- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #54879 üzenetére
El nem tudom képzelni, hogy a Bals-ba is egyesek hogy szokták beleküzdeni az extra keresztmetszetű nehezen kezelhető tömör vezetőket, úgy hogy az "biztonságos" is legyen.
(#54880) xtremetuning: ááá befejeztem, nem lesz több. Én már nem veszek semmit.
-
Tamoo
nagyúr
Azért elismerésem a diy mestereknek.
feldugóztam most magamnak egy tápkábelt... kb. 50percet sz@rakodtam vele. Biztos nem csinálnék ebből rendszert, még ha fizetnek se.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
JohannZimu #54831 üzenetére
Minden erősítőbe csatlakoztatott készüléket meg kellene nézni, hogy jól van-e bedugva és hogy laptopon ezt hogy ellenőrizze, hol mérje.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Cseneles #54829 üzenetére
Számokból nem is feltétlenül derül ki. Hallani kellene. Mondjuk ezek közül egyiktől se lehet igazán sokat várni. Szóval elképzelhető hogy túl nagy különbségeket nem hallanál. Persze valamivel biztos jobb a 8-as hangban is. Ár dönt, hogy megéri-e.
Viszont ha mondjuk ugyanazon az áron van egy új Pio 5xx és egy használt Denon 3805, akkor nem kérdés. -
Tamoo
nagyúr
válasz
JohannZimu #54809 üzenetére
(forrás) -
Tamoo
nagyúr
válasz
JohannZimu #54800 üzenetére
Én szégyen szemre ehhez nemigazán értek. Erősítő bekapcsolt vagy kikapcsolt állapotában kell mérni?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #54790 üzenetére
Én is ezzel kapcsolatban érdeklődtem volna.
AVR-ek-nél általában "nincs föld". (két villa van az avr iec aljzatában), ott nem kell az a "spéci" megoldás.(#54792) Kittosz: Én nem a hang miatt rugózok a témán, hanem hogy a különböző készülékek (PC) esetleges nagy potenciálkülönbsége miatt ne vágjak tönkre semmit.
(HDMI panel témával hozták belém az ideget
)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
JohannZimu #54787 üzenetére
Akkor van kész:
ha erősítőn belül jól van bekötve az iec aljzat és az összes erősítőhöz csatlakoztatott készülék is jól van bedugva. Legalábbis én így értelmeztem.(#54788) aleister: Akkor marad a multiméter.
-
Tamoo
nagyúr
Akkor egy házimozi erősítő esetén méréssel hogy tudom eldönteni, hogy jól van-e bedugva a villásdugó? Kihúzok belőle mindent és pl. egy rca bemenet külső része és a hálózat földje közt mérek feszültséget a két variációnál? (erősítő bekapcsolva kell, hogy legyen?
)
De gondolom valamilyen módon le kellene ellenőrizni a többi készüléket is ami a házimozi erősítőre van kötve.
(esetemben szub, tv, pc ... tv-re beltéri)
-
Tamoo
nagyúr
Hálózati dugó forgatáshoz.
IEC dugók ugyanúgy vannak kötve nem? Azt egyféleképpen tudod bedugni. (enyémen pl. meg van jelölve melyik a fázis). Hálózati aljzaton megnézem melyik a fázis és helyesen dugom be a villásdugót. Ez így már nem kísérletezgetés. -
Tamoo
nagyúr
Ne idegeljetek már. Én kizárólag PC-ről HDMI-n használom a 3808-at.
-
Tamoo
nagyúr
Már kétszer kértem, hogy hagyjuk azt az RS szett témát!
-
Tamoo
nagyúr
"Gyakorlatilag hiányzik belőle a bass management... LFE jelet csak a sub potméterével tudod vágni"
Szerintem inkább elintézi helyetted a beállításokat a front vágásától függően. Nem hiszem, hogy a szubon kellene tekergetni. H/K 360-nál se lehetett külön állítani az LFE-t. -
Tamoo
nagyúr
Én "tisztogattam", hanyagoljuk ezt a témát itt. Köszi!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
cynric #54447 üzenetére
Egy hozzászóláson belül nem nagyon lehetne több sületlenséget összehordani.
Tájékozódnod kellene a témában.Samsung nem gyárt házimozi erősítőt. A szettedet úgy találták ki, hogy csak a saját lejátszójával tudd érdemben használni. Külső forrásból ne.
DTS nagyon is jó lenne, csak sajnos az nem kúszik át egy pár analóg kábelen.
Erősítőt csak több tízezerért lehet venni, de ezekhez a "hangfalakhoz" fölösleges. Feltételezem még a szub is passzív.
Szóval annyi a lényeg, hogy ezzel nem tudsz mit kezdeni.
A legolcsóbb cuccok (ami egyébként szintén nem ajánlott) pl. a Pioneer amiről tegnap este szó volt, 80-90e körül kezdődnek. Ezek csatlakoztathatóság terén jól el vannak látva, de hangminőségben nem nyújtanak különösebben többet a mostani cuccodnál. Viszont pc-ről is lenne 5.1-ed. (optikai vagy HDMI összekötéssel) -
Tamoo
nagyúr
Ezt a kölcsönzős témát privátban...!
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ProdyG #54309 üzenetére
Nyilván amit egy szubnál lehet. Semmi extra hókuszpókusz.
(#54306) gyurczy:
ez eléggé adja
-
Tamoo
nagyúr
De valószínűleg Te nem is hallottad úgy a Dalikat mint én.
"spórolsz mondjuk 1-2 évig és abból a pénzből fejlesztesz"
De én nem spórolni akarok, hanem eldöntöttem, hogy mennyit szánok rá és abból a lehető legjobbat összehozni. Másrészről meg nem hangfalra akarok akkor már spórolni, hanem lakásra, mert ide még ez is necces. Kicsi a tér.Szerintem itt le is zárhatjuk, mindenki úgy csinálja ahogy jónak látja.
És nagy igazság, rendszerben kell gondolkozni. Ahhoz viszont tapasztalat kell. -
Tamoo
nagyúr
Én ennyi plusszal vettem egy 3808-at amit egy percig sem bánok. H/K360-hoz képest nagy előrelépés történt. Minden forintot megért. (egyébként sztereó erősítő eladása/kiváltása miatt lőttem "fölé")
Következő lépésben most cseréltem a dobozokat. Gyakorlatilag csak az új center árát kellett pluszba ráfizetnem a C6 5.0-ra. Most van egy mondhatni összhangban lévő szettem. Nem érzem úgy, hogy bármit is sz@rul csináltam volna.
(#54152) robi-k: Nincs indulat.
-
Tamoo
nagyúr
"Mégis eladtad, még se találtad meg benne a számításodat hiába volt ott az."
Tudtam, hogy ezzel jössz, de ez nem így van. A korlátait ismerve szinte maximálisan elégedett voltam vele.
3808 előtt sztereóztam is és pontosan tudtam, hogy mit tud, nem csak vaktában aláraktam a "nagy vasat". Feljebb lépés / új doboz megismerése nem egyenlő azzal, hogy nem voltam vele elégedett. -
Tamoo
nagyúr
válasz
JohannZimu #54132 üzenetére
Sok itt a Focal tulaj. De ugyanez igaz pl. a Concept-re is. Sok szó esik/esett róla. Nincs ezzel baj. Nyilván arról lehet többet beszélni amit ismer az ember.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Rebell #54114 üzenetére
Nagy hülyeség lenne fixre forrasztani. Akkor már egy jó iec aljzat és kipróbálod, hogy van-e értelme tápkábel cserének. Egyáltalán nem biztos. Alapvetően én azt mondanám, hogy hagyd a francba az egészet.
Furutech név meg tudom jól cseng, de semmi garancia nincs arra hogy beválik. -
Tamoo
nagyúr
válasz
gyurczy #54097 üzenetére
Addig pont megírja a következő hsz-át a cenzúráról.
Más.
Terítéken van most pc piacon erősebb dsp processzorok integrálása vga-ra, alaplapra... elméletileg alacsonyabb késleltetést eredményez. Bár nem vagyok képben ezekkel a dolgokkal. Kíváncsi leszek, ez hdmi kimeneten eredményez-e bármit hang szempontjából.
cikkek: [link] [link] -
-
Tamoo
nagyúr
Aztán meg beindul a pénznyelő. Sztereó vonal még "veszélyesebb" mint a mozi. Én most mondhatni elégedett vagyok. Tudom, hogy többet nem engedhetek meg magamnak, így nem is rugózok rajta (egyelőre
).
(#53984) Amarth: Nekem 421 volt Mission mv8 szettel. Nincsenek rossz emlékeim vele kapcsolatban.
Viszont kb. az összes ilyen belépő cuccra igaz lehet, hogy hiányzik belőlük a dinamika.
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
xtremetuning #53898 üzenetére
Én utoljára a gyúrós topikban láttam, nagyon kipattintotta magát az öreg.
(#53894) cekkk: Írhatnátok kicsit többet a hallgatózásról. Engem spec érdekelne. Mi tetszett, mi nem tetszett...
(#53919) adodaniel: Mekkora szobában használod? Patika állapotú egyébként?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #53755 üzenetére
Ha nem bontható, akkor mozizásnál meg gondolom egy fix pontot kell találni a potméternek amihez be is mérte az ember.
(#53757) Digital: Szub nélkül nincs mozi, akárki akármit mond.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #53729 üzenetére
Ja már értem mit mondasz. (a linked nekem nem jön be) De nem tudjuk milyen sztereó erősítőről van szó, közel sem mindegyik bontható elő-végfokra. Sőt ha bontható is lenne ebben az esetben nem bontanám. Ha sztereózáshoz is av erősítőn vezeti át, adott a sz@rnak egy pofont.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #53708 üzenetére
Hol van itt jumper? pre out-ból viszi a sztereó vonalbemenetére.
Nem használtam még így, ez nem csak ennyi lenne?(#53705) sting2: Akkor miért dobtad?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
szityo83 #53696 üzenetére
Jól írtad, így kell. Ne hagyd magad félrevezetni!
(#53697) MasterMark: Sztereó erősítőn általában több bemenet is van. Sztereózni mért sztereózna a mozivason keresztül ha dac is lesz. Egyik bemenetre megy a dac, másik bemenetre a mozivas
(#53700) ProdyG: Nincs abba semmi macera ha nem nyúlkálsz hozzá.
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
Tápkábellel AB-znék, erre itt zúgatja a szomszéd a fűkaszát.
pedig végre lenne egy kis időm nyugisan nekiülni.
borzasztó.
-
Tamoo
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Tesla topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Razer Blackshark v2 Fejhallgató (Vezetékes) INGYEN FOXPOST
- ÚJ Samsung Neo QLED 4K Smart TV-k (2024/2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- SteelSeries Arctis 9X
- ÚJ Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k (2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Be Quiet! Pure Rock Pro 3 univerzális CPU hűtő (3év gari van rá 1x volt ki probálva )
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest