- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
v.attis
őstag
Ha már Denon...
Honnan tudhatom meg, hogy egy típus melyik kategóriát képviseli? Pl a típusszám kezdő számjegye, vagy ilyesmi jelzi? -
v.attis
őstag
Köszönöm mindenkinek!
-
v.attis
őstag
Írtok nekem egy-két forgalmazót akinek van normális weblapja, árakkal és termékleírásokkal? A streamudio-hoz hasonlóra gondolok.
-
v.attis
őstag
válasz
Roxeus #16248 üzenetére
A netdepo.hu-n össze lehet hasonlítani a termékeket egy külön ablakban. Egyes belépő Denon erősítők sokkal többet tudnak a HK-nál és ugye ebben a kategóriában a hangzás nagyjából ugyanaz...
A Denon AVR-1610 nekem szimpatikusabb, de hangsúlyozom, csak tudásban több, még nem hallottam, hogy szól! -
v.attis
őstag
válasz
dabadab #16095 üzenetére
Nem teljesen kompozit az!
Az úgy történt, hogy nekem az egyik szobában volt a pc és a másik szobába kellett átküldenem a videót a tévére. Ez csak úgy jöhetett létre, ha ott helyben rakom össze a kábelt, mivel a falon nem akartam 12-es lukat fúrni.
Ezért vettem két rca dugót és 3 méter vékony koax kábelt. Tehát a kábel rendes, majdnem hagyományos antenna kábel. 75 ohmos az tuti és árnyékolt.
Így ha jó lesz akkor én azt szeretném használni, persze lerövidítve kb 50 centire.
Ahelyett, hogy vennék egy gyári koax kábelt, inkább a hangfalkábelekre költeném azt a néhány ezrest... -
v.attis
őstag
válasz
modflow #16104 üzenetére
Na, ezt még én is tudom, legalább segíthetek valakinek!
80 Hz-nél megvágom az 5.0-át, jelentése: 80 herztnél alacsonyabb frekvenciát nem küld ki az 5 hangfalra. Tehát, ha mondjuk veszünk egy olyan basszust, ami 60 herztes és egyet ami 85 hertzes, akkor csak a 85 megy ki az 5 hangfalra. Ezt azért alkalmazzák, mert a mélyláda arra van kitalálva, hogy a legjobb mély hangokat adja ki. Így a 80 alattiakat csak az fogja kapni. Sokkal szebb lesz a hangzás és sokkal erőteljesebb a basszus. Olyankor érzed, hogy megremeg az egész házad, ha robban valami a filmben.Az, hogy nálad mennyi a 40, azt az erősítő és a hangfal adatai mondják meg. Ha az erősítő mindent átenged (gondolom, hogy azért ezzel nincs baj), akkor a hangfal alsó határa az ami kijön belőle. Persze csak abban az esetben, ha ez nincs már nálad megvágva.
-
-
v.attis
őstag
válasz
csemberlen #16084 üzenetére
Köszönöm! Tiszta beszéd!
-
v.attis
őstag
Valaki el tudja tömören mondani, hogy miért kell vastagnak lennie a hangfalkábelnek? Egy 2,5 négyzetmilliméteres kábellel, heggesztő trafót el lehet látni, minek a hangfalnak olyan vastag? Nem többet érne, ha megfelelő anyagból lenne és mondjuk árnyékolva?
Tényleg nem tudom, nem okoskodni akarok! -
v.attis
őstag
Ez az Utp kábeles trükköt próbálja már ki valaki? Szerintem legjobb lenne, ha csak az egyik hangfal lenne azzal kötve! Nekem még nincs rendszerem, azért nem tesztelem én, de érdekelne az eredmény.
-
v.attis
őstag
válasz
dabadab #16057 üzenetére
Nos, Én is így tudtam a digitális jeltovábbítást: vagy van jel, vagy nincs jel. Ennyi.
Akkor szerinted, ha digitális koax kábellel akarom összekötni a dvd-t az erősítővel, akkor ahhoz jó egy koax antenna kábel is? Történetesen van egy ilyen kábelem, valamikor a pc-t kötöttem így össze a tv-vel. Akkor jó volt a kép, kérdés, hogy a digitális (hang)jel továbbításra is megfelel-e? Végülis árnyékolás van a kábelen, csak kérdés, hogy az kell-e?
Ha ez megfelel későbbi céljaimnak, akkor nem veszek Isten tudja hány ezer forintos kábelt... -
v.attis
őstag
Nem tudtok esetleg olyan üzletet, ahol érdemben foglalkoznak a vásárlóval és esetleg meghallgatás is van? Szeghalomhoz közel kellene, mondjuk esetleg Szeged, Debrecen szóba jöhet, mert oda szoktam járni 1-2 havonta. Ha lehet Budapestet hagyjuk ki, mert az út árát inkább hozzáteszem a cucc vételárához.
-
v.attis
őstag
Köszönöm mindenkinek! Tudom, hogy teljesen változó, nem lehet így megítélni a hangfalakat.
Viszont, ha elmegyek egyszer meghallgatásra, akkor tudom nagyjából, hogy honnan induljak. Egyébként ez a meghallgatás is becsaphat, nem? Mi a biztosíték, hogy az én lakásomban is jól fog szólni egy bizonyos rendszer? Semmi. -
v.attis
őstag
Tudná valaki rangsorolni a hangfalakat gyártó szerint? Természetesen ugyanabban a kategóriában szereplő hangfalakat. Mondjuk ezeket a gyártókat:
JBL
Wharfedale
Heco
Mission
Infinity
Dali
Polk
QuadralTermészetesen, ha van még említésre méltó, akkor szívesen fogadom...
-
v.attis
őstag
válasz
jones965 #15725 üzenetére
Na erre már a többiek fognak érdemleges választ adni. Egyszer valaki azt válaszolta nekem, hogy a Magnat nem a legjobb, ezt viszont többen dícsérik. Az a helyzet, hogy még én is csak tájékozódom és nagyon figyelem a történéseket itt a fórumon.
Szóval a szó a többieké... -
v.attis
őstag
válasz
#09634560 #15712 üzenetére
Igen, látom, fáj is a szivem. Hát ezt most kihagyom. Az a helyzet, hogy adtam magamnak 1-2 évet, mire meglesz a rendszerem és jelenleg sehol sem vagyok a pénzgyűjtésben.
Minden érdeklődésem a tanulás részét képezi. Azért érdeklődöm mindenről részletesen, mert minden hasznos dolgot kinyomtatok és amikor a vásárlás előtt állok, akkor újra átolvasom és mérlegelek. -
v.attis
őstag
válasz
#09634560 #15690 üzenetére
Jó, akkor majd meglátjuk. Csak azért érdeklődöm, mert olvastam itt, hogy melyik hangszórónak hova kell esnie, meg ilyesmi. Mondjuk akármire is lenne szükség, mindenképp csak normális hangfalálvány jöhetne szóba, nem ilyen házi tákolt akármi.
Lenne még két kérdésem:
1.) Három erősítő, mindhárom Denon: Avr-1508, Avr-1311, Avr-1610. Jelenleg 10.000 forinton belül vannak. Azon kívül, hogy nem teljesen egyforma csatlakozókkal rendelkeznek és nem ugyanolyan 'kodek' van bennük, van még valami érdemi különbség köztük? Tehát, ha kiválasztom az ideálisat akkor gyakorlatilag mindegy melyiket választom? Vagy van valami amire figyelnem kell?
2.) Ezek a Denonok, meg tudják érdemlegesen szólaltatni a korábban említett Mission MV-8 szettet és mondjuk a Heco Victa 700-as szettet? Ha igen, akkor megéri a Heco-t venni? Vagy ezek az erősítők annyira belépő kategóriájú készülékek, hogy majdnem mindegy? -
v.attis
őstag
válasz
MaTTeS #15687 üzenetére
Hátööö, nekem úgy van, hogy egy nagy franciaágy van a falnál a tévével szemben. Namost, ha filmezek, akkor többnyire felülök teljesen a falhoz egy csomó párnával és egy-két sörrel. Így összességében legalább 120 centiméter magasan van a fejem. Ezek a dobozok meg ugye 1 méter körüliek.
-
v.attis
őstag
válasz
#09634560 #15684 üzenetére
Au! Ez igen komolynak néz ki! És ez érvényesíti is az erősítő és a hangfalrendszer árának összefüggését, mert eddíg a Denon 65-80 ezres kategóriáját nézegettem.
Ezzel igencsak megoldott lenne a hangfalak elhelyezése is, már ami a magasságot illeti. Így biztosan egy magasságban lennének...
Amúgy egy ilyen álló doboznál előfordul, hogy állványra teszik? Lehet, hogy nálam kell majd egy 30-40 centis magasítás, mert ha ülve nézem a tv-t akkor ezek az álló hangfalak szerintem túl mélyen lesznek a szem/fül magasságomhoz képest. Csak azért kérdezem, mert még soha nem láttam erre példát. -
v.attis
őstag
Amennyiben szeretem a zenei dvd-ket, koncerteket, nem javít a hangképen, ha háttérsugárzóknak is állóhangfalat veszek? Nem lesz külön sztereó rendszerem, egyrész pénz miatt, másrészt helyhiány miatt. Meg amúgy is a koncert dvd-k nem szeteró anyaggal rendelkezenek, vagy ha igen, akkor sem az érdekel.
Szóval nem ideálisabb-e 4 db Mission mv-8 álló hangfal +center + szub, mint a kész Mv-8 5.0 +szub rendszer a kis háttér dobozokkal? -
v.attis
őstag
Filmhez kell szub, de zenéhez nem muszály. Sőt nekem írták többen, hogy évekíg használták 5.0-ban a rendszert.
Ezt a két rendszert eddíg senki nem említette, legelterjedtebb ebben a kategóriában a mission, legalábbis én így vettem ki itt a fórumon.
Amit mindenki egyhangúan tanácsol, az a meghallgatás. -
v.attis
őstag
válasz
czegee #15609 üzenetére
Bocsánat, hogy beleszólok, holott szinte semmit sem tudok a többiekhez képest.
Szerintem először döntsd el, hogy mit akarsz. Én is ezen rágom magam. A legfontosabb, hogy vedd számításba az anyagi helyzeted és azt, hogy mennyire fontos neked a hangminőség. Nem létezik tökéletes szett, mindíg van jobb, olcsóbb, vagy éppen drágább, szebb, újabb. Valahol meg kell húzni a határt és azért "küzdeni".
Itt sokan vannak akik éveken keresztül építgetik a rendszerüket, ha ezt vállalod, akkor biztos vagyok benne, hogy meghálálja majd.
Nekem a jelenlegi elképzelésem egy max 75e-es Denon erősítő és a korábban említett Mission szett. Aztán ha kell valami jobb mélynyomó. Erre adtam magamnak 2, maximum 3 évet. Mondjuk annyival vagyok jobb helyzetben, hogy jelenleg vannak hangfalaim, így januárban megveszem az erősítőt és azzal el leszek max 1 évíg. Akkor jöhet a hangfalszett. Valamiért kizárólag új termékekben gondolkodom én is, de nem tudom miért? Lehet, hogy annyí hiúság szorult belém, hogy az én cuccaimba én szeretném beletenni az első "kilómétereket", én akarom megkarcolni, az én lakásom szagát akarom "beletenni".
Szóval első az elhatározás. Ha [ilyesmire vágysz], akkor azt döntsd el és vidd végíg. Gondolj bele, hogy ez élőben hogy szólhat.Ja és még egy dolog: Néhány nap alatt elképesztően sokat tanulhatsz a témáról itt, a fórumon.
-
v.attis
őstag
válasz
Dorian #15575 üzenetére
Lehet, hogy hülye kérdés, de van megfelelő időpont a vásárlásra? Ugyértem van olyan, hogy mondjuk év elején olcsóbbak a cuccok? Vagy valami kiállítás amelyen bemutatják a legujabb készülékeket, és a régi modellek olcsóbbá válnak?
Tényleg hülye kérdés, de szinte mindennek van ilyen... -
v.attis
őstag
Köszönöm mindenkinek! Rengeteg hasznos dolgot írtatok!
-
v.attis
őstag
Nem tudom miért, de ódzkodom a használt cuccoktól. Főleg ebben az esetben. Az a helyzet, hogy 30 éves vagyok. A következő 15-20 évben biztosan nem fogom lecserélni a rendszert. Ezért nézegetem az új termékeket. Az is biztos, hogy nem fogok annyit költeni rá, hogy külön eszközöket vegyek a zenére és a filmre.
A meghallgatások hogyan szoktak menni? Láttam egyik bolt honlapján, hogy lehet időpontot kérni. Odamegyek és egy azon rendszeren ugyanazzal a hanganyaggal más-más erősítőket hallgathatok meg?
Egyébként ha már itt tartunk, van békés megyében, vagy ahhoz közel ilyen bolt? -
v.attis
őstag
válasz
Dorian #15533 üzenetére
Még van kb 3 hónapom tanulni a jelen kor hangtehnikáját, jelenleg a 65-80 ezres kategóriában gondolkodom és, ha nem nyerek időközben, akkor ez is marad a végleges. Kérdésem, kérésem:
1.) A jelenlegi erősítőkben, melyeket fentebb ár szerint belőttem magamnak, nincs hangszín állításra lehetőség? Nem baj, csak kérdezem. Ezek a készülékek már arra mennek, hogy minél közelebb álljon a sugárzott műsor a valósághoz és ezért már kiküszöbölik a tulajdonos "pancserkodását"?
2.) Lehet-e válogatni az erősítők között a megszólaltatott anyag stílusa szerint? Tehát melyek azok, amik ducduc zenére, melyek klasszikus zenére, melyek rock zenére jobbak? Esetleg abszolut csak filmre? Kérhetnék egy kétszavas jellemzést gyártó szerint? Tehát a fent említett árkategóriában: Denon, Onkyo, Sony, Yamaha esetleg Harman Kardon (Bár ez lehet, hogy most nincs is ennyiért). A filmet szándékosan nem említem, mert gondolom arra mindegyik elég jó. Viszont én leginkább ezeket szeretem: Metallica, AC DC, Ákos, Tankcsapda, Prodigy, valamint 1-2 klasszikus zenével koncertező előadó lemezei. Szóval melyik lenne a legjobb választás számomra?Dorian, ezt nem neked írtam, csak rosz gombot nyomtam: "Válasz"-t nyomtam "Új" helyett.
-
v.attis
őstag
Na, eszembe jutott az eddígi leghülyébb kérdés, de érdekel...
Miért van az, hogy a házimozi rendszereknél a háttérsugárzók kicsik?
Miért nem csinálnak abból is álló hangfalakat?
És akkor mégegy kérdés: Összerakhatom-e a rendszeremet úgy, hogy 2 pár állóhangfal legyen benne és a center pedig abból a családból, de természetesen az már kisebb fekvő...? Persze a 4 álló hangfal akkor nyeri el értelmét, ha sima sztereó zenét hallgatok és A+B módba van az erősítő.Azt tudom, hogy az emberi fül nem minden tartománynál tudja beazonosítani az irányt. Ezért van a mértebeli különbség? Egyszerű takarékosság? Gondolom a munka oroszlánrészét úgyis a frontok és a mélynyomó végzik.
-
v.attis
őstag
Van valami kategorizálás a hangfalak és az erősítők között?
Vagy mindent elmond az áruk?Csak mert ilyen hangfalakat, amiket Ti írtok, még életemben nem hallottam. A mission még csak-csak (bár a minőségét nem ismerem), de Polk Audio meg Dali, Proson...? Életemben nem hallottam...
-
v.attis
őstag
válasz
#09634560 #15388 üzenetére
Igen, ez most esett le amikor az erősítők teljesítményeit és a leadott hangminőséget a hangerő arányában jellegű beírásokat olvastam. Mert ugye az szép gondolat volt részemről, hogy nem veszem hangosra az erősítőt nehogy szétnyomja a hangfalakat, csakhát akkor nem aknázom ki a benne rejlő lehetőségeket.
Egyre jobban arra hajazok, hogy új cuccok és néhány éves nadrágszíj meghúzás a minőség érdekében. -
v.attis
őstag
Lehet valamiféle párhuzamot vonni a komponensek között? Tehát lehet párosítani eszközöket Tudásuk, nevük, áruk, vagy bármi más kategória szerint?
Konkrét példákat is tudok mondani ami segíthet megérteni számomra, hogy miszerint kell keresnem a komponenseket.
Tehát milyen hangfalszettet keressek a következő erősítőhöz:
YAMAHA RX V440 RDS
és milyet mondjuk ehhez:
Denon AVR-1610
A logikát akarom megérteni, hogy mi alapján kell összerakni egy Fasza rendszert...! Persze a fent említett erősítők főként példa jelleggel lettek megemlítve, de azért konkrét párosításokat is nagyon megköszönnék. Pl. Ki mire esküszik és hogyan választotta ki a termékeket? -
v.attis
őstag
Nagyon köszönöm minenkinek a segítőkészségét!
Hát nem akarok mindenkinek külön válaszolni, inkább így egyben.
Jelenlegi dobozaim:
[link]
Mondjuk ezek nem az én hangfalaim, de ugyanilyen van nekem is. Bővebb adat a neten van róluk.
Hogy miért szeretem őket? Mert nem bassreflex dobozok, ezért nem túl erős, de nagyon szép mélyei vannak. A magasak nem bántóak és ha kell ordítanak mint az állat.
Kétségtelen, hogy régi tehnika áll mögöttük. Ígérem, hogy jól körülnézek a piacon és szépen átnyálazom az írásokat, fórumokat az Általatok felvetett termékekről is.
Hetek óta nézegetem a vaterát a használt erősítők ügyében. Szó se róla, tudnék válogatni.
Hogy miért nézegettem az új erősítőket? Egyrészt azért, mert biztonságosabbnak tartom az ilyen kategóriájú terméknél az újat és a garanciálisat. Pl. tévében sem vennék használtat semmiképp. Másrészt, nem szoktam sűrűn változtatni az itthoni berendezést. Ha valamit megveszek, akkor azt akár 10 évíg is kerülgetem, mire lecserélem. Ezért egy kicsit előre gondolkodom, hátha mondjuk a HDMI jövőre már a legolcsóbb dvd-ben is benne lesz....
Épp most nézelődtem a neten; 70 alatt vannak Yamaha erősítők, esetleg Panasonicok. 75 alatt már van Denon, Onkyo is. Persze ezek mind újak.
Ennek ellenére folyamatosan nézegetem a vaterát. Volt egy-két olyan erősítő a közelmúltban 30 rugó körül, hogy majdnem elsírtam magam...A válaszaitok nagyon sokat segítenek, nagyon elgondolkodtatóak.
Köszönöm mindenkinek! -
v.attis
őstag
Hadd írjak pár szót magamról.
Svájci frank alapú lakáshitelem és másfél éves fiam van. A fizetésem alíghogy elég a törlesztőre. Szeretem a zenét, de nem mániákusan és időm sincs sok zenehallgatásra. Havonta kb 1-2 filmet tudok megnézni, max egyik kedvenc koncertemet megnézem.
Rohadtul tudnék válogatni az audio rendszerek között, de minek tenném, úgysem futja rá. Lehet, hogy nem is tudok erősítőt venni, csak jövőre, valami nagyon elhanyagolható hitelre. Mivel egy nagyon jó erősítőhöz jó hangfalak kellenek és egy megfelelő szoba, ezért meg kell húznom valahol a határt. Erősítőnél max 70 rugó ez a határ. Ha ehhez tudok venni még hangfalakat, akkor azok max 30 rugóból kijönnek. Ezzel megvan minden amire szükségem van. Szerintem még így is jobban járok, mint egy médiamárktos egybe cuccal.
Nem tehetem meg, hogy a szobát a zenéhez alakítsam és azt sem, hogy őrült összegeket áldozzak műszaki cuccra. Nem tehetem meg, hogy 2 évíg gyüjtögetek egy hangfalra, vagy egy mélynyomóra, mert nem csak ennek élek. A házra, az autóra, a családra is kell költeni.
Ezért nekem ez a határ.
A szóbanforgó videoton hangszórók nekem nagyon beválltak. Nincs blúréj lejátszóm és előreláthatóan nem is lesz a közeli években. Szerintem dvd-re ez is jó.Ja, mit ajánlasz ezek helyett ebben az összegben egy 22 négyzetméteres szobába?
Tényleg érdekel, nem csak szívózok! Van jobb ilyen árban? -
-
v.attis
őstag
válasz
dhcodoki #15217 üzenetére
Azért koncertfelvételnél a DTS szerintem jobb, bér tény, hogy abszolút a Dolby az elterjedtebb. Volt egy ilyen mindentegybevegyélmeg Philips házimozim, azon a DTS felvételek jóval komolyabban szóltak, mint a dolby. Csakhogy az most megmakkant, ezért eszeltem ki, hogy egy normális rendszert hozok össze.
Elgondolkodtunk azon is, hogy idén megvesszük a hangfalakat és jövőre hitelre veszünk egy új erősítőt. Azért az új mégiscsak új! Egy olyat keresünk ami hdmi-t is fogad, így egy kicsit előre tervezünk. Legalább nem kell megint vásárolni, ha blueray-re adom a fejem.
Nagyon köszönök minden segítséget!
-
v.attis
őstag
válasz
dhcodoki #15209 üzenetére
Végre valaki átérzi a helyzetemet és válaszol még mielőtt felteszem a kérdést!
Ez igen! Minden elismerésem a tied! Ennyi türelem a cél elérése érdekében! Le a kalappal!Még megválaszolatlan maradt a kérdésem a digitális és analóg átvitellel kapcsolatban ezért gyorsan hozzáteszek még:
Azért kérdeztem, mert van egy olyan dvd-lejátszóm is amelyikben nincs dts. Viszont ez a strapabíróbb! Szinte homályosra karcolt lemezeket is simán visz, míg az újabb dts-es kicsit válogat. Szóval jelenleg ez dts-re kapcsolva néma, nem ad ki hangot. Digitális átvitel esetén, ha az erősítő tudja a dts-t akkor a lejátszó átküldi a dts adatfolyamot és dekódolja az erősítő? -
v.attis
őstag
válasz
dhcodoki #15207 üzenetére
Oké, akkor SAL-t hagyjuk. Természetesen mindenképp egyforma hangfalak lesznek. Akkor is, ha összesen hat lesz belőle. Sosem tudom mikor kell majd alkatrész belőle. Vagy majd felteszem vaterára, hátha másnak is kel 1 db. Magnat mélynyomóról mi a véleményed? Most is van vaterán 20 rugó körül. Biztos nem nagy szám ennyiért de sokkal többet nem tudok beáldozni.
Más téma:
Van dvd lejátszóm Dolby és Dts-es. Ha jól értem akkor digitálisan kötve az erősítőre egyben átmegy a csomag és a keverést az erősítő végzi. Analóg 5.1-el kötve a keverést a lejátszó végzi és az erősítő tényleg csak erősít. -
v.attis
őstag
válasz
dhcodoki #15202 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ!
Így van! Abszolút kezdő vagyok a házimozi terén. Van két 3utas hangfalam Videoton dc2050e. Nagyon tetszik a hangjuk. Elképzelésem szerint veszek még 3-at belőle, tehát nemhogy ugyanabból a családból lesznek, abszolút azonosak.
Ha veszek erősítőt persze figyelembe veszem a dts-t, de még csak nézegetem őket, közel sem állok még döntés előtt.
Csatlakozás? Nekem a legjobb a jelen felállás szerint az lenne, ha legalább egy digitális koax és egy analóg 5.1 bemenet lenne. Azért még ezt is átgondolom, meg olvasgatok a témában.
Egyelőre ez a felállás lesz. Aztán egy jó aktív szub is lesz, de ez a távolabbi jövő zenéje. Őszintén szólva ebben hajazok a SAL aktív ládájára. A kocsiban az van és nagyon szépen szól. Állati mélyeket ad ki és akárhogy hajtom, nem torzít.Alapjában véve nem a hangerő a fontos az egész rendszerre nézve. Szeretek koncerteket nézegetni dvd-ről. Persze nem egy utolsó dolog, ha a Metallica S&M megrezegteti az ablakokat, de a lényeg, hogy a pénzemhez képest egy szép hangú rendszer legyen. És még mielőtt bárki jönne a JBL, Harman Kardon cuccokkal, szólok, hogy "nem fussa" ilyesmire a svájci franknak köszönhetően.
-
v.attis
őstag
erre valaki?
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Az elmúlt néhány év házimozi erősítői között válogatok. Egyelőre ami tetszik nagyon az a Denon AVR-1601 és a Yamaha RX-V361 vagy 396. Ezek bejönnek és elég jó véleményeket olvastam neten főleg a yamaha 396-os típusáról.
Az érdekelne, hogy ki küldik a teljes frekvenciatartományt a hangfalakra ezek a típusok és hasonló társaik? Mondjuk ha az összes hangfalam három utas lesz (ez a terv) akkor a hátterekben is lesz mély és magas hang egyaránt?
Egyelőre nem futja külön szub-ra ezért érdekelne. Mondjuk egy jó koncertnél minden hangszóró megfelelően fog szólni minden tartományban? -
v.attis
őstag
Lehet, hogy már kérdeztem, de elfelejtettem a választ.
Használtan szándékozom majd venni erősítőt, mondjuk valami Yamaha, Sony, Kenwood, Pioneer jöhet szóba. Úgy 30ezres kategóriában. Hangfalak mind Videoton egyik legjobban sikerült hangfalai lesznek, 50W 3utas.
A szóbanforgó erősítők kiküldik a teljes hifi tartományt a hangfalakra, ha nincs subwooferem? Ugyanis ezekkel a hangfalakkal nem szándékozom külön mélynyomót venni. A kérdés tehát, hogy az erősítő kiküldi-e mondjuk egy koncertnél a hangfalakba a cin-t és a basszusgitárt is. Értem ezalatt az összes hangfalat. Tehát egy robbanás egy filmben fog-e 'dübbenni' a hátsókban? -
v.attis
őstag
Helló mindenki!
Egyre joban hajlok a yamaha erősítők felé. A házimozi erősítők többségénél a front vagy main hangszórók bekötési lehetőségei között van "A" és "B" pár. Ezek mik lennének pontosan?
Én valami olyasmire gondolok, hogy van egy pár hangfalam mondjuk zenéhez és van másfajta 5 hangfalam a filmekhez. Ezért mondjuk az "A" hangfalak lesznek zenére, a "B"-k pedig a házimozi hangszórók frontsugárzói.
Nade: mi van, ha nekem nincs külön zenére, hanem a házimozi frontsugárzóit akarom sztereóban hallgatni?
Meg valami kettős kábelezésről is olvastam, azt sem tudom, hogy mi...? -
v.attis
őstag
válasz
#09634560 #13236 üzenetére
Húúúú, ez már nagyon audiofil megközelítés. Ez az elképzelés, ez a rendszer esetemben több ponton is megbukik:
-Helység: 2hangfal a szekrény tetején közel 2 méteres magasságban, két hátsó pedig a falon 1,60m magasan. Nem tudom máshogy elhelyezni, nem engedi a bútorzat és a helység mérete. Annyit tudok javítani, hogy a szekrény tetején lévőkre teszek tüskét.
-Lejátszó: ajánlatos lenne egy hifi minőségű lejátszó is hozzá, de nekem egy olcsó akciós divx-es noname dvd-m van. Ami mondjuk abszolút mindent visz, még a vmw-t is néha (ezt nem is értem)...
-Média forrás: egy rohadt eredeti lemezem nincs! Internetről letöltött mind.Nem engedhetem meg magamnak, hogy ezeket megváltoztassam. Az általam elképzelt rendszer a leg előnyösebb jelen esetben, mert ha zenét hallgatok lesz egy szép sztereó "rendszerem", de ha filmet nézek lesz egy erőteljes házimozi rendszerem. Persze ki ne vágyna egy olyanra amit Te is leírtál, egyforma hangfalakkal. Talán 1-2 éven belül összegyüjtöm a rávalót, de egyelőre ez nem fér bele. Ezért nem a tökéletes audiofil hangzást kell szem előtt tartsam, hanem azt, hogy minél olcsóbban kijöjjön egy viszonylag jó rendszer.
Mondjuk az nem lesz túl jó, ha Nicolas Cage a frontból és a háttérből nem egyforma hangon fog megszólalni.... Azért nem egy abszolút gagyi hangfalat akaork venni, úgyhogy remélem azért nem lesz égbekiáltó a kölünbség.Egyébként hadd kérdezzem már meg: Sok gyártó árul egész házimozi rendszert olyan hangfalakkal, ahol a hátterek kicsik, a frontok meg méteres oszlophangfalak. Azért azokban van elég nagy különbség megszólaláskor, nem?
-
v.attis
őstag
Miért fontos, hogy egy gyártótól származó hangfalakat vegyek? Nem mindegy, hogy hívják a hangfalat? A lényeg, hogy jó minőségű legyen, és megközelítő, vagy azonos karakterisztikákkal rendelkezzen.
Gyártón és rendszeren belül is különböznek a front és háttér sugárzók, de még milyen különbségek vannak!
Nem mindegy, hogy a Videoton 3 utas 50W-os hangfalak mellé veszek hasonló Technics, vagy Sony hangfalakat? Lehet még nagyobb hasonlóság van, mint mondjuk egy gyártó által forgalmazott teljes szetten belül és lehet könnyebben eltalálom velük a helyes hangerő beállításokat.Tényleg nem tudom, miért kell, nem szívatásból kérdezem!!!
-
v.attis
őstag
1.) [Ezek] közül válogatok jelenleg. Az ilyen erősítők tudnak olyat, hogy sztereóban 4 hangfalat szólaltat meg? Tehát a komplett házimozi rendszer (esetemben 5.0, nagy 3utas hangfalakból összeállítva) hangfalaiból a két jobb oldalit és a két bal oldalit használva.
2.) Van-e mód fent említett erősítőknél a hangfalak hangerejének egyéni beállítására?
-
v.attis
őstag
Mindenkinek nagyon köszönöm a sok kimerítő részletességel megadott választ!!!
Mivel kb 10 rugóval magasabb kategóriában is elkezdtem nézelődni, találtam nem is egy olyan erősítőt, amely rendelkezik digitális koax bemenettel. Ez valamelyest megnyugtató.Ellenben még mindíg nem tudtam eldönteni, hogy milyen hangszórókészlet mellett döntsek. Pontosan tudom, hogy nem tudok jó minőségű rendszert összehozni kevés pénzből. De azt is tudom, hogy nincs több pénzem. Szóval az aktív mélyládát szinte teljesen kizárnám. Legalábbis egyelőre.
Elképzelésem a következő egyelőre:
- mindenképp kell egy erősítő, mivel a jelenlegi meghalt, tehát egy olyan aminek van akár analóg, akár digitális 5.1 (5.0 ???) bemenete. Ez tiszta.
- Van ugye a két nagy hangfalam, ami 3 utas így front sugárzónak és esetleg egy sztereó cd lejátszó megszólaltatására jó lenne.
- Ha időm és pénzem engedi akkor a maradék 3 hangszórót (center és két hátsó. Ezek most a jelenlegi házimozirendszer kellékei) lecserélem mondjuk valami normálisabb de nem túl nagy hangfalra. Olyanokra gondoltam, amilyenek a kis JVC "music centerekhez" valók, gyári hangdobozok. Tudok vagy két párat, amelyeket már áttettek normális erősítőre és lakásban cd lejátszóról és rádióról sztereóban irdatlan jól szólank. Persze az én igényeimhez képest jól.
- nem lesz mélyláda, mert annyit nem tudok és nem akarok rá áldozni.Akinek van nagyobb tapasztalata, az írja meg a véleményét. Annak tudatában bíráljátok az elképzelésemet, hogy eddíg egy Philips LX 3600 D típusú házimozim volt (van) és nekem tulajdonképpen az is elég volt. Valahol úgyis megáljt kell parancsolni, hát nekem itt lenne... Akármilyen rendszert is hoznék össze, úgyis lenne jobb...
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Aki korábban válaszolt nekem az tudja, hogy házimozi erősítő bajban vagyok. Bevallom nincs sok pénzem és valószínüleg használt készüléket tudok csupán venni. Évek óta vaterázok, ezért most is ott nézelődöm. Lenne pár tisztázatlan dolog, melíben a segítségeteket kérném:
1.) Bevallom a 20 rugó alatti kategóriákat nézegetem és még eddíg egyiknél sem láttam egy házimozihoz megfelelő bemenetet. Tehát nincs rajtuk sem digitális koax bemenet, sem a hat csatornának megfelelő RCA dugó. Viszont az 5.1-es hangszórókimenetek megvanak. Akkor most ez hogy lehet házimozi erősítő? Nekem senki ne mondja, hogy a sztereó jelet úgy lekeveri 5.1-re ahogy az a lemezen szerepel!
2.) Nagyon sok esetben nincs rajtuk erősített subwoofer kimenet, tehát egy aktív mély kellene hozzájuk. Ennek így kell lenni? Ez csak egy fél megoldás így. Ez nagyon bevett szokás a néhány éves házimozi erősítőknél?
3.) Összefügg a fent említettel. Van két feljavított, jó minőségű hangfalam. 3utas, elég komoly cucc. Ha ezt teszem a két front sugárzónak és nem teszek külön mélynyomót az megfelelően fog működni? Úgyértem egy ilyen néhány éves Yamaha, Sony erősítő amelyiknek nincs aktív sub kimenete, az kezel megfelelően hifi hangalat? Vagy eleve le van szűrve minden hang a megfelelő hangszórókra és mondjuk a frontokra is csupán középtartomány megy ki? -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Tönkre ment a házimozim fejegysége és nincs is rajta bemenet, csak sztereo. Ellenben van egy másik dvd lejátszóm, amin van digitális koax kimenet. Ezért gondolkodom, hogy veszek egy fejegységet, még akkor is, ha annak rossz a lejátszó része, csak az erősítője legyen jó. Vaterán nézegetem őket és sok ilyen házimozi fejegységen van "Digital coax out". Kérdem én: miért? Egy erősítőn minek kimenet?
Ezek nem funkcionálnak bemenetként is?
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest