- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egy óra, két rendszer
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
sirfer
aktív tag
válasz
fatallerror #23962 üzenetére
Igen, csak az állvány hiányzik.
Tavasszal akarok házimozi falat csinálni/építeni, most megy a tervezés.
Projektoron is gondolkozom, nézegetem a lehetőségeket, de még nem döntöttem. (Igaz még nem is tudtam sok fajtát kipróbálni)
Igaza van Extremetuning-nak, lassan el kell adnom a házunkat.... -
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #23959 üzenetére
Akkor sietek, nehogy lekösd az év végéig
-
sirfer
aktív tag
válasz
fatallerror #23956 üzenetére
Sok munkája van, 4 hetes várakozási idő...
Kimi02
Őket is megnézem, köszi
, de Valhalla közelebb van
-
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #23953 üzenetére
Köszi
, írok neki, a surround állványom már készül nála...
-
sirfer
aktív tag
Kit javasoltok, akit hozzá is lehet engedni, minden félelem nélkül.
Én nem értek hozzá, nem is merném szétszedni. -
sirfer
aktív tag
Még egy dologra vigyázz, de legyen sok különbség a stereo és az avr hangzásképében, különben a frontok másképp szólnak a centerhez képest.
A B megoldás, hogy cserélgeted a kábeleket.Projektort én is nézegetek, minden gyártó oldalán van program, ami kiszámolja megfelelő elhelyezést.(faltól való távolságot, az adott vetítési képmárethez)
BBéci javasolta a THX oldalt, ott az ajánlásokat lehet alapul venni.
Nálam pl. kb. 4- méterről nézném, 200-220 szélességben, a faltól kb. 4,5 m-re kell majd raknom. Túl sok rakosgatás nincs, max 50 cm-en belül rakhatod ide-oda.
Nem kevés költség a vászon sem, ha szép képet akarsz+ kell egy 10 m-es HDMI kábel minimum... -
sirfer
aktív tag
Erre vigxázz ,mert nekem ez nem ment.
1. verzió: HK stereo erősítő, HK AVR: probléma: mindkét erősítőn viszi a hangot is egyszerre, ugyanaz a távirányító. A HK stereo erősítőjében nem volt végfok bemenet.
2. verzió: Jelenlegi rendszer: HK AVR760, és Denon PMA A-100. AZ a gond, hogy bármilyen eszköz analóg kimenete, amely HDMI-vel össze van kötve a többivel, búgást okoz a hangfalaimban. Kipróbáltam, hogy amikor a HDMI-t kihúzom, a búgás elmarad. A beállításokig nem is jutottam el. Pórbáltam: Dune HD Max, HTPC, Set Top BOX. -
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #23202 üzenetére
Elég nagy a házad?
Vagyunk egy páran.ricsik Kipróbáltam több verziót, mielőtt a mostani kialakult. Az a tapasztalatom, hogy nem kicsit jobb a stereo erősítő hangja, mint az AVR stereo módja. A kevésből kell gazdálkodnod, vedd meg az AVR-t és a hangfalakat, utána a stereo erősítőt.
-
sirfer
aktív tag
válasz
ricsik #23151 üzenetére
Nekem ez a bekötés van. Olyan stereo erősítőt kell választanai, ahol van végfok üzemmód, különben nagyon pontosan kellene belőni a hangerőt és szinte lehetetlen feladat egyszerre vezérelni. Nekem a HK AVR-760 van a Denon PMA A-100-as erősítővel és nem hallok akkora különbséget a 2 erősítő hangkarakterisztikája között.
Megoldható a direkt kötés a stereoba, az a lényeg, hogy legyen kijelző a média player-en, különben zenéhez is be kell kapcsolani a tv-t.
-
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #23037 üzenetére
De rajta vagyunk a témán
fatallerror 7 éves vagy?
-
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #23031 üzenetére
Látod milyen társaság van itt?
Emlékszel még az elején bizalmatlan voltál....
Mostmár ismerjük minden cuccod és senki sem problémázik.
"Veled örülünk" -
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #23029 üzenetére
Szép darab
-
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #23025 üzenetére
Zenehallgatáshoz milyen forrást használsz?
-
sirfer
aktív tag
válasz
kimi02 #22521 üzenetére
Sztem hallgasd meg mindenképpen, mielőtt döntesz. Ha van lehetőséged, akkor kérd el próbára csak. Én is így csináltam. Nekem a VdH bejött nagyon, bár a magasabb kategóriát használom.
VdH Inspiration: front-center
VdH Skyline: Surround
VdH Combination: SUB
VdH Orchid: Interconnect
VdH MAINSSTREAM: Power
VdH MAINSSERVER: Power
VdH HDMI Flat -
sirfer
aktív tag
válasz
fatallerror #22519 üzenetére
Vele már ezt megbeszéltük korábban.
-
sirfer
aktív tag
válasz
fatallerror #22513 üzenetére
Jó áron adnám a sört és a rövidet, az asszony meg a kerti grillen sütne cuccokat.
A bevételből újabb fejlesztések lennének, azokból újabb nyílt nap és így tovább. -
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #22505 üzenetére
Nincs XLR csatlakozóm...
Így csak "mezei" RCA.
Inkább ne hozz semmit, mert lassan kajáravalóm sem lesz.
Emlékszel? : "... ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége..."
-
sirfer
aktív tag
válasz
fatallerror #22504 üzenetére
Igen, ráadásul jó áron. Csak az Ikon cener és surround hangfalait számítattam be az Ikon 6 maradt.
Még egy hét az új állvány, utána fotók. -
sirfer
aktív tag
válasz
fatallerror #22501 üzenetére
Háát ez akkora ugrás volt, mint az Ikon- Mentor váltás a hangfalaknál. Megdöbbentő volt tényleg az első élmény, annyira más a hangzás, tér. A HK sztereo módjával már nem lehet összehasonlítani. A CD és a HK irányába lecseréltem az interconnect kábeleket, VdH Thunderline helyett VdH Orchid interconnect kábelt használok.
Ráadásul tegnap megjött a Dali Mentor Vokal és Dali Mentor 2 surround is....
-
sirfer
aktív tag
Én is csak egy HDMI problémát akartam megoldani.
Aztán elkezdődött....
Mostmár elégedett vagyok és még sokat is tanultam, ehhez viszont sokat is kellett költenem.
Le sem merném írni, hogy mennyit. -
sirfer
aktív tag
válasz
Gál István #21703 üzenetére
Valószínű,hogy beszámolják nekem megfelelő áron.
-
sirfer
aktív tag
válasz
fatallerror #21683 üzenetére
Felsővezető vagyok egy autóipari cégnél, pénzügyi területen.
-
sirfer
aktív tag
válasz
fatallerror #21681 üzenetére
Köszönöm ,kellett pár év tanulás, türelem és sok-sok szerencse.
-
sirfer
aktív tag
válasz
fatallerror #21679 üzenetére
Andrea Bocelli, Celine Dion például, mindkét előadótól vannak cd-k és blu-ray koncert lemezek is.
-
sirfer
aktív tag
válasz
fatallerror #21677 üzenetére
Majdnem mindenevő vagyok, egy-két kivétel van azért
-
sirfer
aktív tag
válasz
fatallerror #21675 üzenetére
remélem, de nálam nem fog...
Különböző interconnect kábelekel is próbálgatni fogom, egyelőre VdH Orchid kábele van itt+ Vdh Thunderline, még Nordost kábelre várok. -
-
sirfer
aktív tag
-
sirfer
aktív tag
válasz
kimi02 #20696 üzenetére
Tudod,hogy nekem is ilyen van, azt javaslom,hogy inkább a gyártóval csináltass,mert a hátsó kábelvezető elem mindenben akadályozni fog!
Én anélkül csináltattam meg.
Még azt is javaslom, hogy mérd meg a cuccaid és egyedi magasság szélesség paraméterekkel csináltasd meg,figyelembevéve az erősítő szellőzés igényét és az esetleges jövőbeni terveidet. -
sirfer
aktív tag
válasz
Festina86 #20262 üzenetére
Sajnos igaza van jones956-nak. A kábel, amit vettél, csak a képet viszi át. Venned kell analóg kábelt, amely az alaplapi kimenetről az erősítő analóg bemenetére viszi a jelet.
A 785G Chipsethet léteznek olyan alaplapok, ahol van HDMI is. (pl. MSI)
Annál az alaplapnál menne a HDMI hang-kép megoldás. -
sirfer
aktív tag
válasz
kimi02 #20231 üzenetére
Nekem ilyen van és nagyon meg vagyok vele elégedve. Könnyű kezelhetőség, rengeteg opció (DLNA, hálózati lejátszás, Internet, Blu-ray stb...)
A HDMI része viszont nagyon részletesen paraméterezhető.Az erősítődet úgyis HDMI-vel kötnéd rá, nem? Bármilyen opciót is használsz, a TV valószínű, hogy kell hozzá. Akkor viszont a HDMI a nyerő.
Zenéhez pedig bármely más kimenete jó.(stereo, optikai) -
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #20079 üzenetére
Szuper, akkor már csak egy belsős ember kellene...
-
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #20065 üzenetére
A HD Max-hoz is jött?, nem látom.
-
sirfer
aktív tag
válasz
kimi02 #20054 üzenetére
Nekem rossz volt a hangzás, amíg közelebb nem mentem, most kb. 3 m-re ülök, eddig 4,2 m-re ültem. Azt a javaslatot kaptam, hogy menjek közelebb,illetve legalább 120 cm-re rakjam el a faltól a hangfalaimat. Az addig kicsit "gyengén" szóló rendszer belenyomott a fotelbe.
Már diffúzorok sem kellettek...
A tetőtérben az Ikon 6 MKII-es hangfalak nekem is furcsán szóltak, ott viszont közelebb raktam a falhoz őket és úgy lett jobb, de azt is hozzátenném ,hogy fával van burkolva az egész szint.Projektort én is el tudnék képzelni hozzád...
-
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #20036 üzenetére
ok, annyira nem laksz messze, január közepére kész leszek velük.
-
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #20034 üzenetére
Válasz is.
-
sirfer
aktív tag
A frontok elhelyezésére van vmi szabály? Most kimondottan a 2 front távolságára gondolok.
Mivel közelebb toltam a sarokülőt, ezért a jobb front kissé takarásban van. Így a SUB-ot kiraknám jobbra és a frontokat közel a TV állványhoz, szimmetrikusan elhelyezve. Így a távolságuk kb. 1,5 m lenne egymástól.(#19657) Dictator^
Igen, megmaradtak.
Túl sokat még nem írtam összességében a rendszeremről, talán jövőre lesz időm jobban belemélyedni. -
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #19621 üzenetére
Én is megkaptam már otthon....
Ha most kezdeném a vásárlást, lehet, hogy máshogy csinálnám... -
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #19587 üzenetére
Én csak igazolni tudom ,amit leírsz. Tudatlanként belépőszintű kábelekkel kezdtem és borzasztó volt amit kaptam. Egy szinttel feljebb már jobb lett az egész. BBéci írt, hogy ez is kevés lesz (VdH CS122) így még feljebb léptem. Hansúlyozom, hogy próbával füleltem a különbséget. 40 perc után már vakteszt alapján is ki tudtam választani a kábeleket. Jelenleg a VdH Inspiration kábelét használom a centerhez és a frontokhoz, VdH Skyline-t a surroundok-hoz.Isotek Sirius szűrő elosztó és VdH Server -Mainstream kábelek, VdH HDMI.
Ezekre tuti,hogy már nem az "ökölszabály" érvényes.... -
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #19402 üzenetére
Nos, javaslatodra előrébb vittem az egész ülőgarnitúrát, így a hallgatási pont 120 cm-rel közelebb került. A Hivox-os Szabó Zoli tanácsára a frontokat 120 cm-re tettem a faltól. (ő is mondta, hogy messze ülök) BBéci tanácsára a vitrineket beraktam a sarokba, minden hangszórón 60 Hz vágás. (ez lett a legjobb beállítás)
Eredmény:
Sokkal jobb mélyek, enltűntek az életlen hangok, visszhangok.Szóval:
Köszönet mindenkinek...Sok az év végi meló+ünnepek+egy kis "nyaralás", így a két ünnep között folytatom a tesztelést, addig járatom minden nap.
-
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #19275 üzenetére
-
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #19270 üzenetére
Nem a kóddal volt a probléma (mindegyikkel kipróbáltam, hátha) vmi van ennek a disc-nek a főmenüjével, bár a többi tényleg simán viszi. A firmware lesz a megoldás.
-
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #19266 üzenetére
Akkor ehhez az egy lemezhez marad a Pioneer., a többit simán viszi
-
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #19261 üzenetére
Nem, csak kiírja, hogy Menü és kész, léptetni sem tudom.
Nem valószínű, hogy régió baja volt.Eredeti lemezről.
-
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #19240 üzenetére
Műxik
Bár a problémám nem oldódott megA Celine Dion blu-ray lemez főmenüjét nem játsza le, csak fekete a kép, 2 másik blu-ray lejátszóm viszont simán viszi.
(Pioneer, LG)
-
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #19235 üzenetére
-
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #19136 üzenetére
Már nekem sem kell
Volt itthon egy gépem, amivel nem tudtam mit kezdeni.A Dune HD Max tényleg tud mindent
Tudom, hogy nem szabad tudni
, de nagyon jó cuccaid vannak.
Itt nem láttam még olyat,aki ezen problémázott volna. Itt mindenki annak is örül ha a másiknak bejön vmi, vagy vmit meg tud szerezni és ezt értékhatár nélkül... -
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #19122 üzenetére
Ez is ismerős
Elkezdtem keresni hibát, amit a HTPC-erősítő páros produkált, utána addig "csináltam", hogy lecseréltem mindent....
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest