- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- One mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
válasz
ubyegon2 #18455 üzenetére
Szerintem jól összeszedett,átgondolt összefoglalót csináltál-mondom ezt informatikusként.Csak ha nem olvassák..
Hát az Arctic ventijeit nem véletlenül nem ajánlom-újonnan se egy nagy eresztés és igen hamar rohamosan csak romlik.Viszont nem kell komplett hütőt cserélned,elég ha a ventit lecseréled egy minőségi 80/92mm-sre.(biztosan fel lehet rögzíteni még a 92-st is)
Hát sajnos Linux alá nincs AISuite,viszont ha privátba dobsz egy screenshot-t a bios venti állítási lehetőségeiről,szívesen segítek!!! -
Grózi
Topikgazda
válasz
ubyegon2 #18453 üzenetére
Tisztában vagyok vele végül is,hogy kellett az összefoglaló-csak kevesen nézik.
A gyári fm2-s Amd hütő már csak ilyen,javaslom a cseréjét-már egy 2-3 K-s kis hűtő is bőven felülmúlja-elég.(Én anno egy Arctic Freezer 7-t használtam ezen a procin,húzva is elég volt).
Ha a gyártói oldalról letöltöd az ASUS AI Suite II-t,azzal winfos alatt tökéletesen be tudod állítani a venti-így nem kell bios-ban! -
Grózi
Topikgazda
válasz
ubyegon2 #18275 üzenetére
Ej ezek a pösti emberek..ami nincs Pesten,az szinte nem is létezik..
(Isten hozott az én cipőmben,vidéken minden csak rendelésre megy!
)
Hátra azért fixen járatva(molexről) a 80mm-s Nanoxia az halkabb lenne(feleannyi rpm) és ha már rendelsz előre Varázslótól 120mm-s Nanoxiát,akkor hozzáteteted azt is.A két 120mm-s Nanoxia között annyi a különbség,hogy a drágábikhoz adnak 7V-s adaptert,ami jól jöhet sokszor(pl.ha a lapod nem szabályozza,akkor fix 7V-n hulla csendes)
Gh0sT
Hardverk@r-be nézz be,náluk néha szokott lenni ilyen elosztó-igaz nem harisnyázott. -
dqdb
nagyúr
válasz
ubyegon2 #18268 üzenetére
Ha az adatlapodon szereplő F2A85-M alaplapról van szó, akkor két rossz hírem van:
1. a 3 pines PWR_FAN nem szabályozható, fix 12 volton megy
2. a 4 pines CHA_FAN mindössze a kialakítását tekintve 4 pines, de nem tud PWM-es szabályozást, csak feszültség alapút (bár jó hozzá PWM-es ventilátor is)PWR_FAN: Rotation, 12V, GND
CHA_FAN: DC Mode, IN, PWR, GNDGrózi: elméleti szinten egy ventilátor PWM-es vagy 3 pines változata a szerencsésebb megoldás feszültség alapú szabályozás esetén? Láttam tesztet, ahol mindkét esetet lemérték, és mérési hibán belül volt az eltérés a hangot és a légszállítást tekintve.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
ubyegon2 #18260 üzenetére
Én előre 120mm-st tennék ha már lehetséges. Hátulra jó a 82mm-sből 3 pin-s is és nem kell egetverő légszállítású,hiszen felsőtápos házról beszélünk.
joe979
Nálam a leírt gyakorlatilag állandó készlet,hiszen nem titok nekem szakmám és kenyérkeresetem is ez-így nagyobb mennyiségben rendelek mindig.És amit írtam az csak az új vagy minimálisan használt ventik mennyisége-régebbi(főként molex-s) tűrhető csendességű ventiből van pár doboz..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fekete ventilátor szettek
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- COOLER MASTER MASTERFAN SF360 ARGB HŰTŐ
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Kolink Observatory MX/HF ventilátor szettek - 4x 120 mm
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest