- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #77366 üzenetére
Bár akkor lenne eladó ha öszegyülne annyi amenyiért Robi-k adja....
-
törölt tag
válasz
donjohnson #77345 üzenetére
Yamahát.
-
törölt tag
-
törölt tag
Mastermark megirta a lényeget... de ez füg pl skálázótól, jelfeldolgozási sebességtől, jelutak hosszától felbontás-tól ill. felbontáskülönbségek hibajavitások mind mind beleszámitanak.. Ezért a lip sync...
Barátod hatalmasat téved:a hang mp-ként kb.340 métert tesz meg 20 C fokon, ember nem fog meghallani 1 méter távolságkülönbséget csúszás szempontjából feltéve ha helyesen van beállitva a pozíció és mindegyik azonos hangerősséggel szól a halgatói pontban és sehol sincs megcserélve a polaritás. Valójában a távolsággal a hangerőt állitod, csak nagyobb távolságoknál (1.5 méter felett) késlelteti a szinuszt a front-center oldalakat minimálisan. -
törölt tag
Sajna nincs házimozi rendszerem jelenleg igy erre csak tippem lehet jelenleg..
Szerintem egynek kódolás mert amit az arc nem ismer fel nem is küldhet tovább lehet hogy pl AAc kódolásu volt amit a tévé és az erősitők is felismernek de az arc nem.. legközeleb nyomj status gombot a tévén. nézd emeg mit ir ki hangra. Más adások is nyomhatják mp4 vagy aac vagy e-ac ban,
Másik tipp: kapcsold be/ki a cec funkciót.
Mint irom csak tipp. -
törölt tag
válasz
pFEFErohni #77141 üzenetére
mennyiért? mert én maradnék a Denonnál..van hirdetve egy 2311 az sztem jó vétel lenne.
-
törölt tag
válasz
pFEFErohni #77053 üzenetére
Phase: mérd meg a hallgatói távolságtól a cntert utána meg a subot, ha a különbség nagyobb 1.4 méternél akkkor kapcsold át a phase kapcsolót 180-ra, ha 90-es osztás is van akkor értelemszerüen 70 cm-nél kell 90-re vagy ha kissebb a sub távolsága anyival akkor 270-re kell álitani.
Sub helyéánek meghatározása elöl az egyk front és a center közöt is jó. Pontosabban: halgatói pozicioba teszed, elinditasz valami folyamatos mély teszthangot és a földön négykézláb körbe jársz és hallgatod a mélydbozt és ahol legjobnak hallod, beixeled valamivel és az x-ek közül választöd ki a neked szimpatikus helyet. Erösitőn minden small mindegy mekkorák mert a large szerepét a mély veszi át, és igy a szövegértés is megjavulhat. Mikrofonos bemérés néha sántit de ted meg mert a szobakusztikai korrekciót igy alkalmazni tudja és a távolságot te is alakitgathatod. Akkor jó a sub hangereje ha alig hallatszik ki de kikapcsolva hiányozzona sima zenei hangképből, ne félj ha erö kell lesz neki..
Remélem segitettem. Mélyebben Patice blogoutjában találsz leirást.. -
törölt tag
válasz
Norbi 72 #76964 üzenetére
Nem lesz előrelépés, max anyit hogy kisebb lesz a rátája igy lesz alkalmas csak mobil és hasonló kis erőforású fépekkel toleráns. valamint megváltoztatták a mátrixoéást is ezért tudja azt amit Pityu beirt.. tehát nagyobb kompreszióval fog dolgozni ezel érik eé hogy "jobbnak hasson". és ezért kompatibilis 11.2 és 16.2 csatornával is. Mélykezelése talán jobb lesz mint az AC3 é de nem éri el a DD TrueHD-t. Ennyit sikerült kiolvasnom a sorok között.
-
törölt tag
válasz
devil-k #76961 üzenetére
Értelek.
ERŐSEN ajánlom a NAD meghallgatását. Ennél nyomatékosabban nem tudom leirni neked.
Nem hogy esetleg: BIZTOSAN jobb az X4000 nél. Ezt se tudom nyomatékosabban közölni, hiába nem elég rá a szókincsem.. Paradigm volt a hangfal és nem volt a 2 egy kategóriában.
Pio másabb és LX lenne neked előrelépés ami alapból drágább a nadnál és nemrég ujat is linkeltem belőle (NAD757 erősitő+ND T55 BD játszó 279 ezer) ami bizony anyira jó ajánlat hogy ha megengedhetném én is élnék vele. -
-
törölt tag
válasz
Norbi 72 #76956 üzenetére
Ha mozi a fö irányvonal nem is lene rosz választás.. de teljesen más világ a Denonjától bár Lektorjaival jól együtmüködne, sőt nem is hiné milyen erőket szabaditana fel szegény lektorokból az a nagy Onkyo.. és emlékeim szerint a mélykezelése se rosz igy a T2 je is dorobomlna randesen.. De a nagy NAD is oké.. bár halgatnia kel mindkettővel...bár a lektor kicsi lene mint az emlitet vizipisztoly..
szerintem is a 636 ára lenne de ha nem javitották a HDMI panelt anyit sem ér...
Devil-k: ha tetszett eddig amit hallottál és fokozni kivánod akkor NAD ha hiányolod belőle az erőt, nyersességet és nem bánod hogy nem olyan részletes akkor Onkyo. -
törölt tag
válasz
#03482112 #76949 üzenetére
Én is 2311-es Denonra szavazok. választottaid közül talán a 414... de fejhez fogott pisztolycső is beléeleszámit.
mert nélküle kerülném.
Norbi:H/k is felejtős, plusz nem hioszem hogy kezdőnek mene a beállitása... A linkelt Onkyo:636 esetleg....
Devil-k: NAD beszerzését ajánlom helyette.. akár 747 akár 757... bár lektorokkal meghalgatnám a 2000-est..
Vikthor: ráészemről erősen ajánlot a 747... Devilk rárepülhetne... -
törölt tag
válasz
csirkepokk #76902 üzenetére
Küldtem privit.
Hazsnált érdekel? -
törölt tag
válasz
csirkepokk #76890 üzenetére
Job Denont érdemel.
-
törölt tag
válasz
Pityke78 #76874 üzenetére
A tévé digitális -optikai vagy pedig a HDMI ARC - kimenetén keresztül tudod az eredeti 5.1-et kicsalni a tévéből viszont minden külső csatlakoztatot készülék jele sztereó formában jut el az erősitőhőz gy ezeket közvetlen at erősitőhöz kell csatlakoztatni digitális (HDMI koax optikai) úton.
-
törölt tag
válasz
OgKush #76865 üzenetére
Készülék elején mit ir ki? DD DTS.. nem e a surroundproci ment ki.. vagy mute gomb de akor hkijelezné tévén..azért is kelene rádió hogy kizárjuk a meghibásodást -ha az nem megy akkor készülékhiba.
Van rajta smart sorround azt próbálgattad?? lehet ott a bibi.. lehet engedélyezni kell valamit rajta. -
törölt tag
válasz
sarasota123 #76795 üzenetére
Én mintha 10 k-ért irtm volna DAC-ot, de mindegy...
-
törölt tag
válasz
sarasota123 #76790 üzenetére
Szerintem mindkettő jó vétel. és ha öszeköttetési problémás van, a streamaudionál van 10 k-ért DAC amely az optikait sztereó kimeneté alakitja.
-
törölt tag
Páran Denon X4000 felé kacsintgatnak, azoknak egy jobb , olcsóbb alternativa: NAD
-
törölt tag
válasz
sarasota123 #76738 üzenetére
CD játszáshoz CD játszót érdemes venni mivel pl. egyszerübb nincs ugy telezsufolva elektronikával és a jiterre és hasonló ártalmakra is jobban fel van készitve, Buffere is máshogy van méretezve igy yg félárú minőségi cd játszó is simán felülmulja a Marantzot Cd lejátszásban minőségileg,.
Például nekem van egy régi Onkyo cd játszóm és bizony Flac tó, pio dcd pana dvd-bd jhátszót simán lealázott mindezt nem szerintem hanem a készülékek gazdái szerint. Meg is tartottam pedig az Onkyo bizony nem zenei qualitásáról hires. Ha lesz mivel, beüzemelem. -
törölt tag
válasz
MasterMark #76725 üzenetére
Ugyanezt mondtam.
Nuke7: abbol viszont optikai bemenetes kell neki, különben használhatatlan lesz számára. -
törölt tag
ALkalmas. Esetlegesen annyi változtatással hogy ha van a T home beltréin optikai azt csatlakoztasd különben sztereón szól az F1.
De ha azt mondod ez nem nagy áldozat /nincs rajta optikai kimenet akor viszont jó megoldás a tévéről való optika mert akkor a tévére dugott USB n lejátszot tartalmask is 5.1-ben fognak megszólalni. -
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #76719 üzenetére
Köszi ezt tudom.
De nem mindegy hogy félképes (interlaced) vagy 4:2:2-es egészképes (progresziv) átvitellel van megoldva, és az utóbbit a képcsöves tévék tulnyomó része nem lépes értékelni,
Ja és a hang még mindig nem megoldott az Oldfighter csatlakozójával, arra mit lépsz? -
törölt tag
válasz
Oldfighter #76715 üzenetére
Szerintem meg nem lesz jó, csak akkor ha a tévé tudá a komponens bemenetet de szerintem nem tudja.
Illyent teláltam és ehhez még kell venni VGA-scart átalakitót mai már nem nagy öszeg. -
törölt tag
válasz
pFEFErohni #76699 üzenetére
KK: középkategóriás.
-
törölt tag
válasz
pFEFErohni #76696 üzenetére
Én adnék is, cserébe egy kk rendszerért.
-
törölt tag
válasz
SpaceKombajn #76530 üzenetére
Én a 2xx Elac-ot ajánlom minimum. Bár nem halottam de sztem más hangfalakhoz viszonyitva ezt érzem hozávalónak.
-
törölt tag
válasz
brobi76hun #76499 üzenetére
Lehet hogy HDMI 2 az ARC képes, sok tévénél van igy,
Mindkét készüléken enedélyezni kell.
Kábel is minimum High speed kategóriájú legyen, gyári kábel nem mindig oké- -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Danika256 #76374 üzenetére
Amelyik Blu-Ray lejátszónak 8 analóg kimenete van az biztosan fogja dekódolni a HD tartalmat is amenyiben a HD logók rajta vannak, viszint nem mindegyik tud BD iso-t. Létezik olcsó erősitő van az aprón egy Denon 1311 is.
Más kérdés: van e esetedben értelme bármelyiknek is?? Ugyanis optikai/koax kijáraton kijön a HD hang magja és az lejátszható, mindösze enkódolnod kell illetve a HD-t letiltanod a lejátszó szoftverében igy önmagától csak DD/DTS 5.1 fog dekódolódni.. Hangfalaid pedig nem képesek viszaadni a HD különbségét, és jobban jársz ha sima DD/DTS változatot szeded/ játszod le.Tehát nekeed egy ilyen is simán megteszi. -
-
törölt tag
válasz
Szaszabond #76270 üzenetére
Junius/julius.
-
törölt tag
HDMI pastrough ha van benne azzal tudod bekapcsolni. Bár én kételm hogy fel lenne szerelve vele, sajna nem találok használatit, ha linkelsz nekem rákeresek és segitek még abban amit nem értesz.
Devil-k: tökéletesen igazad van.. ezért megyek el ha lehet hallgatózni ide-oda.. hogy ha elkezdem ujra akkor tudjam milyen irányba érdemes menni.. vagy milyen tanácsot adjak az ujaknak..bár vannak elképzeléseim.. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
pFEFErohni #76007 üzenetére
Van a membrán az ugye tolja-huzza a levegőt kifelé, ugyanezt megcsinálja a benti légtömeggel is. De képzelj oda egy másik membránt amit a benti légtömeg mozgat. Akor a légtömegek huzó-tolóereje (legalábbis a direkt része vagyis amik egyenesen a doboz hátának csapódnának) nem a dobozok falát érik hanem egy másik membránt mozgat meg. Igy az is meg fog szólalni,természetesen némi veszteség van benne de mélynyomóknál ez nem tragédia a nagy tehetetlen tömeg, és az aránylag kis frekvencia miatt. Emiatt nem alkalmazzák mélyközépnél nagyob frekvenciákon. Viszont igy el lehet -kell- hagyni a reflexcsövet mivel az rontaná a hatásfokot, másként ugyanezzel a pasziv membránnal sokkal jobban lehet hangolni a dobozt mint a reflexcsővel. Hátránya is van: utórezonancia teheti pontatlanná, mosottá a hangzást
-
törölt tag
válasz
pFEFErohni #75999 üzenetére
Én meghallgatnám..
-
törölt tag
válasz
bigdee888 #75624 üzenetére
Miért kellene 2? Egy eleve van a gépben és egy lesz a leendő videokártyán. Igen vehetsz egyet bele és job lesz mint a gépbe integrált
Szerintem De nekem teljesen mindegy hogy az árból videokártyát vagy splittert veszel, kb ugyanott vagy csak vidkártyával jobb képet kaphatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest