- iPhone topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
arcitec #169410 üzenetére
A besimulás stimmel. Zene alatt egy idegen nem tudja megmondani, hogy be van-e kapcsolva vagy nincs. Az erő meg azért kell, hogy ha film alatt meg kell ütni egy durva effektet akkor ne klippeljen. Kiemelések nélkül hamar kiderül, hogy a kisebb szubok nagy része harmat gyenge. Ha meg még pozitív EQ is kell, az is viszi a teljesítményt.
#169408 ada19: Nálam pl. így néz ki amivel némileg vágom még a magasat, a cavern-es fájl után van.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #169380 üzenetére
Cavern EQ-zta őket szépen, Ultimaxot hagytam a jobb helyen, ott nincs jelentősebb beszakadás, a Klipschre viszont 40-50Hz közt tolni kellett egy 6dB-es agresszív EQ-t.
Külön-külön:Együtt. Cavern a késleltetéssel általában bajban van nálam, a két szubot elég különböző értékre rakta, így azt manuálisan méregetve kellett megtalálnom.
Így állt a kettő közös frekimenete bemérés után.
Manuálisan tologatva a késleltetést ez jött össze egyelőre:
Viszont igazából ha egyiken a crossover másikon az LFE van, akkor külön tartalom szól mindkettőn, nem úgy mint egy közös mérőjel.(Itt már mind EQ-zva van.)
A közös frekimenet a crossover szubbal:
Magasnál a surroundok kicsit jobban vannak ejtve, ott 3 külön meg a frontok+center külön. -
Tamoo
nagyúr
válasz
bteebi #169377 üzenetére
Is. Én nem utálom a márkát, mondták hogy jó ennyiért, adok neki esélyt. Egyébként nem ez az első Klipsch-em, T12 előtt volt RW-12-m. Egyéb hangsugárzóikat viszont még nem hallottam olyan setup-ban ami kedvemrevaló lett volna. Talán majd Liszinél ha egyszer végre elmegyek hozzá mérni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
powerup2 #169375 üzenetére
Ha arra vagy kíváncsi, hogy mellbever-e, még nem, de nem is számítok rá hogy annyira megdobja ezt az élményt. Nem mozizok olyan hangnyomáson, meg nem is ahhoz van EQ-zva. Viszont egy kis slam-et azért már érezni. De ez megvolt csak az Ultimax-al is. Inkább majd azt várnám, hogy tisztul a mélytartomány. De még járatnom kell, pár óra van benne, demójelenet meg egy órát se ment.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
powerup2 #169370 üzenetére
Még bejáratós, érződik rajta.
Cél az, hogy kicsit tehermentesítsem az Ultimaxot az LFE lekeverésével, a Klipsch pedig csak tisztán kisujjból tolja az LFE-t úgy hogy nincs más rajta.
Pl. Jonh Wick-ben a klubban dübörög a zene, azt szinte teljesen az Ultimax sugározza le és közben a lövések amik eldördülnek az a Klipschből jön. -
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #169365 üzenetére
Nem teljesen értem. Akkor most nem csak váltottál vele hanem EQ-ztál is?
Vagy az egyik mérés ebből közeli a másik meg hallgatói pozíció?
Cavern crossovert majd küldök ha kell.Én ma délután belőttem a külön LFE és crossover szubot. Elsőre jónak tűnik a dolog, de majd tesztelgetem még különböző elosztásokkal. Mai tapasztalatom is az volt újfent, hogy a crossover szubra jutó rész esetemben a 100Hz-es vágásokkal több anyagot tartalmaz mint maga az LFE.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #169329 üzenetére
#169328 python1: Neked jelenleg mivel ha jól gondolom egyelőre csak elől van két szubod, ugyanazt a beállítást kellene megcsinálnod mint ctrlaltdel13-nak.
Hangkártya 7.1-re, cavernben jobb alsó sarokban manual channel setup, itt bepipálod az RR-t SW-re, egyik szubot LFE kimenetre dugod, másik szubot RR-re. Quick EQ mérést megcsinálod a logoutos leírásom alapján, de azóta van Multi-Sub opció, itt 7.1 downmix kell neked 5.1 side-ra. Egy txt-t kapsz cavernből, az legyen include-olva EQ APO-ba semmi más. Ha nem csinálsz semmi egyebet az sem baj, ez tartalmazni fog mindent (downmix, crossover, delay, preamp, EQ) Így a szubokhoz nem kell miniDSP, azt használd a magas - szélessávú aktív váltására.
Ettől többet nem tudok segíteni, mindent leírtam.A crossover szub LFE szub témát jegeld amíg lesz LFE szubod is, mert anélkül nehéz.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #169326 üzenetére
Ne haragudj, de kétlem hogy esetedben tökéletesen működik, főleg LFE szub nélkül és hogy félinformációból reprodukálni tudtad. Csak segíteni próbáltam, hogy fölösleges kínlódással ne töltsd az időd, mert így nem lesz jó.
Egyébként én is azt javasoltam mint VoidXs csak kicsit szájbarágósabban leírva.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #169324 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy azt nem pont úgy gondolod ahogy VoidXs gondolja.
Számodra sokkal egyszerűbb ha egy üres csatornádon amit amúgysem használsz viszed ki a crossover szubnak (ahogy az első bekezdésben írta). A miniDSP-ket meg meghagynám a magas-szélessávú közti aktív váltásra.
De az első két beépített szub mellett már van LFE szubod is, hogy már crossover szubról beszélünk?Amiről raktál printscreent az egy átlagos crossover.
Ezt úgy alakítod át, hogy a végén az FCS-t, SCS-t RR-re húzod nem LFE-re. Az LFE-t és az RR-t pedig erősíted +3dB-el. De kell egy 7.1 downmix is a crossover elé, mert így 7.1 filmek esetén bukod a két rear tartalmát, azokat át kell keverni esetedben side-ra, de már a cavern-ben is van ehhez opció. -
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #169284 üzenetére
Fogalmam sincs. Majd beszámolok.
Ha lenne két egyforma Ultim nem agyalnék ezen. Két különbözővel viszont nekem megér egy próbát, kíváncsi vagyok.Amúgy mennyire lett egységes a mélyed? Mérted több üléspozícióban? Mindenhol szép a görbe?
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #169253 üzenetére
AVR után kötve nekem is volt rajta búgás, a visszavett gain és a cleanbox-al emelt jelszint segített. Frontokhoz enélkül használhatatlan lett volna. Szubhoz vettem eredetileg, de oda meg elég volt egy LPF is az erősítőn a zaj levágásához.
Hamar PC-re váltottam, azzal teljesen eliminálódott ez a probléma.
Szóval nálam gyakorlatilag csak próba jelleggel volt bekötve pár órát. -
Tamoo
nagyúr
válasz
kimi02 #169239 üzenetére
Fölösleges a "LED villogást" a Crown-al hasonlítanod, azon teljesen más az osztás.
#169251BBéci: Semmi baj a Cleanbox-al, csak a jelszint arányokat kell megfelelően beállítani.
Nálam tökéletesen üzemelt, nem okozott hangminőség romlást vagy ilyesmi. Próbáltam frontokkal és szubbal is.
De én is csak akkor használnám ha feltétlenül szükséges, fölösleges eszköz ne legyen a jelútban. -
Tamoo
nagyúr
válasz
denesdr #169197 üzenetére
Nincs nála korrekció, így EQ sem ami nyelné a teljesítményt.
Szerintem a bemeneten van túlterhelve vagy nem tudom hogy fogalmazzak.
Valahol user error lesz. Bejáratós hangszórónál villogtatni a klippet.
Ott van egymás mellett a Klipsch-el, biztos van akusztikai különbség ... de akkora nem lehet.
Vagy valami hibás... -
Tamoo
nagyúr
válasz
kimi02 #169149 üzenetére
Gondolkoztam, hogy mi a fene lehet az a HS12 filter meg -3dB +3dB gain, de azt fogadok KP mondta.
A 180fokos fázis fordítás mi alapján van?
A peak limiter-t én lentebb venném, biztos hogy nem lehet maxon hajtani reflexben. Utána kell nézni mit írnak hol a határ. Én valahová 1000-1500W közé tippelem.Használod a Cleanbox-ot?
Azt nézem a Behringer bemeneti érzékenysége 0.775V ... gyanítom a cleanbox meg jól fel van csavarva, én szinte biztosra veszem, hogy emiatt klippel ha minden egyéb rendben van.#169194 ctrlaltdel13
3000W-ot hazudnak, de 2000W-ot viszont tud (4Ohm híd) és az nem lehet kevés ebben a dobozban. De a hangszórónak is ennyi a pillanatnyi terhelhetősége. Ennyivel ki is lehet nyírni. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Hohocali #169129 üzenetére
Szerintem ne írj többes számot, mert ezt csak egy ember írta.
Én max túlárazottnak tartom több terméküket, de sokan boldogok lennének egy-egy jobb SVS-el.A PC-s mérés meg ingyen van, ha a Dirac is ingyen lenne, valószínűleg arról is többet beszélgetnénk. (Ezzel nem arra célzok, hogy ingyen kellene adniuk mielőtt valaki kiforgatja. Örülünk, hogy van ingyenes alternatíva.)
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
#98221312 #169102 üzenetére
Én a T12-vel 6-7évig éltem együtt, az elsők közt vettem meg és úgy érzem nem tudok róla teljesen korrekt véleményt írni, mert sosem szólt nálam jól.
Kicsit fáj elismerni ezt, de így van. Azt is elismerem, hogy mantráztam én is sokszor a hülyeségeket.
Szubkábel cserebere helyett foglalkozhattam volna hamarabb a méréssel, DSP-vel stb. csak sajnos nem volt itt téma, másfelé meg nem tájékozódtam. AVX-ről meg ne is beszéljünk, akkor ott még a CLARUS volt a nagybetűs mozi. -
Tamoo
nagyúr
válasz
#98221312 #169083 üzenetére
Az a baj, hogy sokan nem tudnak szöveget értelmezni vagy csak nem akarnak, homokba dugják a fejüket. Biztos jobb egy-egy részletet kiragadni és kisarkítani.
Úgy gondolod van itt reflex tábor? Szerintem abszolút nincs, ezt néhányan csak beképzelik.
Egyedül VoidXs aki határozottan a reflex mellett van, de Ő is leírta, hogy LFE szubnak! Zenéhez, crossoverhez nem feltétlenül jó a túl gyorsan elhaló impulzusa. -
Tamoo
nagyúr
válasz
arcitec #169078 üzenetére
Placebó terjeng? Nap vicce, pedig még reggel van.
Az már kiderült, hogy te a hazai kereskedők és online magazinok weblapjairól tájékozódsz, de szélesíthetnéd a látókörödet. Külföldi fórumokat-csoportokat ha megnézel, a moziszobákban javarészt reflexes szubok lesznek pont úgy ahogy a komolyabb hazaiakban is.
Mérés? DSP? Mindenki alkalmazza aki jó mélyeket akar. A PC setup nem fog elterjedni mert az átlag felhasználó kész megoldásokat keres. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #169062 üzenetére
Egyszerű biquad PEQ. (Ami nem baj.)
Az hogy EQ APO-ban nekünk miért kell csökkenteni, az kismilliószor le lett írva, én már biztosan nem fogom többször, tikkel a szemem tőle.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #169059 üzenetére
Ő miniDSP-zik, úgy nem kell az a nagy csökkentés mint nekünk APO-ban.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
arcitec #169021 üzenetére
Nincs tele a piac jobbnál jobb nappali kompatibilis reflexekkel. Engem a tények és a saját tapasztalatom érdekel.
Egyébként nem tudom honnan veszed, hogy nekem bármi ellenszenvem van a zártakkal, amit most használok újra megvenném bármikor és eszemben sincs megválni tőle, csak realizáltam a korlátait, javaslom másoknak is levenni a szemellenzőt. -
Tamoo
nagyúr
válasz
I'am Dony #168989 üzenetére
Ha SB12NSD-ről van szó azért az nem egy nagyon izmos szub. Hangosan is mértél, 40Hz alatt egyértelműen szendved benne a hangszóró. Feltételezem gyárilag is DSP-zve van az erősítője az alsóbb részen, hogy kompenzálják az esést, ez is torzítás emelkedéssel járhat. Persze nem ennyire. Ha 70dB körül méred mit mutat? Gondolom a tendencia ugyanez lesz, csak nem ilyen magas értékekkel. Kíváncsi vagyok. De megmérheted közelről a hangszórót is.
A 15"-os zárt Ultimaxom közeltéri mérése nekem is egyértelműen mutatta, hogy 40Hz-től fokozatosan nő a torzításom lefelé haladva, hogy ott már nincs elemében ebben a zárt dobozban. -
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #168943 üzenetére
Azt hogy számoltad ki, hogy mekkora dobozt csinálj ennek a hangszórónak?
#168945 BBéci: 4810 sem sokkal fiatalabb. Ebben a korban azért sokat számíthat az is, hogy hogy használták, milyen gazdája volt.
Denonnál inkább relé, végfok gondok jöttek itt jellemzően elő, HDMI-ről kevesen panaszkodtak, de nyilván ez nem túl nagy merítés. Arcammal is voltak azért bajok, de mindkettő a viszonylag megbízhatóak közé tartozik. Mindenki eldönti, hogy az alacsony árért cserébe bevállal-e némi rizikót. 2évessel is be lehet fürödni, főleg ha a tulaj két polc közt sütötte. Azzal nem értek egyet, hogy a 3802 vagy az AVR300 kevésbé rizikós. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #168930 üzenetére
Falfelületre a HD akár jobb is lehet annak függvényében mi a cél, bár hatalmas különbség nincs, de valószínűleg egyfélét veszek. Alsó tartományban viszont jobb az ND mint az XD 100mm-től, hacsak nem a 20Hz alatti tartományról van szó, de ott úgysem csillapít egyik sem eleget.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #168908 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, EQ után nekem jellemzően nem csökken a torzítás hanem ahol valami miatt kiugró az a legtöbb esetben úgy is marad és inkább a többi kezd közelíteni hozzá.
Pl jobb front EQ előtt és után.
Még nincs is kezelve a szoba + van bent egy "tálaló szekrény" poharakkal üvegekkel... (mozizás közben nem zörög, csak az ajtaját kell résnyire kinyitni!)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #168895 üzenetére
Azt se tudjuk mi ez, azt se tudjuk hol mérted, azt se tudjuk van-e rajta simítás és azt se értjük miért kell 110dB átfogás a függőleges tengelyre.
Érdekes nálad megint ez a lépcsős torzítás, ezekkel a mérésekkel valami nem oké.Gondolom ez a surround. De hogy ennél is meg a centernél is ilyen tendenciát mutasson.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #168842 üzenetére
Az lenne a koncepció ha már eltérőek. De még nem tudom, hogy el tudnám-e viselni a látványát a nappaliban.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #168812 üzenetére
Ez TL-nek minősül? Azért mélységeiben nem vágom a dolgot, ennek még nem néztem utána, hogy mi a sajátossága.
Viszont ha pl. ezt is úgy kell tervezni winISD-ben mint a sima reflexeset, mert végülis az, akkor a portot ki kell vonni. Itt kicsi lesz a netto volume, de a hosszú port adja a lentre hangolást.
De ha nem így van cáfoljon megy nyugodtan aki jobban ért hozzá, nem célom hogy hülyeségekkel szórjam tele a topikot.Én ezt a részt veszem nettónak. (-merevítés - hangszóró ami nincs a képen)
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
A szekrény méretű Ultimaxokon kívül én még nem sok reflex szubot láttam ami 30Hz alá lenne hangolva, ettől függetlenül biztos van. Ha tudtok példákat jöhetnek!
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
A múltkori room gain-es téma után bátrabban fentebb hangoltam a képzeletbeli dobozomat 31-32Hz környékére (doboz külső méret 70x60x60cm), így a port lett rövidebb és nagyobb.
A grafikonon a zárt UM15 1000W-at fullon hajtva, a piros a reflex 300W-al, ami nem fullon van, mert meg lehet tolni 1600W-al is (ami nem max hanem folyamatos)
Én a Faital 18HW1070-el néztem, de az olcsó 18HP1030 is simán jó lehet (szimuláció szerint nagyon hasonlóan viselkednek), abból 2db meg mindössze €477.44 szállítással...
Python! Ilyet raknál hátra, tarkón csapna lebuknál a kanapéról. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #168652 üzenetére
De ott több utas dobozról van szó, kell a távolság, hogy "összeálljon" a hang. Viszont akkor már a szoba is beleszól valamennyire, azzal is kalkulálni kell. De nem értek a hangsugárzó méréshez (se), csak józan paraszti ésszel belegondolva...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #168562 üzenetére
Hangzásban zárt 15" vs 18" Ultimax? Semmit. Azt hogy tovább terhelhető és tovább marad Xmax-on belül. Nolan film alatt se kelljen lehalkítani a hangszórót féltve.
De én nem ezen agyalok hanem 18"-os reflex Faital Pro-n és nem UM15 helyett hanem mellett (LFE - crossover szub felállásban).
De az esetek 80-90%-ában kielégíti az igényeimet az egy szál zárt 15"-os is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- Hobby rádiós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Home server / házi szerver építése
- SSD kibeszélő
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest