- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
sticky35
tag
válasz
Kicsibors01 #41230 üzenetére
Nem, ettől nem lesz multiroomod, csak le tudod játszani a telefonról kiválasztott forrásból a kívánt tartalmat vagy az Omnin, vagy az AVR-en, de nem lesz egy közös rendszer a kettő.
-
sticky35
tag
válasz
Kicsibors01 #41223 üzenetére
Igen, az eredeti kérdésedre a Denon HEOS a válasz, (sajnos) a gyártók igyekszenek a saját protokolljukkal, alkalmazásaikkal márkán belül tartani a vásárlókat. Így megy ez.
-
sticky35
tag
válasz
Kicsibors01 #41209 üzenetére
Nem tudom mennyire vagy barkácsolós, de esetleg egy Raspberry PI+DAC HAT+bármilyen hangsugárzó is megoldás lehet. Régóta van Samsung multiroom rendszerem, annál sokkalta jobb hangzást ad a Hifiberry AMP2 a B&W 601 S3-mal a hálószobában. Vezérlésre van sok megoldás, ha multiroomot szerertnél építeni akkor a PCP-t ajánlom: [PiCorePlayer], de a Volumio is jó lehet: [Volumio].
Persze ha ehhez mident meg kell venned valószínűleg drágábban jössz ki mint a gyári kész megoldás, de hogy sokkal jobban fog szólni az biztos.
-
Alex91
félisten
válasz
Kicsibors01 #41209 üzenetére
Igen.
Nekem egy regi erositom van, most gondolkozom, hogy veszek helyette egy MusicCast-osat, es akkor lehet linkelni...
-
Alex91
félisten
válasz
Kicsibors01 #41193 üzenetére
Nekem egy Yamaha WX-010 van, amit hasznaltan, relative jo aron vettem. Amugy meg a Sonos One-t neztem volna.
De ezek kozul Omni 20+-t vennem 60k-ert...
-
Alex91
félisten
-
Alex91
félisten
válasz
Kicsibors01 #41173 üzenetére
Yamaha Musiccast: Yamaha WX-030: Yamaha Musiccast 20
Sonos: Sonos One
Denon HEOS rendszere, de van meg mas gyartoknak is. Szerintem valamelyik rendszer mellett erdemes letenni a voksot. Amelyik szimpatikus... -
Alex91
félisten
válasz
Kicsibors01 #41160 üzenetére
Mennyit szansz ra?
-
I'am Dony
őstag
válasz
Kicsibors01 #29122 üzenetére
Inkább eszedbe se jusson, csak sodord.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Kicsibors01 #28887 üzenetére
Jó döntés! Gratula.
-
zsoika
addikt
válasz
Kicsibors01 #28887 üzenetére
-
Kicsibors01
csendes újonc
válasz
Kicsibors01 #28643 üzenetére
zsoika és I'am Dony!
Köszönöm még egyszer a segítségeteket. X2300W lett végül a döntés (anyagi megfontolásokból, mert ezt tudtam 350€-ért megszerezni).
Félek, ha megjönnek a hangfalak, meg az erősítő, még jelentkezem a kérdéseimmel. :-) -
válasz
Kicsibors01 #28643 üzenetére
Google-ben az AVR neve után írd be, hogy channels driven, így garantáltan megkapod a választ, például a Denon X1400H-ra:
145 watts per channel (6 ohms, 1 kHz, THD 1%, 1ch driven)
120 watts per channel (6 ohms, 1 kHz, THD 0.7%, 2ch driven)
80 watts per channel (8 ohms, 20 Hz - 20 kHz, THD 0.08%, 2ch driven)Ezen látszik, hogy a 120 Wattot már hallgathatatlan torzítás mellett mérték, de a 80 is rosszabb hangképet ad, mint egy alaplapi hangkártya (ahol a THD 0.05% körül van). Én simán 50 Wattot írnék rá.
-
zsoika
addikt
válasz
Kicsibors01 #28590 üzenetére
"hogy a magasabb kategóriájú, de kisebb teljesítményű ...vagy az alacsonyabb kategóriájú erősebbet?" Nincs olyan hogy alacsonyabb kategóriájú erősebb.
Magasabb kategóriához ált. erősebb végfok, több csatlakozási lehetőség és persze ficsörök.....bár a ficsöröket az alsókba is berakják és ezzel adják el.Hogy példát is mondjak!
Amikor én tv-t vettem, azt gondoltam (helytelenül), hogy veszek egy "olcsó" nem smart-os LG-t ...mert minek nekem az, ha nem is használom( van külön médialejátszóm). Aztán nagyot koppantam, mert a jó paneleket a felsőbb kat. Tv-be rakják, a smartal együtt ...amit vagy használsz ,vagy nem.
Szóval így van ez itt is.Figyu! Nem szeretnélek sem rá, sem lebeszélni .
Ki kéne próbálnod, vagy meg kéne hallgatnod és akkor el tudod dönteni hogy elég e. Nem ismerjük itt a neten keresztül, a hanghoz fűzött igényedet (lehet hogy még te sem)...így nehéz ajánlani. Annyi biztos, hogy ahhoz a hk szetthez egy kicsit több "kakaó" kell, az érzékenysége miatt.
Az a Denon meg egy jó belépő AVR. -
I'am Dony
őstag
válasz
Kicsibors01 #28590 üzenetére
Ne foglalkozz a wattokkal, mert teljesen félre visznek és szerintem csak azért fizess amit valóban is kihasználsz majd. A 145 W-ról annyit, hogy az lehet max. 55W valójában és életszerű körülmények között. Nézd meg, hogy melyik érték hány csatornán és mekkora torzítás mellett lett mérve és tiszta lesz a dolog. Egyébként a X1 és X2 sorozat között marhára nincs óriási különbség hangzásban.
-
zsoika
addikt
válasz
Kicsibors01 #28546 üzenetére
"ami igényli a nagy teljesítményű"
Igen ezt meg tudom erősíteni! Az érzékenysége miatt. Ezért próbállak az alsó/közép AVR felé terelni ....egyébként elég lenne egy belépő kategóriás 1:2 (AVR:5.0+sub) arány tekintetében.I'am Dony: +1
-
I'am Dony
őstag
válasz
Kicsibors01 #28546 üzenetére
Az érzékenység annyit jelent, hogy 1w teljesítménnyel meghajtva egy hangsugárzót 1 m távolságból mekkora hangnyomás (dB) mérhető. Dupla hangerőnek érzékelt hangerőhöz +3 dB növelés szükséges és ehhez 2x erősítő teljesítmény az igény. Vagyis egy 83 dB érzékenységű hsz nak 4x akkora teljesítmény kell egy 89 dB képest, azonos hangerőhöz. Amúgy bármelyiket valasztod jó lesz.
-
zsoika
addikt
válasz
Kicsibors01 #28535 üzenetére
A Denonnál az x1..., x2..., x3... a kategória és a százasok az évjárat . Tehát a Denon x1400 ua. belépő kategória mint az x1300, csak egy évvel fiatalabb.
Az Onkyonál a százas jelöli a kategóriát és a tizes az évjáratot. Pl. az általad említett 676 magasabb kategóriás(alsó/közép) mint a denon mert itt az 5-ös a belépő.Ezek közül Én az Onkyot venném, de a denonnal sem lősz nagyon mellé.
Jigsaw04: Az se rossz! Én már nem tudnék napi 8 órában dolgozni, annyira szetetem hogy így sok a szabadodőm.....persze ha muszáj volna akkor ok.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Kicsibors01 #28533 üzenetére
Van az 1400 ott is amit linkeltem és nem is nagy az árkülönbség. Két ok miatt nem azt ajánlottam. 1.- olyan plusz funkciója nincsen amit kihasználnál, teljesítményre, hangra meg ugyan az a kettő. 2. - 100 körül lőtted a keretet és már az 1300 is felette van valamivel. Egyébként ha dobsz nekik egy mail-t, hogy pl. ez meg ez kellene, de ajánljanak már rá egy egyedi árat, akkor fognai is.
Igy faraghaszt a drágábból is. Tapasztalatból írom, uh hajrá.
Szerk:
Egyébként ennyiért már rendeld is az Amazonról, ingyenes a posta is (most néztem) -
zsoika
addikt
válasz
Kicsibors01 #28531 üzenetére
Az eBay Kleinanzeigen mint a magyar jófogás működik ...tehát személyes átvétel erősen ajánlott.
A sima ebay már postára alkalmas az értékelések miatt ,de szintén ellenőrízni kell az eladót és a terméket(pl kérni több fotót jó minőségben).
Nem jellemző az erősítőkre a meghibásodás ...kivéve talán a HDMI panelt, ha ki -be húzogatják bekapcsolt állapotban.
Az hogy mennyire javítható az függ a hibától. -
I'am Dony
őstag
válasz
Kicsibors01 #28524 üzenetére
Ez ár értékben egy jó választás lehet: [link]
-
zsoika
addikt
válasz
Kicsibors01 #28524 üzenetére
Szia. Amiket néztél azok belépő vagy alatti erősítők. A 65-höz én min.alsó/közép kategóriás erősítőt vennék, de a 100eFt keret "csak" használt olyan erősítőre elég.
Én Sony STR DN 1040-el hajtva meg voltam vele elégedve.
Próbálj meg belőle egy 1050,1060-ast szerezni akár német ebay-ről és elégedett leszel.
Vagy egy Onkyo TX NR 6-os
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Autós topik
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- World of Tanks - MMO
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bittorrent topik
- Facebook és Messenger
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest