- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kabar
senior tag
válasz
BBéci #106882 üzenetére
És ebbe már megint belefutottam. Nem a hangfal lesz lomha és nem is a hangja lesz lomha. Azt nem is állítom, és nem is állítottam. Azt viszont igen, hogy tömeggel csillapítani nem nagyon lehet. Mert bár megmozdítani nehezebb, de leállítani is. De azt gondolom nem is az a cél, hogy a hangfalnak maga a doboza jöjjön rezgésbe. Talán leginkább a membrán által a levegőnek kell a megfelelő frekvencián, a megfelelő amplitúdóval megmozdulnia (zárt doboz esetén) nyitott esetén meg a reflexnyiláson távozó levegővel együttesen mozgásba hozott levegővel kell ezt elérni.
A hangba meg minden beleszólhat (befolyásol) megint egy jó állítás, ami még igaz is. Az már viszont nem jó, hogy valami tényleg bele"szól". És itt értettem a tüske alatti alátétet. Annak szerintem nem szabad szólnia, ergo nem lehet hangja. És értem alatta a betonfödémet, a kőpadlót, üveget, ablakot, stb stb. Azért csillapítjuk/játok.
-
kabar
senior tag
válasz
Patice #106876 üzenetére
Akkor én az egészet rosszul értelmeztem. Nekem az egyetlen "működő" dolog a tüske volt, amit azért rakunk alá, hogy a dobozról ne vigyen át rezgéseket a tartó felületbe. Az tüske alá elhelyezett "alátét" csak arra volt jó, hogy az az alatt található felületet ne sértse fel. Én arra nem gondolnék, hogy annak is lehet hangja, vagy beleszólhat. Én azt hittem, hogy az már régen rossz. Én egyfajta szeparációs eszköznek véltem a tüskék alkalmazását.
A tömegnek (súlynak) meg mint említettem (szerintem, mint mindig) nincs csillapító hatása, csak lomhábbá tehet egy rendszert. Azt, hogy nehezebb belengetni valamit értelmezik (szerintem) sokan tévesen csillapításnak. De ha nem így van, akkor persze tévedek. -
kabar
senior tag
válasz
Dorian #106800 üzenetére
Mint mondtam, nem kukacoskodásként írtam. Csak sokszor találkozik az ember túlzásokkal. Azokkal is, akik csak a mélyet magasat akarják harsogva hallani (nálatok csim-bumm cirkusz), de vannak emberek, akik meg a ló másik oldalán tengődnek, csak csak a közép szóljon (ennek itt nincs neve, mert aki a mélyet magasat hiányolná, annak az említett csimbumcirkusz kell). Pedig itt csak mértékekről, ízlésekről van szó, ami elvileg nem lehetne vita tárgya.
Magam részéről ha HM erősítőt "tesztelek" akkor erdős, esős, viharos jeleneteket keresek, és azokat hasonlítom azzal, amit életemben tapasztaltam. Nekem a Transformers hangjának használata tesztelésre olyan, mintha a Toy storyban próbálnám megállapítani, hogy milyen természetesek a színek. Nincsen viszonyítási hozzá alapom. Sztereónál szintén hangszeres, akusztikus zenét használok tesztre, de az "elektronikus" zenét sem vetem meg.
Elfogadom, hogy különbözőek vagyunk, különbözőek az igényeink. -
kabar
senior tag
válasz
Dorian #106765 üzenetére
Ez mennyire biztos információ? Nekem nincsen infóm arról, és nem is néztem utána, de élő zenében a bőgő, tuba, üstdob, vagy ne adj' Isten orgona hangjában néha olyan harmonikusok jelennek meg számomra, hogy a gatyám elhagyom. Mondom nem mértem meg, tehát nem vagyok benne biztos, de szerintem némelyik igencsak ott lehet azon a tartományon. Nem egyszer jártam már olyan embernél, aki mutatta az egyébként gyönyörűen szóló sztereóját, de valahogyan a vonósok mélyei "nem jöttek" úgy át mint mondjuk a zeneakadémián élőben vagy a MÜPA-ban. De az is lehet, hogy most nagyot tévedek. Hozzáteszem, én nem használom a mélynyomót sztereóhoz.
-
kabar
senior tag
válasz
z123456789 #106517 üzenetére
Nem kell kihúznod, mert bent a szobában az nem számít semmit. Csak a mögötte levő helyiségbe nem megy "át" annyira. Gondolom a basszuscsapda erre jó lenne. De azt nem tudom mennyire "családbarát " (család= asszony +gyerekek nagy mennyiségben), bár tudom ez itt tiltott téma, mert itt majd mindenki keményebb mint az asszony.
(#106518) liszi70
Jaja! Először ez egy használaton kívüli fűtetlen helyiségnek indult. Aztán lett az ami... -
kabar
senior tag
válasz
liszi70 #106512 üzenetére
Azért érthetetlen, mert nincs ott semmi, ami ezt indokolná. A mélynyomó elöl van (de sztereóban is ez a jelenség van, sőt talán még sokkal hangsúlyosabban jelentkezik) és a surroundoknak meg nincsen olyan mélye. (plusz sztereóban nem szólnak). Csak úgy megjegyeztem, hátha valakinél van ilyen anomália.
-
kabar
senior tag
válasz
Patice #106508 üzenetére
Nekem a tüskék nagyon bejöttek a frontok alatt, rengeteget változott előnyére a hang. Az elején betudtam, hogy az ES100 ilyen, hogy ha megjön a mély, azt irtózatos elánnal teszi, de amikor alápakoltam a tüskéket, helyrebillentek a dolgok. A surroundok nekem is állványon vannak (tölgy, mert amit a Extreme-nél mutattak nagyon nem tetszett.) Most már csak arra kellene rájönnöm, hogy a helyiség két hátsó sarkában miért olyan nagy a mélyek aránya. A hallgatási pozícióban jó, de ahogy megyek hátul oldalt eltolódnak az arányok.
(#106509) Dorian : A lengő tömegről, lett légyen az födém, vagy hangfal, a rezonancia szempontjából ugyanaz a véleményem: Nehezebb belengetni, de ha már az megtörtént, lassabban is csillapodik. Szerintem. A pontosságba ez nem tudom hogyan szól bele, bár azt hiszem "érzem" a kapcsolatot. A hangfal lomhaságot meg nem az itteni, hifista értelemben értettem. Nem tudom egyszerűbben elmagyarázni, de ha egy darab kovácsolt acélból gyártanál hangfalat, jó nagy tömeggel (biztos hallattál már acélt pengeni, vagy döngeni) akkor lenne nagy tömege, de a hangja minden lenne, csak nem pontos. De értettem, amit te mondtál.
-
kabar
senior tag
válasz
Patice #106416 üzenetére
Köszi a választ, sajnos nem volt már tegnap időm olvasgatni. Természetesen azt akartam írni, hogy a keményfa hajlamosabb, és tudom, hogy bármit be lehet "rezonáltatni", ami a sajátfrekvencia vagy a felharmonikusok közelében méginkább kritikus is lehet. Talán itt úgy kellett volna fogalmaznom, hogy inhomogén anyagok kevéssé hajlamosak erre a jelenségre, jobb a csillapításuk, és itt jönnének be a különböző fa rostokból vagy fa rétegekből készült kompozitok. A tömeggel kapcsolatban itt mindenki mondja, hogy csillapít, ami szerintem megint egy bizonyos szintig igaz. Lomhább lesz tőle. Ki kell próbálni egy betonfödémen mit tud csinálni egy mélynyomó. Persze itt olyan dolgokat írok le amit tudtok ti is. Én régen a tüskékkel kapcsolatban azt gondoltam, hogy a segítségükkel vesszük ki a vízszintes mozgáskomponensét a hangfalnak, mivel a membrán megmozgatása (vele együtt a levegőé is) a hatás ellenhatás alapján mozgásba hozná a hangfalat is. Ha nem csillapítanánk ezt, akkor könnyebben átvinné az alatta levő tartó felületre, káros rezonanciát idézve elő. De ez is csak okoskodás a részemről.
-
kabar
senior tag
válasz
Patice #106404 üzenetére
Tényleg csak a kíváncsiság vezérelne, tehát nem kötözködés. Én úgy tudtam, hogy tömör fát (legfőképpen kemény fát) azért rossz alkalmazni, mert rezonanciára hajlamos. És ebből adódóan hangfalaknál sem tömör fát alkalmaznak, holott azért a pénzért sokszor lehetne. Itt jönnek képbe a különböző minőségű, és technológiával készített faforgácslapok. Ezek után az állványnál meg tömör fát alkalmazunk? Az én olvasatomban a tüskék szerepe is az lenne, hogy minél kevesebb rezonancia menjen át a tartó felületbe? Vagy ez is csak téveszme lenne? A nagyobb tömegnek is inkább csillapító hatása kellene, hogy legyen.
-
kabar
senior tag
válasz
Ursache #106090 üzenetére
Nehogy egymásnak essetek már. Mindenkinek van elegendő tapasztalata a nőkkel oszt kész. Eredeti mondanivalómat fenntartom, még akkor is, ha abban volt egy adag irónia. Annyit mondtam mindössze, hogy fiatalon inkább közösségekben legyen. Most menjen inkább a nőjével moziba, aztán meg menjen motorral fel a kékesre, sikló ernyőzzenek egyet, és ha túlélték, akkor jöhet a szex.Majd később ráér a négy fal között hifizgetni házimozizni, Ez egy nagyon költség és időigényes dolog. Nekem ez a kettő nem nagyon volt meg egyetem alatt. Illetve hát költségem az volt rengeteg. hö-hö.
(#106091) Norbi 72
Az már jobb egy fokkal. Perszer nem Fahrenheit.... -
kabar
senior tag
válasz
Bennedek #106079 üzenetére
Először is, az ár egyetlen tényező. Az első hozzászólásom ebben a szegmensben pont az volt, hogy mérjük fel az igényeket, és aztán lehet ajánlani. Ha jól emlékszem nem kaptunk arra választ mi kell és mi nem (funkcióból, milyen hangfal, mekkora a szoba, stb). Néma gyereknek anyja veri. Szerintem is van célpiaca az alsó szegmensnek nem is kicsi. Sőt lehet, hogy ez lényegesen nagyobb piac, mint a magasabb kategóriás. És van, amikor az ember tényleg nem igényli a jobb minőséget, mondjuk egy koleszszobában. Egyetemistaként biztosan nem költöttem volna el annyi pénzt hifire jó volt nekem az apámék levetett RFT-je. Bulira, nőkre, motorra inkább költsed, mint hifire, (különösen újra). Az majd jó lesz akkor, amikor már középkorú vagy idősebb leszel, és a nagyobb autóddal, nagyobb TV-ddel, házaddal tudsz hódítani.Majd sokan ezért megköveznek, de fiatalként szerintem élni kell, idősebbé meg érni. A felhalmozás korszaka később jöjjön el. Szerintem....
Ettől még a használttal jobban jársz. Az első nagymotorom is használt volt, amikor megvettem....(#106081) Norbi 72
Jaja!! Már gondoltam meg is kérdezem, hogy kiadtál-e több mint haccá ropit a RX-A3010-ért. Persze csak viccből. Már megint ezek a jelzők!! Európában mérföldekkel? Ej-ej... -
kabar
senior tag
válasz
Gabesz26 #106072 üzenetére
Annyiszor módosítottam, hogy ezt elcsesztem. De nem is ez lett volna a lényege a mondanivalómnak. De köszönöm, hogy javítottad. Eredetileg nem is Arcamot írtam, hanem a Denonokat hoztam volna példaként, csak nem akartam senkit megbántani.
BBéci: Ebben is egyetértünk. Viszont rengeteget tudok akinek nincsen többre igénye sem. (De ettől még az is lehet jó ember) Meg olyat is láttam, aki megvette a drága komponenseket, és mégis "érdekesen" szólt. Egyszer még Extremmel beszélgettetek erről, hegy vajon mennyi marad benne a rendszerben. Azzal a résszel nagyon egyetértettem. Ebben az esetben viszont a jobb megvétele pénzkidobás.
-
kabar
senior tag
válasz
SoulReaver #106062 üzenetére
Én gondoltam segítek neked, pont azért írtam, hogy előbb tudnunk kellene, miket vársz el az erősítőtől. Itt amúgy sok embernek van 150-300 rongyos erősítője sőt jóval drágább is, az másik kérdés, hogy mennyiért vette. Ha nem indulatból írsz, hanem olvasol is a sorok között, ezt próbáljuk meg elmondani. 70-80 ezerért más lehet venni régebbi 3-400-ezres cuccokat. De tudni kellene, mik az igények. Kell-e HDMI, 3D, milyen hangfalakhoz lesz, stb, stb
BBéci megelőzött, de legalább látod, hogy mondjuk egy 3808-as mostanában 140-150 környékén megy el, 2-3 hete egy 4308 175-ért, akkor kapiskálhatod, miről van itt nagyba szó.
-
kabar
senior tag
válasz
Vikthor #106057 üzenetére
Nekem nem kell magyaráznod, mert értem. Sajnos én is a saját bőrömön (hülyeségemen) tanultam meg sok mindent. De mondjuk ha neked választanod kellene egy AVR 4308 vagy egy X3000 között, van egy tippem melyiket választanád pedig kb annyiba kerül. De van akinek a plusz funkciók is számítanak. Sportautó lehet egy SLK is, vagy egy Aventador vagy egy Audi R7 is. Én is annak idején feláldoztam a 3D miatt az erősítőmet, most meg már nem nézünk olyanokat. De pl a hálózatot már nem áldoznám be, inkább a HDMI-t. Van akinek meg pont az nem kell.
-
kabar
senior tag
válasz
Vikthor #106050 üzenetére
Első ránézésre alap erősítőket néz, tehát nem biztos, hogy annyira a hangra hajtana. Abban igazad van, hogy a belépőkben levő technika természetesen szintén belépő, azaz tényleg megy a spórolás, de amíg nem tudjuk a preferenciákat, hiba lenne ajánlani talán. Van, aki számára az Arcam AVR 250-eséből kispórolták a hálózati lejátszást, a HDMI-t, az ARC-ot, 3D-t, stb. vagy a 400-asból a 3D-tmeg a második HDMI kimenetet. Amúgy egyet értünk.
(#106054) +SoulRiever-
Gondolom arra gondolt, hogy használtban jobbat kaphatsz ezeknél az új dolgoknál hasonló összegért. -
kabar
senior tag
válasz
Alx.Mercer #105980 üzenetére
Ne csak a csatikat nézd, meg ne csak a Yamahákat, van rengeteg gyártó. Mondom ezt úgy, hogy nekem is most az van. A használttal mi lenne?
-
kabar
senior tag
válasz
Alx.Mercer #105973 üzenetére
Majd' százezer forintért nem tud hálózatos funkciókat. Jó lenne tudni mire akarod használni, mert van egy csomó funkció, amire nem is gondolsz, de később meg igen jól használhatónak tud bizonyulni. Ha nem kell 3D, akkor használtak szintén szóba jöhetnek és abból már tudnál kategóriát is váltani. Persze csak ha érdekel a használt...
-
kabar
senior tag
válasz
BBéci #105913 üzenetére
Hagyjuk! Az egész onnan indult, hogy hol lehet ES80-ashoz jutni. erre bedobtam két linket segítségképpen (Egyik ES-90-es volt) Erre a válasz, hogy elég nehéz makulátlan dolgokat szerezni, meg hogy csak az intakt a jó. Erre mondtam, hogy ha van asszony pajti meg néhány kiskorú kártékony, akkor a makulátlan dolgok nem hosszú életűek ergo felesleges pénz/idő kidobás(én eredetileg úgy értettem, hogy kisebb sérülések, itt nem gondolva a szívlapáttal szétvert cuccokra). Erre jön itt az igényességről szóló szóvirág, meg a sűrű egyetértésed. Mivel úgy emlékeztem, hogy ámbár a sok évtizedes tapasztalatod a Hi-fi terén megkérdőjelezhetetlen, azonban gyerekek terén nem vagy túldimenzionálva (de biztos nem voltam benne, meg még most sem vagyok) ezért tettem fel a kérdést, hogy milyen idősek. Mivel ha van, tudod miről beszélek, ha meg nincs, akkor mondhatnám azt is, hogy a tapasztalatot nem lehet felcserélni fórumok olvasásával. Erre ezt elkerültük. De ez részemről nem gond, mert pl nekem meg fingom sincs, hogyan néz ki egy hatmilliós projektor képe, egy máfélmilliós HDMI kábelen. Ez a része az életnek meg számomra ismeretlen terület. Ennyi.
Az utolsó mondatoddal nem tudok mit kezdeni. "Bármi (bárki) mástól lehet egy készülék ramaty állapotban és nem csak kívül, hanem belül is."
Igaz, bár nem is állítottam az ellenkezőjét. Mint ahogyan lehet egy cucc karcos is, mégis szólhat szépen, lehet tökéletes műszaki állapotban. Mint ahogyan lehet makulátlan kívülről, belülről meg már kikókadt benne pár panel, mint ahogyan adtak már el itt is ilyen cuccot, tán nem is olyan régen -
kabar
senior tag
válasz
BBéci #105907 üzenetére
Gondoltam, hogy a gyerekes kérdést megkerüljük, mivel akinek van, azért az esetek többségében tudja, hogy vannak nehézségek ezen a téren. De keletkezhet a sérülés felnőttől is.
Én a magam részéről meg úgy vagyok, hogy megalkuszom a használt terén. Ha kicsit karcos az az FMJ-600, vagy a porvédő meg van kopva a felső sarkában a Mission 705-nek hát egye fenyő. Hallgatom úgy. A használt cucc, az használt. Ha vigyáztak rá, és makulátlan az jó, de ha jóval olcsóbb, a karc sem zavar, és belátom, hogy lehet, hogy a következő napban a gyerekem csinál rajta egy sérülést. Mit csináljak? Végezzem ki? Legyen jó a cucc, és működjön hibátlanul. Jöhet a kövezés. -
kabar
senior tag
válasz
blakey #105898 üzenetére
A verve értelemszerűen nem volt komoly. Csak a makulátlan miatt volt egy ilyen megnyilatkozásom, hogy a gyerekek, de az életünk miatt is elég nagy mozgások vannak a lakásban, és ez, akármennyire is vigyázunk, foltot tud ejteni a külsőn. Elvárásaim meg nekem is lehetnek, az másik kérdés, hogy ezt mennyire is veszik mások figyelembe. Nálunk a távirányítós autó/helikopter azért nagy ellenfele ám a cuccoknak. Amúgy még egyet is értünk, és tőlem is vittek már nem egy cuccot úgy, hogy el sem hitték, hogy használt, de egy két karc néha azért megesik.
BBéci:
Neked mekkorák is a gyerekek? Mert nekem még elég kicsik, úgyhogy az elvárások ott még kevésbé érvényesülnek. -
kabar
senior tag
-
kabar
senior tag
-
kabar
senior tag
válasz
Rruuer #105739 üzenetére
Abban is van valami, amit az itteniek mondanak, de itt általában a funkció rendszeresen teljesen alulmarad a hangminőséggel szemben, amiben lenne is valami, de minden határon túl nem értek vele egyet. Vannak azért szerintem okos kompromisszumok amit meg lehet kötni. Én is inkább a használt erősítők felé taszajtanálak szívesebben, mondom ezt azért is, mert az utolsó öt erősítőm egyike sem volt új amikor hozzám került. Ebben az ittenieknek nagyon igazuk van, hogy a használtból olcsóbban, vagy ugyanannyiért lényegesen jobbat lehet venni. Ha a 3D nem kell, akkor meg végképp. A baj az, hogy mikorra nekem is minden 3D-s lett, addigra az érdeklődés erősen alábbhagyott (gyerekek), ez persze jó sok pénz elköltésébe került. De szerintem a VSX-424 -nek csak egy HDMI outja van?
-
kabar
senior tag
válasz
Rruuer #105732 üzenetére
Biztosan megoldaná ez is a problémát, viszont én elkezdtem magamban osztani szorozni, és rájöttem, hogy elköltök itt-ott 10-20 ropit splitterre, és akkor még mindig nem tudok mindent az erősítőhöz csatlakoztatni, tehát kell az is, szóval fogtam, és elkezdtem olyan erősítőt nézni (persze használtan) ami 3D-s és két kimenete van. Használtan már száz ropiért igen jó cuccokat lehet már kapni. És nem keletkeznek új dobozok, új távirányítók, új kábelek stb.
-
kabar
senior tag
válasz
Rruuer #105683 üzenetére
Nem elkeserítésként mondom, meg lehet, hogy neked szerencséd lesz, vagy jobb splittert fogsz ki mint én, de én is próbálkoztam hasonlóval, és nekem nem sikerült. A jelelosztás még ment, de csak akkor, ha az egyik cucc volt bekapcsolva, akkor volt az erősítőn hang, vagy a projektoron kép. De ha mind a kettő be volt kapcsolva, akkor lettek mindenféle kockázások, meg különösen 3D-s lejátszás esetén akár komplett "adásszünet". Ha jobb splittert veszel (persze jóval drágábbért), lehet, hogy orvosolni fogja a problémát. Én nem vesződtem vele. Lehet jobb megoldás a két kimenetes lejátszó (BDP-450) vagy egy 3D-képes erősítő. Persze mind zsebbenyúlós, szóval inkább legyen szerencséd!
-
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #105038 üzenetére
Szokatlan az Onkyo után, mi? Én mondjuk az NR906 felett is hagytam vagy 30cm helyet, de mindig tartottam tőle, hogy megnyekken mert az nagyon forró volt. Az NR818 nem volt olyan meleg, olyan kb mint a yami, szóval ez inkább a fejlődés, mintsem a gyártók közötti különbségek.
-
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #105034 üzenetére
Múlt hétvégén voltam olyan helyen, ahol az egész HM motyó bent volt egy üvegszekrényben, erősítőn rajta a Blu-Ray lejátszó, és az üvegajtó az elején becsukva. Az üveg menet közben nem langyos, hanem meleg/forró volt. Erre szoktam azt mondani, hogy a kommersz cuccoknak jóval többet kell elviselni mint prémium társaiknak, mert azokat általában hozzáértőbbek veszik/használják. Persze ha az ajtó nyitva van előtte, akkor meg veszélyesebb, meg sérülékenyebb az ajtó meg a szekrény. Könnyebb lerúgni.
-
kabar
senior tag
válasz
BBéci #104668 üzenetére
És ahhoz még csak Panasonicnak sem kell lenni. Azt a Samsungok évek óta, és most már az LG-k jó része is tudja. Csak amiről eredetileg ment a polemizálás, az az, hogy a HDMI-fogadott jelet kitolja-e optikain. Arra viszont nagyon kevés képes. Ahogy azt helyesen meg is jegyezted ott.
-
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #104651 üzenetére
Szerintem ebben is van logika. De ezzel a hangsáv kifejezéssel még mindig barátkoznom kell.
Használd bátran a straight beállítást. Meg a Pure-t.
Mondjuk valaki a rádiót 9 csatornás sztereóban szokta hallgatni, a lemezjátszót meg pure-ban, a filmet meg straight ben. Ha a forrást beváltod, akkor már nem kell hangzást váltani. -
kabar
senior tag
-
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #104625 üzenetére
Nagyon jó gép nem vitás. Én hálózatba raktam az első pillanattól, és akkor azon el is érem. Nem fontos a scene használata, sőt ha lehet, az elején kerüld el az 1-2-3-4-gomb használatát!!! A
scene nem csak a bemenetválasztást, de a DSP programot, hangerőt, enhancer, adaptive DRC, HDMI kimenetet, mindent átállít az adott gomb alá elmentettre. Aztán meg az ember fia néz csak a lukon, hogy előbb még volt kép, most meg már nincsen meg miért is szól ez így. De olyan ez mint a törött csont, ha nem cseszteted nem fáj.
Bizony bizony. Az RX-A-kon van MM phono is. Meg a Village people-hoz van külön DSP. Úgy híják, hogy Mute. -
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #104622 üzenetére
A nemi identitásuk engem sem érdekel, nem is a Queen-t kritizáltam. De az a "zene" amit a fealusi srácok tolnak. Arra jó lett volna egy JVC vagy RFT, Thomson stb...
Akkor használd a kicsi távot. De én leginkább egyiket sem. Mobilalkalmazás, vagy a számítógépről. Sokkal kényelmesebb. Csak nem mindent érsz el. De arra meg ott van a táv meg a menu. A Scene gombokkal csak óvattal bánjál, különösen ha az előző tulaj már mentett rá beállításokat. Az is tud meglepetéseket okozni. -
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #104609 üzenetére
Én nem mennék, de adnék egy távirányítót próbára, hogy nálad is működik-e.
Még a hangszórók impedanciabeállításába is belenyúl a makró funkciója.Pedig nem is Yamahához készült makró, hanem egy régi Panasonic TV , Sony DVD-t kapcsolt be az erősítővel és állította be a hangerőt.
Village people? Remélem a tulaj visszakéri az erősítőt!!!
-
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #104592 üzenetére
Gratula! 4-ik zona kimentről megkülönböztethető. Programozható távirányítót, organikus kertitörpét távoltartani! Ha az első yamahád, érdemes figyelni, hogy az enhancer mindenhol be van kapcsolva, neked kell kinyomkodni (szerintem ront, nem javít a természetességen), meg a forrásválasztója sem olyan rugalmas mint az Onkyóké volt. Ja! És a defaultra állítás nem ugyanaz mint a gyári reset. Bár gondolom ez mindenkinek egyértelmű volt már régóta rajtam kívül.
-
kabar
senior tag
válasz
poisson #104403 üzenetére
Én valószínűleg félreértettem. Sajnos smarttv-re aaszociáltam, meg arra, hogy a TV ad-e ki többcsatornás jelet. Nálam mindigTV-vel, saját médialejátszóval a TV ad ki többcsatornás jelet ha az olyan. Én erre értettem. A többihez használd a megmaradt RCA csatit. Nagyon nem tobzódsz bennük, 1-1 van csak.
-
kabar
senior tag
válasz
poisson #104397 üzenetére
Igen hallható lesz.
Jól gondolod
TV függő, illetve a lejátszott tartalomtól is függ, de jó eséllyel igen.
Mi lenne a hangforrás? Esetleg SetTopBox? Általában azokon is szokott lenni optikai kimenet. Akkor azt közvetlenül is rá lehet kötni. Általános nézet, hogy minden közberakott dolog ront. Bár digitális átvitel esetében szerintem nem olyan rossz a helyzet. Különösen ha a forrás egy TV.
Milyen erősítő az, amint egy darab optikai van és semmilyen koax sem? Szerintem általában ha van egy optikai szokott lenni egy koax is az esetek többségében. De lehet, hogy nem így van. Konkrét típusok esetében könnyebb válaszolni. -
kabar
senior tag
válasz
Borisz76 #104389 üzenetére
A gyerek resetelése azaz alaphelyzetbe történő helyezése (amennyiben az a gyermek akusztikus emisszióval történő édesanyjába való visszaküldését jelentené) azért nem történt meg, mert egy hétig csak azon rettegtem, hogy valójában miért is romlott el az erősítőm, és mikor fogja velem megtenni legközelebb. De amikor mesenézés közben jelen voltam az "átállásnál", illetve egyből rögzíteni tudtam a helyszínt, és az elkövetőt le tudtam szűkíteni a hiba okait. Egy misztikus eseménnyel kevesebb lett. Az egy érdekes mellékzöngéje a dolognak, hogy a régi elem benne csak azért volt, mert a gombok világításához elégnek bizonyult, de távirányításhoz már nem volt jó. De sajnos ezek után, titokzatos események láncolata következtében elromlott.
-
kabar
senior tag
válasz
Tamoo #104387 üzenetére
A nem lesz galvanikus kapcsolat jelentette számomra a "vörös posztót", de nem kötözködök, mert nekem is szokott olyan lenni, hogy nem egészen az kerül a szerverek virtuális papírjára, amit valójában gondoltam, vagy írni szerettem volna. Olyan szintem nem vagyok (financiális szerencsémre), hogy halljam a kábelek közötti különbséget.
Az utolsó mondatoddal meg egyetértek. Mint mondtam én csak lelkes olvasó vagyok.
UI: Ha valakit hasonló meglepetés érne, mint engem a múlt heti erősítőbeállítós/problémázós fajtából, közölném ismeretterjesztő jelleggel, hogy a másfél éves gyermek + használaton kívül, régi, programozható távirányító macro funkcióval kombó nagyon veszélyes elegy lehet. Bár az eseményeket nem sikerült teljesen visszafejtenem műszaki ismeret, tapasztalat, illetve idő hiánya miatt, de egy beprogramozott macro úgy elállította az erősítőt, hogy csak teljes resettel (köszönettel Regger úrnak) sikerült jobb belátásra bírnom. -
kabar
senior tag
válasz
Tamoo #104384 üzenetére
bi-wire-nél nem lesz galvanikus kapcsolat a magas és mély sugárzók keresztváltói között. Átkerül az erősítő oldalára.
Ha az erősítőnél egy dugóban van a kettő, akkor van galvanikus kapcsolat a keresztváltók között. Csak nem a hangfal jumperén keresztül, hanem a hangfalkábelen keresztül. Szerintem. Én amúgy úgy emlékszem, hogy nekem mintha egy panelen lenne a keresztváltó. Bár nem szedtem szét a hangfalat, de mintha láttam volna valahol.
És szintén csak szerintem a bi-wire-ben kb az a jó, hogy duplázod a kábel keresztmetszetet. -
kabar
senior tag
válasz
Tamoo #104380 üzenetére
A bi-wire-nél szerintem nincsen külön végfok a mélyre magasra, ott én szinte ki sem venném a jumpert, mivel a kábellal amúgy is rövidre van zárva. Szerintem az más. Őszintén szólva én azt nem is hallottam különbségként, annyira rossz a fülem. De a bi-ampot viszont erősen hallani vélem/véltem mindegyik erősítőmnél.
-
kabar
senior tag
válasz
Tamoo #104377 üzenetére
Én persze nem vagyok szakértő, csak arra gondoltam, hogy amikor egy hangfalat egy kábellal kötünk be, akkor a hangszórók kvázi párhuzamosan vannak bekötve, közöttük a hangváltóval, amely a mélyeket a mély, a magasakat pedig a magas felé "tereli", kiszűrve a magas vagy alacsony frekvenciákat. Egy kábelen kapja meg mind az összes frekit egy végfoktól. Amikor bi-amp-on vagyok, akkor jumpert kivesz, kvázi a párhozamos kapcsolatot megszűntetetem, és a mély is kap egy külön végfokot, meg a magas is. Nem is szabad közöttük kapcsolatnak lennie.A keresztváltó frekit meg mondjuk a processzornál be lehetne állítani, melyik végfokra, milyen frekvenciáig menjen ki az erősítendő jel. Ezért mondtam az NR906-ost, hogy már az erősíőnél meghatározták, melyik kábel (végfok) legyen kapcsolva a mélyhez. De ez csak egy vélemény, vagy éppen okoskodás.
Tudom butaságnak tűnik, csak most hétvégén pont ezt tesztelgettem egy végfok társaságában, hogy ha szimpla erősítést használok, nagyobb hangerőnél mintha szétesne az erősítő, elfogyna a közép, ha meg kettős erősítést használok, akkor ez nem jelentkezik. Ha a végfokot (AM9080) kötöttem be, a yami 2010-t meg prociként használtam, akkor szimpla bekötésnél sem jelentkezett ez. -
kabar
senior tag
válasz
Tamoo #104370 üzenetére
Ezek szerint egy kétutas hangfalat ha kettős erősítéssel kötök be, akkor ott nincsen kikerülve a váltó? A jumperek kivétele miatt valamelyest azért szeparálva van a mély meg a magas, nem? Az NR906 nál még azt is megadták, melyik legyen a mélyhez kötve, ha jól emlékszem.
-
kabar
senior tag
válasz
Tamoo #103938 üzenetére
Értettem én elsőre is, meg láttam az idézőjelet is. Mindössze annyit mondtam, hogy a szubjektív különbségeknél a nagyságrendi szó használata picit helytelen. Nem nagyon van nagyságrendi különbség két nő szépsége között. Maximum járulékosan az egyiket még egyszer is sok lenne, a másikat 100-szor is "megszerkesztenéd". Ez már két nagyságrend. Nincs egyszer, vagy kétszer szebb hang. Legfeljebb jobb, sokkal jobb. Gondolom én. A többi eposzi kellék, túlzás.De az biztos, hogy nehéz az érzéseket szavakba önteni.
-
kabar
senior tag
válasz
Tamoo #103934 üzenetére
Ahol nincsen mérhető/számszerűsíthető eltérés ott oktondi dolog nagyságrendi (10-es számrendszer esetén egy nagyságrend 10*) eltérésről beszélni. De gondolom ezt te is, meg a többiek is átvitt értelemben gondoljátok azért van az idézőjel. Viszont a többiek számára zavaró lehet ennek a szónak a használata.
-
kabar
senior tag
válasz
robi-k #103643 üzenetére
Azt nem a resetre, hanem az öt percig kihúzva tartra értettem. Természetesen tudom, hogy nem kell táp a beállítások megtartásához. De köszönöm a segítséget.
(#103644) Dagidög
Amikor még bátor voltam, a Sherwood AM9080-at és a UMC-1-et hallottam egy olyan helyen, ahol az LX83 és az NR906 is elvérzett. Jó kis élmény volt. Csak elképzelni tudom, milyen lehet jó hangfallal és akusztikával. -
kabar
senior tag
válasz
#75912448 #103641 üzenetére
Reset volt. Két óra a kocsiban táp nélkül gondolom elég lenne.
Az elmentett állásoknál viszont azt figyeltem meg, hogy a jobb surroundra missing-et írt, amin nem csodálkozom, mert az egyik banándugó nem nagyon ment bele a terminálba, és volt, hogy kicsúszott, de a bal frontra viszont out of phase-t írt. Pedig azokat rendesen becsavargattam a helyükre. És ott a mért távolságra is 5m felett adott, pedig nem volt az egész szoba akkora.
De ez már az egész szempontjából irreleváns, mert az ott volt, itthon meg az itthoni adatok lennének az érvényesek. -
kabar
senior tag
válasz
MasterMark #103638 üzenetére
Dehogy haragszom. Máson én is szoktam viccelődni, csak most harmadik napja forgolódok ezen. Úgy voltam ezzel az erősítővel, hogy ez nekem már mindenben megfelel, ha valahova el akarok mozdulni, az egy másik hangfal lesz. Ezért volt ez a próba. De minden szempontból megbántam, mert eleddig elég költgégesnek tűnik, másrészt meg ilyen tompának ezt a gépet még sehol sem hallottam. Pedig az odafelé úton az akusztikus valhallába készülődtem. De most már csak annyi a cél, hogy visszakapjam a régi hangzást, és megfogadom a nőm tanácsát, hogy üljek a se...emen, és örüljek annak, amim van. Pedig még egy Ikon 6-tal is készülődtem, de már lemondtam róla.
-
kabar
senior tag
válasz
MasterMark #103634 üzenetére
Amúgy röhögnék ezen a poénon, ha nem az én erősítőm csinálná ezt velem. De ebben a helyzetben, amikor erősen körvonalazódik egy hosszabb/költségesebb szervíz már alábbhagy a humorérzékem. De másrészről, ha másnál lenne ez a gond, akkor biztosan nem lennék ilyen érzékeny. De jó poén, annyi szent.
-
kabar
senior tag
Urak!
Lenne egy furcsa kérdésem. Volt-e már valakinek olyan problémája, hogy az erősítője minden előjel nélkül hirtelen megváltoztatja a hangját?
A történet dióhéjban annyi, hogy elvittem kipróbálni az erősítőmet egy másik hangfal készlettel. (Becsomagolva, óvatosan, semmi extrém). Helyszínen kicsomagol, összeállít, meghallgat és tompának, erőtlennek hallottam, de betudtam, hogy másik hangfal, más hang. Összecsomagol hazavisz, kicsomagol összeállít, és ugyanolyan tompa minden. Pedig itthon nem ilyen volt, ugyanezen a dB értéken jóval hangosabb és élénkebb volt minden. Mikrofonozgattam, meg minden, de nincs változás. Bármi tippet elfogadok. Más hibát nem vettem észre. -
kabar
senior tag
válasz
Csabroncka #103286 üzenetére
Abban van igazság, hogy szét lehet szedni szépen is valamit, de az már igencsak elgondolkoztató, ha valaki annyira szakember a szétszerelésben, hogy Tor-x vagy belső kulcsnyílású kulcsa sincsen otthon. Arról nem is beszélve, hogy hol áll meg a szétszerelésben. Mert pl a mostani AV erősítőknél több panel is van egymás alatt/felett. Szalagkábelt is bont, miazmás? És mindezt az eladó kockázatára. Más lenne a helyzet, ha az ott van, vagy engedélyt adott rá. Ne felejtsük el, az az erősítő még az eladóé. Kérdezzük már meg bármelyik fórumtársat, ki szeretné, ha hallgatózás helyett, szétkapná valaki az erősítőt, amíg nincs bent a szobában.
Mondjuk rosszhiszemű vásárló esetén, van egy panelhibás AVR250-ed, elküldeted az eladóval a cuccot, és kicseréled a panelt, aztán meg visszaküldöd, hogy szar. Szerintem ez úgy ahogyan van nem etikus. De ezek szerint egyeseknek igen. -
kabar
senior tag
válasz
whatnot #103278 üzenetére
Szétszeded a frissen vásárolt erősítőt? Ha jól levettem a történetet, a srác pusztán bizalomból elküldte neked az erősítőjét saját költségen, te meg szétszeded, és aztán lehet, hogy visszaküldöd neki szétbarmolva?! Aztán ő azt hogyan adja el? Azért ez nagyon .... Inkább nem is írok semmit.
Ha veszel valamit boltban újonnan azt is szétszeded, vagy az már lehet zsákbamacska? Remélem csak vicceltél...Gabesz26
Szívemből szóltál. Ezek után nem is lesz ilyen jóhiszemű eladó. -
kabar
senior tag
válasz
liszi70 #103006 üzenetére
Nekem is hasonló érzésem volt régen a NR906 esetében, és betudtam, hogy ennyire házimozira van. Utána ugyanazt az erősítőt rátették egy másik hangfalra (egy jóval öregebb azt hiszem ELAC-ra), és hát hogy is mondjam... A különbség megmaradt a két hangzás között (Pure és sztereó), de annyira megjöttek a hangok, hogy a színezést abszolút nem kívántad. Szóval szerintem függ a hangfalaktól is.
A Yamahámnál már nem érzem, hogy akkora különbség lenne, de én csak Straight vagy Pure-ban hallgatom. Pedig az sem milliós erősítő.Dio 001
Régi az az ES80? Mert ha nem még alakulhat a hangja. -
kabar
senior tag
válasz
Pityke78 #102837 üzenetére
A régi Onkyokon tényleg 0-80-ig volt a hangerő (pl:TX-DS575X, stb), de most minuszból indul alapbeállításként a hangerőállítás, és tán +20-ig megy, de nekem már régen volt. Ettől még lehet, hogy gond van nálad. Impedanciállítást, beállításokat megnézted/ellenőrizted?
(#102839) Norbi 72
Hacsak nem akar valamit erősítő nélkül nézni. Emlékeim szerint nem keveset fogyaszt a dög. A 608-on is 0-80 a hangerőtartomány? -
kabar
senior tag
-
kabar
senior tag
válasz
Ombi5 #102742 üzenetére
Nem tudom mekkora a különbség minőségben- a legkisebb Denon meg a Pioneer között- de ezért a pénzért már kapsz egy VSX-329-et újonnan, amiben már van hálózat is (ha kell persze), meg persze ARC meg 3D stb, stb. De ebben az esetben mindent az árnak és a feature-nek rendeltünk alá. Mondjuk én sokat a kis Denon-tól sem várnék el. De azt beszéltük meg, hogy sok nem is kell.
-
kabar
senior tag
válasz
Ombi5 #102738 üzenetére
Akkor meg az is jó lehet, ha veszel egy újabb, "okosabb" erősítőt, mint a linkelt Denon. Az okos funkciók (bár itt ezért nem szeretik az embert) néha nagyon hasznosak is tudnak lenni. Meg ha sok cucc kapcsolódik, a HDMI igencsak jó barát. Manapság már a mosógépen is van. Vagy legalább egy USB.
-
kabar
senior tag
válasz
Ombi5 #102735 üzenetére
Ha a yamahás vonalon akarsz maradni, akkor ez nem kis vas, lehet lejjebb tudnád alkudni, de persze meghallgatása kötelező. Lehet, hogy nem szól szépen, állítólag Yamahának is volt egy pár rosszabb évfolyama. Nekem újabbak voltak, vagy sokkal régebbi.
Ha nem vágna ki az asszony a kísérletezéseim miatt, akkor a NAD T763-at is meghallgatnám az AVX-en, de azzal is volt valakinek rossz kalandja már itt a fórumon, szóval óvatosan. De van még rengeteg jó cucc, a többiek biztos mondanak egy csomót.
De továbbra is jó volna tudni, mire kell az erősítő. -
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #102732 üzenetére
Az hőmérsékletre kapcsol? Mert ha igen, akkor megint csak jó, ha van felette hely és magától szellőzik. A ventilátor meg csak akkor menjen, ha nagyon kell. Van azon a 608-on oldalt nyílás egyáltalán? Haveromnak volt olyan, de nem emlékszem, hogy lett volna.
Nekem a 906 rohadt meleg volt. Tudom-tudom régi technika. -
kabar
senior tag
válasz
Ombi5 #102729 üzenetére
Szerintem ezzel még nem viszel át hangot az erősítőbe, mert ez régebbinek tűnik nekem annál. Voltak olyan erősítők, amelyek csak kapcsolták a HDMI-t, de nem vették le róla a hangot. PL TX-SR506, kisebb Harman Kardonok, de tán még az Arcamnál is voltak olyanok. De az is lehet, hogy tévedek.
(#102730) Pöttön
Annak az Onkyo-nak végképp hagynék helyet a tetejénél. Nem tudom a 608-as milyen, de az újabbak kivételével a régi HDMI-sek szerettek melegedni. Meg amúgy is. Hadd szellőzzön, tovább él. Lehet a kondik életét is meghosszabbítod vele. -
kabar
senior tag
válasz
Ombi5 #102726 üzenetére
Mire használnád a HDMI-t? Csak azért kérdem mert lehet, ha nem ragaszkodsz ahhoz, akkor jobbat tudsz venni, vagy az összeghatárt kellene picit feljebb tolni. Mit vársz el? hangfalak milyenek, mekkora szoba, zene/film, stb. Ha ezek megvannak a többiek biztos mondanak valami értelmeset.
-
kabar
senior tag
válasz
Pöttön #102720 üzenetére
Erősítőtől függ. Én biztosan többet hagynék felette.
(102719) huhu201
Ahogyan a neten láttam a LH-T6245D -nak is meg a LG 42LA660S TV-nek is van optikai be/kimenete, úgyhogy adja magát egy optikai kábellel történő összekapcsolás. Annál is inkább mert ha jól látom HDMI vagy RCA meg nincs. -
kabar
senior tag
válasz
liszi70 #102280 üzenetére
Elég régóta olvasom ezt a fórumot ahhoz, hogy legyen képem arról, hogyan is vélekednek egyes tagok bizonyos dolgokról, gyártókról. De ez egy fórum, így is van többé kevésbé rendjén, mindenki lehet szubjektív, elfogult, a saját, vagy más rendszerével kapcsolatban. Szóval ha objektívan nézzük, azért hangoztak már el itt vallatásra használható bögreszettek, bottal sem piszkálnám meg erősítők, ruhaszárító, kutyakikötésre szolgáló hangfalkábelek stb, stb. És néha nem is olcsó cuccokról, gyártókról volt szó. Nem sorolnék fel márkákat, de vannak azért lieblingek, meg a fekete se...űek. De ezzel nem akarok parttalan vitákat generálni. Szóval nekem is voltak olyan cuccaim mint mondjuk Dorian is említett, vagy még olyanabbak. Az akkori felhozatal pl a csehszlovák, keletnémet ipar remekei. A NAD 5120 most is itt áll a nappalimban.
Amúgy nem támadásként mondtam, hogy itt kiröhögnének, hanem hogy érzékeltessem lentről is el lehet indulni. Sokmindenben egyetértek veletek, meg persze már nekem is jóval többen van a cuccom mint a sokat emlegetett 500 ropi, de olcsobbról is lehet kezdeni.
UFF -
kabar
senior tag
válasz
JohannZimu #102274 üzenetére
Ez a téma nekem a túl messzi távolba mutat, és mint mindig egy részével, vagy majd mindennel egyet is értek. A mértékekkel van a bajom. Én ezt a topikot jobbára csak olvasom, nem nagyon szólok, csak az tényleg rossz érzés lehet egy új embernek, hogy bejön ide tapasztalatlanul, és mintha itt mindenki krőzus lenne betámasztják neki, hogy fél misi alatt nem élet az élet, bele sem lehet/érdemes kezdeni. Erre reagáltam. És megértettem Devil-k is, hogy ő a tapasztaltabbak közül való, mégsem ajánl semmit. De én annak ellenére, hogy akkora tapasztalatom nincs is, meg olyan jó fülem sem, mégis azt mondom, ne engedjük el annak a kezét, aki idejön egy ajánlásért, mert szerintem (de csak szerintem), ha elmegy innen, azt látja, hogy fél milka egy házimozi, vesz egy bögeszettet tizedáron, mondván 500-at úgysem költök el rá, és nem fog alulról építkezni. Én el sem merném itt mondani, milyen cuccokkal kezdtem, mert a nagyok kiröhögnének, de eljutottam egy cuccig, amit -bár munkálkodik bennem a kisördög de egyelőre -jónak tartok. Ezt sem teszem közhírré, mert itt az is röhej lenne. De ilyen az emberi ízlés, és a különbözőség. Van aki ezt elfogadja, valaki meg nem. Ezt akár a felettünk kialakuló, vágás/nem vágás vitából is lehet látni.Ez teszi emberivé.
-
kabar
senior tag
válasz
lemmy9 #102259 üzenetére
Köszi. Már csak egy olyan ember kell, aki be meri állítani a Harmony-át amíg én megtaníttatom a saját távommal. Mégegyszer köszi, meg a linket is a többieknek. Mondjuk ezen megnéztem a VSX-AX3-at is, arra is full támogatottságot mondott. Remélem nem a ki/bekapcs a full
Már közben láttam, hogy whatnot-nak nem a Harmony van. Bocs.[ /OFF] -
kabar
senior tag
válasz
lemmy9 #102253 üzenetére
Pioneer PD-F805
A ki/bekapcsot, meg a pörgetést, leállítást már sikerült megszereznem egy 10 ropis Sony segítségével, de nem tudok a CD között váltani, indítani, pillanatálljt nyomni meg programozni sem. Az egész CD-tárat ingyen kaptam egy haveromtól, először csak poénból kapcsoltam be, de egész jó kisi buli ez is. -
kabar
senior tag
válasz
Tamoo #102248 üzenetére
Ez nagyon OFF de azért megkérdezem. Mondjuk egy 20 ropis logitech uni távot úgy lehet elképzelni, hogy bele van programozva egy tonna kód, és azt egyből tudja a beállítás után, vagy tanítható. Kérdem én ezt azért, mert ha modnjuk van egy CD táram de nincs hozzá távom, akkor ez számomra megoldás lehet-e. Sőt igazából akkor ha valakinek van ilyen, akkor az övén hogyha beállítjuk az én CD-táramat, és annak a jeleit megtaníttatjjuk az én erősítőm távjának.De ha az uni távirányító is csak tanítható, akkor nem vagyok kint a vízből, mert ez egy régi modell. Bocsi az OFF-ért, de hátha neked ilyen van
Bocs eggyel később részben választ is kaptam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest