Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gyurmics

újonc

válasz denesdr #166179 üzenetére

Köszönöm a választ. Sajna nem elég hangos, illetve a mély gyenge... :( Annyiban tudnál még segíteni, hogy mekkora teljesítményű hangfal kellhet az adott erősítőnek? Vannak hagfalak, amire rá van írva hogy 80-150 wattos erősítő kell hozzá... Összezavarja tudatlan fejem.

• gyurmics

újonc

Üdv. Segítségeteket szeretném kérni. Velem ellentétbe a fórumon mindenki képbe van a hangfalakkal, hova máshova fordulhatnék... Van egy régi Videoton Sonus C101, 140/200w van megadva rajta. Ehhez van egy Technics 5x100w erősítőm, amivel a hangfalat sajna max fél hangerővel bírom terhelni, majd letilt az erősítő. Úgy döntöttem, na majd ÉN építek hagfalat, és a SAL oldalán találtam is hozzá segédletet. Kis pénzből szerettem volna kihozni a legtöbbet (természetesen a mostanitól jobbat), de ahogy olvasom a régi beszélgetéseket, nos elbizonytalanodtam. A SAL oldalon említett SBX 3040 mélysugárzót jóllehúzzák a hozzáértők, már pedig az lett kinézve.
    Kérdésem az lenne, hogy megüti vajon a SAL által összeállított szett a mostani hangfalam szintjét, ha az össz teljesítményt 180/150w ra írták? (jelentsen ez bármit is) Illetve ha volna ötlet valami hasonló szett összeállítására esetleg másik márkából (említették még a Monacor-t mint márkát), amivel fél fölé is tudnám tekerni az erősítőt, azt nagyon szivesen fogadnám. Egyáltalán, mikor egy hangfalra ráírják hogy 140/200w akkor azok hogy/miből adódnak össze? A magas, mély, és közép összteljesítménye adódik össze? Vagy hogy kell ezt elképzelni?
    Nagyon köszönöm ha segít bárki. Üdv

Új hozzászólás Aktív témák