-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
Peti78
őstag
én a 690 oldalára az alsó helyre tettem egy 14 est, ami rásegít a passzív gigabyte-ra tett 5vra szabályzott ventire, és kb. 2-3 fokot csökkent az amúgy is hűvös mag hőmérséklete. A többi komponens értéke így sem emelkedett. Bár ez akár ház függő is lehet és persze függ a többi ventitől is
Most tervezem egyébként, hogy csinálok 4 db 14 es ventinek lyukat az oldallapra úgy mint a stacker 830 ban van. -
Peti78
őstag
Ahhoz hogy eldöntsd melyik éri meg jobban, úgy látom nincs más választásod
#3034) kerinagy Sajnos el kell fogadni, hogy a nagy légszállítású ventik nem halkak. Ha halk venti elé porszűrőt teszel, az nagyon megfogja a levegőt. (és a port is). Az a tapasztalatom, hogy a por így is úgy is bejut a gépbe, ezért én kiszedtem őket. 2 hetente úgyis kifújom belőle ami bekerült.
-
BullZeye
veterán
Én is ezt néztem most ki....csak nem igazán van értelmes összehasonlítás Noctua p12 VS Scythe slip stream, vagy sflex között...vagyis MÉG nem leltem rá, folytatom googlezést.
Ezek 3 ezer forintért azért már hangtalan ventik nem? 20-25 dB(a) az még a hangtalan kategória...télleg jó lenne 1-2 venti, hogy forgassa a levegőt gépházban, vagy hogy ráakasszam VGA hűtőjére, ártani nem árthat. Elég régiek ezek a ventik, hosszútávon sem lesz nekik fura hangja? Mert hiába írja rá gyártó hogy 150 ezer óra üzemidő mielőtt elromlik, ha 500 üzemóra után kerreg, kattog
-
BullZeye
veterán
NF-S12B FLX, amit kinéztem, mert adnak adaptert hozzá, emiatt állítható, hogy 600-900-1200as fordulaton legyen...ez 5900 forint volt
itt el is ment a kedvem tőle...de így mindjárt más
ömm ezen az oldalon kívül van még valahol ilyen összehasonlító? Mert itt Noctua nincs tesztelve....és kiindulva a 19dba-s cooler master ventiről, miután kiderült, hogy itt 56 dba....nah szal nem nagyon lehet kamu értékek miatt összehasonlítani, szóval kéne ahol maguk tesztelik és mérik ^^
-
Vasinger!
nagyúr
Én a helyedben lemérném az S1-et és ha ráférne a 2 noctua én azt venném. Ha mind2 mindig maxon megy, közel 0 hanggal, olyan eredményeket fogsz elérni, hogy te se fogod elhinni.
Ha ekkora hőleadó felületről van szó, érdemes az egészet hűteni. Meg ugye, a nyákon lévő alkatrészek is meghálálják, gondolok én a a fetekre és a VRM-re. -
Vasinger!
nagyúr
Hogy érted, mi volt baj vele. Most arra gondolsz, amit eladtam? Ha igen, akkor az fölösleges volt és elakarom cserélni a Noctuákat 1200-as S-FLEX-re. Nem annyit fúj, amennyit a Noctua megadott, nincs ereje és egy kicsit a szélzaja is több, mit mire gondoltam.
A másik kérdésedre a válasz: Vízszintesre tök mind1 milyen venti, csak az a lényeg, hogy golyós vagy folyadékcsapágyas legyen. Én az S-FLEX-ek körében néznék, bár kicsit drágák. De még az AC folyadékcsapágyasai se rosszak, de Coolink 1600-a is fúj rendesen 12 V-on.
Ezek mind 12 -ek voltak. Attól függ mire kellenek a ventik. Ha rendszerhűtő akkor 12-es.
De ez elég relatív. Mekkora a hely. Én a 12-et ajánlanám, 9 centisből nincs is túl sok egyébként. -
Henk
veterán
Akit nem érdekel a hangja annak mindegy milyet vesz mert általában ez szokott a számottevő különbség köztük.Hangosan a legtöbb venti képes nagy légszállításra csak megfelelő fordulatszám kell hozzá.
canniball: valami tényleg lehet velük mert már hetekkel ezelött elérhetetlenek voltak. -
Vasinger!
nagyúr
Nekem P szériásom van és hiába nyomja jobban a levegőt, mégsem elég. Ha kiveszem a ventit, több 10 cm-el távolabb is érezni. Ha berakom, akkor jó ha 2 cm-ig eljut a levegő a gépből, ellenben a scythe-tal. Közelre nagyon erős, sok levegőt szállít, de távolra, nagyobb légtér megmozgatására nem az igazi.
Egyébként az aláírásodra: ha találok S-FLEX-et olcsón, akkor eladom valszeg a Noctuát...
-
szeva000
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest