- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#48613632 #50324 üzenetére
Streamaudióban meghallgathatod, és meg is veheted. És hallgathatsz rájuk: értenek hozzá. A Librát pont nem találom,szerintem elfogyott de találsz mást is...
-
törölt tag
válasz
#48613632 #50301 üzenetére
Erre azt tudom mondani: van hi-fi topic is az arra való füleknek. Xtrememtuning és Robi004 a drágábbakhoz ért jobban ,Dorian és bajnokpityu az akusztikához,Béci szinte mindenhez, én az olcsóbbakhoz és az összeköttetésben is járatos vagyok,(akit kihagytam,elnézést!!) nem kifogásolhatod senkin sztem, hogy miért ajánl vki ilyent vagy olyant.
Tehát: ird meg még egyszer: mire van szükséged? Utána senki nem ró meg érte hogy nem azt választod: te pénzed,te költöd és te élvezed vagyszenvedsz tőle: ez szived joga. Az orvossal se szoktál vitázni gondolom,ha megállapit valamit,legalábbis okos ember nem teszi: vagy elfogadja,vagy másikhoz fordul. -
törölt tag
válasz
xtremetuning #50299 üzenetére
Tökéletesen egyetértek. Segitünk és erre nem tetszik neki... Én már megszoktam ezt a mentelitást;Elnézést az utána jövő szavakért: senkit se akarok megbántani,de aki akarja kihagyja a mondat utáni részeket::[ igénytelenség és a egoizmus a velejáró személyiségi jegyek:nem rosszindulat, hanem évtizedes szakmai tapasztalat mondatja ezt velem, nem személyeskedés vagy bármiféle utálat:nem is kifogásolok semmit se rajtuk,egyszerüen ez a helyzet,ilyenek itt és máshol is, sincs különb elvárásuk. Mert olcsón is lehet praktikusan vásárolni. -
törölt tag
válasz
#48613632 #50283 üzenetére
Nincs azzal semmi baj, ha valaki keveset akar/tud költeni: egy régebbi belépő és hozzá olcsóbb szett tökéletes lehet. És ha nem állót választ vki az se gond. Sok fórumozó választtotta ezt az utat és a mai napig elégedettek. Plédát is irhatok de nem akarok személyeskedni: vtechun,intuicio vagy attis007. De az hogy mit értesz átlagon. az teljesen viszonyitás kérdése. Pl. 100 ezerért is lehet uj hangfalszettet venni de használtan kapni jobbakat is. Jamot pl a 100 ezres Warfi vagy Proson de még a JBL SCS178 is simán leveri.És a linkelt 3808 már messze átlag feletti. MS pl. régen a kedvencem volt.Ezért kár általánositanod: senkinek se ajánlottunk elérhetetlent.Én is belépővel kezdtem anno és a mai napig nem bántam meg.
Tehát ha stubival ugy gondoljátok akkor nyugodtan mehet egy Onkyo HT-S 3405 vagy ginola erősitője/bármi a 30-50E kategóriából hangdobozok pedig vagy a wharfik vagy egy JBL/Proson szett és legyetek velük boldogok. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #49831 üzenetére
És a motorcsónakjai...
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #49734 üzenetére
Látom a smílie-t figyelmen kivül hagytátok: természetesen nincs ilyen szándékom és be se szállok ilyenbe,se nem uszitok bárkit is. természetesen én is kiváncsi vagyok rájuk. Mindezt anélkül hogy utol akarnám valamelyiket érni..
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #49725 üzenetére
Sztem is fél: meghallja a rendszered és rájön lehet hogy ő a valhallához még sehol sincs.
Mondom úgy hogy egyikőtök rendszerét se halottam. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #49656 üzenetére
Bocsi, ricsiknek indult.
Miért kritizálnálak pont téged: nem irtál semmi rosszat:ellenem pláne! Ismerted azt a kort is..Ricsiknek sem ellene indult,hanem akinek nem tetszik a jelenlegi "mindent megkaphatok ha van rávalóm" rendszer,40-50 évre visszaküldeném...
Nekem Aiwa pultos volt,érintős..Unitra erősitővel... Teslára vágytam mindig..
Ha lenne valahole Tesla vagy NZC Quartz lemezjátszó müködőképes, gondolkodás nélkül megvenném reális öszegért...) Onkyó erősitőn hatalmasat alkottak az Akaival ellentétben.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #49649 üzenetére
Nem tudom,ki emlékszik ezelőtt 25 évre,na akkoe örültünk egy Videoton hi-fi toronynak is, és gazdagnak számitott akinek Tesla vagy Grundig,JVC ne adj isten Onkyo erősitője volt.Tehát inkább örüljünk hogy ez van. Lehet hodolni minden hobbynak de ésszel:van aki kocsira+ benzinre,más hajóra,vagy játékra költi a nehezen szerzett/lopott rávalót--
Aki nem tudja hogy hol a határ,az tartson önvizsgálatot, vagy kezeltessse magát...
-
törölt tag
válasz
Sotime #49325 üzenetére
Nem én hoztam fel hanem Tcr. De kivánom ez legyen a legnagyobb próblémád: a Taga és a Proson összefüggés-vizsgálata....
Lapozzunk.
Ha tehetném átirnám a 142-t... de találkoztam az életben boldog H/K 142 tulajjal azért került bele az sz hsz.-ba. Van akinak ez is bejöhet, Mindenestre jobb választás mint egy LG, Samsung vagy Hyunday kombó -
törölt tag
válasz
Sotime #49311 üzenetére
Részemről minden tiszta,épp te kérdeztél rá mi a helyzet a másik 3-al..
Proson svéd gyártmány és bőven megéri az árát igy nem noname.. másik 2 terméket is gyárt,nevét is vállalja mert van gyártói oldala is..
Így amit nem értesz légyszi ird meg konkrétan,vagy olvasd el mit írtunk és magadban tisztázd le. -
törölt tag
válasz
Sotime #49298 üzenetére
TAGA-t nem tudom,az lehet noname, de a másik 3- biztos,hogy egy cég, és a minőségük alapján nem merném noname-nek vagy cimkézőcégnek nevezni. Lásd pl. Proson mélynyomók.
-
törölt tag
válasz
feketeibiza #49191 üzenetére
Köszi.
Egyik HM kedvelő ismerősöm nyúz vele hogy az Onkyo 607-ét hidba akarja kötni a frontot a Surr kimenettel,mivel csak egy csatlakozója van a hangfalon, egy SAL hangfalat hajtana vele.. -
törölt tag
válasz
feketeibiza #49184 üzenetére
Ha már elektromüszerész vagy: hidkapcsoláshoz mi kell?? Házilag megoldható vagy szakemnerre kel bízni?
-
törölt tag
válasz
feketeibiza #49177 üzenetére
Az a lényeg hogy neked tetszen..
"a legrosszab választás házimozi erősitőt stereoba használni!"
Ez így ebben a formában azért nem igaz: az én HM erősitőm is simán vállalható sztereóban használva. Igaz egy indulónak harmadáron -100-150 ezer HUF-ért) vett sztereó leelőzi. -
törölt tag
válasz
feketeibiza #49165 üzenetére
HDCD: High Definition Compatible Digital, egy CD lemez kódólás amely javítja a hang minőségét szabvány audio CD-k-nél jobb minőségűre, a HDCD kódolja megfelelő 20- bit értékű adatokká a 16-bites digitális audio jelet, ami segítségével saját jelfolyamot hoz létre. vannak HDCD lejátszók és lemezek is. Ha dekóder és a lemez együtt, akkor HDCD hangot kapsz, de ha nincs dekóder, a lemez akkor ios lejátszható lejátszható, mint egy hagyományos CD.
Specifikus: ha ez azt jelenti hogy csak házimozitól szól, hátigen,azzal foglalkozunk,az a topik témája. De egy azonos árú sztereó rendszer simán lealázza hangzásban a Marantzot. Emlékezetem szerint senki nem birálta a rendszered, mert az hogy nem HD-képes,ez tény és nem egyfajta minőségi mutatóként mondtam/uk hanem hogy nincsenek benne dekóderek. -
törölt tag
válasz
feketeibiza #49149 üzenetére
Nem ,és nem tud HD-t. Különben pl. kiirná a kijelzőre is.
És a készüléked úgy tudna HD-t hogy analóg módon 8 RCA vezetékkel kötöd össze, -Pl HDI Duune Max vagy Samsung BD7000- akkor a lejátszó dekódolja a HD jelet. De ennyi erővel minden analóg bemenetes az lenne.
Egy jó rendszer hangosan se orditja le a fejed,úgy értem tud hangos lenni,de akkor is tisztán érthetőek a párbeszédek és nem torzít, és viszont: halkan is tökéletesen jól érthető minden, a nagy hangerő és teljesítmény nem játszik nagy szerepet és nem válik a házimoziban elsőrendő szemponttá.
Tisztelem a szakmád és a hozzáállásod, és ajánlom az 1. sz. hsz elolvasását.Valamint köszönjük a segitőkészségedet a többiek nevében! -
törölt tag
válasz
kenand #49039 üzenetére
Milyen forrásaid lennének? Kell-e HD? Mert ha nem kell akkor is egy szál megy erősitőbe,mivel akkor a video mehetne a tévébe,azt nem kell erősitőn keresztül küldeni. Nincs ellenvéleményem az Onkyo ellen ha hangfal-upgrade-re telik majd, de ha kell HD akkor nagyob kategóriában kell gobdolkodnod,ha nme kell HD akkor egy régebbi jobb tipus+hangdobozok (pl ginoláé) hozzá simán megteszi.
-
törölt tag
Méllynyomót próbálgatással szoktuk meghatározni a helyét de a faltól kb 1 méterre kell tenni mert minél közelebb tolod egy falhoz annál nagyobb az erősitési tényezője az alacsony frekvenciákon, ha két fal határolja akkor 4 szeresen lesz az erősités, ráadásul hamnarabbb létrejön un. állóhullám ami a szobával megegyező frekvenciának felel meg. Igy kialakult állóhullám eseténmegtörténhet hogy a mély is rosszul szól és a centert se érted/hallod jól ,míg pl a szobában tartózkodók hangosságra és fejfájásra panaszkodnak.
Ami a föld felé néz az úgy van kialakitva, ami viszont nem, annak feléd kell néznie a hangsugárzónak. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #48584 üzenetére
Igen szerintem így nagyon jó vétel.... én részemről maradok a Diamond-nál.
-
törölt tag
Ezerszer inkább Onkyo HT-S5405.
Úgy kösd, hogy PS3 HDMI-n erősitőbe,onnan HDMI tévébe, és az STB valamint a tévé optikain az erősitőbe (amennyiben a beépitett médiajátszót is az erősitődőn akarod hallgatni) és nem csak 3 hanem jóval több bemenetet is képes külön kezelni. Akár egy DVD-játszót (koaxial-on) médiajátszót és a szgéped HDMI-n és még analóg komponenseket is ráköthetsz ezek mellett. -
törölt tag
válasz
Szabikaa20 #48293 üzenetére
Darabja.....
Nem pár.. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Szabikaa20 #48221 üzenetére
Zenére jobb. De kinek mi jön be. Zárt doboz jobban leadja az alsóbb tartományokat,de valamivel kisebb a hangereje.
-
törölt tag
válasz
Arcus77 #48219 üzenetére
Azért valahol hallgass meg azonos kategóriabeli Denont és Onkyót lehetőleg 609 felettit és vesd ösze 1912 vagy 2311-el mert más világ a két hangzás. Remélem nem kamu mert 4- 5 éves modell.
Bajnokpityunak igaza van, de itt azért van elég nagy kategóriakülönbség. HA tetszik a hangja akkor bőven megér 200 ezret. -
törölt tag
válasz
ginola #48211 üzenetére
6005-öt én is hallottam Dali ikonnal, Lektorral JBL-el és Jamoval is (tetszési index:1-4ig sorrend) de nem értettem miért kérdezed,azt hittem kimi02 rendszereiből kérdezel. Polk RTI7-et is hallottam,deújakat,míg kimié tuningolt ,így nem releváns összehasonlítani mondjuk a Marantzal vagy Denonnal hallgatott Polk rti-ket..És onkyót elég sokat a 6.osbol 606,506 is figyelemre méltó,de persze az előtte és a következő generáció onkyóit is hallgattam.
-
törölt tag
válasz
ginola #48201 üzenetére
Vannak más hangfalcsaládok is ahol nem egy a hangszóróméret, impedancia fizikai méretről nem is beszélve. Mégis egy családba tartoznak. Hangszórók paramétereis a Thielle-Small paraméterek adják meg és a dobozokat több paraméter,pl. a Bass reflex response system alapján méretezik egybe
Aktív témák
Hirdetés
- Ford topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpársportok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest