Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FatalEror

    addikt

    válasz bandy13 #35105 üzenetére

    Szóval!
    1.Csiszolás
    Csak egy finomabb csiszoló ronggyal érdemes átmenni a festéken,hogy tapadjon az alapozó!
    Ahol hibák vannak,ott kell a rendes papapír,fémig vissza csiszolni,arra mehet a glett,és azt síkba csiszolni egy finomabb papírral.Majd az egészre mehet a csiszoló rongy.

    2.Alapozás
    Zsírtalanítással kezdünk,nitrohígítóval,vagy acetonnal kell zsírtalanítani a felületet,majd az alapozó fújása,személy szerint a töltőalapozót javaslom,kisebb hézagokat,gödröket kitölti.Ha megvan az alapozó,amit több rétegben viszünk fel amíg tökéletes nem lesz a fedés,tehát egyszer végig fújod a darabot,és ismétled addig míg nem fed tökéletesen.

    2.Csiszolás
    Alapozás után vizes csiszolásba kezdünk,először egy 800-sal,majd egy 1000-sel,végül pedig egy 2000-s papapírral megyünk rá,szappanos víz társaságába,cél a tökéletesen sima felület.

    3.Festés
    A következő lépés a tényleges szín felvitele,először mint az alapozónál itt is végig szórjuk a munka darabot,és addig ismételjük míg el nem érjük a tökéletes fedést.Száradás után ismét elővesszük 800-s,1000-s,2000-s barátunkat,és hű társát a szappanos vizet,és újra csiszolunk,lényege az úgynevezett "narancsbőr" eltüntetése,ez főleg fénynél látszódik,mintha kis gödrök lennének a fényezésen.Ha ügyes,és türelmes vagy,akkor látod a tükörképedet a festésen.

    4.Lakkozás
    Itt a végső lépés,felvisszük a lakkot töb rétegben,ez azért fontos,mivel ez védi majd a festékréteget,amivel oly sokat dolgoztunk,miután kész,kedv szerint meg lehet molesztálni ezt is egy 2000-s papírral,és egy kis szappanos vízzel. :B

    Ha esetleg por fested,ami drágább,viszont nagyin ellenálló,akkor csak az első lépést kell véghez vinned,de azt is csak akkor,ha akarsz egy kis pénzt spórolni.

    HardCore is my LifeStyle

Új hozzászólás Aktív témák