- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Macrodroid
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tamoo
nagyúr
Ezt a filmes témát légyszíves fejezzétek be!
-
Tamoo
nagyúr
válasz
slick-adam #105003 üzenetére
Nem hiszem, hogy sokat...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
slick-adam #104984 üzenetére
Egy nagyobb házimozi erősítővel többet profitálsz. Sztereó erősítőnek akkor van értelme ha a forrást/DAC-ot is elé rakod. Azzal meg már nagyon megugranak az anyagiak.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Norbi 72 #104947 üzenetére
Én a Mission Mv-Ds háttérsugárzóra is azt mondtam anno, hogy tök jó ... bőven elég hátra.
Azóta átértékeltem pár dolgot.
Szerk.: Neked ugye a mozi a lényeg nem a sztereó? Front és a háttér kábelezésed közt kicsit nagy a kontraszt.
Mi indokolja, hogy a frontokhoz ennyivel jobb kábel kellett?
Nekem ha esetleg a Chord-ot majd véletlenül hossz miatt cserélnem kell, akkor Van Damme felé nézelődök. Dicsérik itt a többiek. Én még nem hallottam.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
tomic #104940 üzenetére
Anyag, tisztaság stb. Keresztmetszet csak egy változó a sok közül.
Nekem most Chord Rumour 2 - ezüstözött réz van egységesen az 5.0-hoz. Ez nagyon vékonyka.De ha csak valami "olcsó" rézről lenne szó 2.5 alattit biztos nem vennék. Mondjuk azt is bevallom, hogy nem tesztelgettem igazán soha őket, csak kicseréltem aztán mindig úgy éreztem hogy na most jobb.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
mhmpista #104680 üzenetére
Mozin mindkettő bőven jó kategória nekem. Nem is vittem túlzásba az ez irányú tesztelést, nemigazán tudnék mit írni. Hangszínbeli különbség van a kettő közt, de maga módján mindkettő nagyon jó. De mozin nekem igazából a 3808 is teljesen megfelelt. Aki ezekből az erőt, dinamikát hiányolja ... az vegyen olyan dobozokat amik képesek megmutatni.
Plusz a mozi összképét tekintve kulcsfontosságú a szub milyensége. Sokan itt hibázzák el. Rá kell szánni a lóvét. De pl. korábban alábecsültem a center, hátsók szerepét is. -
Tamoo
nagyúr
Annyi hülyeség elhangzott már itt, hogy azt hiszem én is közzétehetem a véleményem a két erősítőről.
Denon 4308 - Arcam AVR400
Denon kicsit mélyebb tónusú, mélyebbre is megy ("pince mélyre"). Mélyek feszességét nehéz megállapítani a GS20-al, mert mindkettővel elég jó (GS10-en a 3808 maszatolt az Arcamhoz képest... GS20-al lehet máshogy hatna - Ezzel kapcsolatban nem tudok határozottan nyilatkozni a 3808-4308 viszonyáról). Talán az Arcam kicsit feszesebbnek tűnik. Kiegyenlítettebbnek érzem az egész frekvencia tartományban, kicsit "szárazabb" de nem túl száraz "audiofilebb" hang. Azt nem merem ráfogni, hogy részletesebb, mert ezt szerintem baromi nehéz eldönteni. Mindkettő kellően dinamikus, Arcam egy hajszállal tisztább, szerintem talán egy hajszállal őszintébb is, a Denon hosszan hallgatható kellemes, egy kicsit melegebb karakter. Énekhangok többnyire Arcamon tetszenek jobban, de sok zene összességében meg kicsivel "kellemesebb" a Denonon. Halkan, háttérzenélve jobban tetszik az Arcam. Dinamika megvan mindkettőnél ilyenkor is, de Denonnál jobban érezni a mély "túlsúlyt", néha kicsit olyan érzés mintha "elnyomná" a közepet. Persze ez nagyon erősen túlzó megfogalmazás. (Nem kell félreérteni/kiragadni.) Ettől talán még ilyenkor (alacsony hangerő) kicsit részletesebbnek, nyíltabbnak hat az Arcam. Térről/színpadról azért nem írok, mert az nálam jelen elrendezéssel nem az igazi.
Egyébként mindkettő nagyon jó, csak hang alapján nagyon nehéz dönteni a kettő közt.Ez erősen szubjektív vélemény, nem kell mindenkinek egyetérteni. Illetve lehet van amiben "tévedek".
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Csabroncka #104467 üzenetére
Én aztán sehova nem megyek ez alapján.
Hallgatói pozíció szerintem ne legyen közelebb mint a frontok közti távolság. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Csabroncka #104458 üzenetére
Ezt olvastad valahol, hogy így kell?
Lehet tudatlan vagyok, de én biztos nem így alakítanám. Én egy kicsit mindig távolabb ülnék mint a frontok közötti távolság.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #104399 üzenetére
[link] erre a Klotz-ra gondolsz? Vagy van másik típus is?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
kabar #104383 üzenetére
Persze hogy nincs külön végfok.
"ott én szinte ki sem venném a jumpert" -- Ne már.
bi-wire-nél nem lesz galvanikus kapcsolat a magas és mély sugárzók keresztváltói között. Átkerül az erősítő oldalára.Szóval a lényeg, hogy bi-amp-nál sem lesz aktív váltásod, csak a magas és a mély váltóját hajtod külön. De nem kerülöd ki!
-
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
gabo01 #103950 üzenetére
A kanapé mögött van valamennyi hely ugye?
Én sokkal alacsonyabbra nem tenném. Viszont akkor szintén nem árt dönteni... Sonus ráadásul pont ellenkező irányba van faragva... Nehéz ügy. Ezt csak valami egyedi fém konzollal tudnám elképzelni....
Vagy rárakod valami sarokpolcra (lehetőleg keményfából) fülmagasságban. Ha elfér még a kanapétól.
Más nemigazán jut eszembe és azt se tudom biztosra, hogy ezekkel milyen lenne... -
Tamoo
nagyúr
válasz
Gabesz26 #103936 üzenetére
Nekem kis Söund Arts alátétek vannak a GS20 alatt. Teljesen jó.
(filléres tétel)(#103937) kabar: Center cseréről beszéltem. Át is szerkesztettem inkább. Én óvatosan használom ezt a "nagyságrendi változás" fogalmat... Ilyet nekem még csak akusztika / üveg bor / erősítő / doboz csere produkált.
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #103902 üzenetére
Szerintem semmi megdöbbentő nincs ebben, hogy nem hallott változást. Nem könnyű ezeket objektíven megítélni... Egy "villámtesztre" hozzám is elhozta Gabesz a center alá, de hirtelenjében nem éreztem nagyságrendi változást. Ettől függetlenül nem mondom azt, hogy nem okozhatott némi javulást, csak ennyiből nem tudtam megítélni.
(#103911) Janaboy: Én tavaly januárban érdeklődtem a cégnél és ezt a választ kaptam:
"Tájékoztatjuk, hogy a KZH8-III. elosztó gyártása 2013-ban megszűnt, a raktárkészlet elfogyott. Az ára bruttó 55.000Ft volt."
Azóta lehet, hogy van új változat, de szinte biztos hogy 60 fölött. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Janaboy #103703 üzenetére
Ha vakon kellene választanom a Proson, Polk, Klipsch belépő kategóriás szubjai közül, én utóbbira böknék. Persze ez nem jelent semmit.
Nekem így jöttek sorba a szubok: Polk PSW110, Klipsch RW12, Dyna T12 ...Egyébként az R-12SW-nél még látszik, hogy nem lőtték el a muníciót tervezésügyileg. Nem zárom ki, hogy a Proson jobb tőle...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
robi222 #102795 üzenetére
Csillapíthat valamennyit, nyilván máshogy viselkedik mint a "sima" fal. De mélyet nem fog csillapítani. Ha mélyet akarsz csillapítani, akkor ahhoz basszuscsapdát kell venni.... (lehetőleg "gyárit" és nem valamit amit valaki basszuscsapdának nevezett el önhatalmúlag
)
(#102798) B-L-A-C-K: Gondolom Pro Logic vagy valamelyik okosság. Próbálja szétszedni a sztereó jelet több csatornára. Így sikerül neki... Én többnyire inkább hallgatom a sztereót sztereóban.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
agabe #102455 üzenetére
Hazai első tulajdonostól? Ahhoz jó nagy mák kellene.....
A kinti példányok közt is ritka a makulátlan ilyen korú erősítőnél (ráadásul sokszor nem azt kapod amit vársz). Na meg az se jön haza 60e alatt. Nekem a nepperekkel sincs semmi problémám. (Persze a lomis az más tészta.) Kit érdekel mennyi haszna van rajta amíg én úgy látom, hogy számomra megfelelő az ár. Ő is egyfajta szűrő. A korrektek kipróbálják a cuccot és csak akkor adják tovább ha rendben van. Ha közvetlenül külföldről veszed abba többnyire nagyobb kockázat van.
Felajánlotta neki, hogy elviszi hozzá.... ráadásul garit is ad. Ez több mint korrekt.Persze minden használt cuccban ott a kockázat. Ezt nem vitatom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox Series X|S
- Battlefield 6
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Peugeot, Citroën topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Razer Kaira Fejhallgató (Vezeték nélküli) INGYEN FOXPOST
- Razer Blackshark v2 Fejhallgató (Vezetékes) INGYEN FOXPOST
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI Kitűnő Állapotban!
- ÚJ Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k (2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- ÚJ Samsung Neo QLED 4K Smart TV-k (2024/2025) - Gyári garanciával, számlával, ingyen szállítással
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Apple iPhone 12 Pro Max /128GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 83% aku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest