- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
menledge
senior tag
Hát ha azt vennéd amit ugye ott ajánlottak (Thermalright Macho 120), az 150mm, a Vayába 155mm CPU cooler fér. Szóval oda akkor nem raksz ventit, max ha mondjuk vmi kisebb CPU coolert veszel.
De a komoly procid, a csendesség és tesztek alapján is jobban jársz egy jó CPU coolerel, mintha oda ventit tennél!
Ha meg ilyen "messze" van és nem számít annyira a csendesség, akkor meg jó ha elől marad a gyári, hátra meg az új.
-
Bacusuz
őstag
milyen házad van?
akarsz proci hűtőt is ,vagy a meglevőre csak egy venti ?
tehát összesen mennyi venti kell, és hova ,és mekkora?
Erre kellene egy válasz köszi
(már annyit visszaolvastam hogy nem is rudom mi kell,így hátha jobban megy a segítség,esetleg egy képet is feldobhatnál) -
menledge
senior tag
Hát nem tudom milyen ventit és hova raksz!? De láttam kérdeztél CPU hűtőt is. Ha az lesz, akkor oldalra nem nagyon tudsz betenni ventit.
Én a helyedbe előre raknám a PWM ventit (gondolok itt arra, ha pl. az asztalon van a gép, ez a venti van legközelebb a fejedhez), hátra 3pineset (CPU Fan-ra kötve), és akkor oldalra a fullosat.
-
menledge
senior tag
-
eszakas
őstag
Itt is van egy párdarab.
-
Bacusuz
őstag
Szia
Az alaplapodon van 1x cpu fan 4pin pwm,1x3pin cpu fan,1x3pin ha fan.
Ebből az első kettő szabályozható használati utasítás 62.oldala -
menledge
senior tag
Figyelj, ha úgy is maxon pörgeted, akkor tényleg mind1, amelyik neked szimpatikusabb! Programot nem látok, ami szabályozná, de BIOS-ba megnézheted, én is onnan szabályzom vele!
Amúgy meg:
- 2 x CPU Fan connectors (1 x 4-pin, 1 x 3-pin)
- 1 x Chassis Fan connectors (1 x 4-pin)
- 1 x Power Fan connector (3-pin)Szóval van ott PWM-es ventinek is hely, de a 3pineset is bekötheted oda, szóval nem kell y elosztót sem venned, hacsak nem 3 ventit akarsz működtetni. A Vayában nem is lehet többet. Bár még akkor is meglehet, h 1 a 3pinre, 1 a 4pinre, 1meg a cpu fan 3pinre.
-
menledge
senior tag
Hát nekem se! De 3pinen is lehet szabályozni (mondjuk nem tudom milyen lapod van)! Nekem most 800 alá van szabályozva a Vaya gyári ventije.
De ha meg nem tudod szabályozni, akkor meg tök mind1 melyikkel kötöd be. Válaszd amelyik szimpatikusabb vagy amelyik kábelt könnyebben beszerzed...
-
Bacusuz
őstag
a 12cmes ventiket nem tanulmányoztam ,de itt elindulhatsz hogy mi számít neked
-
Bacusuz
őstag
Bocs hogy beleszokok,de az nem 94,2 cfm.
Ipon weboldalon csak légszállítás és egy szám van megadva mértékegység nélkül.
A légszállítást két mértékegységben szokták megadni:cfm = köbláb per perc
m3/h = köbméter per óra.
Váltó : 1 m3/h = 0,6333 cfm.A coolink weboldalon közel sem cfm értékek vannak megadva,szerintem ezt m3/h ban értik.
Tehát amire az van írva hogy légszállítás 94,2 az igazából 59,65 cfm,ami nem túl erős.szvsz.
-
h1mpi
félisten
A 140 mm-es Akasa Vipert. Kítűnő a légszállítása és 70-80%-ra szabályozva nagyon halk is a működése. Akkor olyan 1100-1200 rpm körül teker és 20 dBA-val nagyságrendileg.
Van a házamban 3 db és a Scythe Slip Stream 120 mm-ből is 2 db. -
h1mpi
félisten
Közepes venti. Nem kiemelkedő a légszállítása, de az ajánlott kategória.
Mivel alacsony rpm-en üzemel (800) halk, de inkább cpu bordára raknám, nem ház ventiként használnám.
Ház ventinél fontosabb a nagy CFM érték, hisz a fontos, hogy minél több friss levegő menjen a házba. -
h1mpi
félisten
Scythe Slim Stream 120 mm 1900 rpm
vagy ha halkabbat szeretnél (24 dBA), akkor Scythe Slip Stream 120 mm 1200 rpm
a Noctua vagy a be quiet! sajnos 5-6K/db áron vannak. Azok 15-19 dBA között mozognak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged