Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyurczy
őstag
válasz bajnokpityu #63400 üzenetére
Ritka madár, csak ezért toltam be. Az utóbbi egy évben nem láttam hirdetésben eladót.
Mi lesz helyette? L?
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
A kábeles dolgokra visszatérve, tudva tudván, hogy a varázsszó hallgatózni! Mivel eddig tyúkbélmadzagot használtam bármi csak jobb lehet,de!
Több hozzászólást véleményt átnézve a Dali Zensor (úgy ahogy általában a Dalik) szereti a vastag rezet! Mivel egyelőre még kialakulós a rendszer (értsd 3 hangfal a szett LR front, center - albérletszobába minek több ) nem lövök túl nagy bakot ha ezekkel kezdem a "tesztelést"Az erősítő Pio LX60, nekem a hallgatózás során nagyon bejött a hangjuk és tetszik ahogy a Dalikkal szólnak zensor és lektor között akkor nem találtam (talán sztereóban utóbbi zeneibb volt) különbséget, az ikonról nem beszélek nem engedhetem meg magamnak..
Igazából csak annyi visszajelzésre várok, hogy az irány kábel terén jó, és a jövőben (mire meglesznek az álló monitorok Z7) addigra megvilágosodok mi szól jól és mi jobban
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
BBéci
legenda
válasz burtione #63399 üzenetére
Szubládának nincs zenei teljesítménye. Általában RMS és maximum szerepel a műszaki adatok között és az alacsonyabbikkal érdemes kalkulálni.
Az előbb említett 500 nem azt jelenti, hogy annyit mindenképpen tudjon a beépített erősítő, csak azt magyaráztam, hogy nem sok. Inkább több legyen, mint kevés.
Ugyanakkor a tapasztalat azt mutatja, hogy az 1000 W körüliek képesek a WOW érzést kiváltani belőlem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Rebell
senior tag
Gyerekek! itt figyel nálam 2pár Kimber 8TC! Bi-wire kialakításban (tehát lehetne 16TC is ), nem merem bekötni, mert szerintem nem lesz szívem visszaadni a gazdájának.
Hasonlított vki össze már Kimber 8Tc-t - Van Den Hul D352-vel vagy Magnummal? (ezek jönnek jövő7en)
Tapasztalat a hallottakról?
Kábelt csak Sztereó-ban - zenével tesztelünk? vki mondana vmi jó hanganyagot?
-
BBéci
legenda
válasz Rebell #63414 üzenetére
Hasonlítottam őket és nem véletlenül kerül a Kimber kétszer annyiba. Szerintem egyértelműen és nem kicsit volt jobb az én rendszeremben. Viszont a duplázását teljesen feleslegesnek gondolom.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DrJános
aktív tag
Sziasztok [link] ebben tudna valaki segíteni?
A túlhajtás "problémáját" már túl tárgyaltuk, azzal nem lesz gond.
De a mély és a kábelek ügyében elkélne még a segítség.
Gép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S10
-
MasterMark
titán
Szerintetek ez rámegy a 8,5mm vastag Kácsa sub kábelere?
Szerintem csináltatok valami ilyesmit kb. másfél méteresben, mert a többi szub kábel nem igazán tetszik, a Proson, meg instutikra, pedig azt mondtátok, nem olyan jó.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
spiky03
veterán
válasz MasterMark #63418 üzenetére
Majd írd le, hogy milyen lett az eredmény, mert én is ilyesmiben gondolkodom.
Akkora kell kb nekem is.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
DjKoxi
senior tag
válasz Dorian #63420 üzenetére
0 szintnek szokták nevezni az RCA-k feszültségszinjét (775mV ha jól tudom).
beers : A házimozi erősítők vonali szub kimenete nem állandó, a hangerő emelésével, csökkentésével összhangban változik. Azt, hogy adott hangerőállásban milyen hangos legyen, te határozod meg az erősítő kalibrálása során, és az aktív mély hangerőpoti beállításával. Röviden ennyi.
-
kinte
újonc
Üdv Mindenki!
Kérném tanácsotokat, hogy melyik lenne jobb választás:
Polk Audio TSX 440T
Dynavoice Challenger M-65 EX v3
(+ egy jó szub is kell)
pioneer Vsx 920 –as erősítőhöz 25-30 nm-re.
Mozi-Zene 60-40%
Vélemény? Előre is köszi! -
DjKoxi
senior tag
válasz MasterMark #63424 üzenetére
Nem értem a kérdést? Vonali, Line, RCA ez mind előerősített kimenet. A hangfalkimenet meg erősített.
Van olyan RCA kimenet is ami független a hangerőszabályzó állapotától.Mastermark - lehet én tudom rosszul. Elolvasom mi van az RCA mellé írva és beledugom azt a vezetéket ami oda való. Nagyon mélyen én sem értek hozzá, és lehet tévedésben is vagyok.
Sanci38 - arról a kimenetről beszélek amibe az aktív szub RCA vezetékét kell dugni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DjKoxi #63427 üzenetére
Kevered.
vonali jelszint az állandó, szabvány 0.775, igy nem lehet eléőerősitett. Ez szabvány errre mehet mindenféle analóg sztereó lejátszó jele. Ez mindentől függetlenül állandó, bár minimális eltérések lehetnekde hangerőszabályozótól független..
A subkimenet és az előerősitők pre out jele az előerősitett, hangerőszabályozóval együtt emelkedik-sülyed a jelszintje. lehet ugyan 0 is, de akár 2 voltot is elérheti.
Mastermark: jól tudtad, és van még ezeken kivül több fajta jelszintű, pl, phono, mc, mic ,tuner, piezo kimenet.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Csak ilyenkor nem tudom, hogy mit magyarázok be és mit nem.
Ilyenkor nyilván ha bekötöm a jó drágát akkor hirtelen kicsit több a mély meg kicsit tisztább az egész. Nincs teszt zeném amit tudom hogy szól. Meg pont ezen a héten teszteltem megint a másik erősítőt. Nem vagyok ájudijómágus ez van.[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Összeraktuk a rendszert, erre most derül ki, hogy fent maradt a sub kábel Pesten.
Tudunk valamilyen megoldással próbálni? Mert ugye olyan kábel kellene, hogy egy rca megy az erősítőbe 2 az erősítő left right részébe. Na de hova megy az LFE?
2 / 2-es RCA és 1 / 1-es RCA van (persze 5 ft-os minőségű kábelek), de nem tudom azzal merjünk e egyáltalán próbálni, s ha igen, akkor mit hova dugjunk?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
A baloldali RCA aljzatba dugd, az szokott lenni az LFE, ha nincs külön jelölve. Ma érkezett hozzám egy pöttöm PSB, azt is eképpen csatlakoztattam.
(#63437) Ribi
Ha bizonytalan vagy abban, melyik kábelnek van jobb hangja, válaszd az olcsóbbat.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Nem hiszem el, hogy nem találtál valami kezelési leírást a hangdobozszetthez. Abban mit írnak a csatlakoztatásról?
Ha van LFE, akkor egyértelmű, hogy (csak) azt kell használni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mankó
veterán
válasz MasterMark #63442 üzenetére
Ok, ez már tiszta. De mi lenne az a left, right? Azt akkor nem is kell ugye használni?
Beállítottam a mélyet 50%-ra a cross overt kb. 80-ra és ennyi? Majd a mérő mikrofonnal az erősítő beállítja amit akar én meg majd finomítok rajta manuálisan?
Hirtelen ennyi, most csak próbálunk egyet, majd holnap szórakozok vele délután, ha meg lesz a normális kábel. -
BBéci
legenda
A frekvenciaváltót (crossover) maximumra állítsd!!! Koppanásig jobbra, az óra járásával megegyezően.
Bár többnyire LFE csatlakoztatás esetén inaktív a keresztváltó, mert a jel megkerüli azt, csak az erősítő beállításai érvényesek.
Mivel nem értesz hozzá, inkább nem próbálkozz a finomítással, mert több kárt okozhatsz, mint hasznot![ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
Ezt a hsz-emet átugrottad?[link]
Ott már leírtam..Átmenetileg jó a sima RCA,ahogy írták a srácok,erősítőn subwooferbe,subon LFE-be.
Erősítő menüjében a subwoofert ON-ra állítsd,az LFE-t 120-ra(valószinüleg a 2.oldalon lesz,a kurzort nyomkodd lefelé),ha még nem kalibrálsz. -
Dorian
félisten
Ha kábelcsere után nem hallasz különbséget, akkor egyszerűen az olcsóbbat kell venni, hiszen mi is az egész lényege? Amilyen különbségre ennyi idő után nem emlékszik az ember az picsafüstnyi, nincs értelme vele foglalkozni.
A zene legyen jó minőségű, de inkább ne "tesztalbumról" mert azokon sokszor olyan zenék vannak, amik kb. minden rendszeren jól szólnak, és ugye nem a magunk előtt való villantás a lényeg. Jobb lenne, ha már ismert zene lenne és a rajta lévő hangszereket hallottad előtte többször élőben.
Cserélgetés során maradjon az azonos hangerő, ill. az első alkalommal 2x 3x hallgassuk meg az adott zenét, hogy ne a másik kábelre-akármire fogjuk, ha esetleg új dolgokat fedezünk be benne.
Béci ezt biztos ki tudja egészíteni még néhány dologgal.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Mankó
veterán
Este kiprobaltuk filmmel tokeletes volt, aztan fociztunk egyet boxon, ott mar nem volt mely. Azota sincs. A setup-ba hol beenged, hol nem. Nincs valami kombinacio, ami nullazza a beallitasokat, biztos elnyomtunk valamit. Most eppen semmire se akar reagalni az erosito tav csatija, ha nyomok valamit villog a piros led a tavcsatin de ennyi.
Eloszedtem a kalibralo mikrofonjat, de ha nem tudok a setupba menni, akkor hogy kalibralok? Egyaltalan ott mit kellene keresnem?
Otlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest