- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
válasz
parandroid #11 üzenetére
"A rendszer annyi memóriát használ, amennyi van. Ha több van, akkor többet, ha kevesebb, akkor kevesebbet."
???
Mi az a "rendszer"? A memória egészét az oprendszer kezeli, ebből tud adni a rajta futó játékprogramnak valamennyit. Ha kevesebb a fizikai ram mint kéne, ÉS be van állítva virtuális memória (alapértelmezés: igen + amennyit csak akar használni, és a háttértár mérete engedi), akkor lehet vinyóra swappelni. Ha nincs, akkor jön egy szép nagy error hogy ennyi vót...
#12toronyhaz: Attól függ milyen méretű blokkokban olvas be új tartalmat a játék a vinyóról (/ssd, ma már inkább ez).
-
koby11h
őstag
válasz
parandroid #9 üzenetére
Mostanra kb. ami "normális" áron elérhető, az olyan szerelési és alkatrész minőségű, hogy vállalhatatlan: laptop, monitor, ssd, kábelek, számítógép házak, tápok, TV-k, mosógép, hűtő.
Ha pedig a minőség megfelelő, akkor az ár "megfizethetetlen", legalábbis számomra. Nagyon sok termék átcsúszott az ennyit azért már nekem nem ér kategóriába.
És nem csak én vagyok így vele, hanem sok ismerősöm is.
Régen azért még lehetett minőséget kapni emberi áron. Most elég sok minden értelmezhetetlen.HUF "erőssége", covid, háború, chip hiány, USA-PRC ellentétek, gyártói spórolási verseny... sok oka van, csak nem tetszik.
-
privacy99
senior tag
válasz
parandroid #11 üzenetére
Direkt megnéztem most. Chrome 5 tabbal, Afterburner, Steam, Xbox app, Riot app, NZXT, AMD Adrenalin, különböző LED vezérlő appok (ROG, Corsair) és Cyberpunk 2077 ultra beállításokkal összesen foglal 10 gigát a 16-ból, szóval tény, hogy a több sosem árt, de hogy van-e értelme, az egyén függő. Nagyon úgy néz ki, hogy nekem pl. pénzkidobás lenne. A másik fórumtárs videót vág, az más.. neki nyilván kell a 32/64.
-
p a s s e r
őstag
válasz
parandroid #11 üzenetére
így játszom, 16 gb-tal, jó géppel, sokszor 4k-ban, mégis minden tükörsima, szóval én sem értek egyet azzal, hogy nagy általánosságban szükséges a 32 gb a hétköznapi játékhoz... egyes ritka esetekben talán...
-
Sundesz
addikt
válasz
parandroid #5 üzenetére
Én nem vettem észte, hogy kevés lenne a 16 GB RAM, persze csak játszok meg irodai alkalmazást használok. Miben nyilvánulna meg ha kevés lenne? Ha valaki streamel akkor megértem.
-
Chaser
legenda
válasz
parandroid #5 üzenetére
de azok egészen más árkategória, ott még érthető - én mondjuk 16gb alá nem mennék már csak ha nagyon muszáj -
ssd-t már nem is néztem, kiégett a retinám attól amit addig láttam :d -
Chaser
legenda
válasz
parandroid #2 üzenetére
csak ilyen árkategóriában "cinkes" nah
a ram meg nagyon jó hogy bővíthető, de ilyen árkategóriában 16gb ramot adni megint csak "cinkes"GoodSpeed
én néhány éve raktam össze gépet, de eszembe nem jutott volna 32gb alatt, pedig csak game volt a cél akkor
és hát nem, nem 800e ft-os árkategóriában volt a gép : ) de legalább a ram ne botlenekeljen'
a gép már nincs meg, de 64gb ramom az van még
a noteszben 16gb ram van, de az csak net, film, zene oszt' ennyi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen joysticket vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Spórolós topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged