- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Macrodroid
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Gabor1123 #82234 üzenetére
3 tüske: vcc | spdif | gnd ... koaxhoz spdif jel és a föld kell
(a harmadikra csak optikai kimenethez van szükség)
Vagy vadászol gyári kivezetésre vagy csinálsz/csináltatsz ilyesmit.(kettő kimeneted közül nem tudom melyiket kell választani...)
-
Tamoo
nagyúr
Nincs ebben semmi különösebben meglepő számomra.
Ha van alaplapi tüske pénzkidobásnak tartok hangkártyát venni. Legalábbis egy bizonyos szint alatt.Könyörgöm egy belépő kategóriás Onkyohoz ne vetessetek már hangkártyát, hogy az "elképzelhetően"/"talán" jobban szól mint az alaplapi kivezetés. Még ha venne egy Musiland Digital Times-t ... de az is tök fölösleges mert rohadtul nem hallana különbséget azon a szinten.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
zozy84 #82160 üzenetére
TSI-ről már többektől olvastam hogy dobozhangú (hátha ez új infó számodra).
Mission M34i Cinema Pack Én bejelentkeznék itt is egy fülelésre. -
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #82115 üzenetére
És az megér ~250+e-t?
Csak mert annyi minimum kell rá hogy értelme is legyen. És akkor még nem is az "új Denon ellen" gondolkozok. 80-100 erősítő, 100 DAC, jó analóg IC, jobb hangfalkábel, tápkábel, digit kábel. Ha nem áldozol rá ennyit akkor fölösleges belekezdeni is.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #82103 üzenetére
Sztereó erősítőre ne beszéld rá magad. Az állandó átdugdosás minden csak nem praktikus. Az újdonság varázsa után meg egyre kevesebbet használnád még ha jobban is szól valamivel mint az AVR. Bennem is motoszkál, de a "szokásaimat" mérlegelve tudom hogy nem használnám ki, úgyhogy pénzkidobás is és macerás is. Ráadásul ott már a kábelezést sem úsznád meg ennyivel... de még a duplájával se.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #82028 üzenetére
Jobb volt az Essence One mint a 3808 dac-ja.
De nagyon kellett hozzá egy jó IC kábel is. Viszont 100+ezret nem ért a javulás.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Perillustris #81933 üzenetére
Nincs ebben semmi merész, az a merész ha oda bedugod. A 10cm nem optimális hanem minimum. TV-t falra kell tenni, erősítőt a polc tetejére, a belső rész meg jó forráskészülékeknek.
Vagy berakhatod a lyukba ha a szekrény hátuljába ventilátort szerelsz. -
Tamoo
nagyúr
válasz
dunkel #81885 üzenetére
Nem hallgattam komolyabb dróttal. Biztos kihozható több belőle, nem erről van szó, én csak azt mondom hogy a CS122 mellé oda lehet tenni a Ply-t. Nem "hallgathatatlan" vele. Nála úgysem ez lenne a szűk keresztmetszet.
Itthon a 706S-t csak Supra-val hallgattam, meg volt hogy Liszinél is átcseréltük a CS122-t az Elektrán. Igaz ezek csak gyors próbák voltak, sokmindent nem lehetett leszűrni. Max annyit hogy feltűnően biztos nem jobb egyik vagy másik.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Perillustris #81851 üzenetére
Minimum 10cm legyen fölötte.... Olyan nincs hogy nem megoldható
(#81853) BBéci: Essence One jó cucc. Főleg a 80-90e-s használt áráért. Bár az OPA-zást nem nekem találták ki. Ez az újabb verzió meg már "DSD-s" is.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Perillustris #81818 üzenetére
Én mindenképpen 2000-et vennék (minimum
). Nem rossz az a Diamond.
Bár igazából én belépő kategóriás erősítőt max bögreszetthez ajánlanék.vagy a legfapadosabb 5.1-ekhez 100 alatt.
X4000 van AVX-en 200ért ha még nem csapott le rá senki...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
gutentag #81784 üzenetére
"Hol lehetne meghallgatni szerinted?"
Passzolom. Enyém külföldi beszerzés és olcsó szorítós dugókat raktam rá. A már szerelve árultakat túlárazottnak tartom.Tapasztalatom szerint elég sok helyen megállja a helyét, de nem kiemelkedő. Amolyan jó kompromisszum az áráért. Vehetsz drágábban jobbat de rosszabbat is.
(#81786) devil-k: Neked sikerült már Kimbert próbálni?
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
CharlieDrop #81752 üzenetére
RX 5.0-áért adnék annyit, de egy pár dobozért biztos nem.
Liszi jóvoltából volt nálam egy hivox tuningos Diamond 9.1 ... Méretéhez, árához képest a várakozásaimat erősen felülmúlta.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
gutentag #81741 üzenetére
Polcra rakod, Denon X2100-al és ~20e/m árú kábelt vennél bemondásra.
Ne vedd sértésnek de ez szerintem eszetlen pénzköltés kategória.
Először normálisan el kellene helyezni (ha nem tudod kár mélyen belemenni az egészbe), rendbe tenni az akusztikát, megismerni a dobozok hangját valami egyszerűbb kábellel, aztán utána nézni hozzá esetleg komolyabbat próbákkal...
(Mellesleg nekem 1m 8TC árából kijött a front+center kábele feldugózva és számomra ez is elégséges.) -
Tamoo
nagyúr
válasz
Patice #81690 üzenetére
Jungson LS3/5a nekem most ez mozgatta meg a fantáziám.
De ellenállok. Marad a mozi vonal, nem piszkálom. Kettőhöz meg továbbra sincs helyem. De nagyon kíváncsi lennék, hogy ez mit tud. Elé egy HTA30 vagy Obelisk és egy jó dac ...
Amiket írtál azzal javarészt egyetértek.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
KisTücsök #81688 üzenetére
Nem írtam róla. Nem akartam mindenféle hülyeséget összehordani, nem tudom normálisan megfogalmazni a különbségeket.
Mivel ez ugye nem álló volt, sok értelme nem lenne az összehasonlításnak, csak a karakterét ismertem meg valamennyire. Zenei ízlés függő hogy megállja-e a helyét "fő doboznak": Ebben a formájában nekem alul kevés illetve nem elég univerzális. Az állónál lehet más lenne a véleményem, nem tudom. Egyébként ettől függetlenül tetszett! -
Tamoo
nagyúr
válasz
Játékos #81681 üzenetére
Én sztereóban nem éreztem kategóriányi különbséget a Concept és az MA RS között (Mozin határozottan jobb az RS így szettben ... jobb center, jobb háttér). És még a 7-es Focal-okat is ide sorolnám. Viszont mindegyik annyira más, hogy ízlés kérdése. Mindegyik erősen kompromisszumos, csak meghallgatással lehet eldönteni ki milyen hibákat bocsájt meg és milyen "előnyöket" favorizál. Nekem összességében az RS tetszik ezek közül a legjobban, de azt is teljesen megértem akinek nem.
3312-vel még sok benne maradhat ezekben a dobozokban. Akkor még az Ikonról nem is beszélve. Azt sajnos még nem hallottam, de ezektől illik jobbnak lennie.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Hobbbyt #81569 üzenetére
Nem hallottam 3806-ot csak 3808-at, de alapvetően a magasabb kategória többet ér mint a HD támogatása. HD hangot az újabb belépő kategóriás erősítők is tudnak... és ez mit ér... semmit. Persze a 2809 nem rossz vas. De ha a 3806 hozza hangban a 3808 szintjét, akkor azt érdemesebb megvenni. Az csak hab a tortán hogy olcsóbban is megkapod.
-
Tamoo
nagyúr
Most látom az első X4000 is felkerült AVX-re. Elég baráti áron mennek majd ezek. Egy-két szolgáltatást irigylek belőle, csak hát hangban milyen lehet a 3808-hoz mérve...
(#81216) hviiick: Digitális kimenet miatt pénzkidobás neked új hangkártya. Alaplapodon nincs s/pdif tüske? Arról kihozható. Vagy nagyon max használtan nézel valami digit kimenetes creative-ot párezerért.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
KisTücsök #81213 üzenetére
Az a törött Rotel 920AX perpillanat az asztalomon van. Amúgy öcsém használja.
Német ebay-en érdeklődtem még korábban egy kifogástalan Denon 4310-el kapcsolatban... aztán kiderült USB hibás (ami állítólag egy körön van a hdmi-vel
bár én ezt nem tudom)... az eladó magyar volt.
De korrekt volt hogy legalább velem megosztotta.
Használtban mindig ott a kockázat. Nem kell túlragozni a témát. Én is próbálok olyantól vásárolni általában akit már "ismerek". -
Tamoo
nagyúr
válasz
xtremetuning #81155 üzenetére
Pio LX-et vettél vagy Denon 4308A-t?
-
Tamoo
nagyúr
Liszi jóvoltából nálam van egy Chorus 706S. Igencsak más hangja van mint a MA-nak. Tetszik is meg nem is. (Egyelőre még nem foglalnám össze mit gondolok róla.)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #81131 üzenetére
Nem biztos hogy Ő ebből bármit is tapasztalna vagy szüksége van rá. Ne erőltessük rá mindenáron. Speciel a kadenciahelyes lejátszás se érdekel mindenkit.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
deakandrew #81094 üzenetére
-
Tamoo
nagyúr
válasz
forras2 #81044 üzenetére
Ezzel nagyon eltévedtél. Keress Creative topikot! Max ott tudnak segíteni. Régebbi kártyáikkal szokott szívás lenni, nem vitték túlzásba a sw támogatottságot új windowsok esetén.
(#81041) KisTücsök: Én megértem azt aki nem vállalja be a használtat. Én is fürödtem már be... Ismeretlentől azért benne van a kockázat. Ezt vagy hajlandó vállalni valaki vagy nem...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
deakandrew #80963 üzenetére
Én személy szerint nem dugnám be oda.
Mondjuk te érzed mennyire meleg. De nyári kánikulában egy film után ellenőrizd.Semmitől az a pár centi is többet érhet.
A bútor tervezőit legkevésbé sem érdekelte hogy szellőzik ott egy erősítő. Két lejátszó viszont kényelmesen elfér. -
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
deakandrew #80955 üzenetére
5-10cm kevés ilyen zárt helyen. főleg az 5. Használati útmutatóban benne van mennyit ajánl a gyártó. Valószínűleg kb. 30cm-t felül is oldalt is.
Link gombot ha lehet próbáld már meg használni!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
kacsabacsi81 #80785 üzenetére
Elsősorban igen.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
kacsabacsi81 #80773 üzenetére
Hangra ez is "egybeszett" kategória. Hidd el.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
kacsabacsi81 #80768 üzenetére
Nem venném meg egyiket sem. Sajnos szarul szólna, nulla dinamika, nulla erő. Ez nem házimozi, nem éri meg megvenni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
kacsabacsi81 #80763 üzenetére
Sajnos egyik rosszabb mint a másik. Mekkora szobába lesz?
Tegnapi után újra:
Kezdő szettnek:
JBL vagy Mission, WharfedaleKisebb: JBL Scs 178
-
Tamoo
nagyúr
válasz
krichd1 #80737 üzenetére
Én is ezekre gondoltam, nem gyári szereltre. MC5000 vagy SQ450
Mondtam volna VDH-t, de hol talál 3pár 2m-eset. Újban meg bitang sok.(#80735) hétalvó: Ha anti kábeles alatt rám célzol, kétlem hogy kábelekkel tudnál olyat mutatni a saját rendszeremben hogy hú b+-oljak. Nem próba nélkül "okoskodok". Annyi egyszerűen nincs benne, hogy 100+e-ért megérje "bekábelezni rendesen".
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #80725 üzenetére
Igen, ezért mondom hogy akár ez is lehet némi indok, hogy nálam nincsenek nagy változások tápkábel csereberével. Meg nincs is nagy felbontása a láncnak.
Szóval soha nem álltam seggel hozzá, de tény hogy nálam túl sokat nem hoztak.Azon a szinten meg már talán túl vagyok hogy mindenáron bemagyarázzam magamnak.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
hétalvó #80718 üzenetére
Lehet még összességében tapasztalatlan vagyok, de saját rendszerben bőven 10+ fölött kipróbált tápkábel azért már ad némi képet.
Viszont azon is gondolkoztam, hogy akár az is lehet hogy Nálam szimplán jobb a hálózat mint teszem azt egy pesti panelben. (szekrény is nagyon közel van, gyakorlatilag a fal külső oldalán). Nem tudom ez mennyire befolyásoló tényező.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #80709 üzenetére
Nem volt nagy arcú sem félreérthető.
Nálam főleg limitált, de nem is olyan rossz mint feltételeztem. Abból gondolom, hogy amikor átvittem máshová a dobozokat, ott valami borzalmasan szólt, pedig nagyobb volt a tér meg ideálisabbnak is gondoltam. -
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #80705 üzenetére
Szerintem én csinálhatok akármit a tápoldalon, "csoda" nem fog történni. Annyi nincs a dobozokban. Kicsit lehet jobb, de nem annyi amiről Te beszámolsz. Más a szint.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Razer Kaira Fejhallgató (Vezeték nélküli) INGYEN FOXPOST
- Razer Blackshark v2 Fejhallgató (Vezetékes) INGYEN FOXPOST
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI Kitűnő Állapotban!
- ÚJ Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k (2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- ÚJ Samsung Neo QLED 4K Smart TV-k (2024/2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- PS Plus előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest