Hirdetés
- iPhone topik
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kuruc2
senior tag
Jolvan akkor latom írtak valamit win-re hogy a regi asus hangkartyak ne működjenek, vegyünk újakat.
-
Eagl3
veterán
Sziasztok!
Évek óta egy Asus Xonar DX-ről megy a hang. Egy ideje random eldobja magát, kattan egyet a hangkártya (mármint fizikailag) és elmegy a hang. Ilyenkor egy úraindítás rendszerint megoldotta a problémát, mert volt, hogy napokig nem jelentkezett ez a hiba, viszont most hiába indítok újra nem kapcsol a hangkártya.
Eszközkezelőben nem látszódik, a Xonar DX Audio Center sem indul el, a hangeszköznél "Digitális hang (SPDIF)..." van.
Van ötletetek, hogy mi lehet a gond, esetleg a hangkártya már egy ideje döglődik és most megadta magát? -
Sajnos a Rocksmith egyedül az alaplapival nem szarakodik, szóval nekem ezért van rá szükségem. Amúgy ha az alaplapodon van digitális hang kimenet és azt használod, illetve nem rögzítesz hangot akkor tökre mindegy, szinte száz, hogy felesleges egy külső vagy kártya. De amúgy is csak példának hoztam fel, hogy lehet akárhány hangkártyád kb.
Nem tudom, hogy pl Discord-ban be tudsz-e állítani hangkártyát ha nem akkor a defaultot fogja használni.Viszont ha a Discord-os a default akkor máshol pl böngészőben meg nem az lesz. De miért kell két külön eszköz discordra meg játékokra? -
Nyugis
senior tag
válasz
benedekco #5295 üzenetére
az alaplapit nem használom mert értelmetlen. ezek mind agyon reklámozott a forgalmazok szerint high-tech de a valóságban egy értéktelen szemét.
egy plusz asus-t tennék bele PCIE- foglalatba.
Az egyikről menne PL: a discord a másikról meg a játék és a többi.
mi a véleményed? -
Működnek egymástól függetlenül. Összeakadás nem jellemző, de macerát okozhat. Nekem van egy alaplapi hangkárytám amellett van egy külső USB-s. Mind kettő működik amikor kell neki, nincs vele probléma, csak macerás tud lenni az alapértelmezett hangkeltő állítgatása.
Mit szeretnél vele megoldani? -
Nyugis
senior tag
had kérdezzem meg:
lehetséges az, hogy a külsö usb-s hangkártya mellé veszek egy BELSŐ PCIE- hagkártyát?
működnek egymástól függetlenül -összeakadás / baj mentesen?
vagy ez nem ajánlott? -
Lehet máshova, pl előlapi csati vagy hátlapon elhelyezett csatlakozók, esetleg egy hosszabbító kábelen keresztül a gépbe.
Nekem ez egy sima usb micro kábelnek tűnik, amivel a régebbi mobilokat is tölteni lehet.
Kb utána vágják az emberhez az ilyen kábeleket. Nekem is van itthon jópár, már csak a mobil töltés miatt is. -
Nyugis
senior tag
válasz
benedekco #5290 üzenetére
USB-s tehát külső.
és igen mivel a gépet kb havonta / két havonta kitakarítom igy szinte kb mindig másik portba (USB-be) van bedugva.
és igen alaplap-ba dugom be. lehet máshová is?
a gyári kábele van hozzá.
az egyik vége (értelem szerűen) USB a másik természetesen egy "egyedi" fej. szóval nem cseréltem kábelt.
HA ESETLEG Tudsz ehhez való kábelt ted már meg hogy küldesz egy linket.
Mo-rol nem valószínű h vásárlok, alyexpresröl kb a tizedéért veszek.
persze attól függ, hogy egy ilyen zsinór mennyi lehet... -
Nyugis
senior tag
Sziasztok!
Sound BlasterX G5 hangkártyám van.
win 10 alatt többször előfordul, hogy eltűnik nem jelenik meg etc, mintha nem lenne csatlakoztatva.
olvastam hogy a SB hangkártyákkal driver ügyileg szokott baj lenni.
néztem a hivatalos oldalt, de nincs új driver hozzá..
érdemes lecserélni valami másra?
ötlet?
javaslat?
esetleg megoldás...? -
válasz
DroneZ^ #5286 üzenetére
Sajna nem vagyok biztos benne, hogy és mit kellene néznem.
Nálam ennyi lehetőség van csak:
Ezen változtatni nem tudok, betettem egy 192khz-es nótát foobar-ba és maradt 24bit 48khz-en. Majd egy 44,1et és maradt 48-on.
Néha egyes programok át dobják 44,1-re de fingom nincs melyik és mikor, akkor csak 44,1 van itt a leugró menüben, más opció nincs. ASIO programok hiba nélkül átdobják 96khz-re is akár.
Remélem ez ad valami választ a kérdésedre?! Ha jól értem ez a problémád neked is?
Driver is régi, 2017-es a legújabb, szóval elképzelhető, hogy a támogatása nem a legjobb.Ja és ez elkezdett sziszegni meg recsegni pattogni digitális kimeneten, optikai és spdif-en egyararánt. Szétszedtem de nem tudtam teljesen elérni a digitális csatikhoz, valamiért nem tudtam kiemelni a nyákot, akkor döntöttem úgy, hogy egy kis kocogtatás segíthet, nem segített, kapott javító ütleget és azóta nem serceg. Gáz, egyre kevésbé merem ajánloni a Zoom termékeket.
-
DroneZ^
őstag
válasz
benedekco #5285 üzenetére
Létezik hogy nem fogok tudni vele zenét hallgatni 192kHz-en? Illetve automata mintavételezés-felismerés sem tud, hogy mindig a forrásnak megfelelő módban üzemeljen a kártya? Csak mert lenne forrásom és hangrendszerem is amivel meghallgattam volna
Csak stúdió szoftverek fogják ASIO driveren keresztül kierőszakolni belőle a magasabb kHz-eket?
Drivert és MixFx-et feltettem, próbáltam már mindent, de nem vált 44,1-ről fel, és vezérlőpult/hangbeállítások-ban sem lehetett változtatni rajta.
-
DroneZ^
őstag
Sziasztok!
Van köztünk valaki, aki tudna segíteni studió USB hangkártya kérdésben? Az én esetemben egy Zoom UAC-2ről van szó -
Sipasanyi
tag
válasz
csabaspecial #5282 üzenetére
Vásárolj valami dedikált hangkártyát vagy usb-s külső erősítőt, az a alaplapi hangchip egyenlő a megtestesült borzalommal (ADI 1983 High Definition Audio)
Írj a hangkártyás, fejhallgató erősítő fórumokba ott ajánlanak mindenfélét ami kedvedre való.
-
csabaspecial
tag
Sziasztok!
Integrált hangkártyát használok. Youtube-ot hallgatva, filmeket nézve viszonylag jó a hangja. Játék közben serceg olykor. Mit tudok tenni hogy jobb legyen? A gép nem mai , de ezt leszámítva jól müködik( Dell Optiplex 745). Köszi! -
Kuruc2
senior tag
Üdv!
Asus Xonar D1-el kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Régóta megvan, sokáig nem volt vele semmi gond, egy ideje már vannak gondok, bár nem tudom a kártya vacakol e, a driver, vagy a win10 hisztizik vele e, mert kb a win10 óta hisztis.
Például: egyáltalán nem tudom állítani az op-os hangerőállítóval a hangerőt, hiába húzom fel vagy le, inkább csak fülesnél venni észre hogy némileg jobb és baloldal egymáshoz képest tevődik át a hangerő attól függően hogy max vagy min irányba húzom a win-es szabályzót. Érdekes. De amúgy a hangrendszer (Edifier550) ugyanazzal a hangerővel szól, max azon is némi jobb és baloldal közti kisebb hangerőváltás lép fel win10-es hangerőállítási kísérletkor.
Megpróbáltam már drivert újrarakni, akkor megjavult a helyzet, kb két napra.Mit tudtok mondani erre?
-
kistusik
tag
Hali.
Egy idegesítő problémával állok szembe...
A jelenség az, hogy van egy játék még pedig a (Valorant) és amikor megnyitom a játékot, akkor a gép, és a hátsó jackbe dugott hangfalon zaj keletkezik, ilyen zümmögő, gerjedős hang... ahogy növelem a hangot az erősítőn, úgy erősödik a zaj is... Az érdekesség az, hogy csak ennél a játéknál van semmi másnál, és az előlapi jacken nem hallható... csak a gép, meg a hátsó jack zümmög... Neten nem találtam rá problémát. Játék újra lett már telepítve, a hiba nem oldódott meg... még majd a supportnak írok, hogy tudank e róla valamit. Lehet hardveres probléma? -
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Több topikba is beírhattam volna a kérdést, de ezt gondoltam a legjobbnak.
Venni szeretnék egy soundbart, monitorhoz, játékhoz. Az egyetlen digitális csatlakoztatási lehetőségem mókányolás nélkül a Bluetooth. De arra meg azt mondják, hogy az játékhoz nem jó, mert csúszni fog a hang a képhez képest.
Ti mit gondoltok?
Köszönöm!
-
stev65
tag
Sziasztok, Soundblaster Z szériánál találkozott már valaki olyan hibával, hogy a térhatás teljesen szétesik, hangszóró tesztnél egyes hangszórók egyáltalán nem szólnak.
Ilyenkor az segít hogy a control panelen átkapcsolom 5,1-ről fülesre és vissza. Így elég sokáig jó, de néha megint előjön a hiba.
Szerintem szoftveres lehet mert 2 db ilyen karim van, és mindkettőnél produkálta már. -
Hooper
őstag
-
Hali,
Első nekifutásra:
Próbáltad már kikapcsolni a bullshitet? Akarom mondani az ilyen hülyeségeket mint Noise reduction, voice clarity. Vagy átteni push to talk-ra a dolgot?
Esetleg az audio quality-t áttenni 16bit 48khz-ra?Ezen a fülön mi van beállítva?
Esetleg ha nincs bekapcsolva az exkluzív mód az okozhat gondot:
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Sound blaster Z hangkártyán a mikrofont nem sikerül működésre bírni.
A saját alkalmazáson belül ha a Record fül alatt a "listen to this Device"-ot bepipálom vissza hallom magam, de külső programok (discord pl) nem kapnak bejövő jelet.
A gépház alatt se megy a teszt.
SB command felületet használok, a program és a driver frissítve. [kép] -
Berry08
csendes tag
Sziasztok Srácok!
Nem olyan rég vásároltam egy Focusrite scarlett 2i2 külső hangkártyát egy At2020 as mikrofonnal de valahogy csak monoban rögzít a mikrofon! Biztos én vagyok a béna de egyszerűen nem tudom mi lehet a gond! Előre is köszi! -
AdasiX
újonc
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy 1 hónapja vettem egy külső hangkártyát, M-Audio Air Hub személyében. Viszont felfedeztem egy olyan problémát, hogy minél magasabbra tekerem a hangot, annál jobban lehet hallani a fejhallgatóban egy ilyen nagyon kicsi, minimális sistergést, és ezt szeretném valahogyan eltüntetni. Például mikor letiltottam a hangkártyát a hangbemenetnél, ugyanúgy hallható volt a fejhallgatóban. Értelemszerűen csak akkor tűnik el, ha kihúzom a kártyából a Jacket.
Előre is köszönöm a választ!
-
nuke7
veterán
válasz
benedekco #5268 üzenetére
hmm... megnézem net nélkül.
(nekem felvételhez / videóvágáshoz, lehallgatáshoz kellene a külső audio interface ezért a digitális ki / bemenet nem helyettesíti - hifi-hez meg van egy topping d10-em, az is tök jól működik, játékhoz / discord-hoz külön soundblaster play! 2 az is tök jól működik....)
#5269 DarthSun : az a baj, hogy windows-ban nem tudom állítani a buffer-t...
csak azt tudom beállítani, hogy 16/24/32 bit legyen az alapértelmezett lejátszás, buffer-t nem tudok állítani és fix 44.1khz a frekvencia is.
Nekem a realtek audio le van tiltva bios-ban... -
Buffer lesz az tényleg (latency- t rosszul írtam), némelyik lejátszóban lehet állítani, magasabb értékre kéne. Driver le/fel nem kell sztem USB portváltáskor. Registryt pedig az előző hangkártya telepítések maradványainak leszedése miatt szoktam takarítani. A folyamat hasonló ehhez, csak itt retro géphez írtam le az alaplapi kigyomlálását, és más okból, a Live telepítője gyakran nem érzékeli a saját hardverét, amiatt.
-
-
nuke7
veterán
válasz
DarthSun #5265 üzenetére
Ezeket hol tudom állítani, csekkolni?
( driver uninstall reinstall megvolt, firmware update megvolt, latency-t / buffert meg gondolom a vissza játszó programban állítok ..)benedekco : közben megtaláltam én is, de semmin nem változtatott... mondjuk nem volt driver le/fel minden port valtasnál - kellett volna?
-
Ja, lehet nemtom, mert még a Ryzent nem raktam össze (procin tanakodok, többi megvan), BIOS- át tehát nem láttam még, B450 lappal lesz, akkor valszeg abban sem választható már ez.
Az egész oprendszer install tuti jó ?, maradvány/felesleges/előző hangkártya fileok, registry bejegyzések, stb. Latency jól van belőve ? , ha alacsony akkor szakadozhat a hang. De ezek már csak további tippelgetések... -
Ha egyébként minden ok, de mégis gond van (SSD boot), vergődő hang, problémákkal, akkor valszeg nem fut le minden public rutin a dll- ekben. X-Fi esetén, boot után, SPDIF out alapértelmezettnek, majd vissza X-Fi hangszórók default hangkeltő. Reinicializál, véletlenül jöttem rá. A gond csak az hogy a Zoom U-22- őn nincs másik kimenet amire ezt a váltást el lehetne végezni (legalábbis úgy látom a spec alapján). Ekkor esetleg meg lehet próbálni hogy az eszközkezelőben tiltod, majd újra engedélyezed az eszközt - tipp, hátha használ.
-
nuke7
veterán
bármit megcsinálok már...
-
Hát...megpróbálhatod, de a régebbi lapomban USB3- ban már jó, az újabbikon meg 3.1 van.
SSD- ről töltődik a rendszer ? Sajnos az X-Fi esetén előfordul az is (nemtom tudsz-e róla) hogy akkor túl gyorsak az initek, nem mindegyik fut le rendesen. Lehet hogy más hangkeltő esetén is előfordulhat. Van egyszerű ellenszer rá végülis, de az csak bizonyos kártyák esetén járható.
-
nuke7
veterán
Sziasztok,
Tudnátok nekem segíteni, hogy miért nem működik a gépemmel semmilyen usb-s audio interface jól? Drop-out-ok (ilyen negyed-fél másodpercek) vannak és/vagy torzítások mindegyikkel amelyikeket próbáltam
(Most épp Zoom U-22)Lehet, hogy rossz az alaplapom?
ASUS ROG B350-F Gaming
Ryzen 3600
2x16GB DDR4 3200mhz RAM
GTX 1080(ha hdmi-n küldöm a hangot a monitoron keresztül akkor nincs ez, vagy csak annyira ritkán, hogy nem veszem észre)
-
MPowerPH
félisten
Helo. Meg nem neztem utana tuzetesebben, de nagyon ugy nez ki, hogy az X570 + SB ZXR paros nem hajlando mukodni. A Win felismeri a kartyat, mert egybol felpakolja maganak a drivert, de a kartyat kivalasztva mint source, nincs hang. A software -jet sem tudom megnyitni, azt irja, nem tamogatott.
Valakinek valami tipp? Alaplapi Audio ki van kapcsolva, drivere fel sincs telepitve.mod: Atraktam gen 3. -ra autorol a slotot, es rendbe jott.
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Úgy vélem hogy a laptopom mély hangszórója nem/nem jól szól, van erre valami teszt/módszer/app, amivel ezt tudom ellenőrizni? -
peter889
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 168e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest