- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Motorola ThinkPhone - gondold végig kétszer!
- Kínában Robotaxisodott a Model Y
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adodaniel
őstag
Vagyis akkor a large-ot (mint beállítást) nem lehet vágni. Erre vonatkozott a kérdésem. Ti feltételezem a hangszóró átmérőjére gondoltatok (talán 16 cm-től felfelé large, alatta small), én magára a beállításra az erősítőn.
janos666: igen ezzel tisztában vagyok, félreértettük egymást, ezért volt furcsa számomra MasterMark kijelentése.
[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
válasz MasterMark #50231 üzenetére
A large-ot lehet vágni?
-
adodaniel
őstag
Filmnézés közbeni judder oka lehet a hdmi kábel minősége? Vagy csak és kizárólag a TV jelenti a szűk keresztmetszetet?
[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
Rendelnék ThatCable HDMI-t. Valaki még esetleg, akivel megoszthatnám a 10GBP szállítási ktg-et?
-
adodaniel
őstag
válasz Oldfighter #49816 üzenetére
Az Aviano nekem is álmom, irigyellek.
-
adodaniel
őstag
válasz #09634560 #49798 üzenetére
Köszi, értem már. Még egy kérdés: bi-amphoz melyik kábel jobb e 2 közül: Sinuslive L3.0 vagy KáCsa KCE-BI40?
-
adodaniel
őstag
válasz #09634560 #49796 üzenetére
Mordaunt-Short szettem van, Pio-ról váltotam Onkyo-ra és nem bántam meg. Kategóriát tekintve elvileg egyforma a két erősítő, mégis sokkal nagyobbat szólnak a dobozok az Onkyo-val (és egyébként zenében is jobban teljesít véleményem szerint annak ellenére, hogy sokan lehúzzák az Onkyo-t zenei téren). Részletezni nem tudom, a lényeg, hogy számomra érdemi változás történt hangminőségben. Persze még csak ismerkedünk, biztos kell még finomhangolni a rendszeren...
Ebbe az LFE állítgatásban kicsit elveszek. Dobozokat külön lehet állítani, ott 80Hz-et állítottam be. LPF of LFE beállításnál is 80-at kell akkor? -
adodaniel
őstag
Onkyo TX-SR608-nál hogyan lehet beállítani, hogy direct módnál, ha stereo a forrás, akkor ne menjen a sub külön (tehát ne 2.1 legyen)?
Illetve set-top box, és laptop is hdmi-n csatlakozik az erősítőhöz. Ha átváltok laptoptól set-top boxra, akkor a laptop mintha nem észlelné, és továbbra is kiterjesztve marad az asztal. Meg lehet oldani, hogyha nem az az aktív, akkor a laptop se terjessze ki az asztalt? (Pioneer tudta ezt alapból)
Más: Szoktam olvasni, hogy milyen típusú hangsugárzókat milyen erősítőkhöz ajánlotok. Egy márkát viszont sosem látok, és ez a Mordaunt-Short. Mi ennek az oka?
[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
-
adodaniel
őstag
válasz TibChee #49266 üzenetére
"Egy gagyibb AV erősítő árából is (majdnem) kijönne egy teljes házimozi szett."
Ebben a mondatodban van némi ellentmondás, ugyanis egy házimozi szetthez kell erősítő + hangsugárzók. Persze értem én, hogy te a több száz, gyakran ezer wattos erőművekre és a velük járó joghurtos poharakra céloztál, de azokat meg nem lehet házimozinak nevezni.
Egyébként egy hasonló valamivel tudnád működésre bírni, mint amihez eredetileg is adták őket. (Nem feltétlen kell ugyanannak lennie a gyártónak se szerintem.)
[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
válasz Oldfighter #49138 üzenetére
Igazi erőművek ezek!
-
adodaniel
őstag
Egy Denon AVR-3806 megállja még a helyét manapság? Ha igen, akkor mi lehet a reális ára?
-
adodaniel
őstag
Erre valaki?
-
adodaniel
őstag
Egy Yamaha YST-SW320 van olyan jó, mint egy Polk PSW110? Illetve megér 150 EUR-t?
-
adodaniel
őstag
Használtan mennyi a reális ára egy PSW110-nek?
-
adodaniel
őstag
válasz JohannZimu #48062 üzenetére
Mi az az FT?
-
adodaniel
őstag
Erről a subról mi a vélemény?
-
adodaniel
őstag
Denon AVR-1610 visszalépés a Pio VSX-918-hoz képest?
-
adodaniel
őstag
válasz Patice #47922 üzenetére
Van nyíl, pont ez a kérdés, hogy az a vége hol legyen, amerre a nyíl mutat. De akkor az legyen a magasnál ezek szerint. Másik kérdés akkor már: A hangfalkábelt (ami az erősítőből jön) melyikre érdemes dugni? A magasra, vagy a mély-középre. Valahol azt olvastam, hogy a magasba ajánlott, de erre kérnék megerősítést.
#47925 Szerintem nem jó helyen jársz.
[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
Vettem kábelt a jumperekhez. Ugye a kábelen nyíllal meg van jelölve, hogy melyik vége megy a dobozokba. Jumper esetén figyelembe kell venni a nyilakat? Pl. magas felé mutassanak, vagy fordítva? Lehet buta a kérdés, de erről nem találtam semmit.
[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
A Polk Audio PSW202 az van olyan jó mint a 110?
-
adodaniel
őstag
Érdemes a hangfal gyári fémlapkáit lecserélni jumper kábelekre? Ha igen, mi az a méterár, ahonnan már érezhető a különbség?
-
adodaniel
őstag
válasz Phenom920702 #47677 üzenetére
Nem ér annyit az egész. Ne vedd sértésnek.
-
adodaniel
őstag
lejárt a szerkesztés
A jelenlegi erősítőm (Pio VSX-918V) manualjába az van írva, hogy 6-16 ohm közötti hangfalakat lehet rákötni. 4 ohm-ost akkor semmiképp nem lehet?
-
adodaniel
őstag
Erről van valakinek tapasztalata? Megér 200 EUR-t?
-
adodaniel
őstag
Pioneer VSX-920-ról van valakinek tapasztalata? Megéri 918-ast lecserélni rá?
-
adodaniel
őstag
válasz MasterMark #46976 üzenetére
Ilyet szeretnék a kábel végekre forrasztani. Először a teljes lepucolt kábelt be kell ónozni, úgy hogy a pucolt rész teljesen fedve legyen forrasztóónnal? A dugóhoz több ponton forrasszam, vagy ahogy "belefekszik" végig ónozzam? Dugót kell előre beónozni? Zsugorcső mehet rá simán, eléggé szigetelve lesz?
Egyenlőre így ennyi.
-
adodaniel
őstag
Banándugó forrasztásban tud valaki segíteni privátban? Lenne 1-2 kérdésem.
-
adodaniel
őstag
Erre valaki? Vagy esetleg ahhoz komolyabb rendszer kell, hogy a kábelek közötti különbség hallható legyen?
-
adodaniel
őstag
válasz Oldfighter #46921 üzenetére
Pioneer VSX-918V és Mordaunt-Short MS904 frontok esetén van értelme lecserélni a Kácsa 2,5-ös kábeleket? Lehet érdemi javulás?
-
adodaniel
őstag
Onkyo TX-SR608-ról mi a vélemény? Ezek a viszonylag újabb Onkyo-k sem ajánlottak még zenére, inkább házimozi?
-
adodaniel
őstag
Notebook HDMI-vel van összekötve erősítővel. Foobar2000-et használok zenére (flac), és van amikor azt veszem észre, hogy elhalkul az egész, a foobarban szól a szám, de hang még sincs. Ha újra elindítom a számot akkor meg jó. Ez akkor fordul elő, amikor otthagyom a gépet és csak megy a zene. Mi lehet a gond?
-
adodaniel
őstag
válasz Norberto778 #46013 üzenetére
Denon 1311 szerintem jobb ennél. Használtan azért van több is (legalábbis a hétvégén még volt hirdetve 3-4 db.)
-
adodaniel
őstag
HDMI-n keresztül, hogy lehet csak hangot "küldeni"? Laptop hdmi-vel van erősítőbe kötve. Lehet anélkül, hogy a laptopot átváltom külső megjelenítőre hangot küldeni, pl zenét hallgatni?
-
adodaniel
őstag
Pioneer VSX-918V-ről mi a tapasztalat?
-
adodaniel
őstag
Denon AVR-1905-ről minőségi előrelépés a Marantz SR5400-as?
-
adodaniel
őstag
5.1 USB-s külső hangkártya + erősítő beállításban tud valaki segíteni privátban? Egyszerűen az erősítő nem ismeri fel a DTS jelet.
-
adodaniel
őstag
Denon AVR-1708-ról mi a vélemény? 1905-ről hülyeség váltani? Kellene a bi-amp + a hdmi, ezért került képbe.
-
adodaniel
őstag
Surround hangfalakhoz érdemes ugyanolyan vastagságú kábelt vezetni, vagy elég a vékonyabb is?
-
adodaniel
őstag
válasz MasterMark #42702 üzenetére
Ez milyen programmal készül?
-
adodaniel
őstag
válasz MasterMark #41685 üzenetére
Olvastam az összefoglalót, csak konkrét megerősítést vagy tanácsot szerettem volna kérni. Köszi a választ!
Fejmagasság + 60 centinél legyen a surround doboz teteje?[ Szerkesztve ]
-
adodaniel
őstag
Ha a frontjaim magassága 80cm tüskék nélkül, akkor a surround hangsugárzók alá szánt állvány magasságának megfelelő szintén a 80 cm?
-
adodaniel
őstag
Érdeklődésként a következő szetthez milyen kategóriás erősítő passzolna a leginkább?
Mordaunt-Short MS904 + 905C + 902 -
adodaniel
őstag
válasz soldi3r #41033 üzenetére
"DENON LINK
Egy árkényolt sodrott érpárú (STP) RJ-45 illesztőkábel egy Denon Link alkalmazásnak megfelelő A/V erősítőhöz történő csatlakozása során a kiegyenlített jelátvitel alacsonyabb feszültséget biztosít, mint a koaxiális vagy kiegyenlítetlen kábelek. Mivel a DENON Link alkalmazás sokkal hatékonyabban zárja ki a külső zajokat, így a lehető legjobb minőségű és sebességű jelátivitelt garantálja. A DENON Link felület képes nagy minőségű LPCM 24-bites, 192kHz-es, 2 satornás és 96kHz-es, 24-bites, többcsatornás digitális kimenetet támogatni. Mivel a Denon Digital Link technológia alacsony feszültségű megkülönböztető jeladást (LVDS) alkalmaz, lehetővé teszi a felhasználás során 0.3 Vpp értékű differenciál feszültségnél a 1,2 Gbps-nél magasabb átviteli kapacitás biztosítását. Kattintson ide a DENON LINK 4. technológia részletesebb leírásához." Forrás -
adodaniel
őstag
Egy Popcorn-Hour A-110-es mennyire állja meg a helyét manapság? 3D nem érdekel.
-
adodaniel
őstag
Javíts ki, ha tévedek, de a studioban, ahol a hangsávokat keverik, egy szabvány szerint vannak elhelyezve a hangsugárzók (meg nem mondom a pontos nevét), aminek egyik lényege, hogy a hallgatási pont körüli képzeletbeli kör mentén vannak elhelyezve a hangsugárzók. Mivel otthon is az a cél, hogy ezt "leképezzük" és a lehető legjobb eredményt kapjuk vissza, ezért célszerű legalább megpróbálni ugyanúgy elhelyezni őket.
Ezért írtam, hogy az talán hifizéshez lehet ajánlás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic