- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
adamsfamily #110312 üzenetére
Köszönöm a meghívást, priviben megbeszéljük
-
válasz
adamsfamily #110305 üzenetére
"Akkor kérlek fogalmazd át a kérdésemet úgy hogy ne gerjesszen vitát"
Semmit nem kell átfogalmazni, semmilyen vitát nem szítasz vele. A kérdésed : "Van valakinek tapasztalata ezekről a szubokról?" teljesen rendben van, hiszen ez a fórum a tapasztalatok egymás közötti megosztásáról szól, akkor is, ha nem lehet teljesen analóg egymással a kérdező és a válaszoló akusztikája, rendszere, ízlése.
Az meg közhely-szintű alapvetés, hogy bemondásra semmit nem veszünk (kivéve ha a vásárlásnak a kipróbálás a fő oka), de egymás tapasztalatait, ismereteit, a kipróbálásra ajánlott eszközök tapasztalati-listáját butaság lenne nem hasznosítani.
Annyit kell tudatosítani, hogy mindenki véleménye, tapasztalata szubjektív. SENKINEK nem kell hinni, hanem a vélemények segítségével, de főleg a saját tapasztalatainkkal ki kell alakítani a saját véleményünket. -
n3m3r3
tag
válasz
adamsfamily #110305 üzenetére
A kérdéseddel abszolút semmi gond, kíváncsi vagy valamire, amire nem tudod a választ. Próbáltam érthetően és tömören fogalmazni. Fuss neki még 1x. Mint írtam ne vedd magadra, néhányan elég ércesen fogalmaznak az ilyen kérdésekre. Ez csak abból fakad hogy a kérdésedre a válasz nem olyan egyszerű ha karaj végeredményt szeretnél az épülőhöz (mivel sosem lesz elég jó
)
-
n3m3r3
tag
válasz
adamsfamily #110298 üzenetére
Pont rátapintottál arra a kérdésre ami ezen a fórumon gerjeszti a konfliktust. Mi jobb minél.. Nyilván aki ilyet használ valószínűleg fényezni fogja, de szívesen kipróbálna mást is. Miért? Mert ez a hobbi ilyen, a kis ördög mindig ott van. A hangzásról megfogalmazni bármit szóban is elég nehéz nemhogy itt a fórumon írásban.
A what hi-fi 750 font-os áron tesztelte 2006-ban....nem olcsó. Néha ebből indul ki az ember. Tesztek, amik lehet nem tükrözik a zene/mozi igényed. Aztán jön az erősítőd kategóriája és hangvilága, no meg a hangfalak, kábeled, és minderre tronfol rá a szobád mérete és kialakítása. Mindez nem annyira mérvadó egy sub esetén mint ha két frontot keresnél, de számít. Ez a szemlélet érvényes a rendszer minden egységére, mert ha összeadsz valamit, abból jó ha pozitív számot lát az ember. hehe
A lényeg : Lehet akár nálad jobban szólna !ami megfelel Neked! az RSW, mint a T12, ezt így itt senki nem tudja megmondani mire számíthatsz. Ha SOS kell és tisztában vagy vele miről váltanál, valószínűleg nem rossz döntés.
Ezek a sorok nem feltétlen hozzád szólnak, hanem itt a fórumon egyre gyakoribb feszültségek elkerülése miatt is. -
válasz
Én a T12-t venném a kettő közül. Volt RSW-12-m, az sem rossz szub, de a T12 (vagy ami nekem most van, az SVS NSD) nagyobb mélységre és szélesebb spektrumú mély hangokra képes.
(#110301) Dorian "T12-t esetleg a MA Gold subra cserélném el."
Szeretem az SVS-t, de nekem is ott van a kipróbálási lista elején a GSW-12. Keresem azóta is, de elég ritkán van, és meglehetősen drágán. Tippelek, mert sosem hallottam, valószínűleg nekem nem ér annyival többet hangilag, mint amennyivel drágább a T12-től vagy SVS-től. Viszont az agyrágóbogár likvidálásához muszáj lenne kipróbálni.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Tapasztalatom csak a T12-vel van, de mikor sub-ot kerestem utánanéztem az RSW-nek is. Ha a kettő közül kellene választani én maradnék az eredeti célnál.
Ha liszi70 erre jár tud neked segíteni, ő hallotta mindkettőt.
-
tPedro_
őstag
válasz
adamsfamily #109746 üzenetére
Koszi, vegul a kesz kabelt vettem meg.
-
robi-k
őstag
válasz
adamsfamily #90852 üzenetére
Ezt a HDMI splittert tesztelte egy ismerősöm, meg volt vele elégedve: Inakustik PREMIUM HDMI SPLITTER 1 -> 4 HIGH SPEED 3D
2 db HDMI kiemenettel rendelkező - klasszikus értelembe vett - médialejátszó nem létezik.
DE vannak okosítható BD lejátszók (tehát kvázi felvértezhetőek médialejátszó képességgel), amik rendelkeznek 2 db HDMI kimenettel, ilyen pl. a Pioneer BDP-450/LX55 vagy az OPPO BDP-103/103D/105/105D lejátszók. -
robi-k
őstag
válasz
adamsfamily #90849 üzenetére
Elvben műkodhet, DE a sok olcsó HDMI splitter nem korrektül kezeli a HDMI EDID adatok kezelését/átadását, ezért sokszor nem működik megfelelően (pl. nincs 3D, vagy nincs HD hang, stb.).
Inkább azt szoktam/szoktuk javasolni, hogy olyan forrást kell alkalmazni régi (nem 3D-s AVR esetében), ami rendelkezik 2 db HDMI kiemenettel. Ilyen esetben a forrásnál (pl. BD lejátszó, HTPC) be lehet állítani, hogy az egyik HDMI-n csak a képet, a másikon csak a hangot adja ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- LEGO klub
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- OLED TV topic
- One mobilszolgáltatások
- Gitáros topic
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest