- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
bnorci71 #60822 üzenetére
A gránit lap akár ronthat is a hangzáson, kipróbálás nélkül nem ajánlom az alkalmazását!
A gyári állványok, ahány, annyiféleképpen befolyásolják a hangot. 15-20 évvel ezelőtt több ilyesmivel foglalkozó tesztet olvastam.
Magamnak, hosszas tanakodás után ezeknek egy változatát vettem, aminek a szárai fölfelé összetartanak, ezáltal kisebb a felső lap, mint az alsó. [link]Azt is vedd figyelembe, hogy a háttérsugárzóknak - kivéve Atmos rendszerben - fülmagasság fölött kell lenniük ahhoz, hogy igazán jó surround hatás alakuljon ki! Amikor az említett állványokról 1,6 m magasra kerültek a hangdobozaim, nagyságrendnyit javult a térhatás.
-
arcitec
addikt
válasz
bnorci71 #60819 üzenetére
Megcsinálhatod fémből, koppintsad le azt az állványt amit linkeltem (vagy akár hasonlót ami tetszik.) A lényeg a súlypont alul legyen mint annak is. Az ügye tömör jó vastag öntöttvas.
Alul teszel bele tüskéket ( azt lehet kapni sok helyen ) a rúd ügye az adott megfelelően stabil vastag legyen, majd rá a lap ami szintén ne egy vékonyka lemez legyen ( de túl vastag se legyen ,ami épp stabil már. Vagy teszel rá tömör szivacsot és arra a hangfalat, vagy a hangfal alá szintén tüskét. Ami stabilabb lehet azt. Amit linkeltem azon vastag tömör szivacsszerű van. Az biztos, hogy nem kell félni tőle, hogy eldől és a funkcióját is betölti. -
Dorian
félisten
válasz
bnorci71 #60809 üzenetére
A legegyszerűbb, legolcsóbb és igen jó megoldás állványra: egyszerűen tölgy vagy bükk fatörzs méretre vágva, alul és felül tüskézve, kéreg vagy lehántva vagy rajt hagyva, az egész felületkezelve. Az együttes tömeg nagy, a súlypont lent van, az erezet pedig rezgéscsillapítást is végez. Persze ha az enteriőrbe belefér ez a természetes megjelenés.
-
Rp526
aktív tag
válasz
bnorci71 #60809 üzenetére
Ha nem fontos az állíthatóság és a dőlés (!).. akkor a korábban linkelt állvány árának feléből csinálsz kettőt is. Ahogy nézem ennél is a tüske kb. egy esztergált 8as menetes szár. Felül, alul meg 3-as lemez már elég merev. Középre a csőbe meg vmi folyami
. Nyilván nem az 50-100e Ft-os állvány szintje lesz elcsatolásban, de olyan van mint az a linkelt. Arra figyelj, h minél magasabb, annál nagyobb kerületű legyen az alsó talp, h ne billegjen.
Én egy ilyen kisebbet csináltam ideiglenesen a panelba, nyilván kezdetleges.. de sajnos a falra nem tudtam tenni, és így ingyen is volt..
:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parkside szerszám kibeszélő
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vicces képek
- Milyen légkondit a lakásba?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest