- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Hirdetés
Aktív témák
-
Legolas
senior tag
Eredmény , hogy egy szar üzletbe küldte őket és össze állított egy játékra alkalmatlan konfigot (pl 47 rufóért 2,66-os P4-et vett, ahelyett, hogy 2,4c-t vagy 2,6c-t vett volna ha már P4) és ge FX5200 64 bitest vettek hozzá.
Én abból a kb 200 rugóból, mert csak ennyi volt rá egy 2600+t vettem volna a 20 rugó különbséget rádobva a videókártyára meg egy 9600 pro-t de mindegy.
A lényeg, hogy nagyon el lett cseszve az egész és én már nem akartam a feje tetejére állítani mindent, annyit tudtam felajánlani, hogy összerakom a gépet (össze is raktam, csak halott volt az alaplap) és kicseréltettem az fx-et egy 128 bites radeon 9200-ra ami azért egy fokkal jobb ugyanazért a pénzért!
Mikor meg az alaplap cseréről volt szó, az anyuka sürgette a dolgot. Rákérdeztem az IS7-E-re mert láttam, hogy jó vétel, de nem volt raktáron Abit lapjuk. És ez volt nekik csak hasonló árfekvésben. (Meg akkor már a procit és a ramot is érdemes lett volna lecserélni, az meg túlbonyolította volna a dolgot!) -
ody42
senior tag
Ehh,még mindig nem sikerült?:(
// alaplap sucks -
Male
nagyúr
Még a TNT2 első verziói is ilyenek voltak, pl amit az ASUS használt az ASUS V3800 rev 1.02-es kártyáján -> még a bevágás is rajtavan, szóval simán be lehet rakni egy ''1.5 volt only'' AGP-be, és ha a lap nem ellenőrzi ezt (ált a gagyibbak), akkor annyi volt a lapnak. A SiS Xabre előtti chipek is ilyenek voltak -> a Leadtekes kártyán rajta volt a bevágás az 1.5 voltos AGP-hez, de közben 3.3 voltos volt, ez jópár alaplapot tönkretett.
OFF:
házigarázdáknak: az oldalt felsorolt topikcímek nálam összekeveredtek, ez valami RIOS bug, vagy nálam döglött be valami?
[Szerkesztve] -
Szaki
tag
A P4 2.66-os 533Mhz busz sebeseggel bir, az Abit BD7-bol tobb tipus keszult van:
lap tip. CPU Mhz MEM
BD7 400 200/266
BD7II 400/533 200/266
BD7III 400/533 200/266
BD7m 400 200/266 -
zso73
veterán
Hali!
A P4B 2,6-os nem 800MHz FSB-n megy?/4x200./Akkor a memória miért 266-os?
Proci lesarkazás?
Zso :) -
cyberdoom
tag
Szerintem meg a 266@333as módot nem bírja a cucc. aztán lehet hogy tévedek :)
-
erdoke
titán
válasz
cyberdoom #12 üzenetére
Dehogy. Csak a 333-as RAM maradt ki a P4-nél, ha a szinkron üzemmódot nézzük, ugyanis 166 MHz-es FSB-vel nem volt hivatalos proci. Volt ugye 100, 133 és 200, illetve lesz még az idén (?) 266 is.
B-s proci FSB-je 133 MHz, amivel szinkronban a 266-os DDR megy, legyen single v. dual memóriavezérlős a chipset. -
fügike
senior tag
Tudom, láma kérdés, de mind a 3 csatlakozót rádugtad az alaplapra? Mert mi már jártunk így, és minden pörgött, csak a gép nem ment. Aztán kis négyzet alakú 12V rádug, és mint a kisangyal!:)
-
Male
nagyúr
A piros LED nem az AGP-hez tartozik? Mivel csak 1.5 voltos videokártyák mennek bele, az ASUS biztosan piros ledet használt ehhez. Persze a 9200 1.5 voltos, de lehet, hogy valaki már elb@szta a lapot egy 3.3 voltos kártyával (pl a boltban). Próbáld ki a lapot egy másik videokártyával, ha azzal sem megy, akkir ki kell cserélniük az alaplapot.
-
AND1
őstag
Hát sztem fölösleges bűvészkedni vele. Legegyszerübb ha visszaviszitek. Másik kérdés meg, hogy miért nem kértétek, hogy rakják össze...nemtom fizetni kellett volna e érte, de biztosabbra mentetek volna vele. Nem a te szakmai hozzáértésedet vonom kérdőre, de írtad, hogy nem az intel az asztalod.
-
AND1
őstag
Ugyan ez a tünete volt a haverom NF7-es lapjának. Visszavittük, kicserélték és azota happy van.
-
Legolas
senior tag
Szóval a srác kapott egy full konfigot, egy helyen vette, darabokban. Csodálkoztam is, hogy nem rakták neki össze az üzletben. Engem kért még, hogy dobjam össze én meg összeraktam.
A konfig egy: P4B 2,66, Abit BD7 III, 256 mb pc 2100-ram (hynix csipes), és Ati radeon 9200 (128 bit) (az én ajánlásomra visszavittük az eredetileg vásárolt 64 bites inno fx 5200-t, ami alig 2 ezer Ft-al volt olcsóbb).
Na mindegy. A lényeg:
Gép összerak, piros led ég a lapon a cmos elem mellett közvetlenül. Cmos reset, aztán start. bekapcs, minden felpörög ( a vinyó, a cd író felpörög, megy a proci ventije, a monitor észleli a vidkártya jeleit, de se kép se hang) + még egy piros led kigyullad, viszont a speaker meg se mukkan.
A speakert kipróbáltam a gépemben és működik. erre egy haverom azt mondta, hogyha hiba van a gépben és nem sípol, akkor az általában laphibát jelent.
Mi a véleményetek?
Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 1 Intel Core i5-10210U
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest