Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• L4rs

tag

válasz L4rs #417 üzenetére

Megoldódott.
    Levettem a porvédő sapkát, ahol azonnal mutatta magát a probléma. A csévetestbe belógó vasmag el volt mozdulva, nem középpen állt. Utána megnézve a hangszóró hátulját is, azonnal látszódott, hogy elmozdult a vasmag a mágnesen. Néhány percnyi tologatás után szépen mozgott a membrán, és most szól is, ahogy kell.
    Viszont ezek szerint elég komoly ütés volt az a megdőlés és/vagy elég silány ez a hangszóró.

• L4rs

tag

Sziasztok!

Dual CR1730 erősítőmön lóg két SAL AHX1620 (4ohm, 55-5000Hz, 100/80W) subwoofer, saját tervezésű dobozokban.
    (Az egyiket ingyen kaptam, kiégették mellőle a párját, a másikat vettem. Amit vettem, kicsit sötétebb sárga is volt, azonos hangoknál jobban kitért a membránja, más is volt a hangja egy kicsit.)
    Néhány napja meghajtottam őket elég szépen, akkor még nem vettem észre semmit. Azóta átestek egy utazáson, ahol az utólag vásárolt 30-40 fokban hirtelen háttal nekidőlt valaminek, és most összeszerelés után ez szinte alig szól, és a membrán is be van ragadva. Előre felé ki tudtam nyomni, de ahol alap állapotban kellene lennie, ott már nagyon szorul.
    Mi történhetett vele, vagy mit tudnék vele csinálni?

Szerk.: Nem szilveszteri baleset, nem rugott bele senki, nem hágytak rá, és nem ment max hangerőn 300W-os erősítőn. A fenti felállás volt végig egy meghajtással, egy utazással és egy újra összeszerelés utáni kamillázással.

Új hozzászólás Aktív témák