DSP benne, mint az erősítőben.
azt hiszem ez nálam nem játszik... tekintve, hogy a lejátszóban egy Realtek processzor van, ami mellett nem tudom, hogy milyen DSP dolgozik... inkább bízom a hangot a profi Cirrus Logic DSPre... -
Peak
addikt
válasz
Gál István #34093 üzenetére
pontosan igy van.
-
Peak
addikt
válasz
ricsik #33790 üzenetére
hát nem tudom, az irásod pontosan azt támasztja alá, amit irtam
minnél nagyobb a film átviteléhez szükséges sávszélesség, minnél összetettebb a BR video stream, a 8 csatornás TrueHD hang... annál érzékenyebb a vevő a kábelezésre.
értelem szerűen minnél hosszabb egy kábel fizikailag, annál több szemetet szed össze, annál nagyobb a jelveszteség, stb.stb.stb. amit a vevő oldalnak fel kell dolgoznia..nem mindegy, hogy 1 mp alatt mondjuk csak 8 Mbitet kell áttolnia a lejátszónak a kábelen, amiben benne van a kép és a hang is, vagy mondjuk 1 mp alatt 36 Mbitet kell átpréselni...
az okokért érdemes felkutatni az internetet, remek leírások vannak a HDMI működéséről, amiből az ember maga is rájöhet kis informatikai meg alap fizikai ismerettel, hogy tulajdonképpen miről is van szó...
-
Peak
addikt
válasz
Dorian #33666 üzenetére
na hát most kiderült nekem is ezt csinálja a Ryan PlayON!HD2 + H/K AVR-460 ... pl. GM Live25! BR koncert alatt 3 hangsáv van... a DTS HD MA sávot nem kezdi el játszani, amig kicsit váltogatok a Dolby Digital és közte... akkor aztán elkapja az ívet és szól
Fura
Nem tudjátok véletlen, hogy a H/K-nak magyaroszgágon ki jelenleg a hivatalos forgalmazója/szervize?
A honlapjuk szerint az Absolute Audio, de ők mint ha megszűntek volna, a honlapon nincs frissítés, a telefonszámukra azt mondja a központ, hogy nincs a számon előfizető. -
Peak
addikt
nos hát... megoldódni látszik a HDMI kábeles hangkihagyásos mizéria.
először is le kell szögezni, hogy a "rossz minőségű" HDMI kábel nem azért rossz minőségű, mert másképp szól rajta a digitális hang!
hanem azért, mert egyszerűen a környezeti elektromos zajt, szemetet egyszerűen összeszedi, és zavarja a változó frekvenciás adatátvitelt, ami egyszerűen ahhoz vezet, hogy képtelen átvinni úgy adatcsomagokat, hogy azok pontosan érkeznének meg a fogadó oldalra.
ékes példája erre a napok óta engem idegesítő dolog, miszerint a hang 1-2 mp-re kihagyott, és a képen néha be-be villanó csikok voltak láthatóak a mediaplayerről lejátszott műsor alatt.
kipróbáltam 1000 forintos kábellel, a Ryan saját kábelével, InAkustic Home és Premium kábellel, mindig ugyan ezt tapasztaltam... és hogy mi volt a közös?
nos az a rohadt sok kábelrengeteg, amin keresztül vezettem a HDMIt... volt ott 3-4 ethernet, 2-3 230Vos kábel, RCAk, kompozitok, stb... már idegrohamot kaptam.most kiszabaditottam a lejátszót... letettem külön mindentől messzebb, a kábelt úgy lógattam, hogy ne legyen mellette semmi más és csodák csodája megszűnt a hang és képproblémám.
tehát a kétkedőknek most már biztosan állithatom ( hiszen jómagam is az voltam ) hogy igenis VAN KÜLÖNBSÉG HDMI és HDMI kábel között.
méghozzá AZ A MINŐSÉGI különbség, hogy milyen árnyékolást alkalmaznak, milyen egyéb passziv zaj- és zavarszűrést tesznek mellé, milyen kábelanyagot, kötést alkalmaznak, ellenállás, stb.tehát a 22000 forintos AudioQuest HDMI kábel és a 2000 forintos Hama HDMI kábel között az a különbség, hogy a Hama "zajos" környezetben elvérzik, mig az AQ nem, csak igy a példamárkáknál maradva.
termézetes, hogy egy "steril" környezetben egy gagyi HDMI is tökéletesen átvisz minden adatot, és nem tapasztalsz semmilyen hibát.
de ha beszivod úgy mint én, idegrohamot kapszna most lehet dobálni engem, ekézni, stb.
megyek bevásárolni -
Peak
addikt
igy épül fel nálam a háló..
az előnye a NAS megoldásnak az, hogy független a tértől, a fizikai kapcsolatoktól.
az eszközök egymástól akár 100 méterre is lehetnek a CAT5e szabvány értelmében.egy külső vinyónak, dokkolónak kötöttsége az, hogy amig a mediaplayerhez van kötve, addig nem elérhető mások számára.
egy otthoni egyszerű belső hálózat minimális pénzből kihozható és a párhuzamos elérés miatt jelentősen rugalmasabb is.
miközben te a kedvenc filmedet nézed a NASodról, addig a feleséged a gyerekekkel a családi fotókat nézegeti ugyan arról a NASról.
a háttérben akár notebook, PC vagy a NAS is intézheti a torrentek kezelését mindenkitől függetlenül.ezek alapján pl. a Notebookok és PCk nem szükségesek, hogy bármilyen adatok tároljanak, csupán szinte "konzol" szerepet látnak el, hiszen az adatok tárolását és védelmét okos NASok látják el a háttérben minimális energia felhasználással.
(NetGear ReadyNAS NV+ 4 HDDvel 45W teljes terhelésen, IDLE állapotban 22W )párezer forintért már vannak olyan külső HDD keretek, amiken van LAN csatlakozó, tehát ebbe a sémába beilleszthető.
ezért a jövőbeli felhasználási igényeknek szemelőtt tartásával szerintem ha valaki új rendszer bevezetésén gondolkodik, mindenképp ez a topológia legyen a cél.
-
Peak
addikt
ha már mindenki NASsol
akkor én is beszálok
Nekem egy NetGear ReadyNAS NV+ (RND4000) tárolóm van 4db 2TB HDD-vel X-Raid alatt ( fejlettebb Raid-5) teljes adatvédelemmel, linux-alapú operációsrendszer teljes jogosultság managementtel, DLNA támogatás, Samba, BitTorrent, interneten bárhonnan elérem az adataim, 18-25MB/sec irási/olvasási sebesség, erről dolgozik a médialejátszóm is.
-
Peak
addikt
ugye bár van 1 HDMI, 1 Toslink, 1 koax kimenete a kütyünek audio passthroughra.
meg van 2 db RCA az analog stereo kimenetnek, amit a kütyü saját DSPje csinál, ezt nem használom.
ezen az eszközön nem lehet kiválasztani, hogy melyik kimenetre küldje az audiostreamet, ezért (gondolom) mindegyiken megjelenik, viszont nincs se optikai, se koax kábelem pluszban, hogy ellenőrizzem azokat a kimeneteket.elviekben itt a fórumon olvastam, hogy a toslinken és koaxon is kevés a fizikai sávszélesség a veszteségmentes tömörítéssel tárolt 7.1 hangadatok továbbitására, ezért a legjobb a HDMIt használni erre.
az AnandTech-en találtam egy cikket a Ryanről, hogy ahogyan más gyártók sem fizetnek a DTS HD dekódoló algoritmusét licenszdijjat, ezért nem kéne hogy támogassa ezt a formátumot. de pár gyártó letojja ezt, és átengedi magán ezt a streamet.
elképzelhető, hogy ebben az esetben engedi is meg nem is?
tehát jelzi a lejátszó az erősítőnek, hogy itt egy ilyen tipusú hang van, amit az erősítő fel is ismer, csak egyszerűen adatként semmit nem küld, csaksok sok szép nullát... ezért lehet a némaság?amúgy megint visszatért a random időközönkénti elnémulás 1-2 mp-re sima FLAC lejátszásnál is... :S de talán azért van, mert kicsúszhatott a kábel és valami nem érintkezik jól... vagy a fene tudja
-
Peak
addikt
Urak!
Volna ötlet arra, hogy miért maradt néma a hangfal úgy, hogy az erősítő kiirta, hogy DTS HD master audio streamet kap a médialejátszótól ?
A.C.Ryan PlayON!HD2 -> Bypass/Passthrough -> InAkustic Premium HDMI -> H/K AVR-460 ? -
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #33544 üzenetére
mivel 60m kábelt kellett venni, a lehetőségekhez mérten jót, összevetve a rendszerrel nem igazán ugrálhattam tovább.
de a lehetőség még mondig adottha akarom kihúzom és kész, visszateszem a sarukat és 1 db 4.0mm2-esen fog menni a hang, potom 1140 ft/m-es lapos szőtt OFC kábelen.. ez már csak nem olyan fos kábel
de majd este megcserélem s fülelek.ettől függetlenül reggel tiszta fejjel tiszta füllel a bögre forró tejeskávé mellett belehallgattam a Brian Culbertson DVD9 studio felvételbe... hát összefostam a bokám a gyönyörtől...
minden hangszernek tiszta karaktere van, pontos határai, semmi sem mosódik össze a másikkal, nem zavarják egymást, kristálytiszta a hangzás...
"loudness war"-t nem lehet rendezni vele, de azért -6dB-en is meghajtottam, tovább nem mertem... de nem süketültem meg.. szvsz az erősítő fogyott el...azonos erősítő hangerőn ugyan érzetre ugyan olyan hangosnak hallottam a jamot, se sokkal maszatoltabb volt, a parketta sem rezget... ellenben az RTivel!!!
-
Peak
addikt
hazaérkeztek az új családtagok, a polk audio szett
mint a himestojást úgy csomagoltam ki mindet, megcsodáltam az elképesztő és hibátlan külsőt, a preciz építést, a massziv kabinetet, a veseszaggató súly...a bekötés még várat magára, mert "anya" filmetnéz, úgyhogy a hangját még nem hallottam
de remélhetőleg valamkor 11 fele már mókolhatok velük...
-
Peak
addikt
válasz
robi-k #33321 üzenetére
meg úgy tudom, hogy hasonlóan a csőben pattogó viszhanghoz az elektromos töltések is pattognak a kábelvégek között, ami ugyebár "zavarja" a helyes irányba haladó részecséket, ezáltal interferenciát(?) okozva... ami az átvitt jelben megjelenik. ez pl. mérhető úgy tudom.
pláne minden különböző anyag kontaktusa is módosit a jelen, tehát a banándugó, az ezüstözött rézkábel, stb. -
Peak
addikt
a 460ason ha HDMIn kapja az audiot, akkor kb. 1,1mp kell, mire a DAC feldolgozza az adatot és megszólal a hangfal.
nem lehet fixálni azt, hogy miként kezelje a bejövő forráshangot, mert inaktiv a menü (legalábbis nálam)a médialejátszó passthroughra van téve, de minden hangot belül kikever analog stereora az RCA kimenetre.
-
Peak
addikt
Hujujujujuj Jamoval darázsfészekbe nyúlsz itt
Engem is megcsíptek!Brian Culbertson neve ismerős valakinek?
Melegen ajánlom minden zeneszerető kollegának! Akár tesztelni is! -
Peak
addikt
dire straits - on the night album jó forrás hangteszthez?
-
Peak
addikt
válasz
Dorian #33032 üzenetére
hát nem tudom :S
elég gagyi az a kábel, amit a ryanhez adtak.
árnyékolatlan v1.3 nagyon puha és vékony.
tekintve hogy tényleg sok kábel és eszköz van egy helyen, komoly elektrosztatikus mezővel, "zajjal", nem szeretnék abba belefutni, hogy egy 8000 Mbps-es audio/video stream nem bír rendesen átmenni a kábelen az iszonyatos "zaj" miatt... idegbajt tudok kapni, hogy ha szaggat a lejátszás vagy bármi megzavarja a műélvezetet.ráadásul most egy Hama 5 méteres 10.2Gbit-es kábel van az MP és AVR között, amit a PChez szántam, mert messze van
-
-
Peak
addikt
válasz
Integra #33024 üzenetére
melyik inakoustik HDMIt rendelted?
én a 14kHUFos 0,75méterest gondoltam megvenni majd a MP és az AVR közé...http://www.netdepo.hu/inakustik-exzellenz-hdmi-075-m-2264.html/hun/
-
Peak
addikt
elképzelhető, hogy minden választható bemenethez dinamikusan lehet rendelni a bemenetet és annak kezelését... még nem próbáltam ki.
ha igy van, akkor a Media Server-hez rendelem a HDMI1-et Bypass ON-nal,
és mondjuk az AUX-hoz szintén a HDMI1-et, csak Bypass OFF-fal... igy AUXon látom az OSD-t, MS-en meg nem, de legalább nem szól bele a videoprocesszor.
Remélem lehet ilyet csinálni rajta. -
Peak
addikt
válasz
Vidala #33001 üzenetére
A DVD esetén azért lehet jobb, mert a TV felkonvertáló algoritmusa, képjel feldolgozó chipje rosszabb minőségű, mint az AVR-é.
Én pl. egyértelmű változást tapasztaltam a HD felbontású filmek megjelenítésében, mióta az AVRen keresztül meg a TVre a kép HDMI-n Egy picit mint ha művibb lenne. Homogénebb felületek, harsányabb kontúrok... de lehet, hogy csak bebeszélem magamnak.
A HDMI bypasst még nem próbáltam ki, annyira vagány a H/K OSD-je!
-
Peak
addikt
-
Peak
addikt
válasz
KTTech #32927 üzenetére
Alapértelmezettként tiltva van minden eszközön a jumbo frame, az MTU a default 1500 volt mind a routeren, mind a NASban, mind a PC/notebookon, a többi eszközben nem tudom mennyi lehet ez.
próbálkoztam 1492vel, s a neten található egyéb "praktikus" MTU értékekkel, mindhiába.
elvérzett a sok csodakütyü. csak 1 legény maradt talpon a vidéken. -
Peak
addikt
válasz
KTTech #32919 üzenetére
A hálózat központja egy TPLink 1043ND gigabites router.
A falakban CAT6 kábelek.
A tároló egy NetGear ReadyNAS NV+ 8TB NAS Gigabites LANnal, CIFS/NFS megosztással.Az asztali PCm 24MB/sec olvas, 18MB/sec ír rá, csak úgy, mint a notebookom szintén gigabit lannal. Teljesen kiválló a CIFS megosztás.
Az m2ts fájl 3-6MB/sec bitrátás video/audio streamet tartalmazott, értelem szerűen max. 6MB/sec átvitelre lett volna szükség.
A PC és a notebook minden probléma nélkül játszotta a NASról a fájlt VLC/BSplayer/MPC lejátszókkal. Tehát a CIFSel nincs gond.
Az Acer RevoView R100, a Popcorn C200, a Hyundai MBox, a WD Live és A.C.Ryan DVR képtelenek voltak ugyan erre az egyszerű 6MB/sec ( 48Mbps ) stream áthúzására.
Ezek mind Realtek 1073DD és Sigma 8643 chipeket tartalmaztak.Egyedül az A.C.Ryan PlayON!HD2 volt képes problémamentesen áthúzni a NASról ezt az m2ts fájlt. Realtek 1185DD chipet tartalmaz.
U.i.: az Acer EasyStore H341-as is 24-25MB/sec olvas és ír szintén gigabites LAN porton, tehát a NetGear NAS is tökéletes CIFS beállításokkal rendelkezett.
-
Peak
addikt
már csak azt kéne kideriteni, hogy miért nem játszotta le nálam a popcorn c200 a hálózaton keresztül a BR m2ts fájlokat szakadozásmentesen.
-
Peak
addikt
A régi Technics SL-PG340-es CD játszó tálcája a kitolás után magától egyből visszahúzódik.
Nem tudtok véletlen valami ügyes kezű szerelőt rá? -
Peak
addikt
válasz
Dictator^ #32867 üzenetére
Én már megtaláltam a választ a HDMI kábel mizériára, hogy miért érdemes jobb minőséget venni, de ott is van egy határ, ami fölött totálisan felesleges.
Egyéb iránt minden információ fent van a neten, össze lehet szedni, és egy piciny szakirányú tudással meg lehet érteni, hogy miként "jön elő" a különbség egy ócó-gagyi és egy minőségi HDMI kábelből.
Jómagam tegnap tapasztaltam, hogy egy gagyi árnyékolatlan 2000 forintos kábel milyen problémát tud okozni. Pl. hang kimaradások ( DAC hiba ) és kép vibrálás, csikok, bevillanások a TV-n, stb.stb.stb.
Miután kicseréltem a kábelt egy másik 6000 forintosra, meg is szűntek ezek a gondok.
Tessék szépen kutakodni és MEGÉRTENI, hogy mi a difi kábel és kábel között.
(egyszer ha jók lesztek én meg kellően unatkozom, összepötyögöm a lényegét)
-
Peak
addikt
megcseréltem a 2 HDMI kábelt és passthroughra raktam a médialejátszót is.
igy most már mindent az erősítő csinál, nem is hallottam 1 órája semmilyen hangkiesést.kell vennem majd 2 valamilyen tisztességes 1méteres HDMI kábelt... InAkoustic jó?
-
Peak
addikt
Bezony még a 2001. szeptember 22-i toscana-i Sting-rezidencián adott koncertfelvételen is látni Bottit, a werkfilm is szenzációs.
Hm... azt csinálja a HK hogy a médialejátszótól HDMIn kapott hangból random időközönként kimaradnak 1-2 mp-ek, amikor tök süket a hangfal.
wtf
-
Peak
addikt
válasz
Gál István #32802 üzenetére
Chris Botti Live in Boston 2008 BluRay
Chris Botti Sting egyik (session?) zenésze, amerikai trombitaművész.
Konkrétan ez a koncert felvétel egy picit viszhangos a hely miatt, de én így is imádom, 1000 hallottam már -
Peak
addikt
félkész állapot hangfalak nélkül
http://kepfeltoltes.hu/110703/f_lk_szHM_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
Peak
addikt
interconnectre szoktak ferrit-gyűrűt tenni?
vagy felesleges? -
Peak
addikt
Igyekeztem ezzel kapcsolatban olvasni neten.
Maga az alkatrész cseréje az ugye abból áll, hogy ugyan olyan paraméterű tekercset/kondenzátort/ellenállást tesznek be a panelra, csak sokkal jobb minőségűt?
Gondolom a gyárban azért csak kiszámolták, hogy milyen paraméterű alkatrészek kellenek.
Ha ezt megváltoztatnánk, akkor változna a hangja a hangfalnak is, ami gondolom a kabinethez és a membránokhoz van tervezve.Jól sejtem?
-
Peak
addikt
válasz
Gál István #32787 üzenetére
Csak azt ne mondd hogy szart vettem
Kácsában még kaptam is a listaárból kedvezményt, de igy is sűrűn kussolok itthon hogy mennyi pénzt elbasztam kábelekre. -
Peak
addikt
válasz
Gál István #32787 üzenetére
hát amit használni is fogok és már be is kötöttem az a kácsás lapos szőtt 4.0 mm2 és 2.5 mm2 OFC, kb. 60 méter kellett a 7 hangfal bekötéséhez 32 db aranyozott (?) dupla hernyócsavaros szorítós banándugóval
(pénzkidobásként előtte vettem gagyi kábelt gagyi dugókkal, amit majd valami másra elhasználok) -
Peak
addikt
válasz
robi0604 #32757 üzenetére
Köszönöm, igyekszem értelmezni azért.
Sajnos az erősítőm nem tud bi-amp-ot, ezért marad a bi-wire.
http://www.procinema.hu/termekkepek/harman-kardon-avr-460_mod1_big.jpg2 x 4 méter 4,0 mm2-es és 2 x 4 méter 2,5 mm2-es lapos OFC szőtt kábelt választottam a frontokhoz. A magashoz vagy mélyhez érdemes tenni a vastagabb kábelt?
-
Peak
addikt
Urak!
A Bi-wiring kell a polk rti A7eknek?
Egy ilyen "Y" féle kábelt gyártanék.
Két kábelnek az egyik végét tenném egy dugóba, a másik végére meg 2x2 dugó kerülne, külön a mélyek és külön a magasak meghajtásához.
Aszonták a "zokosok", hogy azért kell, mert az erős mély hangoknál a hangfal ellenáll, és "visszapattan" az impulzus a kábelen, ami ha egy kábelen van a magasakkal, befolyásolja azokat.
Jól értem? -
Peak
addikt
Pontosan mit jelentet a tuning ezeknek a hangfalaknak?
Mi lett cserélve, mi került bele pluszban, és mit hajítottál ki belőle?Pontosan mit is csinálnak ezek a kondenzátorok és tekercsek a hangfalban?
(Van erről valakinek linkje, leírása? Előre is köszi!)
-
Peak
addikt
válasz
kimi02 #32713 üzenetére
Az RTi családhoz a gyártó által ajánlott DSW Pro 500 SUB-ot szeretném majd később, mert ahogy már mondották a kollegák, sub nélkül nem házimozi a házimozi.
http://www.polkaudio.com/homeaudio/dsw/#dswpro500
Sajnos nem szett, én válogattam össze külön.
Tuningolni majd egyelőre nem is merem és nem is akarom garanciaidő alatt.
Őszintén szólva azt sem gondolom, hogy ennyi pénzért egy komoly gyártó fos alkatrészekkel tenné tele.
Talán később majd ha teljesen megkattanok, rászánom magam egy tuningra.A hangfalkábelben tudsz segíteni?
-
Peak
addikt
Milyen különbségek vannak a lapos szőtt hangfalkábel és a "kerek" sodrott hangfalkábelek között azonos árkategóriában?
Egy ilyen pl. jó lenne fronthoz?
KCE-FL40 2x4.0 mm2 lapos szőtt -
Peak
addikt
pl. a lakkozott parketta nem kifejezetten "elnyelő" anyag, tehát a kanapé elé kell valami szőnyeg
a fotel és a számitógépasztal/akvárium feletti falterületre hangelnyelős szivacsos festettvásznat terveztem, csak úgy mint a front hangszórók mögötti sarok 2 falfelületére vagy 45 fokban törve közvetlen a sarokba. ezzel kapcsolatban még fogalmam sincs mi lesz. (előzőleg már irtam róla a topikban)ahogy rendeztük át a szobát, tettük be a bútorokat és sok tárgyat, úgy csináltam a saját kis hülyeségemet a viszhang megfigyelésére... egyet tapsoltam.
ahogy egyre több cucc került be, egyre kevesebb viszhangot hallottam. most nagyjából tele van a szoba, de még igy is hallom a viszhangot, amit a parketta és a plafon igen komolyan visszaver.
-
Peak
addikt
válasz
Vidala #32701 üzenetére
Nos mielőtt benéztem volna ebbe a topikba én is a MMban kapható "hiperszuperextra" LG 5.1+BR szettet nézegettem 95kHUFért.
Aztán megláttam a "bögreszett" kifejezést és a többi jelzőt, infot rá, és elszégyeltem magam, hogy minőségre érzékeny informatikai/technkai emberke lévén egyáltalán megfordult a fejemben, hogy egy olyat vegyek.
SUB az 2-3 hónap múlva érkezik, addig is építgetem a csillapítást a szobába, hogy valamennyire élvezhető legyen a rendszer.
Most a kábelekkel vagyok "bajban".
Azt hiszem KáCsás kábeleket fogok venni, az sem egy olcsó mulatság, lévén 52 m kell.
Van esetleg javaslat, hogy melyiket? Elszálni nem akarok árban. -
Peak
addikt
köszönhetően helyi kollegáknak s a sok-sot hetes agytágításnak, tanácsnak és hallgatózásnak tegnap megrendeltem egy pár polkaudio RTi A7-et, egy CSi A6 centert és 2 pár RTi A3 surroundot a hk avr460 mellé.
ezúton is köszönöm a sok sok tanácsot és infot, amivel terelgettetek a szakadék felé... amit hifizésnek neveznek... -
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #32612 üzenetére
elviekben a jogszabályok szerint valamilyen jótállási jegyet kell adniuk a vásárláskor, plusz ugye a számla.
ezzel simán visszamehetsz reklamálni a törvény ezzel a te oldaladon van 100%osan meghibásodás esetén.
ciki akkor van ha a cég megszűnik létezni gar.idő alatt jogutód nélkül. akkor nincs kivel érvényesíttetned a garit.
max. az onkyo magyarországi illetékes szervize lehet jó fej. -
Peak
addikt
válasz
Ego007 #32601 üzenetére
úgy tudom, hogy a 9.1/11.1 fejlesztések alapján megjelentek olyan csatornák, ami olyan surorund hangszórón szolnak, amelyeket a front sugárzók fölé a falra pl. 2-2,5m magasra lehet szerelni.
elviekben lehet dedikált hangcsatorna, de ki tudja keverni az okosabb dac a front csatornákból.
pl. eső effekt, tetőn kopogó eső, egy jelenetben pl. lombkorona susogása, ilyesmire használják... jelenettől függőenVAGY
biamplifikálásnál ha a front sugárzó alkalmas rá, akkor az erősítő külön erősíti a magas tartományt és az alacsonyt. külön kell bekötni a hangfalra. asszem még ez lehet.
de majd a kollegák kijavítanak.
-
Peak
addikt
Lemértem a hangfalkábel hosszakat.
Center 1m
FrontR 4m
FrontL 4m
SurrR 8m
SurrL 8m
RearR 12m
RearL 15mA kérdésem az volna, hogy elégséges volna a Surr/Rear hangfalakhoz 2.5 mm2-es kábelt húznom? A Center/Front kábeleket 4 mm2-esre gondoltam tervezni.
Jó lesz így? -
Peak
addikt
jóreggelt urak!
kérdezném, hogy van-e valami szabály/kikötés a 220as kábelek és a hangfalkábelek egymással való elhelyezéséről?
pl. futhat-e egy kábelcsatornában?
ha nem, akkor milyen távol kell elhelyezni egymástól?alakul a szoba bútorzata, és ki szeretném alakítani a kábelezés helyét, ha már annak idején a falakba nem húztam belső csövezést hangfalkábeleknek ( igaz, akkor még nem sejtettem,
hogy dánielzoltán a rendőrség fizetett ügynökehogy egyáltalán lesz valaha házimozim)
-
Peak
addikt
válasz
TazLeacher #32450 üzenetére
szerintem ez azért nem teljesen van igy.
én mint kezdő/hobbi-házimozis azt látom, hogy a belépő árkategóriájú eszközök minősége, teljesítménye, hangzása, használati értéke nincs arányban még azzal az olcsó árral sem.az a bizonyos középkategória, amit emlitettek 200kHUFos, ott indulnak a legjobb ár/teljesítmény mutatójú eszközök.
ami ez után, fölött van árban már szintén nem lesz arányban teljesítményben.
tehát egy szép fordított U görbét lehet leírni, ahol az X tengely az ár, az Y tengely pedig a kapott teljesítmény/minőség/szolgáltatás mértéke.
jah és az ár tengely nem lineáris osztású
)))
a X tengely elején van az a bizonyos "használhatatlan" kategória.
és a végén van az "úgysemhallodmárvaze-hogy 20millás cuccszól" kategória -
Peak
addikt
http://www.thx.com/consumer/home-entertainment/home-theater/surround-sound-speaker-set-up/
Én a "Dolby® TrueHD or DTS-HD Master Audio™ Set Up" cimszó alatt levő ábra szerint terveztem meg a szobát, a hangfalak elhelyezkedését.
-
Peak
addikt
válasz
Dorian #32339 üzenetére
de miért verődne vissza a hang a vászonról?
előbb már írtam, hogy szellős, átfújható vászonról van szó.ezen kívül gondolom nem kell elmagyarázni a levegő részecskéinek, atomjai közötti létrejövő hullámban történő energia/nyomás átadás folyamatát, tekintve a jelentős méretbeli különbséget a levegő atomjai és a vászon szálszerkezete között. (huh ez de tudományosan hangzik, közben nem is
)
szvsz csont nélkül átmegy rajta a hang. -
Peak
addikt
válasz
Dorian #32336 üzenetére
Nézd Dorian... itt az a lényeg, hogy arra a nagy sík falfelülerte, ahova nem tudok sem szekrényt, sem polcokat, sem virágokat, sem lámpatesteket elhelyezni, ott valamilyen módon csökkentsem a hangok visszaverődését, még ha nem is a teljes frekvenciatartományt.
Erre szolgálna egy 4-5 cm vastag szivacsréteg, amely el van bújtatva egy "festett" vászon mögé, amely igy nem csak "akkusztikai elem", hanem a szoba dísze is.
És mivel ennél durvább, profibb, hatékonyabb megoldást nem tudok az asszony-enrage miatt kivitelezni, ez tűnik a még a legjobb megoldásnak. Nem? -
Peak
addikt
Urak!
Látván itt a sok hozzászólást, képet az akkusztikai elemekről, "hangtompító" szivacstáblákról, amelyek mind javítják a szoba hangzását én is elkezdtem gondolkodni, hogy milyen esztétikus megoldásokat tudnék eszközölni a nappalimban.A következőket ötlöttem ki:
Van egy nyomda, ahol is bármilyen képi anyagból (JPEG, PhotoShop, etc.) tudnak hagyományos "festővászonra" képet nyomni, olyan méretben, amilyenre csak akarod, majd ezt a vásznat csodásan ráfeszítik nyers fa keretre, amelyet ők vágnak méretre.
A keret vastagsága is választható tudtommal.Készíttetek néhány ízléses képet, nonfigurativ ábrákkal, színesen, vagy apró mintával... ami csak tetszik...
Majd közvetlenül a vászon mögé, a kerethez rögzítve szivacstáblákat teszek, így helyezem fel a falra.
Ez így szerintem csodás és ízléses megoldása a hangelnyelő megoldásoknak, amely a nappali dísze is lehet egyben.Ugyan ezt tovább gondolva a szoba sarkaiba is pontosan ugyan ezt tenném.
Azaz egyenlő szárú háromszög alapon szép hosszú hasáb formában, 45 fokban állítanék be ilyen "kamufestményeket", mondjuk kb. 40 cm szélesen ( ez kb. a 30x30x40 háromszögnek felel meg ), s mögötte szintén méretre vágatott háromszög metszetű szivacstömbökkel tölteném ki a teret.
A falra szerelés sima hagyományos zsanérral történne, amelyet értelem szerűen eltakar a tábla, igy az is olyan, mint ha a fal része lenne.
Ezt természetesen tökig a plafonig gondoltam a parkettától. (remélem érthető hogy gondolom)
Szerintetek milyen ötlet?
Hol lehet buktató?
Milyen vastag szivaccsal érdemes számolni? (lehet hogy nem tudnak olyan vastag keretet adni a kamufestményhez) -
Peak
addikt
Nekem ez tetszett meg nagyon... picike, elbújik a hangdoboz mögött, olyan érzés vizuálisan, mint ha lebegnének a fal előtt a hangdobozok...
http://www.netdepo.hu/vogels-elw-6605-1147.html/hun/
-
Peak
addikt
ha jól emlékszem, akkor 60-90cm magasság különbséggel kell tenni a surround hangfalakat a hallgató fülmagasságától.
azt nem tudom, hogy a rear surroundot is ilyen magasra kell tenni, vagy mehet magasabbra is? -
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #32290 üzenetére
szvsz nem a vérszegénysége a baja a concept frontnak, hanem a doboz hangzás, olyan érzése van az embernek, mint ha a kabinet műanyagból lenne, csengbonggongbúg minden baja van, de egy tiszta hang nem jön belőle
Aktív témák
Hirdetés
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest