Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- A mai nap az Android 15-ről szól
- Helló, Android 15, merre vagy, Hyper OS 2?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi 72
veterán
válasz bajnokpityu #64369 üzenetére
Gratulálok!
-
Patice
nagyúr
Én is ocsúdtam.
Gratulálunk!
Most már tudom hova kell menni locsolkodni....
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
bajnokpityu
félisten
Köszönjük srácok!
eladó topping dac
-
dunkel
őstag
válasz bajnokpityu #64405 üzenetére
gratula
-
mivamma
senior tag
-
kimi02
őstag
Grat a részemről is !
-
mp54
senior tag
Jó egészséget!
-
törölt tag
válasz Oldfighter #64411 üzenetére
Nekem meg ehyedül a csatlakozás-rész tiszta.
Bármilyen belépőszintű házimozi erősitőt vehet, a mélnyomó kivételével mindegyik hangfal felhasználható. mellé vesz párezer forintos lejátszót és használhatja... -
Játékos
addikt
Uraim!
Mennyiért lehet érdemes meghirdetni egy jó általános állapotnak (karcmentes) örvendő NAD T741 erősítőt? Egy darab sincs a piacon belőle, így fogalmam sincs, mi lehet a reális ára?
Előre is köszi a választ.Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Oldfighter
senior tag
válasz #09634560 #64412 üzenetére
Kicsit csodálkozom, hogy egy villámkár nem az egész gépet vágta tönkre. De azért a súlyos fogalomzavarok érezhetőek. Biztos ami biztos alapon, én egy külön lejátszót és valami használt alsókategóriás erősítőt ajánlanék mint lentebb már említették. Azokhoz a hangízékhez amit az eldzsihez kapott többre nincs is szüksége.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Játékos
addikt
válasz Gergőke88 #64415 üzenetére
Igen. Én vettem meg, persze nem 60-ért. Viszont nem tudom, a kategóriájában milyen versenyzők vannak, mert azokhoz hasonló áron adnám...
Azért köszi a fáradságot!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
vzozo
senior tag
-
adodaniel
őstag
Gratulálok!
-
Warter
addikt
válasz Oldfighter #64414 üzenetére
Gyanítom, hogy az a kb 20e Ft amit rászán, az kevés lenne egy erősítőre meg egy lejátszóra.
-
Játékos
addikt
válasz Gergőke88 #64420 üzenetére
Én örömmel használtam/használom, nem vagyok kereskedő, hogy ebból gazdagodjak meg!
Csak egyszerűen szeretnék lassan feljebb lépkedni azon a bizonyos lépcsőn...Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
robim
tag
Én is gratulálok!
-
Bander78
tag
Erősítő vásárlás előtt állok, a következő a gondom:
Adott egy régi hifi rendszer két hangfala (Videoton DC 2050 E, névleges terhelhetőség 40 W, zenei terhelhetőség 50 W, impedancia 8 ohm). Három utas faládák, a mély hangszórókat újra kell gumizni, egyébként semmi bajuk, ezeket megtartanám. Így a sztereo rendszer adott.
Erősítőt csak újat vennék, ~70 ezer a plafon. Leginkább mp3 lejátszóról, vagy mobilról menne a zene, esetleg a meglévő DVD lejátszóról. Vagyis audiofil igények nincsenek.
Első körben a Pioneer szimpatikus. Itt két lehetőség van:
- A-10-K, vagy A-20-K: sima sztereo erősítő, vagy
- VSX-323-K 5.1 rendszer, egy csomó csatlakozási lehetőséggel, amik nagy része nem érint.
Ami nem egészen tiszta: az A-10 esetében gondolom a külső csatlakozás csak analog lehet (tehát a mobilhoz jack dugóval lehet csatlakozni), a VSX-eken meg van USB csatlakozó.
Tehát az alapvető kérdések: mp3-ak esetében van-e hallható különbség a két megoldás közt, illetve mennyivel lehet igénytelenebb a VSX az A-10-nél?
A válaszokat köszönöm! -
Dorian
félisten
-
Bander78
tag
válasz Dorian #64425 üzenetére
Pénz volna, csak ez a történet nem ér többet. Véleményem szerint egy ~50 ezres erősítővel ezekkel a hangfalakkal jobb igényesebb rendszert kapok mint egy hasonló árú minihifivel (ebbe az férne bele). Valamint a házimozis erősítő több bővítési lehetőséget is adna.
Használt cuccot nem akarok venni, ki tudja mikor esik szét.
A hangfalak ennyire rosszak lennének? (Nem értek hozzá, ezért kérdezem.) Mindenképpen sztereo rendszer kell, a sokhangfalas megoldás részemről felejtős. -
Dorian
félisten
válasz Bander78 #64426 üzenetére
Nem is írtam olyant, hogy költs többet rá. De olcsón újat venni a legnagyobb pénzszórás. Itt a topikban az emberek cuccainak 90%-a használt termék és nem kell félni, nem esik szét.
Olyan Vidi hangfalam nekem is volt, ismerem. Koleszban üvöltetni teljesen megfelelt, de amikor dolgozni kezdtem és megvettem a Tannoy M3-imat, durván ég és Föld volt.
Mennyire fontos a mozierősítő bővíthetősége? Sztereó erősítő olcsóbban sokkal jobb hangot ad. Persze kalkulálni kell sztereó erősítő esetén egy külön DAC-cal is (Mi lesz a forrásod, honnan játszol le?)Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
MasterMark
titán
-
tigerk
tag
Helló
Segítséget szeretnék kérni.Házimozi újítás előtt állok és egy pioneer vsx-323-al szemezek amit ideiglenesen a mostani panasonic hangfalakra dugnák rá.De mivel nincs aktív mélynyomóm ezért megoldható lenne az hogy egyszerre hajtanám az 5 hangszórót a pioneer erősítőről és a panasoinc házimozin pedig csak a mélyét hagyni (panasonic sa-ht535).Illetve a gépre csatlakoztatás is rejtély mert egy xonar d1 van a gépben és elvileg annak az spdif portját nem lehet közvetlenül az erősítőre dugni hanem videókártyán keresztül hdmi-n lehet használatba fogni csak.Vagy az optika helyett maradjak az analog portoknál?Akkor egyszerűen össze tudnám hozni a két rendszert(front,side.rear hangkari kimeneteket összedugni az erősítővel a sub kimentete pedig menne a panasonic házimozira).
Üdv
Tigerk -
-
robi222
senior tag
Szerintetek javulna az erősítő hangzás ,ha én csinálnék egy 2m vezetéket,ahelyett hogy egy 1.5m elosztóba lenne beledugva és úgy menne a konnektorba?
-
törölt tag
A DVD-ről koax digitálison keresztűl megy át a jel az erősitőre. Ott bármit-bárhová állítok alig mozgatja meg a mélynyomót. A DVD-n van 5.1 analóg kimenet, azaz sub is, amivel pedig jól müködik. A házimozierősítőkön szépen kihal minden analóg (RCA) bemenet, ezért kérdeztem erre megoldást. Böszmeség mi...?
-
rigo88
aktív tag
üdv
van egy yamaha rx-v1600as erősítőm (ha időben utánajárok és olvasok, látom hogy nem támogatja a dts-hd-t és truehd-t és nem vettem volna meg..)
rákötöttem a presence hangszórókat valamint a surround back hangszórókat (is) viszont ezeket a setupban nem tudom none-ról elállítani.
miért lehet ez? kábelezés ok. automata beállítást próbáltam.
köszi
rDirr
-
hétalvó
addikt
válasz rigo88 #64435 üzenetére
sose legyen ez a gond.
hdmi van es szerintem tudja 7.1lpcm-et 192/24-en
innentol ha htpc-rol hasznalod semmit se vesztesz.
ha meg bd akarsz nezni, kell egy dune, vagy egy olyan bd ami kodolja a hd-t es kikuldi lpcm-ben.most neztem meg 1.1-es a hdmi es 96/24-et tud, eleg az is. stereon 192/24.
[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
KL555
csendes tag
válasz MasterMark #64271 üzenetére
Köszönöm a választ!
Viszont a problémám abból adódik, hogy a gépből hdmi-n csak sztereó hang jön ki (a windows beállításai szerint). Találtam olyan javaslatot, hogy ezzel nem kell törődni, hogy a windows "mit lát", attól még 5.1 fog továbbmenni az erősítő felé. Ez azt jelentené, hogy valóban a passthrough-t kell beállítanom, ebben tudnátok segíteni, mert én sajnos nem találtam ilyen funkciót? -
rigo88
aktív tag
válasz eboostr #64442 üzenetére
hétalvó, eboostr: köszi.
resetet a kibontás után egyből csináltam. a vége a RTFM lett... be volt kapcsolva az advanced settingsben a bi-amp valamint az egyébként haszontalannak tűnő manualban megtaláltam azt is h a SB és a presence egyidejűleg nem szól... szarnakegypofonmindenesetre mind a 11 hangszórót bekötöttem, szólnak. megpróbálom a közeljövőben lecserélni egy 1900ra, az dekódolja a truhd és dts-hd hangokat is.
addig is xbmc-ben kilőttem a truehd és dts-hd capable funkciókat így ezeket lpcm-ben (?) adja le a program pedig "flat"-ként írja ki.átmeneti megoldásnak jó egyébként is "oldalról" nézem a tévét egy miniatűr szobában tehát nyugodtan kijelenthető hogy parasztnak zongora. ám nemsoká költözni fogok ott pedig a nagyszoba lesz az entertainment room
attól tartok akkor kénytelen leszek lecserélni a cuccot egy rx a3010 9.2-reDirr
-
törölt tag
válasz ricsik #64440 üzenetére
Kösz, de nem ez az első házimozis cuccom. Hangfalak small-ra, a Sub plus-ra állítva alig nyekken meg a mélynyomó. Bezzeg DVD-ről még sok is a mély, de azt visszább tudom venni. Kisérleteztem még a mélyláda hangerőszintjének kiemelésével +12db-re. Érdekes, hogy a mélyvágásra sem reagál semmit 50-80-100Hz változtatására. A Front hangfalakra engedett mélyhangokat viszont jól hallhatóan lecsökkenthetem.
-
törölt tag
válasz junkpod #64448 üzenetére
A Pioneer érzékeli a Dolby Digital jelet és dekodolja azt 5.0 csatornáig. Mélynyomót nem tudja jól kezelni, amit igy a DVD lejátszóval váltottam ki. Késleltetési eltérés nincs, ahogy rendes jel sem az erősitő Sub Pre Out kimenetén. A DVD-n is állitgattam, de nem történt változás. Eredeti formában adom a jelet, nem PCM-re forditva. Ezután már az erősitőn áll vagy bukik.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Asustor NAS
- Politika
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest