-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
aldebaran #107979 üzenetére
Azt szobához méretezzük: Én Polk o-t ajánlok (PSW és DSW is jó) vagy Proson r8/10/12-őt, szobamérettől függően. Legjobb vétel 200-ig: Dynavoice T12. nekem is az van és csak fejemhez tartott pisztoly hatására adom el, annyira jól teljesit/teljesített!! Mondom úgy hogy hallottam jobb ládákat is és velodyne, JL a kedvencem és Dali és Monitor aiudio nagyobb modelljei is jók de a Dynának ugy félmillió forintig szerintem nincs méltó ellenfele.
-
törölt tag
mit én javasoltam miért nem jó? meghagyod a régi erősitőt oda csatlakoztatod a koax és optikai kimeneteket (minden készülék kiadja hdmi-n és optikain egyszerre) és a fülest onnan hajtod meg???Neked egyik se jó a kinálatból, nincs olyan mait használni tudnál, és az onkyo/pioneer is 2 hdmi kimenetes.
-
törölt tag
Én csak NAD 758-at,pioneer sc-LX76 találtam tehát gyüjtögetni kell..
Én vagy pioneer 924 de szorosan ott van (ha nem jobb) az Onkyo 636.
Én megoldanám helyedben: vegyél 2 hdmi kimenetes erősitőt, régi erősitőd amin van S/PDIF out tartsd meg és hdmin kösd bme az uj erősitőd monitor 2 hdmi-ről és a régi erősitit csak füleserősitésre használod, kikapcsolsz minden feleslegest és arra szerintem megteszi. és fülesed is kap jelet és HDMI 2.0 is meglesz.
Mindkettő általam ajánlott készülék 2 hdmi kimenetes.. -
törölt tag
válasz
aldebaran #107867 üzenetére
Gratulálok hozzá. Nagyon jó választás!!
Hangfalak milyenek lesznek?? JBL-Mission-Dali-jobb Heco lenne jó
Nagytesókról:
838 brutál jó vétel lenne ott eltünik az emlitettt erőtlenség, szinte tökéletes, jobb nem is kellene otthoni szórakoztatásra.. Én vagy 838-ra vagy 1030-ra gyüjtök, na a 1030 zeneileg is oké, lúdbőrőző gitárhangot ad és olyan térérzetet alapból amit máshol bizony csak hosszas beállitással lehet elérni.. volt szerencsém többször hallani.... sőt legelőször a 1030-ast még saját hangfalaival hallottam és egyáltalán nem látszott-hallatszott hogy gagyi hangfalak voltak rajta -
törölt tag
válasz
vitezlejszlo #107853 üzenetére
60-90cm.
-
törölt tag
válasz
norbert1998 #107797 üzenetére
tévé topikja megfelelőbb lenne..
-
törölt tag
válasz
Darth_Revan #107822 üzenetére
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
orion1025 #107807 üzenetére
Pedig a házimozi témája és a hifié..
nem ugy mondjuk hogy vesztenek hanem leállnak mintegy megmerevednek. Igen van bejáratási idejük melyik ilyenkor már rövidebbek és bejáratáskor megnö a leadott tartományuk, finomabb részletek is előjönnek javul a minőségük nem is kicsit, tehát nemcsakhogy füllel hallhatóan hanem akár mérhetően is. Summa summárum: ha a gumi nem repedezett tehát fizikailag ép akkor érdemes foglalkozni vele. -
törölt tag
válasz
norbert1998 #107782 üzenetére
először azt nézd meg hogy a tévé és alejátszó auto/raw/bitstreaam állásba küldi-e a jelet optikain.
Ha igen, az input mode gombot nyomd addig mig auto állásba nem ugrik -termézetesen ha ott van kiválasztva a forrás. -
törölt tag
válasz
Z0mbi #107771 üzenetére
Megerősitem: Marantz 7007-ben garantáltan nem csalódsz..Közben tovább olvastam: 7009 az tudja az Atmost szerintem arra gyüjts És ha panelban laksz jó is mert halkabban is dinamikus..
[/Mostanában meghivásra többször jártam svájcban, pontosabba Ticinoban de züricstől északra is megfordultam. délen mintha aházimozi kihalt lenne. csak hangprojektort láttam azt is egy-két Manorban.OFF] -
törölt tag
válasz
Z0mbi #107747 üzenetére
Most néztem: 549 jelenleg, 650-ért a 3030-ast adják.
Elárulom neked: fele Watt igaz.. igy pl nyugodtan elmegy pl a Polk rti-vel is vagy a 100 watt max terhelésű hangfalakkal is. 25-30 nm-ig senki nem fogja addig hangositani hogy kárt tudjon tenni az erősitő a hangfalakban. Ha jó minőségű hangfalakkal hajtod,(pl Dali Ikon vagy Monitor Audio jobb termékeivel) itt már a vezetékek hangzását meg tudod különböztetni, beleértve a tápkábelt és az öszekötő ic-ket is. ACat kábelek hangja ennek dupla árú sztereó erősitőben és minőségileg jól kiszolgált, akusztikailag is rendben lévő rendszerben hallható ki. -
törölt tag
válasz
Janaboy #107702 üzenetére
Valós.
Dorian is tuningoltatott, elsőször a frontokat, de át kellett a centert is tuningolni annyira elütött a hangzás, annyival jobb lett.Szavaidból kiveszem nem sok jó rendszert hallotttál még: menj el hallgatózni bátran, merj kábelt, forrást, erősitőt, hangfalat.. cseréltetni. természetesen ezek a változások egy bizonyos szint felett hallhatóak jól, sztereó erősitőket halgass első körben..
BBéci: így emlékszem én is rá... egy helyi haverral együtt hallottuk egy másik faluban, akkor sem tetszett..raksian erősitő lehetett.. azért maradt meg mert milliomos volt akinél hallottam, és nekem is jamo volt anno...
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #107683 üzenetére
Nem kell találgatnom: láttam.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #107677 üzenetére
Tipp: Bladelius Ymer? Vagy Mark
Kabar: de ő tette a felajánlást... komolytalanul és átgondolatlanul, konkrét tudás nélkül..
[/ennyi erővel a holdraszállásról is fogadhatna..
És 2 ilyen monoblokkk árából simán létrehozhat olyan rendszert amely bármikor produkálná neki a különbséget. -
törölt tag
válasz
keneseig #107567 üzenetére
Mindent rosszul tudsz. Lényeg: megveheted.
HAngfalnak nincs teljesitménye csak terhelhetősége, erősitő amit küld abból gazdálkodik. Azt nem baj ha a hangfl terhelhetősége nagyobb az erősitőnél, 4 ohm alá ne menjen az impedancia..valamint az erősitődnél nem fog előfordulni hogy 10 feletti wattot leadjon egy csatornén, jó ha 35-öt ad le egyenletes terheléskor, effektiv számolhatsz 50-60 wattot . És azt is tudni kell hogy csatornánként 25watt élvezhető, 50 már hangos, 60-nél menekülnek a gyengéb idegrendszerűek.. és ez nagyban függ az érzékenységtől, itt a Tagáét vettem figyelembe. -
törölt tag
válasz
radilaci #107558 üzenetére
az erősitőbe tömöritett kódolatlan adatfolyam menjen.. ha igy se változik akkor bizony erősitő nem paszol a b&w-kkel, én is igyjártam a nagy denonnel, cserélj valakivel erősitőt és ha azzal jó akkor erősitőcsere..
Carpediem007: elég bizony, és értzékenységtöl függően le is adja elég hangosan, bőven elég akár 30 nm. szobára is.
-
törölt tag
válasz
carpediem007 #107556 üzenetére
Még kettőre is
-
törölt tag
válasz
Csabroncka #107540 üzenetére
Szerintem egy csillag születik vagy fábry-show egyszeri után nézésére nem kell BD változat,dvd formátum simán megteszi..
Többire ott a kölcsönző.
És arra is jó a dvd felvevő hogy ha egyszerre megy két érdekes müsor egyiket nézzük, másikat késöbbre felvesszük. Nekem a Pana DVR ilyenkor nagy kincs. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
dethroner #107407 üzenetére
Elfogadom érved bár 2008-ban is volt már mindkettő (akkor lettem ph tag) és ha veszel 20-25-ért használt belépőszintű házimozit+10 ezerért dvd játszót akkor már azzal előrébb leszel mint a váltóval. Onkyo vagy Pioneer modeleket preferálnám mert simán meghajtják az alacsony impedanciájú hangfalaid.
-
törölt tag
válasz
dethroner #107394 üzenetére
Nem nagy elvárás, mint ahogy az sem lenne nagy elvárás egy őstagtól hogy felső sort és összefoglalót olvasson.. és ha vesz valamit akkor igényeinek megfelelőt vegyen, vagy otthonodban is úgy csinálsz hogy egyszemélyes étkészletet, kávéfőzőt veszel a családodnak mert olcsóbb???
Ne mi legyünk már a hibásak csak mert nem tudtál két bemenetest választani mikor tudod hogy PC-t és tévét is rákötnéd?? Meg hogy nem várunk nagyot egy 50-60 max 100 wattos szerkezettől, annak 8 centis szélessávú hangszóróitól? 10-12 méterre elegendő erővel energiával (nem hangerőre gondolok)...
-
törölt tag
válasz
dethroner #107339 üzenetére
Épp azért nem nevezhető házimozi rendszernek mert nem lehet több forrást csatlakoztatni rá. Míg egy rendszer azért több tagból áll és kell lennie legalább egy központnak.. vannak 2-3 bemenetes egybedobozosok is, miért nem olyant választottál?
Fel nem foghatom...
Jó lesz az eszköz.csak kettőt vagy többet vegyél, mert nem hosszú élettartamúak. Elöregszik benne a váltó és szaggatni fog egy idő után. -
törölt tag
válasz
Vikthor #106979 üzenetére
gyüjtés alatt.. nagy Onkyo vagy CA.
Sagit: ha Denon X2000-re nem telik akkor nem erőltetném. Nem rossz a denon de sztem gyenguszka.. zenére vállalhatóbb Boston audio vagy Castle hangfalakkal, ha ezek lesznek oké, ha nem akor Onkyo.
Még 1 ibfo: olcsó hangfalat keresőknek JBL ES 80 szettben a netdeponál 200 ezer. Eltünt mostanában a piacról de remek hangfalak, ezekkel már kijön a normál és a HD hangsávok közötti különbség, még akár az Onkyo 535-el is.
-
törölt tag
válasz
kabar #106887 üzenetére
Miért ne lehetne??? Szerinted min alapszik pl. az ólomkötény a röntgeneseknél??
Csak hogy megértsd: 0 fok felett minden anyag ellenáll a rezgésnek a saját frekvenciájával éspedig minél nagyobb a tehetetlen tömege és a hőmérséklete annál nagyobb mértékben. Ez általános iskolai tananyag tehát nem kell mélyebbre ásnod. De mindenre nem elég, nem nagymértékű, Ólomból-iridiumbol se lehet mindent gyártani.... így bizony kell a plusz rezgéscsillapítás természetesen.
-
törölt tag
válasz
Alx.Mercer #106292 üzenetére
Pioneer LX70, de ugyanolyan jó a denon 4310, csak más karakter, ha nem kell 3D akkor bármelyik jó vétel.
-
törölt tag
válasz
BBéci #103615 üzenetére
Nem tudom mire alapozhatta de tapasztalatra biztosan nem: kereskedelmi forgalomban ritka a 6 mm vezeték, értelme sem lenne, nem kell ekkora áramot továbbítania, hullámimpedanciája extrém magas, szenyeződéssel és np-pn átmenetekkel lenne tele, torzitása nagy lenne, megnőne az átmágnesezhetősége nagyon drága lenne oxidmentes kivitel..
ZSZS-CMSC: tényleg, az mondod nem tudok ujat irni neked:
hullámimpedancia, oxidmentesség és oxidok hatása a vezetésre, anyagtisztaság és mérőszáma mérőszáma, np-pn átmenet (ezek okait kérném részletesen taglalni), mágnesesség változása és ez mind hang/háromszögjel szempontjából: ezeket leirod nekem és továbbiakban elfogadom javaslataid ötleteid és elismerem tudásod.. ja és gogle itt már nem jó barát, nem elégséges..... azt rád bizom hogy matematikai apparátussal mondod vagy nélküle de javarészt bizony szükséges megléte a megértéshez..
én ezeket fejből leirom/vágom, és nem kérkedés részemről ezt többen tanusitják/viszakereshetsz rám itt is és az előző részben is. -
törölt tag
válasz
ZSZS-CMSC #103606 üzenetére
Értelek azaz megpróbállak megérteni...
Tehát okosnak hiszed magad (nem személyeskedés!!! ok később)mert azt mondod nem tudok olyant irni amit te ne tudnál. ezt készséggel láttatlanban el is fogadom..
Csak azt nem látod át,hogy ez nem csak neked hanem mindenkinek, főleg kezdőknek íródott és kezdőnek nem fogom az elő-végfok kapcsolások mikéntjét-hogyanját, erősitők-végfokok tipusát öszekötésük elveit (ami nem is egyfajta: szimetrikus, aszimmetrikus 100 voltos, vezéreletlen, vonalszintű, vezérelt kliens és még sorolhatnám és ez csak analóg) sorolni hanem az alap tudnivalókat megirni hogy legyen fogalma,kiindulópontja egy átlagfelhasználónak, végén középkkategóriáig bezárólag erősitőajánló, de csak mert erre van rétegigény de mihelyt jobb lesz a megélhetés és EU élvonalába ér a keresetünk és a felsőfokú készülékek új ára is elérhető lesz mindenki számára akkor fogok forditani a dolgokon: leirom nekik a felsőkategóriás rendszereket, főleg az elő-végfok rendszereket, legalsó hármat leszükitem és a fene se fog ajánlani használtat.. de mig itt vagyunk és a topik nyilt, mindenkihez szóló szakmai topik adig ezt írom le és nem fogom bonyolultabbra venni, majd szakmai oktatásnál vagy zárt szakmai topikban majd máshogy fogok irni, beszélni.. drága barátom e ezt nem fogtad fel, erre hivom fel a figyelmed..
Gorbep villamosmérnök egyetemi tanár, Bajnokpityu, Dorian mérnökök, Tammo aki beltag a ph-n moderátori jogkörrel,főiskolája van-lesz, ha nekik megfelel, és gratuláltak, akkor neked aki részemről ismeretlen szakmai háttérrel vagy, nem fogom bonyolultabbra venni,se átirni megtehetném pedig. Mindez nem zárja ki, hogyha ha épitő jellegü javaslatokat adsz akkor beleveszem/módositom. -
törölt tag
válasz
ZSZS-CMSC #103570 üzenetére
Tévedsz: az előfokok is képesek jelfeldolgozásra. Nem csak program okoz jelet hanem a sajátzaj, valamint az illesztések is.
Valamint az 1 sz hsz csak tájékoztató, ismertető jellegű, amatőröknek, kezdőknek szánt tartalommal-szerkesztéssel fogalmazással leirva. Természetesen kibővithetem de akkor veled együtt a belátogatók 80 %-a nem értené, okaogyottá, érdektelenné válna. Természetesen ha további tudnivsló kell neked vagy bárkinek kérdezhet, megkereshet engem és kifejthetem részletesen műszaki, technikai paraméterekkel, csatlakoztatási lehetőségekkel mig Béci elhelyezés és szakujságíró lévén tájékozottsága révén tud tanáccsokkal szolgálni. -
törölt tag
válasz
ZSZS-CMSC #103560 üzenetére
Utolsó mondatod magyarázatra szorul.
Mivel a végfokok legtöbbje még a sztereó erősitők is bizony figyelik és leállnak kimenő magas jelszint esetén
vagy melegedés/tulterheléskor,, előfok meg nem szorul figylésre,de védelem ott is van.Többire válaszul:
Igen és a legelterjedteb hogy a frontokra mehet pre uotról main bemenetes erősitőre.
Evidens, hogy többfajta van és egy márkán belül is (Onkyo, Denon, Nad.. )
Vannak alacsonyabb árú rendszerek de azok nem ütik meg az audiofil mércét (Denon) -
törölt tag
válasz
HUNNIA1920 #103556 üzenetére
Én azt mondom: Hallgasd meg: nekem boston audióval Monitor RS-es Dali Ikonnal és Castle-vel is tetszett -természetesen szubjektiv és azonos árkategóriát is figyelembe véve érvényes a tetszés szó. Majdnem megvettem.
-
törölt tag
válasz
HUNNIA1920 #103556 üzenetére
Sefter mondatát figyelembe véve nem is annyira rossz topikba irtál.
-
törölt tag
válasz
HUNNIA1920 #103553 üzenetére
Hifi topik?
Én ajánlanék: BC acoustic 59 ezer és szerinten 100ig nincs párja... + tulajdonság jhogy vannak digitális bemenetei. -
törölt tag
válasz
dunkel #103509 üzenetére
Ma a CA aratott, arra gyurok, 551 vagy 651 lehet régi is.. kihozta a paradigmból az árát, de még ha lehet, inkább inkább árán felül teljesitett.. lehet Béciék megorrolnak rám de a nagy denon elbujhatott melette.. nem csak nekem de a vevönek is ál-leesése volt, vitte egyből alku nélkül a szettet.. zenén is bármi ment,alkotott hidegrázós volt.. bizony már bánom hogy elment.... Most kaptam tőle levelet hogy othon is hozta a szintet egynagyob magasabb szobában.....
az a legszebb hogy CA-t hallottam,jónak is tartottam, még azt a tipust sem tartottam rosznak de ennyire nem volt jó.. roszz elhelyezés ellenére aratott, bizony majdnem végignéztük az apocaliptot és az utolsó 20 percnem vettük észre hogy a dyna nincs bekötve.. -
törölt tag
Láttam Focal hirdetést lehet az lesz az uj hangfalszett, vagy focal 7xx szett ellen kifogás??
-
törölt tag
Elkelt a Paradigm is és megtaslálta a párját: Cambridge-vel valami felszabadult, szárnyalt. igy ha maradt volna, töröltem volna a hirdetést és ráhajtottam volna egy CA551-re így se kizárt..
-
törölt tag
válasz
karika011 #103393 üzenetére
igen de a gnd az nem védőföld hanem a nullapont..
ez pl a fekete csatlakozó az erősitőkben: végfok földpontja, közös csatolófelület az sszes csatorna, de az RCA-k külső része is erre van kötve..
de amit irtál se mond ellent nekem: forasztás elengedhette.. védóőföld is elengedhette.. -
törölt tag
válasz
whatnot #103376 üzenetére
ekkorát nem, főleg optikai.. alsó gombokra nem reagál.. ez megerősiti a mechanikai meghibásodást, forrasztáshibát is, szerviz segit, ha van ismerős/megbizható akkor vedd fel vele és az eladóval és a postával is a kapcsolatot, megéri megjavittatni, pár ezres és lesz egy jó erősitő..
-
törölt tag
válasz
ZSZS-CMSC #103043 üzenetére
Azért én felsorolok néhányat rangsorolást rád bizom milyen kritériumok alapán rangsorolod:
Agyagtisztaság,(itt 9-esekkel mérik pl 4-kilences tisztaságú) fajlagos vezetőképesség, impedancia, fajlagos ellenállás,hullámimpedancia, alkalmazott szigetelőréteg dielektromos állandója, mágnesezhetőség, mágneses fluxus,rácsállandó, pn-np átmenetek gyakorisága..
Van még jó pár és sok nem publikus/nehezen érthető nem szakmai fülnek.. lényeg hogy az egyik oldalon kapott jelet minél hübben adja vissza a másik oldalra.. szupravezetés sok mindent megoldana..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Linux kezdőknek
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 4
- Xbox Series X|S
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- PlayStation 5
- Autós topik
- További aktív témák...
- Eladó Toshiba 65" 4k HDR ANDROID smart tv.
- Beats Studio Pro (fekete) - LEGJOBB ÁRON!
- Új WiiM Ultra streamer & DAC Wi-Fi 6E, HDMI ARC, Hi-Res Audio 2 Év Garancia!
- GRADO GW100x bluetooth-os és vezetékes fejhallgató eladó.
- LG G1 3.1-es Soundbar + SPK8-S hátsó hangszóró szett!360w/Dolby Atmos/HI-Res Audio/ValódiTérhangzás
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest