Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gino20

őstag

válasz VoidXs #190896 üzenetére

Működik az csak nem lesz meg az 1000%-os hatásfok, mint pl pro mozi 12" main csatornákkal, de ettől még iszonyat jó. Legtöbbünk amúgy kétlem, hogy ref 110dB körül mozizna, így jobbféle hagyományos hangfalak esetén is jelentős az előrelépés. AVS/AV fórumok 3-4 napja "pezsegnek" különböző szálakon, ahol sokféle rendszer van és kb mindenki érdemi / jól hallható javulásról számolt be. Ez amúgy szerintem baromi jó hír, hogy egy kupac bug helyett kaptunk működőképes szoftvert (Bass Control bevezetésénél ha jól tudom sok-sok nyűg volt).
    Tegnapi babrálásom ma folytattam. A beállított alsó Hz tartomány ha jól értem nem crossoverként működik, vagyis ha adott csoporton engedélyezve van az ART, akkor az/azok full range mennek. Babrálva találtam olyan beállítást (LR 40Hz-150Hz, -9 erősítés, Storm célgörbe nélkül és 70Hz beszakadásnál nem hagyom, hogy Dirac 10-en dB-t belekalapáljon), ami már zenén is a legtöbb esetben egyértelmű előrelépés. Sőt pár óra hallgatás után már zenén is az van, hogy slotok között váltogatva BC-vel már gyenge, hiányos, aztán az ART meg "feltölti" a helyiséget.
    Csak 3.1 van szóval halg poziból elmozdulva akár oldalirányba is jelentős a változás, de ha előre dőlök 50-100cm-t, akkor meg nyomokban sem azt hallom, amit kellene, de ART e tekintetben is iszonyat melót csinál. Mozin meg már tegnap is őszintén meglepett, de mai kis tapasztalatokat felhasználva egy másik slotra csinálok majd egy új mozi beállítást.

Ez a cucc szerintem olyan fasza, hogy nem 300 dodot, hanem akár többet is megér. Amúgy pl Delta Hifi hivatalos Dirac seller, vagyis ha valaki rajta keresztül vesz Dirac-ot, akkor kap 15% kedvezményt.

Új hozzászólás Aktív témák