- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sixer66
senior tag
10-15K-ig bezárólag van ajánlott tápkábel?
-
sixer66
senior tag
Háttérnek MA BR2 vagy BX2 túlzás lenne? Vagy inkább úgy kérdezem, hogy kapok valamivel többet, mint ha BR1 vagy BX1 kerülne be háttérnek?
-
sixer66
senior tag
válasz
liszi70 #104890 üzenetére
Látom a csilingeléssel kicsit kivertem a biztosítékot, de nem tudtam jobban fogalmazni
(#104891) Kroland25 élni fogok a lehetőséggel
amit nálad hallottam Pio engem nagyon megfogott, igaz túl sok rendszert nem hallottam még.
(#104894) devil-k első nekifutásnak ez olcsóbbnak tűnik, mint egy erősítő csere, de majd meglátjuk mit mutat a Denon a Heco-val.
Már csak a hátterek és egy sub szükséges, ebből a közeljövőben csak a hátterek lesznek meg.
-
sixer66
senior tag
válasz
Dorian #104864 üzenetére
Még nem hallottam a Denon 3808-at, ami elvileg hétfőn érkezik, de kezdem azt érezni, hogy a Pio után, amit hallottam, az én ízlésemnem nem fog megfelelni a Denon.
Azokból, amiket olvasok, a Denon talán pont az ellentetje a Pioneer-nak, ami a karaktert illeti.
Jól gondolom?
Én szeretem a csilingelős magas hangokat, így maximum akkor be kell szereznem egy végfokolható sztereó erősítőt.
Te is sztereóval használod, ha jól értelmezem, ugye? -
sixer66
senior tag
Tannoy M2 mennyire lehet jó választás háttérnek?
Használ valaki ilyet háttérsugárzónak? -
sixer66
senior tag
válasz
Tamoo #104691 üzenetére
Egy alacsony kategóriás Heco Vitas 500-as szettel hallgattam az LX76-ot, de én csak egy Onkyo 608-cal tudtam összehasonlítani, de még jó, hogy jobb volt, sokkal magasabb kategória a Pio.
Ugyan ott hallottam Focal Chorus 826V-vel is, azt meg nem is kell mondanom, de itt megint csak nagyot ugrottunk mind kategóriában, mind árban.(#104692) Dorian Denon 3808 lesz az erősítő és Heco Metas XT 501 front/Metas XT 31 center.
(#104693) Norbi 72 ahogy te is mondod, talán használtan ki lehet fogni jobbakat ugyan ennyiért, csak tényleg ki kell várnom egy jó ajánlatot, csak gondoltam hátha van kapásból ilyen áron ajánlott.
Nagyon kezdő vagyok a témában és a türelmetlenségem felborítja a rendszert, mert tudom, hogy a 3808-hoz is már jóval magasabb kategória illene, ami a hangfalszettet illeti, bár ezek a Metas dobozok nem rosszak, persze csak azok alapján mondom, amiket olvastam róla.
-
sixer66
senior tag
válasz
Csabroncka #104686 üzenetére
Én eddig csak Pioneer LX76-ot hallottam és az lenyűgözött. Az én fülemnek jobban tetszik ez a csilingelős magas, nem tudom jobban megfogalmazni. Most már mindenképp ki akarom próbálni a Denon-t, maximum megy tovább, meg persze az LX76 Pio kétszer annyiba kerül használtan, tehát nem egymáshoz kell hasonlítanom őket.
Más...
Tudom mindenképp érdemes egy családból beszerezni az 5.0-át, viszont úgy alakult, hogy 3.0 lett egy típus, háttérnek viszont 40K-ig szeretnék valami elfogadható minőséget.
Dali Concept 1 és társaira gondoltam, ezeket durván be lehet szerezni ennyiért.
A hozzá való Heco Metas XT 301 kicsit húzós lenne, pedig az lenne az igazi. -
sixer66
senior tag
Melyik típusú házimozi erősítő karaktere áll a legközelebb a Pioneer LX-es nagyfiúkéhoz?
-
sixer66
senior tag
Denon 3808 mellé szeretnék 5.0-át és a következő esélyesek indulnak jelenleg.
Heco Victa 702 újonnan 129.000 vs. Heco Metas XT 501 használtan 120.000
Van aki mindkettőt hallotta már ugyan abban a környezetben? -
sixer66
senior tag
Sziasztok.
Erősen elgondolkodtam az AVX-en fellelhető MJ Acoustics 5.0-ás szetten, amit később kiegészítenék egy nagyobb front párral, már csak a zene miatt is vagy éppen a mozi miatt, mert háttérnek biztos jók azok a "kis" dobozok, de front-nak a méretei alapján.....
Ott van még az a KEF PSW2010-es sub. A szettel és a subbal, persze nem együtt van tapasztalat? -
sixer66
senior tag
Dali Concept 6 szettel szemben a JBL ES80-as komplett szett milyen szintet képvisel.
Denon 3808 mellé lenne és erősen elgondolkodtam, mert új áron 200-ért van a komplett szett. -
sixer66
senior tag
Heco Metas XT 501-el van valakinek valamilyen élménye? Filmre zenére egyaránt lenne használva.
Inkább úgy kérdezem, hogy ha a Metas XT 501 is 150K és ez a Dynavoice is újonnan 150K, akkor talán érdemesebb lehet a Dyn -
sixer66
senior tag
válasz
dio001 #104142 üzenetére
Igen kábelt maradt, az se egy nagy eresztés Sinus Live 8 eres front/center, háttérnek meg QED 1,5-ös.
Igen 300 az karcsú, főleg hogy 140-150 körül néztem erősítőt és akkor 150 maradna 5.0-ra. Nagy jóindulattal 180K.
Neked milyen szetted van? Miért adnád el, ha most vettél hozzá sub-ot? -
sixer66
senior tag
Szívesen vennék még 300K-ig bezárólag ajánlatot erősítőre és 5.0-ás szettre mozi/zene egyaránt.
-
sixer66
senior tag
válasz
Kroland25 #104134 üzenetére
Szép estét Uram!
Köszönöm szépen a lehetőséget a hallgatózáshoz, nagy élmény volt. Az LX76 elég durván szólt a Focal szettel, engem lehengerelt, persze elkérik az árát is
Egy nagyon nagy tanulságot levontam az egészből és ezt is köszönöm...
Előbb ki kell tapogatni a rendszer gyenge pontjait és nem ész nélkül elherdálni aránylag jó szetteket, ami alatt azt értem, hogy a Heco Vitas 500-as 5.0 egészen máshogy szólt az én rendszeremen (Onkyo TX-SR608, alap kábelek), mint a tiéden ( Pio LX76 felsőbb kategóriás kábelekkel), de persze ez nem meglepő.
Belépő vs. felső közép kategória, ennyit számít. -
sixer66
senior tag
Egy két helyen olvastam, hogy egy KEF C7-es szett elbújhat egy Dali Concept 6 szett mellett is, legalábbis alatta van. Nem tudom, egyiket sem hallottam.
Már csak az a kérdés érne-e kétszer annyit, mint a mostani Heco Vitas 5.0-ás szettem.
150K-s kategóriában keresek amúgy elfogadható 5.0-ás szettet.
Erősítő vagy Onkyo TX-NR809 vagy Denon 3808 lesz. -
sixer66
senior tag
Durván 150.000-es kategóriában két erősítőt a mérlegre tennék.
A mérleg egyik végén egy Denon X4000 a másik végén pedig Onkyo TX-NR809.
Merre billen az a mérleg?zene/mozi 40/60%
-
sixer66
senior tag
-
sixer66
senior tag
Kedves fórumtársak, van köztetek Dali Concept 5.0 tulaj?
Újabb hangya mászott az agyamba és csak lenne egy két kérdésem a szettel kapcsolatban. -
sixer66
senior tag
válasz
agabe #103520 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, itt is látszik, hogy azért még ez az ár is erősen kompromisszumos. Talán egy sub nélkül 300-ért reálisabb lenne, mert erősítőből mindenképp kell a HDMI.
Már csak azt nem tudom, hogy lemondjam-e a rendelésem, mert holnap/holnapután úton lenne hozzám egy Klipsch R-12SW, ami azért dilemma, mert most 110K helyett csak 80K, de annak se sok értelme van, hogy itt áll hónapokat és ketyeg a garancia, talán addigra lesznek más sub-ok leakciózva.
Lehet inkább tovább gyűjtök és nyár végére meglepem magam egy közép kategóriával.
Az eddigi elképzelt örömteli szettem ez lenne.. Denon AVR3808 -> Polk Audio RTi A7 5.0 -> Polk Audio PSW125/Klipsch R-12SW, de ez már bőven nem 300-350K és az is kérdés, hogy egyáltalán jól működnek-e együtt, de hát majd talán kipróbáljuk egyszer. -
sixer66
senior tag
Ez a szett nem hangzik rosszul és
ha jól látom olyan CA erősítő van a képen, mint amit Sanci is hallgatott, de mivel pontos típus nincs odaírva, így én nem tudom eldönteni pontosan melyik.
Nem láttam jól -
sixer66
senior tag
Az a helyzet állt elő, hogy megválok minden házimozi komponensemtől és újra gondolom az egészet.
A következő projektre lesz durván 300, nagyon nagy szerencsével 350K.
Ebbe bele kell férnie, persze használtan egy zenére és mozira egyaránt használható erősítőnek és egy 5.1-es rendszernek.
A kábelek, állványok más téma, az majd külön.
Jelenleg nincsenek fent nagy eresztések, viszont addig is legalább tudok hozzápakolni a pénzhez, de a keret durván ez lesz.
Van valaki, aki ilyen igényekkel, ilyen árban összerakott magának egy szettet? -
sixer66
senior tag
válasz
adodaniel #103418 üzenetére
Nekem is volt egy ilyen időszakom, amikor folyamatosan fizettem a tanulópénzeket, mert rengetegen átvertek.
Ez adódott a tapasztalatlanságomból/kapkodásból, azaz türelmetlenségből/minimális anyagi tartalékból.
Ezek összessége nálam is azt eredményezte, hogy jól ráfizettem. Mára már olyan bizalmatlan lettem az emberekkel szemben, hogy nagyon semmit nem merek nagyobb értékben postán megrendelni.
Most is lenne egy Denon 3808, ami futárral jönne. A kolléga régi felhasználó, ám de újonc és így nem merem bevállalni,, lehet tényleg 100%-osan megbízható, egyszerűen ott az ördög, hogy külföldről rendelt esetleg, ő is csak kipróbálta egy kis zenélés erejéig és ő sem tudja, hogy 1-2 óra utána azt mondja az erősítő, hogy "viszlát", vagy bármi. Tudom ennyire sem szabad bizalmatlannak lenni, de amikor az ember az utolsó 30-40.000-ét költi el valamire, amit mondjuk régóta gyűjtött és azt is elveszik, az azért nem kellemes. Persze ez csak egy példa összeg volt.Ez esetben tényleg nem lehet szó az eladó hibájáról, mert ilyen korrekt ember nem sok van.
-
sixer66
senior tag
válasz
Mikisys #103324 üzenetére
A másik "olcsó" alternatíva....
Mamám hobby-ja, hogy horgol/köt vagy mit tudom én hogyan, de csinál ilyen régi stílusú szőnyegeket mindenféle ruha anyagból és tele van a lakás vele, persze nem nálam, mert amúgy nem kéne (bocs mama, bár nem hiszem, hogy a fórumot olvasod 93 évesen ).
Nem túl szép, de olyan helyre raknám, ahol nem látszik és talán hatását kifejti.
Tudom ezzel kapcsolatban biztos nincs senkinek tapasztalata, csak kikívánkozott -
sixer66
senior tag
válasz
Borisz76 #103318 üzenetére
Mindent a hangzásért, ha kell állva alszom
Természetesen nincs használatban, szüleim pincéjében van elcsomagolva, ki akarták dobni, de remélem még nem tették meg.(#103319) KisTücsök Heco Vitas 500-as frontok mögé szeretném rakni, de a legnagyobb probléma az, hogy be vannak a frontok szorítva két szekrény közé, tehét először azt kell megoldanom. Nem, mint ha nagy fejtörést okozna a "hogyan" kérdés, mert csak elrakom máshova. Laminált padló van a földön, de a a padlón egy nagy és vastag szőnyeg van, így az nem probléma.
(#103320) liszi70 Kipróbálom mindenképp, a szemétbe dobásnál mindenképp jobb, legalább, ha találok valami szép szövetet lesz mire rakni
-
sixer66
senior tag
Akusztikai panel témában van ár/érték arányban legjobb megoldás, amit akár házilag is meg lehet valósítani és nem 40-50.000 HUF?
Tudom kókány megoldás, de van egy 120x60-as kókusz matracom, amit be tudnék vonni szövettel. Érnék vele vajon valamit?
-
sixer66
senior tag
válasz
Vikthor #103266 üzenetére
Köszönöm.
Durván 140-150K lenne rá, így a magasabb/újabb kategória kilőve, de legalább tudom milyen irányban induljak még. Tudom minden erősítő más karakter, most a kezdő tesztelős korszakomat élem.
Onkyo-ról váltok, igaz kisebb kategóriáról, de mozin az is szuper számomra, de zenélni mostanában több időm van, mint leülni mozizni, viszont csak sztereó rendszert nem szeretnék.(#103267) Dorian akkor nem sok különbség van, sőt ez az upgrade tényleg elhanyagolható, mert zenét nem hallgatok mindenféle EQ badarsággal. Amikor először vettem erősítőt magamnak én is rátoltam mindent, hogy jaj de jó (autóhifis korszakból visszamaradt rendellenesség), de rájöttem, hogy mindenféle tuning nélkül a legtisztább. Ezzel senkinek nem mondtam újat, csak gondoltam leírom
-
sixer66
senior tag
Tudtok nekem mondani Denon 3808-cal egyenértékű/tudású erősítőket?
Gondolom, ha lehetőség van rá érdemeseb a 3808A-t venni. -
sixer66
senior tag
válasz
Dorian #102828 üzenetére
Akkor egy kérdőjellel módosítanám a felelőtlen megnyílvánulásomat.
"Mivel hátra sugárzó reflex nyílása van már mindenképp indokolt a hangelnyelő szivacs beszerzése a falra, mert a frontok is küldik neki a falnak a "basszust", amitől szép visszhang alakul ki. ?"
Vagy csak simán úgy. ahogy van hülyeség, amit mondtam, de akkor kérlek javíts ki, nem szégyen a tapasztaltabbtól építő szavakat hallani, de ha eleve hülyeséget mondok, mivel nem vagyok a helyes információ birtokában, nem is tudom min kellene elgondolkodnom.
-
sixer66
senior tag
válasz
MarDani #102818 üzenetére
Teljesen laikusként azon is elgondolkodtam, hogy a Klipsch R10 11kg csomagolás nélkül a Polk PSW110 pedig 15kg. Azért is mondom, hogy laikusként, mert egyből arra gondoltam, hogy a mágnes miatt esetleg, mert az MDF lap nem szokott vastagabb lenni és annyival nem nagyobb, hogy indokolja a +4kg-ot.
Viszont a Klipsch-nek egy kisebb 8" hangszóróval megáldott subwoofer-ét nagyon dícsérték ezért is gondoltam, hogy ezzel a 10" -al nem lesz problémám, bár márkán belül is vannak alsó/közép/felső kategóriák, így a méret megint csak nem lehet szempont. Az se baj, sőt elvárásom, hogy a mostani Heco szettemnél összeségében "utősebb" legyen, mert második félévben a hangfalszett cserét is tervezem és nem akarnék újra sub-ot is cserélni.
Meglátjuk bejáratás után hogyan muzsikál, mivel a sub-oknak is kell egy bejáratási idő.
Mivel hátra sugárzó reflex nyílása van már mindenképp indokolt a hangelnyelő szivacs beszerzése a falra, mert a frontok és küldik neki a falnak a "basszust", amitől szép visszhang alakul ki.Van ebből a szivacsból "best buy" ?
-
-
sixer66
senior tag
válasz
zozy84 #102776 üzenetére
Én is kíváncsi leszek, bár sok szakmai hozzászólásom nem lesz, mivel, mint mondtam, nem tudom mihez hasonlítani, a 15K-s Magnat mélynyomót meg inkább hagyjuk.
Azért a tapasztalatomat majd leírom vele, bár most hétvégén lehet eladásra kerül az Onkyo, akkor meg lesz egy 5.1-es rendszerem és nézhetem
Nehéz egyszerre kifogni, hogy Denon -> 3808 -> fekete -> 150km-en belül -> kevesebb, mint 150.000 HUF
Ehhez már kisebb csoda kell -
sixer66
senior tag
válasz
Tamoo #102771 üzenetére
Ezek szerint nem egy nagy eresztés a sub, vagy csak simán nem kell neki több, mert belépő kategória.
Eddig egy Polk PSW110 vételét terveztem, de úgy gondolom ez valamivel jobb vétel ezen az akciós áron.
Csalódni nem fogok, mert nem lesz mivel szemben csalódni, az előző kis Magnat sub-ot biztos megeszi reggelire. -
sixer66
senior tag
Egy Yamaha RX-V1067 hangzásvilága melyik hasonló árfekvésű és felszereltségű HM erősítővel lehet egy szinten?
-
sixer66
senior tag
válasz
Lacielvtárs #102574 üzenetére
Félre értés ne essék én se vagyok annyira jártas ebben, sokat láttam/olvastam a témában, főleg, hogy mielőtt megvettem a plazma tv-met hónapokig a fórumon is és személyesen is gyűjtöttem a tapasztalatokat és rá kellett jönnöm, hogy gyorsan el kell passzolnom az 1-2 hónapos LED tv-met, mert ugyan abban az árban olyan plazmát kapok, hogy hajjaj. Az én plazmám is egy alap kategória, de ár/érték arányban elég jó (UT50), de a plazma topicban erről többet tudnának mesélni. Persze vannak nagyon jó LED tv-k is és a plazmával egy két kompromisszumot azért kötni kell, többek közt beégésre vigyázni, stb...
-
sixer66
senior tag
Pioneer LX70 házhoz szállítva 145K-ért (nem lehet ellenőrizni a felhasználó megbízhatóságát, de így személyes próba játszik) Vs. Denon 3808 140-ért postázva (ugyan csak nem lehet ellenőrizni a felhasználó megbízhatóságát és 160km-re is van
)
-
sixer66
senior tag
válasz
Lacielvtárs #102563 üzenetére
Ha nem is egészben, de megeszi a vele azonos és még valamivel drágább LED tv-ket, főleg a Panasonic plazma. A képminőséget, az igazi feketét össze sem lehet hasonlítani a LED tv feketéjével. Hangsúlyozom azonos vagy valamivel nagyobb árkategóriáról beszélek és nem az OLED-ről csilliárd euroért.
-
sixer66
senior tag
Akad itt Pio LX70 tulaj, lenne pár kérdésem az erősítővel kapcsolatban. Pusztán csak véleménykérésről lenne szó.
-
sixer66
senior tag
Ha jól emlékszem olvastam régi hozzászólásokat valakitől, aki azt találta jobb/ésszerűbb megoldásnak (ne kövezzetek meg, ha hülyeséget mondok), hogy megvesz egy Denon 3808-at és utána köt egy végfokként is használható sztereó erősítőt, mint hogy megvenne egy Denon 4308-at, mert mind a két választás durván ugyan azt a kiadást jelenti, mivel kb. 50K különbség van a két Denon között és 50-ből használtan "elég jó" sztereó erősítőket kapni.
Szóval akinek van ilyen tapasztala, megosztaná velem? -
sixer66
senior tag
Nem porosodik valakinek otthon egy Heco Vitas Sub 25A, esetleg 30A ?
-
sixer66
senior tag
Melyik az az erősítő 140K-ig bezárólag, amivel már közelebb vagyok a "sztereó" hangzáshoz és mozizni is tudok kisebb nagyobb élvezettel?
Denon 3808 vagy esetleg valamelyik Onkyo, Pioneer?
Nem várom el természetesen ilyen árfekvésben, hogy úgy szóljon, mint egy sztereó, főleg, hogy egy házimozi erősítőtől ez nem várható el, max 300-400+-tól gondolom.
Onkyo TX-SR608-at váltana, ami mozin jó (nekem) viszont a Denon hangja is tetszik (amit hallottam eddig az 2807 és 3606 Wharfedale Pacific Evo szettel). -
sixer66
senior tag
válasz
vendingo #102234 üzenetére
Egy kezdő szettnek a bögreszett után nekem is nagy örömöt hozott egy Onkyo 608 + Heco Vitas 5.0 + egy alap sub, amit kihoztam 160-ból, persze használtan.
Az más kérdés, hogy ez tényleg alap szint, de talán ez vagy hasonló lehet az első lépcsőfok egy kezdő "házimozis" életében.
Fél év után én is váltani szeretnék, de nem azért, mert már nem megfelelő számomra a szett, csak ezen a szinten sok kompromisszumot kell kötni és ez egy ilyen hobby, ha egyszer elkezdi az ember a hangya onnantól kezdve folyamatosan motoszkál. (plusz a sztereó hangzáson javítani szeretnék)Az jó, hogy megpróbálnak ésszerű tanácsokkal magasabb kategória megvásárlására bírni minket teljesen jogosan, így kikerülhető sok sok tanulópénz kidobása az esetleges csalódás végett, amit egy belépő szett okozhat, aztán mindenki eldönti, hogy mennyit tud rá áldozni.
Ezzel csak az én véleményemet írtam le teljesen laikusként. -
sixer66
senior tag
válasz
Norbi 72 #102232 üzenetére
Nah igen, itt megint ugrottunk egy nagyot
Most még csak puhatolózom, mert nagyon kezdő vagyok még a témában, de valahol el kell kezdeni és persze mindent nekem kell meghallgatni, de szívesen veszi az ember a szakmabeliek hozzászólását, mert így is meg lehet menekülni egy egy felesleges kiadástól. -
sixer66
senior tag
válasz
Norbi 72 #102223 üzenetére
Az általad linkelt Arcam erősítő mennyire lehet egy Denon 3808, 4308-tól? Tudom más kategória mind árban mind hangzásban, de nekem ahhoz képest, amit olvastam itt róla jó árasítottnak tűnik.
Nekem most az a célom, hogy Onkyo 608 után egy kicsivel több élményt kapjak zenében, de azért maradjon meg a mozihatás. Tudom ilyen árkategóriában valamelyik hátrányára kompromisszumot kell kötni.
Egy Heco Vitas 500-as szettből úgy érzem (még ha régi is) többet ki tudnék hozni, mint most az Onkyo, értem ezalatt a zenélést, mert mozin nekem szimpatikus az Onkyo. -
sixer66
senior tag
válasz
Norbi 72 #101950 üzenetére
Nem rossz, de sajnos a fekete a gyengém, beleillik nagyon a környezetbe, ezüstöt maximum Denon-ból vennék, ne kérdezd miért. Tudom tudom, nem nézegetni kell, de ezek számomra ékszerek is.
A másik baj, hogy tőke nincs, tehát oké eldurrantok 120-at erre, de akkor nagyon jó áron kell meghirdetnem az Onyko-t, hogy hamar elmenjen, ami másnak jó, de nekem annyira nem
Jah és állítólag a 7-es végüek hajlamosak a HDMI panel hibára? vagy az a régi szériáknál probléma? -
sixer66
senior tag
válasz
Norbi 72 #101943 üzenetére
Egy 120-at minimum rá kellene dobnom, és most egyelőre sub-om sincs, úgyhogy arra kell gyűjtenem még.
Szóval Onkyo 876 beszerzésén én is gondolkodtam, ott mozin is előrelépés lenne és arra már mehetne a sztereó is, csak hát az se két forint, de valamit valamiértSajnos lövésem sincs, végig néztem a menüt, max a komplett OSD-t tudom kikapcsolni, de hogy mindent kiír csak magát a formátumot nem.
-
-
sixer66
senior tag
Norbi 72 az onkyo-val kapcsolatban egy olyan kérdésem lenne, hogy ha megveszem a sztereó végfokolható erősítőt, akkor a pre out-ra kell ugye kötnöm, viszont ott az egyikben a subwoofer van, akkor ezt is Y kábellel kell megoldanom vagy mehet a LINE OUT-ra is? Biztos balgaságot kérdezek, de most ezen agyaltam.
-
sixer66
senior tag
Pioneer A-449 -el van valakinek személyes sztereó tapasztalata?
25-30K-t hibátlan állapotban szerintem megérne, hogy az Onkyo után kössem. -
sixer66
senior tag
-
sixer66
senior tag
De jó volt végig olvasni kb. 100db olyan hozzászólást, amiben ide oda ment a ping pong, pedig minden nap munka után az az első, hogy bekapcsolom a laptopot és jövök fel olvasni, de ez most elvette a kedvem kicsit.
majd talán holnap...
-
sixer66
senior tag
-
sixer66
senior tag
Én is próbálkozom ezzel a HM-sztereó összekötéssel annak reményében, hogy zenén jobb lesz a hangzás és a moziról sem kell lemondanom. Viszont néztem az itt már emlegetett Pioneer VSX-AX5i erősítőt és nagy dilemmában vagyok, mert zenében állítólag javulást érnék el vele sztereó irányban, viszont az Onkyo mozin kielégítő élményt tud számomra nyújtani. Szerencsém van, mert én is kecskeméti vagyok, így lehet felkeresem a kollégát és megpróbálom lebeszélni, hogy vigyük el hozzám és derítsük ki, de elébe mennék annyival, hogy esetleg megerősítő vélemény van-e. Tudom, hogy meg kell hallgatnom, mert mindenkinek más tetszik, de csupán a véleményre vagyok kíváncsi. Vagy végfok? Viszont itt is kompromisszumot kell kötnöm, mert nincs 80-90K-m, amit alsóhangon be kellene fektetnem egy jobb fajta végfokra, azért is néztem régebbi 30K-s végfokolható sztereókat.
-
sixer66
senior tag
válasz
vendingo #100823 üzenetére
Én is most ezen az úton próbálok haladni, hogy a jelenlegi Onkyo mellé veszek egy végfokként is használható sztereó erősítőt. Többet ajánlottak is itt a kedves fórumtársak, csak sajnos mind olyan messze van tőlem, hogy mire elhoznám egy próbára és esetleg nem tetszik, a visszajuttatás költségével már majdnem a rászánt ár felénél járnék utiköltségben.
Mondjuk 90K-s árban egyáltalán nem gondolkodom, mint amennyibe az Emotiva is kerül, hanem egy régi használt 30-40K-s sztereót keresek. Erre van tőke, hogy próbálkozzak és amennyiben nem tetszik gyorsan tovább is adjam.
Ilyet hallgatott már valaki? -
sixer66
senior tag
válasz
whatnot #100617 üzenetére
Mivel az Onkyo mögé lenne kötve, így azt is vinnem kellene magammal, de szép is lenne.
Még, ha frontokat vennék vagy hátteret, akkor az erősítőt elviszem, de a frontokat bepakolni az erősítvel....
Persze nem sokan hozzák házhoz az erősítőt, de valószínű csak ez lesz járható út, de annyira nem életbevágó, hogy ne várjam ki ezt a pillanatot. -
sixer66
senior tag
Ez a sztereó erősítő 30 körül megéri az árát ahhoz, hogy az Onkyo mögé kössem vagy csak a sz@rt gurítgatom jobbra balra?
Lényeg, ha zenét hallgatok többet kihozzon a Heco frontokból. Nem hangosabban akarom hallgatni, mert akkor feljebb tekerném az Onkyo potiját, hanem kicsit zeneibb hangra vágyom minimális befektetéssel. -
sixer66
senior tag
válasz
BBéci #100430 üzenetére
Tudom puding próbája az evés...
Az Onkyo előtt volt az első házimozi erősítőm egy Denon 2807 személyében, ami zenében nekem szimpatikusabb volt, mint az Onkyo, de ugye ez köztudott, hogy Onkyo inkább moziban bizonyít ebben az árkategóriában a Denonnal szemben és azt is hozzá kell tenni, még ha esetleg nem is számít, hogy a Denonre egy Jamo 606 5.0 volt kötve most pedig egy Heco Vitas 500-as 5.0 van. Egyik se a legnagyobb eresztés, de megint csak ismétlem önmagam, ebben az árkategóriában megfelelő olyan laikusok számára, mint én, sőt egész élvezetes számomra a mozizás, viszont mivel nincs összehasonlítási alapom, így csak magamnak ajánlom ezt az összeállítást -
sixer66
senior tag
válasz
Norbi 72 #100421 üzenetére
A pio szimpatikus lenne, csak írta a kolléga, hogy csak a CD bemenet működik, bár az én szemszögemből minden Onkyo-ra lenne kötve, sztereóra csak a frontok mennének, de akkor már sokallom a 25-öt érte.
Amúgy olyan 20-30 körül tudnék rákölteni, tudom ennyiből nem, hogy nem váltom meg a világot, de sokkal minőségibb se lesz, de maximum akkor tanulópénz. Plusz kb. 220-am nincs rá, hogy vegyek egy olyan Pio házimozi erősítőt, ami sztereóban is megállja a helyét, értem ezalatt LX 76, 83 stb...
Egyelőre most még sub-ot is vadászok, de ahogy elnézem az első negyedévemet több időm lesz zenélni, mint mozit nézni nyugodtan ezért is agyalok a sztereó beiktatásán, mivel ahhoz nem kell sub. -
sixer66
senior tag
válasz
Dorian #100416 üzenetére
Értem, köszönöm az infókat, kicsit közelebb kerültem ehhez a témához is.
Azt, hogy az Onkyo mellé milyen sztereót kötök, az mindegy, értem ezalatt, hogy nem kell hozzá kimondottan Onkyo sztereó.
Olyan változat van, hogy ez vagy az jobban illik hozzá? Nad, Denon, Yamaha, Onkyo sztereó vasak között nézelődök.(#100419) Norbi 72: köszönöm, meglesem őket.
-
-
sixer66
senior tag
válasz
gógyi #100402 üzenetére
Azért szeretném rákötni, hogy ha zenét akarok hallgatni akkor egy sztereó erősítő hajtsa meg a frontokat, mikor pedig mozizni szeretnék akkor természetesen a HM erősítő hajtja az összeset. Mivel ide-oda dugdosni nem szeretném, ezért gondoltam egy régebbi olcsóbb, de még sztereóban jobban teljesítő erősítőre. A HM vas egy Onkyo 608-as.
Amúgy visszaolvastam és rájöttem, hogy összekevertem a preout-ot a pre amp direct-el, ami a Denonokon van.
-
sixer66
senior tag
Erről van valakinek saját tapasztalata?
Mivel van rajta pre out, már össze tudnám közni mozivassal, ugye? -
sixer66
senior tag
válasz
#09634560 #100117 üzenetére
Lehet butaságot kérdezek, de ha összekötöm egy általad linkelt NAD-al a sztereó rész kipipálva.
Mi történik, ha simán mozizni szeretnék. Mivel a NAD-ra lenne rákötve a két front ezért mozinál is bekapcsolva kellene lennie a sztereó erősítőnek (gondolom én), mivel azon keresztül kapja a jelet.
Ezáltal hangosabb lesz a front, mint eddig volt mozinál vagy tudom úgy szabályozni, hogy jó legyen, mert mozin meg vagyok teljes mértékben elégedve az Onkyo-val, viszont ahogy írtam is zenén szeretnék belőle többet kihozni. -
sixer66
senior tag
válasz
#09634560 #100103 üzenetére
Szuper, annyi kerdesem lenne meg, hogy mivel nem volt meg sztereo erositom, a csatornankenti 25W eleg ahhoz, hogy tisztessegesen megszolaltassa a frontokat sztereoban, mint az Onkyo? Vagy az Onkyo is azert belesegit a sajat erotartalekaval? Egyelore csak tapogatozom a temaban, a mozizast is csak par honapja kezdtem komolyabban venni.
-
sixer66
senior tag
Egy ilyen vagy egy ilyen sztereó erősítővel meg tudom azt oldani, hogy az Onkyo 608-as erősítőre kötött Heco frontokat megszólaltassa sztereóban átszerelés nélkül? Érdemes vele foglalkozni egyáltalán ilyen szinten? Fontos a filmezés is, azért nem simán sztereó erősítőm van, de a Heco hangfalakból többet is ki lehetne hozni zenén úgy érzem.
-
sixer66
senior tag
Egy Heco Victa Sub 25A elég lenne egy Vitas 500-as szett mellé?
20nm-es nappaliban lenne és egy Magnat 20-as sub-ot váltana, gondolom ennél jobb lenne mindenképp.
Polk-ot tervezek majd mellé, de most közel 70K nincs rá és ez 30 körül lenne. -
-
sixer66
senior tag
válasz
#09634560 #97259 üzenetére
Ehhez kapcsolódva lenne egy kérdésem, hogy esetleg az onkyo 608-asnál is van olyan beállítás (általad felsorolt pontok közül a 3.), amivel ki lehet kapcsolni, hogy DTS hangot átalakítsa-e, avagy sem, mert több elvileg DTS hangsávval rendelkező filmnél automatikusan átáll Dolby Digital-ra.
-
sixer66
senior tag
válasz
Vikthor #96439 üzenetére
A 12-es elég brutálisnak tűnik számomra így képről, persze másnak máshol van ez a szint, de mivel alig pár hónapja kezdtem beleásni magam a házimozi rejtelmeibe...
Panellakó vagyok, tehát nem bonthatom szét a lakást, főleg a 20nm-es nappalit, de a Magnat után minden sub minőségi javulás lehet számomra.
Mivel egyedül élek albérletben, így nem tudok túlságosan elrugaszkodni a földtől, 40-50K-s határt be kell húznom, így mindenképp használt eszközök között kell nézelődnöm, amivel tudom nem váltom meg a világot, de egyelőre ez van sajnos. -
sixer66
senior tag
válasz
Oldfighter #96271 üzenetére
Összesodortam a kis kábeleket és banándugót kaptak, úgyhogy nem hagytam őket rakoncátlankodni, csak mivel nem volt normális blankoló fogóm, így mire tapétavágóval leblankoltam a kábelvégeket, azt hittem elmorzsolok egy könnycseppet.
Első kőrben azt vettem észre, hogy valamivel részletezőbb lett a hang, több részletet hallok ugyan azon hangerőn, de lehet csak vígasztalom magam, hogy nem hiába adtam ki rá pénzt. -
sixer66
senior tag
Erősen türelmes az az ember, aki 8 eres kábellel köti össze az egész rendszerét....
Jah, ha persze nem szerelten veszi azt -
sixer66
senior tag
Van olyan fórumtárs, aki Onkyo TX-SR608-ról váltott TX-NR809-re? Tapasztalatokra lenne szükségem, hogy megérne-e plusz 80K-t a mostani erősítőmhöz képest. A mostani szettel (Heco Vitas 500 5.0+Magnat sub) tudom nem kell csodára számítani, értelemszerűen jövő évben az is cserés lenne.
-
sixer66
senior tag
Érdemes várni hétvégi Kácsás akcióra kábel ügyben vagy a stream-es 990/m-es Sinus Live 8 eres árfekvés mellett nincs jobb alternatíva? A HECO Vitas 500-as szetthez nem gondolom, hogy túl kellene lőnöm a kábel vásárlást, bár most a frontokon egy 1.5-ös Inakustik Premium van, aminél biztos jobb a Sinus is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Napelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sorozatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest