- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz
bajnokpityu #131747 üzenetére
Nekem van egy feszültség regulátorom (nagyon pontosan tartja a feszt.) és ezt még megfejeltem egy hivox csodával (ha van benne egy jó kondenzátor már jó...
)
Ezek konkrétan a feszültség minőségét hivatottak nővelni. Én inkább ezekben hiszek....
Nem azt mondom, hogy a tápkábel csere effektus nem létezik, mert én még nem próbáltam, csak nekem kell egy kis műszaki "kapaszkodó", hogy higgyek benne. Tudom sokan pozitívan nyilatkoztak a csere után.
Amúgy én is képes vagyok egy kábelt megvenni, csak a minősége, anyag használata, külseje miatt.. -
krx21
nagyúr
Beüzemeltem a sony str-dn1070 erősítőm... Majd egy órát szívtam vele, mert nem ment a több csatornás jel, mindíg azt írta ki: PCM 2.0. Már mindenre gondoltam, mikor mélyen a menűben volt egy beállítás: audio out (amp, amp+tv) Hát alapból az amp+tv volt beállítva és ilyenkor a tv miatt, mindent lekonvertál 2.0-ra...
Vajon miért ez a alap beállítás???És ha már be is állítom a amp+tv-t, miért nem írja ki nagy piros betűkkel, hogy " vigyáz te barom, mert ilyenkor csak két csatornás lehet a hang maximum!!! " Most nincs igazam???
Szóval így jártam.
Amúgy milyennek számít ez az erősítő? Ez már középkategória, vagy még alsó? -
krx21
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Sony STR-DN1040-es erősítőm... A kérdésem az lenne, hogy 4K HDR jelet vajon továbbít e a masina? Annak idején a firmware frissítéssel kapott 4K/60P támogatást, de a HDR-ről nincs infóm... -
krx21
nagyúr
válasz
Csabroncka #113373 üzenetére
Mondjuk, hogy 2 év múlva, mikor vesz egy 4K tv-t, ne kelljen cserélni...
-
krx21
nagyúr
válasz
Csabroncka #112872 üzenetére
Nos, leteszteltem... A lejátszó, alsó (fém) felülete tényleg igen meleg, de elképzelhető, hogy ez alapból is ilyen meleg, mert az erősítő rácsa meg inkább csak langyos... Sőt azt is merem feltételezni, mivel hogy nem a erősítő melegétől lett meleg, hogy ha közvetlen polcra rakom, akkor sem hűvösebb. Talán még az is lehetséges, hogy így, ahogy áramlik a langyosnak mondható levegő az alján talán még hűvösebb is lehet, mintha alul nem lenne rés. Persze lehet, hogy csak magamat akarom igazolni, hogy ez így jó, mert nem szívesen babrálnám már!
De lehet benne igazság, mert az erősítő rácsa tényleg sokkal hűvösebb...(az erősítő talán letakarva sem melegedne túl, 120Hz alatt nincs hang és hajtva sem szokott lenni). Ennek tudatában mit gondoltok?(#112877) MasterMark: Igen...
kizárólag a szeptemberben megjelenő FORZA 6 autós játék miatt lett beszerezve...
-
krx21
nagyúr
válasz
Csabroncka #112872 üzenetére
Értem... Meg kell majd nézni milyen meleg, ha nem vészes hagyom...
-
krx21
nagyúr
Sziasztok.
A felső polcomat elfoglalta egy konzol, így a lejátszó leköltőzött..
Így oldottam meg. [link]
A hátulja 3/4. részben nyitott... Az erősítő Sony 1040-es...
Szerintetek elég neki a szellőzés? Nincs nagyon hajtva, sőt.... -
krx21
nagyúr
válasz
enricotoxic #87959 üzenetére
Én is észreveszem... Darabos hát...
-
krx21
nagyúr
válasz
mettek #87901 üzenetére
4K Blu-ray filmek... Így hirtelen...
Bár szerintem ezek nem natív 4K filmek, hanem valami "4K-ra optimalizálva" dolog...De hogy már a felvételen eleve 4K-val lettek rögzítve az biztos...
(#87935) Warter: 15 év
Addigra már lehet hologramos TV-k lesznek...
Ennél kicsit gyorsabban haladunk szerintem...
-
krx21
nagyúr
Sony BDP-S7200 vs Sony BDP-S790
Sony bluray lejátszó téma. Sony bdp-s7200 lejátszón gondolkodom a mostani sony bdp-s790 helyett...
A 7200-es lejátszik flac-ot is, de félek, hogy visszalépés a s790-hez képest, mert sok költséghatékony intézkedést látok: 1 hdmi kimenet a 2 helyett! 1 coax a 1 coax + optikai helyett, levették az analóg audió kimeneteket... Kisebb lett a távirányító... Szóval ezek a dolgok elbizonytalanítanak, hogy érdemes e...
Nehogy már rosszabb legyen a képe! Szerintetek? -
krx21
nagyúr
Lehet, hogy pont én tettem már egyszer be, de ez szerintem évente kötelező!
Példa, hogy szakértelem nélkül is lehet szeretni az eszközöket... A srácnak nem nagyon van érzéke az akusztikához.ITT!
0.46 -tól döbben az ember!
-
krx21
nagyúr
válasz
enricotoxic #87552 üzenetére
Többen mondják hogy most a szériából a HD700 a legjobb...
-
krx21
nagyúr
-
krx21
nagyúr
De az erősítő igen stabil egy darab, attól nem fog jobban rezonálni... Lenne felette 6cm és a lejátszó nem teljes fedésében takarja, mert kisebb a mélysége.
Pedig annyi helyen látok, komoly mozi szobát bemutató videókon, hogy az AVR-t beteszik egy kicsi polcra, egymás hátán a többivel. Ez azokhoz képest tágas helyen lenne... -
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #86562 üzenetére
A fa léc csak a szélén lenne, az nem is takarja egyébként a szellőző nyílásokat... Hát lehet nem passzírozok...
-
krx21
nagyúr
-
krx21
nagyúr
Sziasztok!
Tervezem, hogy a AV erősítő tetejére teszem a BD lejátszót, de azért pár cm-t ki szeretnék hagyni a szellőzés érdekében. Az erősítő: Sony STR-DN1040. Hány cm legyen felette, azért figyelembe véve, hogy az erősítő 120Hz alatti hangokkal már nem küzd, mert az a sub ládára van irányítva... A nagy hangerő sem jellemző, tehát az biztos, hogy megszakadnia nem kell... Mennyi cm legyen 5cm-10-15cm? -
-
krx21
nagyúr
válasz
bajnokpityu #72408 üzenetére
Komolyan?
Meg az is érdekelne, hogy egy BD50-iso-t milyen minőségben tolja ki egy jobb minőségű Bluray lejátszó + eredeti bluray lemezhez képest? -
krx21
nagyúr
Sziasztok!:
Mi most a legjobb media lejátszó szerintetek? 200.000Ft alatt...
Dune? Popcorn? Van már más jó is? -
krx21
nagyúr
Ma végre történt firmware frissítés a Sony STR-DN1040 erősítőnél... Több körös levelezés a Sony-val, az általam jelzett hibák miatt... Jó volt látni, hogy az új firmware-ben a hibajavítások között ott volt mind a kettő amit én jeleztem nekik.
Igaz volt vagy 2 hónap... De jól vizsgázott a Sony, számít egy apró magyar ember szava...
"Improves the "Front High Left" level setting
Improves the back up of the "Center Speaker Lift Up" setting after turning the receiver off" -
krx21
nagyúr
Tudom az elhelyezés nem tökéletes...
KÉP 1 -
krx21
nagyúr
A SUB kábel megérte, hallhatóan jobb lett... A hdmi-n nem veszek észre szignifikáns különbséget, pláne, hogy az előző kábel sem volt rossz...
Az ezüstözött kábelek általában azért emelik ki a magasat, mert ahogy a frekvencia növekszik, úgy egyre inkább a vezető felszíne felé törekszenek az elektronok... Ellentétben a mély inkább a vezető keresztmetszete közepét választja inkább útjának... Ez lehet a magyarázata annak is, hogy a vékony szálú kábelek magas frekvenciában, illetve a tömörebb keresztmetszetű vastagabb erek, pedig mélyben erősek... Az ezüstözés persze a felszínt érinti és mivel az ezüst az egyik legjobb vezető (jobb mint a réz...) ezért a magas frekvenciák kevésbé vesztik el az erejüket a kábelhosszak során...
Sok kábelben ezen koncepció miatt csinálnak több fajta vastagságú erek kombinációit...
Ezek persze csak a erek keresztmetszetével kapcsolatos megfigyelések, külön befolyásoló még egy csomó tulajdonság is... Réz tisztasága, árnyékolás, sodrás kialakítása... -
krx21
nagyúr
-
krx21
nagyúr
BUÉK mindenkinek!
Filmekben és zenékben gazdag Új Évet kívánok!
-
krx21
nagyúr
válasz
Dorian #61132 üzenetére
Így van, lehet... De PS4 esetében ezek a beállítások szerintem azt jelentik, hogy ha PCM-re teszem akkor a dekódolást a PS4 végzi, nem pedig az erősítő... Tehát nem sok értelme van, mert biztos hogy nem a tömörítetlen anyag van a rendelkezésére bocsájtva egy játék esetén...
Rosszul gondolom? -
krx21
nagyúr
PS4 csatlakoztatása:
Aki házimozi erősítőre dugja az mire állítja a hangot? Linear PCM , Bitstream DD, Bitstream DTS...
Elvileg a PCM az jobb minőség, mint a DTS, de nálam valahogy halkabb...
Próbálta már valaki? -
krx21
nagyúr
Ezekkel a szűrőkkel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? HIVOX
Csak az a csúnya kültéri IP védett csatlakozó védő miért van rajta??? Pláne, hogy amúgy a szellőző rácson bemegy a nedvesség és a por... -
krx21
nagyúr
válasz
Dorian #60755 üzenetére
Én úgy tudom, hogy nem kifejezetten a hálózati zavart szűri... Hanem a kábelben, az adott hosszán indukálódott környezeti zavarokat zárja rövidre, tehát az abból fakadó zajokat csökkenti...
Minden kábelnek van elektromágneses tere, mely a szomszédos kábelbe nemkívánatos feszültséget indukálhat, pláne ha sok kábel megy egymáshoz közel...
A gyakorlati hasznát a ferritgyűrűnek még nem tapasztaltam, lehet műszerrel kellene kimérni... -
krx21
nagyúr
Szerintetek, oldható ferritgyűrűkkel felszerelni a tápkábeleket, mennyire van értelme???
-
krx21
nagyúr
Történt egy kis további kábelcsere még a rendszerembe...
Kicseréltem az inakustik star y sub kábeleket, kácsa audió SUB-re de evvel a kábellel: KCO-IS1
kiváló RCA csatlakozókkal...
Újra vissza upgrade-eltem a hdmi kábeleket: audioquest cinnamon-ról, audioquest chocolate-ra..
Nagyon meghálálta a rendszer, egyre jobban tetszik... Részletesebb, pontosabb basszus, remek kép... -
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #59935 üzenetére
Hát igen... De azért illúzióim nincsenek, alapvetően típushibáról van szó, nekik is az érdekükben áll javítani...
Az igazán szép az lenne, ha utalnának egy kis tesztelési díjat nekem a számlámra... -
krx21
nagyúr
válasz
eboostr #59917 üzenetére
High front hangerő értékeit 0dB-0dB-ről, ki-be kapcsolás után eltolja az egyik oldalon -10dB-el...
Úgy döntöttem, hogy mivel +0,5dB-nél megjegyzi, ezért úgy használva, nem nagy kompromisszum, megvárom a hivatalos frissítést... A lényeget elértem, hogy a megfelelő helyen tudjanak róla, mert különben soha nem javítják ki... (meg volt még a center emelés funkció, amit szintén a high front-al old meg, azt akkor felejti el, ha áramtalanítom az erősítőt...)
-
krx21
nagyúr
Egy nagy piros pont a SONY-nak! Gondoltam, megosztom veletek...
Régebben írtam, hogy a Sony STR-DN1040-es erősítőben felfedeztem némi szoftveres hibát a high front kezelésében... Nos, nem volt egyszerű megtalálni a megfelelő embert akinek érdemben lehetett ezt jelezni, de végre kaptam egy reményteljes levelet! Gyakorlatilag az én észrevételem alapján a Sony készített egy javított firmware-t...
A levél:
"Megkaptam a választ a külföldi kollégáimtól. A javított szoftver készen van, de a hivatalos tesztelési eljárás miatt csak február közepén várható a megjelenés a Sony publikus weboldalán.A másik lehetőség, amit felajánlottak, hogy előbb kiadják a szoftvert, az még mindig érvényes, viszont ennek sajnos az a feltétele, hogy a készüléket el kell hoznunk Öntől. Ezt azzal indokolták, hogy ez a fajta „nem hivatalos” frissítés olyan lépéseket tartalmaz, amit nem adhatunk ki sem ügyfeleknek, sem a márkaszervizeinknek.
Ezért azt kérem, hogy a fentiek figyelembevételével döntse el és értesítsen engem, hogy melyik megoldást választja.
A második esetben a készülék el- és visszaszállítását természetesen mi intézzük, csak a becsomagolásról kellene Önnek gondoskodnia. Véleményem szerint maga a frissítés egy napon belül elvégezhető, tehát a készüléket a frissítés után azonnal vissza tudjuk vinni Önhöz.
Tisztelettel:
Szervizmérnök"
Terméktámogatás téren nekem bizonyított...
-
krx21
nagyúr
válasz
robi222 #59586 üzenetére
A műszerrel a készülék földpontja és a hálózati konnektor föld érintkezési közötti váltakozó feszültséget mérjük... Összekötetlen állapotban! Megmérjük mindegyiket a két lehetséges állásban... Amikor kisebbet mérünk az a jó állás... Ez az elmélet, de én még soha nem fordítottam rá időt...
-
krx21
nagyúr
A következő kérdésem lenne: A kácsa-audió KCO-IS1 kábel mennyire jó SUB kábelnek???
Jobb mint a KCO-SUB ??? -
krx21
nagyúr
válasz
forma69 #59401 üzenetére
Van már tapasztalat... (#59213) Dorian
Mondjuk érdekelne, hogy miben lett jobb, hogyan jön ki, mit mondanak...
-
krx21
nagyúr
válasz
MasterMark #59207 üzenetére
Igen az 2db SUB kábel... inakustik star y sub... Azt lehet lecserélem valami jobbra, szerinted érdemes?
A hangszóró kábel csere egyértelműen jó lett, de persze előtte csak 1,5-es volt, sima réz...
Meghozta a wharfedale-ben azt a magasat amit hiányoltam...Mivel párban van megtévesztő...
-
krx21
nagyúr
válasz
MasterMark #59202 üzenetére
Az erősítőt letakartam, mert egy kisebb polcot is fúrtam, ne menjen bele a forgács...
A HDMI kábelek audioquest cinnamon, a OUT B csak alap Sony kábel, de azt nem is használom nagyon...IC az micsoda?
-
krx21
nagyúr
-
krx21
nagyúr
Sziasztok!
Végre vásároltam kábelt: KS-11275
A kábelekre a következő banándugót vettem: BP-6201RA kérdésem a következő: A banándugóban 2 db csavarral lehet (a képen is látszik...) rögzíteni a kábelt...
Mind a kettőhöz a csupaszított kábelt kell fogatni, vagy a külső csavar a szigeteléssel együtt fogja a kábelt? -
krx21
nagyúr
Az az érdekes, hogy ez a tendencia az egylégterű lakás, pont az USA-ból jön, ahol eleve nagyobbak a lakások, mint itt Magyarországon inkább a tér nagyobbítás miatt szeretik...
Vannak dolgok, amit el kell választani... Például aki teheti nem tesz WC-t a fürdőbe...(#58293) bajnokpityu: Ugyanakkor a nagyobb légtér, mindig jobb érzés, igen... Ezért kellene minden lakásnak, legalább 80nm-esnek lennie...
-
krx21
nagyúr
válasz
Rebell #57976 üzenetére
"hallottam Denonnal együtt zenélni az Obsidian dobozokat. nekem túl lágy volt. "
Ez érdekes, mert szerintem az Obsidian szett nem az a kifejezetten lágy hangzású doboz... De hát ennek a megítélése is szubjektív. Bár én egy Sony erősítővel hallgatom (1040) és én is elégedett vagyok az árához képest... Nem felső kategória, de a belépők között kiemelkedik, szerintem...
-
krx21
nagyúr
FOCAL Jó nézni is, ahogy készül...
-
krx21
nagyúr
-
krx21
nagyúr
válasz
forma69 #56983 üzenetére
Szerintem van... Olyasmi javulás lehet, mint a hangfaltüskék használatakor, csökken a rezonancia, pontosabb lesz a sub... Mondjuk én ezért nem pakolnék rá 5-6 sor téglát...
Max tennék alá egy márványlapot...
Vagy ha súly kell rá, akkor már valami nehéz szobrot, legalább esztétikus, nem mint a betonlap...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest