- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Mobil flották
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Yettel topik
Aktív témák
-
törölt tag
válasz Winzsolt #3601 üzenetére
TX-SR 601E-m van, a 600-as nem csak ráncfelvarrt változata.
Az erősítőt imádom, előtte Yamaha volt, amibe a villám belecsapott (azóta hálózat cserélve lett átépítéskor).. nem bántam meg a cserét, ég és föld (nekem).
Mondjuk a különbségek jó hangfalakon, pl. Audio Note, már kijön.
Nem szól rosszul azért a Klipsch sem ;) de hihetetlen, hogy egy "snassz kis szutyok" AN a maga selyem dómjával és kétutas kisdobozával hogy lezenéli ezeket.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egy barátomnak van egy faja B&W szettje, én azt nézegettem egy időben mozihoz, neki Yamaha alatt szólnak, meggyőző. A magas - nekem - kicsit sovány volt, de ezt sokmindennek be lehet tudni, de a közép.. mmm ..
[ Szerkesztve ]
-
Thom!
veterán
Yamaha Compressed Music Enhancer próbálta már vki mp3 hallgatása közben?
-
Neurotoxin
őstag
A szobám alapterülete jó, ha eléri a 15-20-nm-t, szóval nem kell 1000watt teljesítmény. A Yamaha RX V361 nagyon megtetszett és szemezek a V363al is. Ezek között csak abban van eltérés, hogy HDMI-vel van ellátva a V363, vagy van más lényeges különbség is? Ami nem világos:ha mondjuk van egy HDMI-s tvm, akkor felsáklázza a DVD felbontását 1080ra? A sárga csatlakozók gondolom S video bemenetek. Ezzel kapcsolatban egy kérdés:a DVD lejátszó képét ráköthetem Svideon, majd az erősítőn lévő S-video out-al visszaköthetem a TVre? Alapból van vmi OSD menü az erősítőn, amit kivetít a TVre?(Most tényleg nem az az 5 ezer forint számít, csak kiváncsi lennék, hogy milyen egyéb külöbség van még a két erősítő között, képes vagyok többet is áldozni rá.)
A már meglévő 2 db 70/90 wattos 4 Ohm-os nagy hagfalaimat megtartanám a rendszerhez, elég jól szólnak a régi Fisher CA-38as erősítőmmel is.
Nem találom sehol ,de az erősítő gondolom 4-8 Ohm-ig támogatja a hangfalakat?
Nem kell bálteremnyi hangerő ,de egy centert és 2 háttésugárzót szeretnék venni hozzá pluszba a mozi élményhez. Megkérdezném a véleményeteket erről a két termékről(center+2 háttérsugárzó),h ogy melyik érné meg jobban és hogy meghajtja-e rendesen az erősítő?
[link]Yamaha NS-P125
[link]Yamaha NS-P60A válaszokat előre is köszönöm!
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
Reno7
senior tag
Nem éppen erősítő,de nem találtam alkalmasabb topikot. Valakinek van tapasztalata ezzel az állvánnyal kapcsolatban? Szeretnék venni egy pár állványt a hátsó hangfalaknak,de csak max. 10k lenne rá :S
My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
Winzsolt
aktív tag
válasz Neurotoxin #3605 üzenetére
a 125-ösnek a gyártó a 461-es erősítőt ajánlja , biztos a 86db érzékenység miatt. ugyanott tartunk mint az előbb... nemtbiztos hogy meghajtja eléggé az erősítő.
a 60-asnak már 90db és a centernek 91db van. akkor már inkább azt.
sok különbség nincs a 2 szett között. több mint a semmi, de csak valami fog szólni hátulrol is, nem tul meggyözö, nekem egy sony szetthez voltak ilyen kisdobozok, szinte semmi nincs bennük.
sztem jobban járnál, ha vennél egy pár heco victa 200-ast hátulra center nélkül. jonak tünik a 2 front hangfalad ahoz, hogy ne kelljen center.szerk: nem feltétlen heco victa 200-ast ajanlok, csak egy jobb minöségű kis pár hangfalat, és ez a 200-as pont olyan, hogy ez sorrundnak nagyon bevált nekem, mert rendesen szól még frontként is.
a 300as victa pedig lehet hogy verekedne a front hangfaladdal.[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
válasz Winzsolt #3607 üzenetére
Köszönöm a választ!
Megfogadom a tanácsodat, mert nem szeretnék úgy járni, hogy esetleg gyenge(vagy a jelenleginél gyengébb akár zenei) teljesítményt kapok a pénzemért. Ahogy írtátok a pénz ,amit áldozni akarok rá, valóban nem sok egy komolyabb rendszerhez. Lenne rá több is, csak nincs relatív nagy szobám és a rendszerek teljesítményét se tudom megítélni.(kihasználatlan teljesítményre nem akarok költeni). Még nem is nagyon hallgattam meg a rendszereket, ezért el is látogatok a közeli MM-be. A lényeg, hogy sok zenét hallgatok és van egy pár 5.1/DTS zenei DVD-m is.
Jah, igen, amit megakartam még kérdezni:a szegedi MM-ben van 1 akció jelenleg:
System fidelity HTR-405+SF 2305 5.1 69.990 Sajnos nem lehet meghallgatni.Mit tudsz erről?
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
Most néztem az aktuális szórólapot: [link]
Van H/K is 59-.ért , csak az 5x45 watt teljesítményt már én tartom kevéskének. Bár nekem nincs összehasonlítási alapom, mint mondottam. Azért kérdezlek benneteket, mert az MMes eladókban nem bízok. Úgyis azt ajánlanák, amit kevésbe visznek/amit mondaniuk kell...
-
@Töki15
tag
Sziasztok!
Szeretnék informálódni egy házimozi rendszerről, hiszen vannak akik lebeszélnek róla, vannak akik dicsérik!Ez lenne a : Genius SW-HF 5.1 5005
Szeretnék véleményt kérni érdemes e megvenni az imént említett terméket?
Akik ilyennek rendelkeznek előnyben!
A segítségeket előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
-
csizzah
aktív tag
válasz Neurotoxin #3609 üzenetére
A wattokkal nem nagyon érdemes foglalkozni, azonos árkategóriájú cuccokknál a teljesítménybeli különbség nem számottevő, mondjuk a HK az egyik olyan gyártó aki nagyjából valós adatokat ír ki a cuccaira, a többi márka sem tud ennél többet ebben az árszegmensben, csak azok egy picikét kiszínezik a dolgot.
-
O_L_I
őstag
válasz Neurotoxin #3609 üzenetére
Ja és azt se felejtsük el hogy a 132-es valójában 5*30W!!!! A 147-es 5*45 de az nem 60k
-
Neurotoxin
őstag
Lehet,hogy tényleg a Yamaha RxV363as a befutó.Meghallgatom az MMben,aztan még eldöntöm,h egyáltalán belefogjak-e az építésbe...
-
O_L_I
őstag
válasz Neurotoxin #3617 üzenetére
Annyit tudok mondani hogy én nemrég csaréltem le a 359es yamámat egy denon 1708-ra.
Azt nem mondom hogy megbántam mert nagyon jól szól a denon, de nem sz@rtam össze magam a külömbségtől. -
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Alsó árkatban szerintetek mi jöhet még szóba a denon 1306-on kívül, ha elsősorban inkább igényes (vokálisabb) zenére kéne a cucc?
Előre is köszi az infót! -
Dufresne
addikt
Sziasztok!
Vettem egy ilyen: JVC erősítőt. Van egy Genius SW-5.1-es hangrendszerem, amiről a első-hátsó és center sugárzókat már rá is kötöttem, de még szeretném a mélynyomóját is rákötni erre, csak nemigazán tudom, hogy ezt hogyan oldjam meg. Ebben szeretném a segítségeteket kérni, vagy ha nem itt kéne, akkor a megfelelő topicba való átirányítást.
Előre is köszi -
törölt tag
-
Dufresne
addikt
Közben azt néztem, hogy egy ilyen külön sbu-nak is, legalábbis pl ennek vannak még kimenetei és ha azokra nem kötök semmit, akkor ott a kimeneti végfoknál nincs gond
-
törölt tag
válasz Dufresne #3627 üzenetére
Mert a geniusnak erősített a kimenete, ugyanis abban a ládában van a többi hangfal végfoka, és azt terhelni kell ha nem lehet lekapcsolni.
Az aktív subnak ha van is erősített kimenete, akkor azt tuti le lehet kapcsolni, vagy alapból be sincs kapcsolva, vagy úgy van bekötve hogy nem kell vele foglalkozni.[ Szerkesztve ]
-
p_milan
aktív tag
Hali!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Tudtok valami oldalt ami részletesen foglalkozik a Házimozikkal, az alapoktól kezdve. Gondolok itt olyanokra, hogy mit jelent pl 4-8..Ohm az erősítőnél, hangfalnál. Milyen gondok lehetnek ha nem jól válogatjuk össze az egységeket, illetve egyáltalán mit kell figyelembe venni, ha egy házimozirendszert szeretnénk összedobni. :-)
[L:http://www.suranyihifi.hu/hazimozi_tippek.php[link][/L] valami ilyesmit keresek, csak ezzel nem boldugolok, nem szeretem ezt a küldözgetős, regisztrálós, heti1es rendszert.)
Kösz ia segítséget.
[ Szerkesztve ]
(..(.)..)
-
O_L_I
őstag
válasz csizzah #3634 üzenetére
A, "ha másolod a zene cd-t romlik a hangminőség", "azzal riogatom a népet hogy ha máshol veszik a cuccot (feléért) nem kapnak garanciát", "a hírlevélben jópofa kamu történetekkel próbálom elsózni az "akciós" (de még mindig drágább mint bárhol máshol) termékeimet" surányira gondolsz? Ááá vele semmi bajom...
A házimozi tippjeivel semmi bajom kivéve a cd másolós bekezdést, az kiverte a biztosítékot nálam, meg még egy pár ismerősömnél.
Egy bizos a csávó nagyon ért a marketinghez. . -
csizzah
aktív tag
-
p_milan
aktív tag
Szóval akkor azt olvassam ok! De ez még mindig nem lehet egyszerre elolvasni az összes dolgot? Még mindi fel kell regelni, küldözgetni emailbe stb?
Más :
Minek egy erősítőre HDMI bemenet?
Mivel lesz az nekem jobb, ha nem egyből a megjelenítőre kötöm a HDMI jelet? Illetve az erősítő visszadja az egész 1080p jelet?Köszi.
(..(.)..)
-
törölt tag
válasz Dufresne #3630 üzenetére
Legjobb lenne lekapcsolni minden csatornát a subon kívül, de ha nem lehet, akkor ha csatornánként le lehet teljesen halkítani mindet, kivéve a subot, az gondolom elég lesz.
Vagy bele kell nézni hátha ki lehet kötni azt az 5 végfokot ideiglenesen.
Ha egyik se jöhet szóba, akkor műterhelés huzalellenállással vagy ilyesmi.
Kérdezősködj itt, vagy más hasonló topicban, ők többet tudnak segíteni!De szerintem a legjobb venni egy aktív subot az erősítőhöz.
[ Szerkesztve ]
-
Dufresne
addikt
válasz p_milan #3640 üzenetére
Mondjuk van egy konzolod és abból HDMI kábelen keresztül előbb az erősítőre kötsz rá és utána abból megy tovább egy újabb HDMI a megjelenítőre. Így az erősítő kapásból megkapja és megszólaltathatja a digitális hangot. Ugyanez fennáll pl DVD lejátszó esetén.
Mondjuk sztem ez csak akkor jöhet jól, ha a megjelenítőnek nincs digitális, vagy optikai hangkimenete. Amúgy meg a legtöbb dvd lejátszónak minimum van digitális hangkimenete, amihez akkor már egyből nem kell hdmi.
Szóval ez inkább ilyen divat dolog sztem, mint valóban hasznos. Könnyebb eladni valamit manapság, ha több HDMI csatlakozó van rajta, még ha nem is használja utána az aki megveszi. -
fury71
aktív tag
válasz p_milan #3632 üzenetére
Az alapok itt a házimozi enciklopédián olvashatók.
Nézegesd ezeket az oldalakat:
AVForum
AVXValamint a következő oldalakon a cikkeket, teszteket:
hazi-mozi.hu
hificity.huAz élet valójában egyszerű, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük.
-
Ninoka
tag
1 gyors kérdés
Magnat Monitor Sub 300A, vagy Heco Victa Sub 25A ? (árban ugyanannyi, úgyhogy az nem szempont.)
-
Dufresne
addikt
Nézegetek hangfalakat az erősítőhöz és nagyon sok 6ohm-os névleges ellenállásút találok. Ezeket mennyire ajánlatos, vagy éppen nem ajánlatos rákötni egy ilyen erősítőre, aminek hangszóró csatlakozóira 8-16omh-ot ajánlanak?
És még egy, van olyan oldal, ahol a névlegeset és van ahol a zenei terhelhetőséget írják nagyobbnak (teljesítményben), na most a kettő közül melyik az igaz? A névleges, vagy a zenei terhelhetőség a nagyobb?[ Szerkesztve ]
-
-
Reno7
senior tag
válasz csizzah #3614 üzenetére
Az a gond hogy építésre se tehetségem se időm...Mellesleg a nappalinkban lévő állvány sem vmi vastag,meg ránézésre nemis vmi nagy cucc,de stabil és gond nélkül elbírja a hangfalakat :S
My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- BMW topik
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest