- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Minden héten Exynos
- iPhone topik
- Drasztikusan megváltozhat az iPhone 17 Pro, itt az első fényképes bizonyíték
- Olyan AI-t akarnak, ami érzelmileg kötődik az emberekhez
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
novinyul
veterán
Nem vitték túlzásba a nagy karcsúsítást. Ráadásul az akkumulátor is maradt a régi értéken. Ennek így sok értelmét nem látom a sima Fold 6-l szemben
Xiaomi 14 - Retro telefonok
-
domos
senior tag
Hát ezek után nem bánom hogy megvettem a 6-ot.
If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.
-
sohajda90
tag
Több helyen szerepel a cikkben a "készülék" szó helyett a "kellék", ami azért magyarul eléggé mást jelent. Ez az angol "gadget" tükörfordítása akar(na) lenni?
-
novinyul
veterán
Azt értem én hogy kell hagyni valamit a következő évre is. De akkor inkább adták volna ki alapból így. Nem pedig külön kiadni mint valami nagyon speciális kiadás, ráadásul a Snapi Gen.4-ről is lecsúszott. Kicsit kezdem azt érezni a Samsung-l mint anno a Nokia csúcs idejében, bele kényelmesedtek a piacvezető szerepbe
-
jacis
nagyúr
Mostanában egész sok cikkben van kelléknek nevezve a telefon. Ennek mi az értelme?
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
Usgyi
aktív tag
Gyanítom a töltés maradt 25W
Samsung Galaxy Z Fold 5 & Samsung Galaxy Watch 5 pro
-
Igen a "cucc" jobb lenne a "kellék" helyet. Nekem a kellékfeleség jutott róla eszembe
A kellék tárgyat, dolgot jelent. Ahogy Kiss Ádám mondaná, nyelvtanilag helyes, végül is.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.]
-
prolad
addikt
Na, ez már egy fokkal közelebb áll ahhoz, amit a Fold 6-tól vartam volna. De még így is csak a konkurencia után fut, ha jövőre cserélem a Fold 5-öt, az már nem Samsung lesz. SW support ide vagy oda.
-
tms+
aktív tag
Hát ennek szerintem nem sok értelme van. Így is eléggé le van maradva a konkurens Foldable mobiloktól. Sokkal többre mentek volna azzal, ha a vékonyság helyett, a Fold6 vastagságba nagyobb akkut és gyorsabb töltést raknak. A kamera tekintetében: már a Fold6-ban is ennek kellett volna lennie, de még az UW és 3X-ra is ráfért volna a frissítés. Szánalmas. Mondom ezt Samsungosként.
Cikkhez: szerintem is furcsa szóhasználat a kellék szó a mobilokra.
[ Szerkesztve ]
Pixel 9 Pro & Galaxy S24 Ultra | Watch4 44mm | Buds Pro
-
rdt89
addikt
Ez eléggé elmarad az idei, sőt a tavalyi mezőny többi résztvevőitől, persze árban nem, csak minden másban
-
MMiklos86
csendes tag
Nice. Flip SE mikor jön?
-
Segal
veterán
Gyakorlatilag ez a 7 előszele.
Majd ott benne lesz a Snapi Gen 4, meg még több AI
Majd abból is lehet csinálni valami speckó kiadást ami meg a 7-ből fog kimaradni"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
doooo
veterán
Mivel ez egy slim verziója a pár hónappal korábban bemutatott Fold 6-nak, egészen nevetséges vadiúj, még be sem mutatkozott SoC-k után sírni.
Már csak azért is, mert ez egy 2024-ben kiadott, 2024-es ciklusra kitalált hw-rel szerelt mobil, a 2024-es szériába illeszkedve. Soha nem adnák ki olyan hw-rel, amivel jövő nyáron adják majd ki a Fold 7-et, vagy januárban az S25-öt.
Az, hogy pár kínai gyártó ráfüggött erre a minél hamarabb adják ki a következő évi ciklusba szánt hw-t, az semmit nem jelent.
És nem mellesleg jelenleg egyetlen Fold sincs a piacon, ami ennél újabb vagy jobb hw-rel jönne, egy sem. Azok sem, amik esetleg egy hónapja mutatkoztak be.
Szóval ismételten nevetséges maga a gondolat is, hogy ebbe bármiféle más SoC-nek kellene lennie.
De legalább már a vékonyság miatt nem lehet sírni, meg a túl keskeny külső kijelző miatt. -
doooo
veterán
Csak szeretem, ha valós dolgokba kötnek bele az emberek, nem olyanokba, amikről már tudják, hogy gondolati síkon is értelmetlen marhaságok.
De amúgy tudjuk, hogy egy Xiaomi-topicban mi lenne, ha ott mondanának marhaságokat. Elővennéd a kereskedői énedet, ugyanúgy, ahogy ezeken a helyeken a hater énedet szoktad. -
Gábor001
tag
Azért szerintem jogos a kérdés, hogy miért nem ez lett a Fold 6. Ehelyett kiadtak egy minimális változtatásokkal rendelkező készüléket a fő vonalon, ez pedig csak ott jelenik meg, ahol van valós konkurencia. Kamera tekintetében ez például elég visszataszító, egy Fold 6 lényegében az S22 kameráit kapta meg.
Tekintve, hogy a többiek +500 mAh-t és +30w gyorstöltést adnak, továbbá vékonyabbak még mindig, van hová fejlődni.
A SoC pedig 3 hónappal a következő S generáció előtt már nem annyira tekinthető frissnek, nyáron még elfogadható lett volna. -
doooo
veterán
Nem fogom magam ismételni az SoC kapcsán. Irreális (és kicsit sem fair) bármi mást várni.
A kamerák papíron lehetnek jobbak más Foldokban, a valóságban, valódi képminőségben nem azok (talán egy-két esetet kivéve, például a Vivo Fold3 zoom-kamerája fantasztikus minőségű, minden Foldnál jobb, sőt). Egyik gyártónál sem kerülnek a hagyományos flagshipekhez fogható kamerák ezekbe a Foldokba. Ismételten irreális mást várni. Pedig ennek speciel én örülnék a legjobban, mert amúgy ez tart vissza a leginkább ezektől a mobiloktól. -
novinyul
veterán
Van Samsung, Sony, Realme itthon. De itt most a Samsung bal.aszoskodásáról van szó. Fold vonalon kezdenek lemaradni, meg kamera fronton is lenne mit javítani. Egyszerűen arról van itt szó hogy, kénytelen kelletlen kiadtak egy "javított" Fold 6-t, látván a többi gyártót. Szoftveres fronton viszont jók.
[ Szerkesztve ]
-
doooo
veterán
Igen, ez igaz. Kénytelen-kelletlen adták ki, de legalább bizonyították, hogy nem arról volt szó eddig sem, hogy nem tudtak volna ilyet... nem volt rá szükségük, és helyette húzták az időt. De ahogy írtam is már máshol, most mindenki ellőtte a puskaport, megint stagnálás, lassú fejlődés lesz. Formában, kialakításban legalábbis. Más dolgokban még lehet "villantani" néha.
-
novinyul
veterán
Jelenleg azt látom hogy Nokiásan nem veszik figyelembe a többi gyártót, ez pedig nem vezet semmi jóra. Végig néztem az összes nagy gyártó tündöklését majd bukását, sajnos most itt is kellene egy jó nagy valagba rúgás a Samsung-nak!!! Hiába volt a Nokia minden téren élvonalbeli(szoftver, hardver) láttuk hogy a Samsung hogy elpicsázta a Nokia saját op. rendszerével(N96- Innov 8 esete).
-
doooo
veterán
Nem veszik figyelembe a kínai gyártókat (csak minimálisan). Csak az Apple-t figyelik, azok meg ugye a Samsunghoz képest is egy teljesen más "nyugalmi állapotban" vannak. A mostani helyzet az iparban és a világpiacon viszont teljesen más, mint a Nokia idején, azt meg amúgy sem lehet mondani, hogy a Samsung holmi teljesen különálló úton próbálna menni. A Google legfontosabb partnere, az Android rendszerének legfontosabb külső "forrása". Ez már eleve teljesen más helyzetet teremt.
-
Gábor001
tag
Szerintem elég nagy gond, hogy nem veszik figyelembe a kínai gyártókat (bár szerintem pont ez a telefon arról szól). A Samsung nem Apple, aki a saját ökoszisztémájában azt csinál, amit akar, sokkal nagyobb az átjárás itt a kínaiak felé (vagy korábban az LG felé).
Kis különbségeknél még várható, hogy valaki a Samsungot választja még hátrányban is, de azért jelenleg foldable vonalon nem kis különbségekről beszélünk, főleg nem ezen telefon előtt. Ha a Mate XT utódja kijön Honorként, vagy a BBK csinál egy hasonlót, és a Samsungnak nem lesz rá válasza, szerintem a prémium kategóriában sokan választanak majd mást. -
doooo
veterán
Mától határozottan elég kis különbségekről beszélünk Foldable vonalon (mindegyiknek van gyengesége és erőssége).
A Mate XT egyedi, és aligha lesz belőle konkurens egyhamar. Honor még lehet, de az is Kína-only lesz. Tekintve, hogy még mindig össze vannak fonódva, könnyű legyártani kb. ugyanazt (pláne állami hátszéllel). A többieknél más a helyzet.
És mondjuk amúgy is a Samsung lenne a várható beszállítója ezeknek a hármas képernyőknek is (a Vivo, Google, Oppo, Transsion mind tőlük veszik), magyarán, ha a lényeg meglesz (a legfontosabb hw-elem, a belső képernyő), akkor már minden más is lehetséges lesz. Ha ebből trend lesz. Egyelőre nem tűnik úgy, mert csak egy techdemo, amit nem éri meg lefejleszteni és legyártani.[ Szerkesztve ]
-
veterán
2 mm ide vagy oda én azért berendelte egyet a temu-ról
3njoy the Lif3
-
doooo
veterán
"Soha nem adnák ki olyan hw-rel, amivel jövő nyáron adják majd ki a Fold 7-et, vagy januárban az S25-öt."
Lehet bármilyen emojit rakni, ez attól, még így van. Ez pont olyan, mintha a néha tavasszal bemutatkozó Apple termékektől a következő őszre tervezett A1x-et várnák el. Abszurd, precedens nélküli, teljesen felrúgna mindent.[ Szerkesztve ]
-
Gábor001
tag
Valószínűleg ha a kínaiak elkezdenek január környékén már 8 Elite fold telefonokat szállítani (vagy ha nem is jövő évben, hanem a későbbiekben - erről semmi konkrét hír nincs, de eléggé ebbe az irányba halad a piac), a Samsung se várhat augusztusig majd.
Amúgy meg továbbra is az a probléma főként, hogy nem ez lett a sima Fold 6.(Szerk: elírás)
[ Szerkesztve ]
-
doooo
veterán
Pedig sajnos fog várni augusztusig, vagy inkább júliusig. Ellenben amit megtehetne korábban, az az új Fold nemzetközi forgalmazása. Na az minden további nélkül lehetséges, és mondjuk árat is csökkenthet emellett a sima Fold 6 esetén, hogy legyen értelme még azt is megvennie egyeseknek.
-
addikt
Így kellett volna megjelennie, bár így is le lett volna maradva hardveresen.
Remélem összeszedi magát a samsung, mert lemaradásban van fold területen is.Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version Eladó..!!!
-
ADAM1337
nagyúr
válasz Elit3Zotya #44 üzenetére
Abszolút +1 ennek kellett volna lennie a fold6-nak, és nem speciel edition-ként kiadni az ELVÁRT éves feljesztést...
-
addikt
Ha a sima helyett ez jelent volna meg, akkor úgy azért már korrektebb lett volna.
Még ha lettek is volna lemaradásai a konkurenciához képest, már nem olyan jelentős, hogy ne érje meg inkább ezt megvenni idehaza velük szemben, erre nem lehet kapni.Red Magic 9S Pro Frost White, Leading Version Eladó..!!!
-
ADAM1337
nagyúr
válasz Elit3Zotya #46 üzenetére
Igen elég tökön lövés, hogy nem mozdul ki kínából, én imádtam a fold 3-mamat felhasználói émény terén a legjobb gui-ja a samsungnak van.
Most viszont én is kivárok valamire, addig elpötyögök az s24u-val. -
Usgyi
aktív tag
Így van, ráadásul mi nem is kapunk belőle
Fold 5-ről semmiképp se váltanék egyikre sem, mert semmi értelme. Viszont nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit fog/tud gurítani a Samsung a következő fold-nál. Ha jövőre is csak ez a töketlenkedés megy majd nagy bajban lesznek. Szerintem ezt ők is látják, ezért is kényszerültek kiadni a special edition-t. Remélem jövőre össze kapják magukat...Samsung Galaxy Z Fold 5 & Samsung Galaxy Watch 5 pro
-
Beantech
tag
Szimpatikus teló lett, kiváncsi lennék milyen kézbe fogni, speckó alapján pont jó a szélessége remélem a fold 7 is ezekkel a méretekkel fog jönni maximum. Amit furcsálok hogy miért csak a fő kamerán cseréltek szenzort a zoom meg ultraszéles meg maradt ugyanaz. Szerintem a fő kamerával nem volt sok probléma bármennyire is kb. mindenki szidja mint a bokrot. A töltés és akksival viszont rossz előérzetem van így hogy ebben sem lett upgrade itt van igazi elmaradása a samunak szerintem a többi (játszunk a milliméterekkel) szerintem teljesen szubjektiv. Amin viszont remélem javítanak a Fold 7-ig hogy ott a vékonyság mellett megmaradjon az s-pen support, nekem sokszor jól jön.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Hardcore café
- PlayStation 5
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Minden héten Exynos
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 12 64-128GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL ÁTVEHETŐ.
- Apple iPhone 15 Pro 1TB - Makulátlan, Apple grancia, akár beszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 1TB - Makulátlan, Apple grancia, akár beszámítással
- iPhone 16 Pro 128GB natur titán gyári független, új
- PHONE SE 64GB KARCMENTES, 100% AKKU, ÜZLETBŐL, GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest