- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tommancs #60851 üzenetére
A Multi Channel Stereo 2.5-szeresére emeli a zenei teljesítményt és 1.5-szeresére a subot, mivel a basszusok nagy hullámhossza miatt általában a mély monó, és a surroundok L-R módon keverődnek, ami a középre kevert hangokat, így a mélyet is kiütik. Kompenzálás: csavard fel a subot vagy használj olyan felkeverőt, ami külön keveri a mélyet, például az enyém a dobokat és a basszust egy külön LFE sávra keverve csak azoknak a mélyét dobja meg.
-
Dorian
félisten
válasz
Tommancs #60692 üzenetére
Ha jól emlékszem, azt írtad, hogy -1,5 dB-ben van a szub, és ennél többet kellene emelned. Így azt kell tenned, amit korábban magad is írtál: a szub hátulján csavard feljebb a potit és mérj újra. Ha pedig így is kevés, már több mozgástered marad a speaker manual setupban feljebb tenni.
(subwoofer level az audio options-ben ez most hirtelen fogalmam sincs mi, nem ismerem fejből az erősítők menürendszerét) -
Dorian
félisten
válasz
Tommancs #60595 üzenetére
Az erőtlen basszusnak számos oka lehet. Hamis elvárások (korábbi mélykiemeléses hanghoz szokás), kevés a szobád méretéhez a mélynyomód, esetleg mélyfrekvenciás kioltásba került a szub elhelyezés/hallgatási hely kombináció.
Vagy csavarjam feljebb magan a subon a potmetert, merjem ujra, hogy nagyobb alap trimet kapjon, es akkor meg negativ tartomanyban maradva tudok emelni?
Ha nem az elhelyezés a probléma, akkor pontosan ezt kell tenned. (Viszont nem árt tudni, hogy nem kioltás-e a probléma, mert akkor így csak a vasakat kínzod feleslegesen)
Ezen kívül ha halkan használod a rendszert, akkor nyugodtan próbáld ki a din eq-t, ha nem tetszik, hogy túlzottan színez, majd kikapcsolod. -
Dorian
félisten
válasz
Tommancs #60591 üzenetére
Mindegy a tartalom, mozis hangerőnèl halkabb hallgatás esetèn van èrtelme esetleg bekapcsolni. Gyenge rendszereken talán többet hoz, mint visz. Ugyanaz a szìnezès amùgy, csak zenènèl mindig jobban èszrevehető, ha nem termèszetes a hangzás.
Nem követem annyira a topikot, nem tudom mi a problèmád.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Tommancs #60537 üzenetére
Az utolsó mondatoddal leírtad az egyik alkalmazható megoldást.Hogy ne vesződj komplett új beméréssel, nyugodtan feljebb tekerheted most a potmétert a subon finoman kis lépcsőkben akár egy tükröt a sub hátuljához tartva, ez teljesen bevett szokás a bemérés után.A Dynamic EQ is jó lehet, azzal csak annyi a baj, hogy a surroundok jelszintjét is megemeli és az zavaró lehet, a Dynamic Volume-t én nem kapcsolnám be.Ezek már a hangzást mesterségesen megpiszkáló dolgok, sokaktól távol áll.
-
BBéci
legenda
válasz
Tommancs #60532 üzenetére
Egyes AVR-eken külön lehet álltani bemeneti érzékenységet, de nem tartom fontosnak, hiszen ott a hangerő szabályozó.
#60533SPEA
Attól tartok, félreértetted az ajánlást.
Nem a két hangdoboz egymástól való távolságáról van szó, hanem arról, hogy mennyire vannak a hallgatótól. Kép alapján nem tudom biztosan megállapítani, akár jó is lehet.#60535zozy84
Azzal nem sokat nyernél, mert be lenne szorítva a magas és az alacsony polc közé, ami szintén rontja a hangzást. Pont ez a baj a jobb oldalival, túl közel van az alacsonyhoz. Kellene legalább 30 cm távolság. -
mpo
veterán
válasz
Tommancs #60445 üzenetére
Igazad van, most nézem az AVR-ed képét, csak FM antennabemenet van, STB nélkül már nem megy.
Jól mellélőttem, mert sem a HDMI-ARC se a HDMI-CEC szándékosan nem működik nálam. Így fantáziál az, akinek volt videómagnója.
Többségében tévéként működik AVR nélkül, ha filmnézés van (médialejátszó, AVR), arra az időre kapcsolom be őket, a végén meg ki a saját távirányítójukkal.
AVR on
Tévén AVR-re lépés
Minix on és már csak ez kell a Kodihoz. -
BBéci
legenda
válasz
Tommancs #60446 üzenetére
A be-kikapcsolás teljesen esetlegesen működik, ezt tapasztalod folyamatosan. Pont az efféle szívások elkerülése miatt használom mindegyik készülékem távirányítóját.
Más okból is, Dune lejátszómé szinte folyamatosan a kezemben, vagy az ölemben van, tv-t vetítőt nem szoktam állítgatni, erősítőt/processzort néha, ami másikkal nem megoldható.
Ha mindent kipróbáltál és nem megy, amit szeretnél,akkor az a pálya, amit az előbb leírtam. -
BBéci
legenda
válasz
Tommancs #60434 üzenetére
Az első változatot tartom lehetségesnek, használd az erősítő távirányítóját! Felfoghatatlan számomra, hogy ez miért gond.
Vagy vegyél makró funkciós, PC-vel programozható univerzálisat.
Rendszerint 7-10 db távirányító hever a dohányzóasztalomon, semmi problémát nem okoz a használatuk. -
jambiyya
őstag
válasz
Tommancs #59762 üzenetére
Nekem is a sarokban van a jobb első, bár én jobban elhúztam a faltól. Sajnos a mélyek ott szétfolyóak, terjengősek lesznek, dübörögnek majd. Biz. típusú zenéknél még jó is lehet, engem nagyon zavart. Ileltve a jobb oldali fal közelsége többet ront majd a "téren", mint az a plusz távolság, amit nyertél a szélességen.
Csatolok képet, az audyssey hogy próbált korrigálni. A bal frontom nincs falnál, és ott a görbe elején nem volt az a nagy hegy. -
válasz
Tommancs #59607 üzenetére
Attól függ, mi a cél, ugyanaz a válaszút, mint a magasságnál: minél jobban a füled felé néz, annál jobbak lesznek az irányított effektek, de annál kevésbé hihető az atmoszféra. A legtöbb házimoziban (és a Dolby minősítésű mozikban is) mindkét tengelyen kicsit be van forgatva, de egyiken sem tökéletesen a középső ülőhelyre (ezt a Dolby RLP-nek, a THX money seat-nek hívja), ezzel valamiféle középutat elérve minden hallgató számára.
-
válasz
Tommancs #59576 üzenetére
Az az összefoglaló hemzseg a tévinformációktól. Téves és hiányos az erősítő kategóriákra vonatkozó része, hamis adatokat közöl 1-2 formátumról, valótlant állít a kábelekről, és még csak igényesen sincs formázva. Ez az, amire fejből emlékszem, nem olvasnám át újra, kímélem a szemem.
Igen, a horizontális síkra gondoltam, ahol 0 fok a TV, 90 fok van közvetlenül melletted. Kicsit hátrébb javasolt, én inkább a 110-et szoktam mondani, akkor lesz hátul átúszó hang is, 90-nél nem. 16-24 fok emelés még nem gáz, de láttam olyan szobát, ahol ez inkább 60 volt.
-
válasz
Tommancs #59572 üzenetére
Nincs semmi ilyen irányelv, hogy milyen magasra kell tenni. A 60-90 centi már csak azért is méltatlan az említésre, mert hangszóró elhelyezkedését fokban adjuk meg, más távolságban teljesen más eredményt jelent. Az ilyen hülyeségeknek általában az az eredete, hogy valakinek megtetszik otthon, és elkezdi hangoztatni. Az elhelyezés attól függ, milyen hangot keresel, ha egyenletes atmoszférát, akkor emeld meg őket, ha tökéletesen fej körül átúszó effekteket, akkor tartsd fülmagasságban. A kettő egyszerre csak Atmos mellett megy. Természetesen érdemes magad felé irányítani.
-
válasz
Tommancs #59566 üzenetére
Én már egy gyártót ajánlottam, akinek a konzolaitól jó eredményt hallottam, a többi igazából mindegy, amíg belefér a 90-110 fokos ajánlásba a kép közepétől mért szög. A kábelt is arra vezesd, amerre neked jól esik, nyilván megfontolva, hogy emiatt mennyit kell venni.
-
-
Dorian
félisten
válasz
Tommancs #54875 üzenetére
Az Ikeás cuccok többsège kb. üreges kartonpapìr, nem valò ilyesmire, a mèly, de a közèptartományt is elrontja. Èn is használtam ilyent, èlmèny volt lecserélni.
Milyen pèldát szeretnèl? Többfèle verziò elkèpzelhető, lènyeg, h bìrja a terhelèst ès stabilan rögzíthető legyen. 4-5 cm vtg fa legyen amire a hangdoboz kerül. Nem hiszem, h kèszen ilyen kapható, asztalos majd legyártja.
-
Dorian
félisten
válasz
Tommancs #54861 üzenetére
Háttérsugárzót nem érdemes állványra tenni. Egyrészt nincs is olyan magas, másrészt igen instabil lenne. Legjobb egy keményfa konzolos polc a falra jó stabilan felfúrva, és arra a surround. Ráadásul azoknál a vágott frekitartomány miatt nem olyan problémás a falközeli elhelyezés.
-
Tommancs
csendes tag
válasz
Tommancs #54853 üzenetére
Értem, olvastam erről, hogy sokan ellenzik a falra szerelést. Háttérsugárzó esetén is ilyen forró a dolog? Itt ugye erről van szó.
Az alternatíva mi lenne? Állvány? Ha igen, melyek azok az állványok, amiket HÁTRA javasolnál? Tehát fülmagasság + 60-80cm? Nem találtam jót akkor sem, mikor ebbe az irányba mentem. (Plusz jó lenne olyan, minek nem túl nagy a talpa.)
-
I'am Dony
őstag
válasz
Tommancs #54852 üzenetére
Nyilván az a legideálisabb ha mindenhol azonos a kábelezés, de háttereknek azért lehet túlzás lenne. Valamint nem gondolom, hogy kihallani onnan a különbséget filmezés közben.
Csupasz vs banán...
Bármi kerül a jel útjátba, jó esetben nem sokat ront, módosít rajta, ezért a csupasz a legjobb. Azonban az erősítőnél elég macera pl. takarítás közben ki-be húzogatni a csupasz végeket, ami banánnal megy pikk-pakk. A másik az oxidáció, de ez évek...
Az eszközök fogadják mindkettőt.
A konzolt csak oldalfalra szerelve tudod lefelé nézőre dönteni, ha a hátsó falon lesz, keresztben a dobozzal akkor nem. -
gab1ka
senior tag
válasz
Nekem is volt ilyen konzolom, de még a falra se fúrtam fel csak egyenesen továbbadtam.Teljesen 90 fokban nem tudod elforgatni, dönteni viszont valamennyit lehet.Az igazi problémája ennek a tartónak az, hogy a jobbra balra forgást nem lehet stabilizálni rajta, ezért ha véletlenül hozzáérsz akkor hintázik ide oda.Amit megtehetsz, hogy magát a hangdobozt szimplán 90 fokban szorítod bele a kanapé mögötti falra, elég szélesen állítható a faltól való távolság is és a belehelyezhető hangfalnak szükséges szélesség is.
-
BBéci
legenda
válasz
Azok a konzolok arra alkalmasak, hogy egy boltban háttérzenét megszólaltató hangdobozokat tartsanak. Tisztességes hangminőséghez nem adnak kellő stabilitást. Nem egy fórumtársunk ugrott bele, aztán szenvedett előbb a pocsék hanggal, utána az eladásukkal.
Akkor gondolkozz banándugózásban, ha hajlandó vagy minőségi példányokat venni, amik darabonként legalább 1000 forintba kerülnek. Ha nem, akkor inkább maradj a csupasz vezetékvégnél!
-
Buckey
őstag
válasz
Tommancs #54758 üzenetére
Szerintem is, de ha mégsem, akkor az a pár centi már semmit sem fog számítani.
A TV legfelső felfogató pontja majdnem a TV közepén van?
"hogy kb. a TV tetejétől 42cm-re van a TV-m felső felfogatója"
"a TV teljes magassága 83cm, így a felső felfogatástól lefele 41 centim van az aljáig" -
Buckey
őstag
válasz
Tommancs #54755 üzenetére
Fix pont a TV-re csavarozható-ráakasztható elem legfelső lyuka, az alsó meg majd esik valahova (jó tanács, hogy mielőtt felakasztod, dugj be minden olyant, amit be akarsz, mert utána már nem tudsz, vagyis én nem tudtam
).
Vagyis a TV legfelső felfogató pontja a TV-re csavarozható-ráakasztható elem legfelső lyuka.[(#54756) Május] , van a centernek gumi lába, így nem rezonál semmi.
-
Buckey
őstag
válasz
Tommancs #54748 üzenetére
Itt megtalálod a méreteket (képek között): [link]
Mérd meg a TV felfogatását, és az állványét, így ki tudod számolni, mennyi hely marad a TV és az üveglap (talpa) között. Elég széles határok között lehet állítani (nekem az 50 collos TV-t nem kellett a maximumra tennem, és így is maradt 19 cm a TV alatt és a talp között, ahol a Magnat Tempus22 kényelmesen elfér (mondjuk előre 1 cm marad, de ez megoldható, ha kilógna a center). -
Rp526
aktív tag
válasz
Tommancs #54705 üzenetére
Már többeknél láttam, h asztallal küzdenek.. szall megosztom veletek ezt a magyar progit.
Ez bárki számára egyszerűen használható.. rengeteg színű, erezetű bútorlap van benne.
Nagyon hamar meg lehet tanulni a kezelését és miliméter pontos szabásmintát készíteni.
Ezután elmész a legközelebbi lapszabászatba és ők megcsinálják neked.. A program még táblázatot is készít a szabásról. Én most csináltam vele egy asztalt a nappaliba. Magadnak otthon össze tudod csavarozni és a bolti ár töredékéért tudsz saját tervezésű dolgokat csinálni. Persze, akinek illik a bútorlap a nappalijába és nem akar bonyolult dolgot. Amit én terveztem kijött egy táblából és így kb 30-33e volt az egész ahogy van.. manapság ezért dohányzóasztalt adnak..
Ilyen lett pl az enyém:Ha bárkinek bármi segítségre van szüksége vele.. vagy kérdése van, keressen nyugodtan
De van am YT oktató vidi is. -
mettek
addikt
válasz
Tommancs #54705 üzenetére
Én egy butorüzlettel saját tervek apalján csináltattam egy tv szekrényt. Szerencsére olyan helyet találtam ami semmivel nem bolt drágább mint egy bolti darab, sőt.
erre azért volt szükség mert kevés szekrénybe fér be egy nagyobb házimozi erősítő. Center csakis szekrény tetejére szabad tenni, polcra nem mert doboz hangja lesz.
Én ezt a tv dolgot úgy oldottam meg hogy egy falazótéglát anyagba csomagolva betettem a tv alá így megemelte azt annyira hogy a center ne takarja ki. Csak ehhez elég mély tv állvány kell. De eegánsabb ha eleve így van megcsinálva a tv állvány bútorlapból. -
zsoika
addikt
válasz
Tommancs #24794 üzenetére
Szia! Ajánlom figyelmedbe ezt az írást és a hozzászólásokat is olvasd át, különös tekintettel cskadar fórumtárs írásait....felébreszt majd egy kicsit. Én besírtam rajta!
Nem rossz választás a Sony ...csak helyén kell kezelni.
Én Sony 1040-est használok és elégedett vagyok vele, mivel előtte belépő kategóriás (5-ös sorozat) Onkyo-t váltott és azt nem volt nehéz hangban lepipálni. Viszont szolgáltatásokban és azok felhasználóbarát kezelésében az Onkyo megette a Sonyt. Sajnos a Sony szeret csak másik Sony-val kommunikálni(pl. TV) és a 2 különálló telefonos app sem éppen felhasználóbarát(főleg hogy nem is működik rendesen).
Ezeket a 1040-es erősítőmnél tapaszaltam...remélem a 860,1060-asnál némileg javítottak ezen(pl. távirányító teljesen új,+ szolgáltatások spotify, és remélem a trafó sem búg)
Szerintem 30m2-re a 860 eléggé határeset...főleg ha sztereón is szeretnél zenét hallgatni. A 1060-as jobb választás lenne vagy inkább egy Denon X2x00-ast, szükséges szolgáltatástól függően (pl.X2200). -
BBéci
legenda
válasz
Tommancs #24792 üzenetére
Arra kérlek, olvasd el a topik összefoglalóját!
Rögtön azt is elárulom, miért kérem ezt: mert láthatóan nem vagy képben és az összefoglaló kicsit javít ezen. Nem beszélve arról, hogy a fórumozás etikettje szerint kötelező olvasmány!
Abban megtalálod azt a szabályt, miszerint a házimozi erősítő árának kétszeresét kell 5.0 hangdobozszettre költeni és ebben nincs benne a szubláda.A Sony nekem is kedvencem, de kizárólag tévében. Házimozi erősítőik elérik az elfogadható szintet, de a hangdobozaikkal büntetni lehet, ezért jobb messziről kerülni azokat.
"amikor zenét hallgatok egy 5.1-es rendszeren, akkor azt 5.1-ben vagy 2.1-ben célszerű művelni?"
Sztereó (nem stereo, mert magyarok vagyunk) zenét csakis sztereóban illik hallgatni.Ajánlott hangdobozokat kis visszaolvasással (ami szintén kötelező a kérdés feltevése előtt) annyit találsz, hogy sosem érsz a végére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Windows 10
- Mikrotik routerek
- Milyen monitort vegyek?
- Villanyszerelés
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest