- iOS alkalmazások
- Karcsú lett a Z Fold Special Edition
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Yettel topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #108798 üzenetére
A Pioneer SC-LX8x erősítők egyértelműen a csúcskategóriába tartoznak.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Csabroncka
addikt
válasz BBéci #108801 üzenetére
Hát a gyártón belül igen, úgy tudom a susano a csúcsmodell. De pl szerinted a felső kategória (elit) az nem inkább a teljesen külön komponensekből álló rendszerektől "kezdődik"? Én ezt nem tudom ezért kérdezem, vagy ezt nem lehet szétválasztani....
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #108802 üzenetére
Az a csúcsmodell, de attól még áll, amit az előbb írtam. A Susano egyszeri és megismételhetetlen, legalábbis úgy tűnik, hiszen 2008 végén jelent meg, nincs utódja.
A high end kategóriába sorolom a Susano mellett már a Primare SPA23, Arcam AVR750 erősítőket is. Hozzájuk képest például a Marantz kisebbik elő/végfok párosa a fasorban sincs, ami a hangminőséget illeti.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ragadozó
Ármester
válasz Csabroncka #108802 üzenetére
Ebben nem értek veled egyet, Pioneer-nak tudtommal nincs is végfokja...
De semmi nem garantálja, hogy egy végfok-előfok páros jobb...Lehet minden csatornára alkalmazni akár monoblokkokat is, de akkor se biztos, hogy jobb lesz, mint a BBéci által említett erősítők...igaz azokból csak a Susanot hallottam már, Arcam-ra nagyon kíváncsi lennék...
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
BBéci
legenda
válasz Janaboy #108804 üzenetére
Más cégeknek sem jött be az efféle modernizálás. Csak apró korszerűsítések miatt nem nagy okosság új készüléket piacra dobni.
Azt nem tudom fejből, hogy moduláris-e a felépítése. Amennyiben igen, akkor csak egy panelt kell benne cserélni, ilyet például éppen az említett Primare kínál a korábbi erősítők tulajdonosainak. [link][ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Poplacsek
senior tag
-
Dorian
félisten
válasz z123456789 #108810 üzenetére
Ehhez megfelelő minőségű hangfalak is szükségesek.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
xxlongikaxx
aktív tag
Hamar ennyire feljottek a Denonok, akkor valaki mondja mar el hogy hogyan feleltetheto meg a regi szamozas az uj X-es 1-7 szamozasnak?
-
spiky03
veterán
válasz z123456789 #108810 üzenetére
Nah és sikerült már eldöntened, hogy melyik marad?
A Pio vagy a nagy Malac?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Dorian
félisten
válasz xxlongikaxx #108813 üzenetére
Kb. nagy vonalakban: minden felülszámoztak egyel. Pl. az X4000 a régi 33xx megfelelője (ami pedig a régi 28xx megfelelője)
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
kabar
senior tag
válasz spiky03 #108787 üzenetére
Fícsör lesz az a fjúcsör szerintem, ha már ilyen amerikások lettünk . Dögösnek én még Denont nem hallottam mozi közben (bár a 3312-est nem ismerem), de itt azt nem is nagyon szokták preferálni. Dögösnek inkább az Onkyo-kat szokták vélni többek, épp ezért szoktak pályán kívülre kerülni. Abban viszont látok logikát, hogy egyszerre erősítőt és hangalat is variálni azért rossz, mert szinte összehasonlíthatatlanok lesznek a konfigok.
[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
spiky03
veterán
válasz kabar #108816 üzenetére
Igen tudom, hogy így rossz váltani, de sajnos ez van most ez kell szeretnem.
Nah meg nézelődök, meg erősen gondolkodom, hogy biztosan kell-e nekem olyan drága erősítő vagy elég lenne pl megint egy kisebb Pio, a 922-es vagy a 924-es...Jajj de nehéz ez.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Termi16
őstag
Sziasztok!
Ha mindenképpen garis, hdmi-s erősitőt szeretnék venni, az avx-en hirdetett denon x4000 1,5 garival megéri a 180-as kért árat szeintetek? Vagy szokott lenni ilyesmi áron (150-200 között) használtan olyan cucc, ami lényegesen jobb, és még garis?
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
Janaboy
veterán
Bár én kezdő vagyok ezen a téren, de ha jól emlékszem ez egy kedvelt sub és akciós Boxer kábellel:
http://www.streamaudio.hu/dynavoice-thunder-t-12-aktiv-melysugarzo-audioquest-boxer-sub-kabel[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
Norbi 72
veterán
válasz xxlongikaxx #108820 üzenetére
Igen.
A 2313-as 2012-es gyártás,az utolsó számból vonj le egyet.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz spiky03 #108814 üzenetére
Még nem.
Igazából vasárnap megcsináltam a bemérést, aztán azóta néztem pár filmet amennyire volt időm.
(De pl azt sem tudom hogy a bemérés által készített ebállításokkal szól a dolog, vagy valami automatikus dologgal. )
Szombat délelőtt remélem lesz kis időm, jobban megnézegetni a használatit, nagyobb hangerőn kipróbálni. Vannak már most kérdéseim, de felesleges lenne most feltenni meló közben. Majd ha ott leszek a gép mellett.
Hangra eddig a Pio mintha jobban tetszett volna, illetve a panelja sokkal informatívabb számomra de:
-user error van szerintem
-nagyjából este tudok csak filmet nézni, akkor meg általában mindig kapkodni kell a kapcsolóért halkítani (Marantznál mintha erre nem lenne szükség)
-a netes dolgok nagyon bejönnek
-ja és nem mondanám hogy prémium kategóriás hangú filmeket néztem ezalatt
Igazán nehéz a döntés.Tényleg! Mondhatnátok olyan filmeket, filmrészleteket, ahol a a mély hangokat lehet tesztelni, illetve egyenlően szól mély/és egyéb hangszín is.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz z123456789 #108823 üzenetére
Akkor nálad is vannak gondok a döntéssel.
Mély tesztnek talán a TDKR az a jelenet amikor először megjelenik a BAT. Igaz én itthon még nem láttam ezt a részt, de a moziban emlékszem, hogy remegett még a szék is alattunk.
@(#108819) Norbi 72
A 924-es is használt lenne. Vagy most ezt mire írtad?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
xxlongikaxx
aktív tag
Inception parizsi alom scene, amikor darabokra hullanak az epuletek. Na az en szubom azt keptelen szepen megszolaltatni
-
Patice
nagyúr
"Mondhatnátok olyan filmeket, filmrészleteket, ahol a a mély hangokat lehet tesztelni,..."
Nagyon sok mély: Godzilla
Nagyon részletes mély: Terminator 4
Többire: The Dark Knight + The Dark Knight Rises + Valkyire nyitó jelenet.
Például.
Szerk.:
Inception - korábban említett jelenetek + amikor a városban megjelenik a vonat.
Vagy még az U-571 a mélyvízi bombázásos rész.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
spiky03
veterán
válasz Norbi 72 #108826 üzenetére
Ez igaz. 115 vs 150
Igen azt el, de van egy másik a fent említett összegért, 2 év garival.
Csak még meg kell majd magamat győzni, hogy kell nekem az a nagy vas, és nem kell kisebb.
Mert itt pl a Pio-t lehet elhozhatnám 105-ért is, és azért az a 45 ezerből pl meglehetne egy szub is akár, vagy valami.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Patice
nagyúr
válasz z123456789 #108829 üzenetére
A mélység titka (The Abyss), még nem volt szerencsém megfülelni eredeti hangsávval, de nem lehet rossz.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Ragadozó
Ármester
válasz Csabroncka #108808 üzenetére
Nem bántásból írtam, remélem nem sértelek meg....
Igazából nekem is jobban tetszik ha szét van bontva...
De a te erősítőd sem közép kategória, inkább sorolható már a felsőhöz...jó kis vas azMozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
-
-
kabar
senior tag
válasz Vikthor #108839 üzenetére
Nem neked, és úgy konkrétan senkinek sem. Csak az ember tudata ennyi Denonos ajánlás után képes beszűkülni egy márkára. Szóval nem akartam senkit sem ezzel megtalálni, csak vannak egyéb lehetőségek is. Nektek bejött a Denon, mert olyan az ízlésetek, és emiatt ajánljátok is. Nincs ezzel semmi baj.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
Termi16
őstag
Bocsi, én meg azt hittem, hogy csak nekem szólt a dolog, azért sem értettem.
Onkyo 838-at és Marantz 6009-et is néztem, lehet, hogy végül ezek közül lesz valamelyik külföldről.Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
kabar
senior tag
válasz Termi16 #108842 üzenetére
Abban viszont egyetértek a Vikthor-ékkal, hogy a régebbiek jobb üzletnek szoktak bizonyulni. Magam részéről azt a kérdést tenném fel magamnak, hogy mi van a 838-ban, amit a 818 vagy a 809 nem tud. Mi az, amit a 6007 nem tud a 6009-hez képest, egy RX-A810 és egy 840, vagy egy 3312 egy X4000-nél mennyivel kevesebb, és mi az, amit az új tulajdonságok közül kihasználnék. Mert ezek mindegyike már az újabbak közül való, de néha igen markáns különbségek vannak az árak között. Hangzásban ha a gyártót és a kategóriát nem váltod, akkor nem valószínű, hogy mellbevágó különbségek lesznek. De persze ez csak az én véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
Termi16
őstag
válasz kabar #108843 üzenetére
Teljesen egyetértek, viszont a kezdeti hozzászólásban leirt garanciához ragaszkodom.
Megjártam az előző Denon 2311-es erősitőmmel a dolgot, 150 000Ft-ot dobtam ki az ablakon, mivel kb 1 év után meghibásodott a hdmi-panel. Megvitattuk a párommal, és inkább fizetünk akár jóval többet, de legyen hivatalos gari az erősitőre. Ez pl egy 809-es Onkyo-nál biztos hiányzik, egyébként már találtam volna 130-140 körül megfelelő erősitőt.
Akit esetleg zavar az ékezetek hiánya, attól elnézést kérek, elég speciális billentyüzetről irok.Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest