Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Honor Play - játék az árakkal
- Kamerában erősíthet a Pixel 10
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
hzsolee #70316 üzenetére
Én is örülök hogy felvetettétek itt ezt a szegecsanya dolgot és persze én is elkezdtem agyalni a félautomata megoldáson, 20k-ért egy befogó szerszám még 20 db furat esetén drága, nem hogy "már 10 felett elgondolkodtató". xD
Ugyanakkor nekem sajna a teherbírásra van szükségem, így tényleg valszeg már a másodiknál elegem lenne belőle.Tehát a lényeg hogy a menetes részt valahogy fixálni kell, az nem mozdulhat, nem foroghat a behúzási folyamat alatt.
Nekem két szabadon álló lemezt kell összefognom, nem pedig egy már beépített szerelvényt.
Még nem fogtam szegecsanyát a kezembe, de a másik oldalról nem lehetséges a csavar becsavarása?
Amire gondoltam hogy belehelyezem a szabadon álló lemezbe a szegecsanyát, majd ebbe hátulról beletekerem a hatlapfejű csavart átmenő hosszal annyira, hogy a behúzási oldalról rátekerhessem az anyát.
Így a lényeg, hogy a hatlapfej és a meghúzandó anya eltérő oldalon van,
---->>>>tehát a hatlapfejet befoghatom satuba, majd a másik oldalról az anyát meg tudom húzni aksis behajtóval, szabályozott nyomatékkal.
Ha 12.8-as csavart használok, 8.8-as szegecsanyával, akkor elvileg nem fogom beletörni a csavart.(Ha valaki nem látja át mire gondolok, rajzolhatok móricka rajzot.
)
De ez persze csak a lemezekhez alkalmazható elméleti módszer amit még le kéne tesztelni, a felszerelt kapuba történő zárfelszerelések esetén még agyalni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Synology NAS
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Revolut
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest