-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
karcsi42
csendes tag
válasz
Spuri2000 #4363 üzenetére
Megpróbáltam de így sem működik
Még azt próbáltam hogy a lejátszón a felbontást 1080p 60hz-ről átállítottam másra de így sem.
A videó meg a háttérben és az első 10 másodpercnek a feliratát is kiírja. De utána se kép se hang.
Csak annyit ír hogy "Resume from bookmark"? Ez mit jelent? -
Smiley
addikt
válasz
Spuri2000 #4359 üzenetére
A kiterjesztes teljesen mind1, az avi, mkv ezek amugy is csak kontenerek, sot ez a kiterjesztes dolog velunk maradt a regi idokbol, manapsag mar semmi ertelme csak megszokasbol hasznaljuk oket, a modern operacios rendszerek es software-ek mar a file header alapjan azonositjak be... a problema a benne levo video codec-el lesz ami valoszinuleg kulonbozik, es ezert nem jatsza le.
-
roli636
csendes tag
válasz
Spuri2000 #4199 üzenetére
Szia!
45-ért tudnék most venni egy 5-t, a 16-os 100k. A Sok különbséget nem láttam köztük. A 16-ban a front két utas, a magas 13 mm, az 5-ben csak 12. Valamint a mély 200W.
Mennyire éri meg ezt a különbséget? Az 5-ben 60 W-os a mély. Az nem elég 25 nm-re? A magasak között 1 mm a különbség. Szerintem nem fogom hallani a különbséget, vagy igen?Roland
-
törölt tag
válasz
Spuri2000 #4137 üzenetére
Hát nem is tudom, de inkább én nem tenném. Genius L-R-C-SL-SR hangsugárzók olyan 25W-ig terhelhetőek, de talán rövid ideig 50W-os teljesitményt is elbirnának viselni. Ez közepes hangerővel hallgatva éppen határesetnek mondható, de a technika ördöge a részletekben rejlik. Ha kicsivel túlemeli a hangerőszintet véletlenül vagy a használt hangszórók már jól kiszolgálták idejük nagy részét, akkor bármilyen hiba esetén kis felszálló füst és éget szag kiséri a hirtelen támadt csöndet. Jó estben csak a hangszórók mentek el és a házimozierősitő védelme valamilyen szinten megvédte az elektronikát, rossz esetben kisebb-nagyobb károkat szenvedhetett végfok és előfok, tápegység és bármi egyéb. Videókártya és proci tuningolása is addig ajánlott, amig megfelelően hiba nélkül müködnek a hardverek, de valakinél már az alapórajelen felül nem is terhelhető a videókártya. Ez attól függ milyen képességű VGA-t kaptál éppen az üzletben. Ha valaki magas órajeleken, nagy terhelésen használja játékokban és túlmelegedik valamelyik alkatrész a VGA-n és kifagyogat a gép, akkor ennek hatására már károsodhat a VRM és egyéb alkatrészek. A tuningképessége is romlik és nagyobb esélye lehet további hibák előfordulására. Megfontoltan használva és időnként karbantartva több ideig használhatod gondok nélkül a PC-t, de azért időnként a házimozit is érdemes átnézni és lefújni a port róla. Házimozierősitő nem csak a hangerőben tudna jobb lenni, de azért a Genius nem lehet olyan hangos, hogy időtlen ideig beérje vele az ember. Valamikor nagyobb igények származnak a minőségre és az csak előre vihet. A Yamaha 377-et sem mindig hallgatom nagyon hangosan és estefelé visszaveszek a békesség kedvéért, de az még halkan hallgatva is tisztán érthető és dinamikusabb marad mint a Genius. Hagyok magamnak másnapra is a jóból.
-
hawrlantb
tag
válasz
Spuri2000 #3372 üzenetére
Az egészre, és újban. Már kioktattak, hogy ennyiből esélytelen, de azért remélem valamit mégis lehet. Nincsenek hatalmas igényeim, nem kell otthoni cinema city, de valami minőségibb filmezős rendszert remélem össze lehet rakni. Ha kell félmilkáig el lehet menni.
Köszi -
fehér_ember
addikt
válasz
Spuri2000 #2659 üzenetére
Többek közt ebben a hozzászólásban is van utalás hangszórókábelekre, illetve jobb felül a "kereső"-t használva visszatekinthetsz akár a házimozis akár a hi-fi-s fórumon, amire kíváncsi vagy.
(#2675) szasanyi
Nem nevezném árfüggőnek, hogy kihalljuk a kábelek közti különbségeket, legfeljebb csak vadi új rendszerrel számolva, de még ott is sokat nyomhat a latba a hallásunk is.
Nekem pl. 30000Ft-ba volt a sztereó erősítőm a hangdobozpárom pedig még olcsóbban kijött és óriási különbséget hozott nálam a hangsugárzókábel cseréje, a fárasztóság, a tisztaság és a mélyek tekintetében is. A HM-hez még nem vettem, de arra tippelek hogy ott is ki fogom hallani, pedig hulladékom van (a hozzáértők szerint).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Házimozi belépő szinten
- Filmvilág
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Google Chromecast topic
- További aktív témák...
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest