Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gyulaipal

tag

válasz Tottu #156464 üzenetére

Hej,

mennyire "küldöd" a gépet? Úgy értem rendesen nyomod vele a Wattot minden csatornán vagy csak úgy "öregesen" szól a gép, 1-2W csatornánkénti teljesítménnyel, amikor lekapcsol?

A gépben fejlődő hő nagyon függ a végfokok által leadott elektromos teljesítménytől. Ha jó hangosan szól a cucc, akkor kikapcsolhat a túlmelegedéstől, de akár a túláram-védelem is lekapcsolhatja. Nekem pl. rendszeresen ezt tette egy 5 csatornás Onkyo, ami akkoriban a 4db (passzív) sub-ot hajtotta. Most már 7db sub van és egy Denon 3803 "küldi" őket. A Denon még egyszer sem "térdelt le", de azon sem fogok meglepődni ha majd egyszer megteszi...

Tuti nem (félig) zárlatos egyik hangfalad sem? Ha valamelyikben pl. hibás a hangváltó, simán lekapcsolhat a túláram-védelem az AVR-ben akkor is, ha amúgy nem szól hangosan az apparát (és ezzel még mindig jobban jársz, mint ha az egyik végfok égne le ... bár akkor legalább kiderülne, hogy melyik hangfal a zárlatos. :)

Nézd meg azt is, hogy nem ér-e véletlenül össze valamelyik kábel pl. a hangfal csatlakozóknál az AVR fenekénél! Láttam már AVR-t azért "lekapcsolgatni" mert egy vékony, szemmel alig látható réz szál "kiszabadult" az egyik hangfalkábelből és az okozott zárlatot...

Új hozzászólás Aktív témák