- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
donjohnson
addikt
válasz MasterMark #109149 üzenetére
értem, köszi!
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
python1
veterán
Érdekes ez az alkudozás téma,de ezzel be is fejezem.
Használt dolgokból soha nem alkudozom,viszont ha valami új háztartási készüléket veszek előjön a "keleties" formám. -
törölt tag
-
johndeegwed
tag
Sziasztok pioneer vsx-918-hoz távkapcsolót hol találok használt új mind 1 csak legyen.
Áruházból vagy magánszemélytől honnan tudok beszerezni???? -
Csabroncka
addikt
válasz johndeegwed #109158 üzenetére
Itt keresd, szerintem inkább szerezz be használtan logi Harmony-t....
"in medias res"
-
Ragadozó
Ármester
válasz johndeegwed #109158 üzenetére
Szia!
Az újabb erősítők távja is szinte megegyezik vele.
Innen tudsz rendelni.Vagy e-bay és használt oldalakon kutatás...
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
nagynorbi
aktív tag
Urak, mindenkinek köszönöm a segítséget és a tanácsokat (persze nem fogadtam meg mindegyiket). Mostanra összeállt egy olyan rendszer, amin reményeim szerint elég sokáig nem kell nagyobb módosításokat eszközölnöm.
Azt kell, hogy mondjam, hogy az Aria 948-at mozinál egyáltalán nem érzem soknak a 20m2-re. Viszont ha sztereó zenét hallgatok, akkor néha előfordul, hogy a mély hangok kicsit problémásak. De ez nem túl sűrűn fordul elő, úgyhogy összességében nagyon elégedett vagyok velük. -
dunkel
őstag
Írtam korábban, hogy idei év egyik projektje lesz a szobán javítani (akusztika, kontraszt). Ennek első lépése volt fapaci mestert felkérni a szoba akusztikájának mérésére, tanácsadásra.
Egy este lezajlott a mérés, aztán pár napra rá küldte az elemzést. Aki kíváncsi az anyagra az eljön és személyesen megmutatom.
Alapvetően a mély tartományt leszámítva rendben találta a szobát, előbbit leküzdeni ilyen kis méreteknél nem lehetne úgy, hogy még nappali is maradjon (17nm-ről beszélünk). Onnan fölfelé viszont "meglepően" lineáris.Van a szoba hátsó részében (surroundok környéke) némi magas frekvenciás csörgő visszhang, ezt kell megoldanom a mennyezet "puhításával": vastag fűrészporos tapétát vagy folyékony textiltapétát javasolt.
Két ábrát mutatnék meg érdekességképpen a kapott anyagból. Az elsőn az akusztikai paneljaim hatását néztük meg: 5db van a falakon, ezekből 3-at levettem és kivittem a szobából. Az utózengési időn elég jól látszik a hatásuk.[link]
Ami még itt látható azok a szoba állóhullámai: 37Hz és 74Hz kiemelés, 45Hz kioltás. Ezeknek a mértéke a szobában mászkálva változó, a frekvencia állandó. Minél nagyobb a szoba ezek annál lejjebb szorulnak, ha elég nagy akkor kiesnek a hallható tartományból.A másik ábra a front hangfalak frekvencia válasza szemben a Denon Audyssey mérésével. Utóbbi inverze előbbinek, mert a korrekciót mutatja, de jól látszik, hogy "hihető" vagyis látszólag jól mér és korrigál. [link] (a mikrofonosnál a kéket nézzétek)
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Van egy Onkyo TX-RS 313 erősítőm SKF-4800 + SKS-4800-as 5.0-ás szettel.
Szeretnék segítséget kérni hogy milyen minőségi aktív mélyet válasszak e mellé.
Lehetőség szerint innen: [link]
4x4,5-ös nappaliba kellene.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
sakal83
addikt
válasz Motion_Blur #109165 üzenetére
én a klipsch r10/12 sw-re szavazok. Jó árban is van
-
sakal83
addikt
válasz Motion_Blur #109168 üzenetére
lehet nagy lesz
30cm mély nem kicsi
-
aldebaran
őstag
Visszatérve az alkudozásra, egy Magyar webáruházban az onkyo 636-os készüléket 145e -ről most alkudtam le 137.5e-re... azért az jó, nem? Csak meghozzák majd a terméket is.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Norbi 72
veterán
-
Dagidög
senior tag
válasz aldebaran #109171 üzenetére
Webáruházban alkudni már valami!
Tudtok ajánlani olyan erősítőt, ami kb. egy szinten van a Onkyo 607-tel, de tud HDMI standby passthrough-t? Az se lenne hátrány, ha a hűtése fejlett lenne, mivel van, hogy hosszú időkig járatom az erősítőt és attól félek, hogy ez a felhasználás nyáron tetőtérben nem lesz kompatibilis a fenti darabbal, kínozni meg nem akarom szegényt.
A hőproblémára az is egy megoldás, hogy beépítek ventilátort, de fogalmam sincs, hogy az erősítőbe hova kábelezhetném be. Erre van valakinek ötlete? Laptophűtő és társai nem jöhetnek szóba, igénytelen megoldásnak találom.[ Szerkesztve ]
-
Dagidög
senior tag
válasz Norbi 72 #109174 üzenetére
Igen, az is egy opció. Más gyártóknál kb. mely erősítők képviselik ezt a szintet?
Egyébként egy 609-est néztem nemrégiben, de sajnos messze volt.(#109175) Gombinyó: Ezt mondjuk pont nem tudom hova tenni egy webáruház esetében. Nyilván más, ha nagy tételben, viszonteladói szándékkal közeledek, de gondolom itt egyéni megrendelésekről van szó.
-
robi1979
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy Kenwood krf-v5070d 5.1 házimozi erősítő, ami mostanság a következő hibával kattan egyet és leold: FS96KHZ, ezt írja ki a kijelzőjén. Kikapcsolom majd újra be, aztán kis idő múlva megint ugyan ez. Van itt olyan fórumtárs aki ért ehhez a típushoz? Esetleg javítható az erősítő vagy mi a jóisten ez a hibakód?
-
-
-
Smiley
addikt
válasz robi1979 #109178 üzenetére
A manualja szerint, ezt kene csinalni:
“FS 96kHz” will appear in the display and no sound can be heard fromthe speakers. Press the LISTEN MODE or STEREO key (the listen mode changes tothe STEREO mode) to output sound from the speakers.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Smiley
addikt
válasz robi1979 #109184 üzenetére
Ha hardware-s a gond, en elso korben a kondikat neznem at, azok szoktak okozni a legtobb ilyen hol mukodik hol nem problemat.
szerk: ha optikai a kabel, erdemes lenne kiprobalni egy masikkal is.
[ Szerkesztve ]
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Bobolit
aktív tag
Lassan kezdem átlátni az erősítő funkcióit, de van valami, amit nem bírok egyelőre felfogni, ezek pedig a Listening Mode-ok. Az odáig rendben van, hogy pl. egy sztereó jelből csinál DTS: Neo6-ot, ez tényleg jól szól, de mi történik abban az esetben, ha ezt állítom be alapértelmezettnek mondjuk a HDMI1-re és kap egy DTS forrást? Ilyenkor felülbírálja a beállítást és átáll DTS-re? De abból melyikre? Ez kicsit még homályos...
-
Dorian
félisten
válasz Bobolit #109187 üzenetére
Én még olyan erősítőt nem láttam, ami ha diszkrét többcsatornás jelet kap, akkor ne állna át automatikusan a normál DTS-re az ál-surround helyett.
(#109191) Janaboy:
Hogy a fenébe tudná hozni az echte DTS-t? Nyilvánvaló, hogy nem tudja, csak hasonlót, gyengébben. Ez arra való, hogy sztereó jelből kvázi-többcsatornást csináljon, sok esetben jól jön.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz Bobolit #109187 üzenetére
Ez kérlek szépen úgy müködik:képzelj két chipet, egyik dekóder, másik DSP (valóságban egyben vannak) ha pcm, mp3 vagy hasonló jelforrás van akkor alapértelmezett jelet adja le, amit egy DSP chip állit elő tehát 2 csatornás jel esetén az adott beállitással adja meg a többi jelet. De ha a dekóder chip un. vezérlőjelet kap ami DD, AC3 DTS, ...és ezek bármely válfaja vagy HD-s változata akkor alaphelyzetbe állitja a DSP-t és az adott jelfolyam fog megjelenni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Mercedes topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest