- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
válasz
#98221312 #8627 üzenetére
Ez milyen szett volt pontosan? Mármint ha már így egy kalap alatt bögreszettnek neveztük az összeset. Tehát Daewoo, Sony, Tesco márka. Barátaim körében jó néhány akad és nagy különbségek vannak közöttük. Az enyémnek pl nem torzít a hangja nagy hangerőn sem és a mélyek sem vesznek el. Ha meghallgattad egy Sony centerben és azt mondod hogy nem éri meg a 120k-s árat bluray lejátszóval mindennel, akkor kalapot hajtok előtted, mert tapasztalattal a markodban alkottál véleményt. De ez a bögreszett csak szarlehet, mert walkman szint dolog ez nem igaz. Részletek vesznek el, hiszen ez 120k volt, nem 250k. Szóval teljes mértékben az árával arányos a teljesítménye és igenis helye van a topicban. Nem kötelező ajánlani, de ócsárolni akkor illene ha már hallottad.
Ha rosszul is jövök ki ebből, mert erre a hsz-emre is további oltások érkeznek, akkor is nyugodt a lelkem, mert már látom hogy vannak itt is a racionálisan gondolkodó emberek, csak esetleg nem mindig szólnak hozzá a témához.
-
syler123
veterán
Ilyen alapon ne áruljanak Suzukit, Opelt, Fordot csak Bugatti-t, meg Porshe-t, mert csak azzal jutsz célba.
Biga123 tökéletesen leírta amit gondolok, ezzel a példáddal te inkább gyalogolsz, mintsem ladával juss el a célodhoz, tehát inkább hallgatod a tv hangszóróját, mint egy mélynyomóval társított szettet...
Én inkább beülök abba a Fordba és kocsival megyek a szakadó esőben, de lehet a másik utat is választani.Ezeknek az eszközöknek a hangminőség javítása a cél, javította? Igen. Ráadásul tv-khez már gyakran vesznek ilyen bluetooth-os csoda speakereket, az is mint jobb, mint a tv hangja, ez meg még jobb, tehát a termék elérte a célját.
Még jó hogy nem a Haladó szintű topicba írtam, mert ott már máglyán elégettek volna...
-
syler123
veterán
válasz
Biga123 #8604 üzenetére
Hagyd, felesleges vitába szállni velük, egyszerűen nem értik meg miről beszélek. Azt sem fogták fel, hogy ritkán nézek filmet. Meg szerintük ugyanúgy szól ez a "bögreszett", mint a tv. Ha ugyanúgy szólna nyilván be sem kapcsolnám, de nem, itt van mély, van tér, van hangzás, a Bluray lejátszó képminősége is nagyon jó. Nem, ismétlem nem szól úgy, mint 6 hangfal + erősítő. Nem szól úgy. De jobban szól mint a tv, sokkal. Ezek a szettek se mind egyformák. De ajánljatok nekem 120k-ért Bluray lejátszóval erősítőt + hangfalakat, biztos tudtok, meg nem is fogom megvenni, de érvelésetek legalább érne valamit, ha összeállítotok ugyanannyiért valamit, amibe ez került, mondjuk kb 5 éve lett véve vagy nem is tudom, szaladnak az évek.
-
syler123
veterán
Köszi.
Igen igen ezt olvastam, de azt írták nem valami jó a hangfalnak, de a mély-ládán lehet megcsinálom, mert azon nincs semmi feltüntetve és nem is csatlakozóval csatlakozik a kábel, hanem bele van forrasztva. A többi hangfal okés, megnéztem szakadás vizsgálattal.
szerk: Akkor meglesem, mert totó alapon lett összeforrasztva, remélem beletaláltam
-
syler123
veterán
válasz
Nemir Ombe #8581 üzenetére
"Szerintem ne foglalkozz a polaritással, a hangján nem fog változtatni bárhogy is kötöd.
"
Ezt te írtad, tehát szerinted nem oszt nem szoroz, ami = nincs jelentősége. Nyilván azért van felrajzolva, mert úgy kellene bekötni, de ha nem változtat a hangján akkor nem kínlódik vele az ember, ezért kérdeztem, hogy van-e jelentősége...
Túl lett ez ragozva, gondoltam hátha csiszolhatok a stílusodon, ez nem jött össze, de egy próbát megért
Végeztem.
-
syler123
veterán
válasz
Nemir Ombe #8578 üzenetére
Ez nem önérzetről szólt, csak látom hogy itt ez megy, amivel abban az esetben ha vásárlás előtt állok és megkérdezem hogy a bögreszettet vegyem, vagy rendes házimozit erősítővel, akkor lehet azt mondani hogy ne azt a szart vedd, hanem a másikat. De itt a kérdésem nem terjedt ki arra hogy milyen a házimozi, a kérdés az volt hogy van-e jelentősége itt a polaritásnak. Ha más jön ilyen kérdéssel, akkor elég az igen/nem válasz.
Ez csak alap intelligencia kérdése, ha nem érted mire célzok, akkor azt sajnálom, de próbáltam összefoglalni.
-
syler123
veterán
válasz
Nemir Ombe #8575 üzenetére
Pont ezért nem szeretek a házimozi fórumra jönni, mert a gúnyolódás megy. Én ezt vettem / használom és semmi bajom vele, nem is fogom lecserélni
A kérdésem nem is terjedt ki arra hogy elemezd milyen hangminőségre képes ez a szett, de te megteszed grátiszba, ehhez csak gratulálni tudok.
-
syler123
veterán
válasz
Nemir Ombe #8572 üzenetére
Meglepődnél, nem is szól rosszul
Nincs akkora a helység hogy nagyobb / erősebb kelljen, tere van, nekem ez a lényeg. Eredeti bluray lemezről szépen szól, bárki bármit mond, nem az 500k-s rendszerekkel kell hasonlítani, akkora audofil sem vagyok, párszor megnézek egy egy jobb filmet.
A + - rajta van persze a csatlakozónál, csak épp a toldásnál nincs rajta (mindegy is, mert az a falban van). A két hátsót kimértük multiméter-el, egyedül a mélynek nem tudom a polaritását, de jónak tűnik a hangja...
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Van egy Sony bdv-e370 házimozi szettem. Olyan kérdésem lenne, hogy ennél számít a polaritás? Az első hangfalaknál kimértük, megvan, hogy melyik kábel a + melyik a -. Viszont a hátsóknál és a mélynyomónál nem, és nem is tudom mivel csekkolni, mélynyomót amúgy sem, mert nem jelzi semmi, pláne hogy toldva lett a kábel. Van ennek jelentősége? Működni működnek a hangfalak.
Vagy ennek csak akkor lenne jelentősége ha sorba lenne kötve több hangszóró? Így hogy külön kábel jön az erősítőből mindegyik hangszóróhoz ilyenkor is számít?
-
syler123
veterán
Igen igen, zsugorcsövet akarok tenni rá. Egyébként az egy kemény anyag, ha akarnám sem tudnám összeérinteni, de így azért nem hagyom.
lajthabalazs: az ami a képen van a molex-en maradt kábel (azért ilyenek a szinek), azt leszedjem és forrasszam rá csak azt a kis fém valamit a hangfalkábelre? Hangkábel az fekete piros, szóval azt utána nem fogom összekeverni, csak a terv az volt, hogy a kábelre kötöm rá a másik kábelt, de lehet inkább arra a fém csatira.
-
syler123
veterán
válasz
lajthabalazs #8139 üzenetére
Végül lehet a könnyebb utat választom
Szétszedtem 2 molex-et, pont volt egy rossz Pc-s venti szabályzóm, azon meg 2 molex. Picit összenyomtam fogóval és voálá
De még változhat, sokára jön még a festő, még előtte úgyis kipróbálom működés közben
Igazándiból csak a 2 első hangfalhoz kell, így annak nem nyúlok a csatijához sem és nem is falazom be.
Még rájuk olvasztok egy ilyet és megvagyok -
syler123
veterán
válasz
lajthabalazs #8130 üzenetére
Köszi!
Ha hazaérek melóból akkor megnézem, hogy a molex csati anyja passzol-e, ha igen, akkor az lenne a legegyszerűbb. Krimpeléshez gondolom céleszköz kell, mással nem megoldható?
-
syler123
veterán
válasz
lajthabalazs #8128 üzenetére
Milyen az a szabványos anya fali aljzat? Kaphatnék egy linket róla, kicsit sem értek hozzá
Egy másik topicban is azt ajánlották hogy vágjak szét egy molex-et, mert az rámegy arra a tüskére, ami az erősítőn van.
Mondjuk te arra gondolsz, hogy amit kihúzott a videóban kábel és a végén lévő tüske hasonlít a molex végére? Mert ahogy nézem az is olyan, szóval lehet az is belemegy ebbe a műanyag csatlakozóba és akkor nem kell szétvágnom a gyári kábelt.
-
syler123
veterán
válasz
Nemir Ombe #8125 üzenetére
Lakásfelújítás van éppen és szeretném behúzni a falba a kábelt, ha már úgyis rombolás van, de így rövid sajnos a kábel. Nem tudom itt mennyire fontosak a pólusok, gondolom eléggé ha már rá van írva, ezért egyszerűbb lenne 1 kábelből megoldani, akkor nem lenne kavarodás (piros-fekete hangszórókábelt vettem), meg még olyan rézkábel van itthon amit a villanyszerelők használnak, az elég vastag, lehet az is jó lenne.
lajthabalazs: Sajnos nem rendelkezem 3d nyomtatóval.
Szétszedve egyébként van valami a vezetéken, tehát az egy dolog hogy kihúzom a régit, az újat nem elég betennem. -
syler123
veterán
Sziasztok!
Tudom tudom undorító hogy kompakt házimozim van szégyenlem is magam, de azért lenne egy kérdésem
Tud valaki ebay-en ilyen csatlakozót olcsón, ami szerelhető, esetleg valamit, amivel kiválthatnám. Ez egy Sony házimozinak (bdv e370) a csatlakozója, ami az erősítőbe megy. Szívatásból ezt a mocsok csatlakozót tette rá a Sony, miközben a hangfalaknál csak be kell tenni a vezetéket és lenyomni a pöcköt.
Ebay-en találtam, de pofátlanul drága, nem hiszem el hogy a kínai ezt nem koppintotta le...
Mivel lehetne esetleg ezt kiváltani? Konkrétan kábelt szeretnék cserélni.
Kép lemaradt
De pótolom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest