- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Aktív témák
-
shtml
őstag
Az RMS-re normalizálás hazavágja a dinamikát és ez a hirtelen csúcsoknál különösen csúnya tud lenni. Ez persze nem minden zenének árt egyenlő mértékben, pl. egy végig azonos hangerővel dübörgő számnál észre sem veszed.
Egy igényesebb, széles dinamikájú zenét azonban vétek RMS-re normalizálni, itt csak a csúcsra normalizálás jöhet szóba. -
Gh0sT
addikt
Enchancer nevű plugin a winampban. Ezzel bizonyos mértékben le lehet szabályozni a hangerőt. Winamp oldaláról letölthető.
-
Lame-R
csendes tag
Sziasztok Skacok,
Freezko neveben is koszi szepen a segitsegeteket, hozzaszolasaitokat a temahoz, de azt hiszem muszaj hozzatennem az o irasahoz par gondolatot. Igazabol nem normalizalasrol lenne szo, vagyis fokent nem csak errol, hanem az audiotechnikaban is hasznalt compressor/limiter funkciot betolteni kepes real-time virtualis hangeszkozrol. Nem tudom, mennyire vagytok jaratosak a zeneszerkeszto programok teren, aki ismeri a Reason programot itt kozuletek, az tudhatja, hogy mirol beszelek. Ebben a programban van ilyen tool, ami valos idoben leszabalyozza a tul eros hangjeleket. A gond csak az vele, hogy nem lehet kulso hangforrast csatlakoztatni hozza, en legalabb is nem lattam meg ilyet, mert ha ez lehetseges lenne, akkor sima lenne az ugy. Azt meg gondolom sejtitek, hogy a limiter/compressor feladata, hogy adott jelszinten tul ne lehessen huzatni a cuccot. Mert igazabol ezert lenne egy hasonlo programra szukseg, ami fuggetlenul hasznalhato lenne es mint stand-alone virtualis egyseg, kotozgetni lehetne ossze-vissza a kulonfele audio programok kozott (hasonloan mint pld a MIDI-Yoke, vagy Hubi's loopback eszkozet). Szoval ilyesmi progi kene... Egyebkent Winamp 2.x ala is van ilyen plug-in /SqrSoft Limiter/.
Udv.,
Lame-R -
Érdemes körülnézni az előző linkemen:
''Akinek zavaró, hogy MP3-ak hallgatása közben időnként oda kell nyúlnia a hangerőszabályozóhoz, az talán már próbálkozott a hangerő normalizálásával, ami a legtöbb esetben a csúcsszintekhez igazítást jelenti. Az MP3Gain is a hangerőt szabályozza, de az elemzést statisztikai szempontból végzi, hogy milyen a hang az emberi fül számára. Az analízis után a megvizsgált fájlok egyforma hangosak lesznek, minőségromlás nélkül, ami annak köszönhető, hogy a program visszafejtés és újrakódolás nélkül, közvetlenül a fájlokon végzi el az igazítást. Rádió módban a listára felvett fájlokat egyedileg vizsgálja meg, míg Album módban az összetartozó zeneszámok átlagos hangerejét igazítja a cél hangerőhöz.''
ingyenes program -
törölt tag
a legtobb progi alapbol 'peak'-re normalizal, tehat a leghangosabb reszre vagy beutesre. attol meg a kulonbozo stilusu szamok hangeroben meglehetosen nagy kulonbseggel fognak szolni egymashoz kepest. ha RMS-re (root mean square = negyzetes kozepertek:F) normalizaltok (persze nem 0 db-re), akkor sztem sokkal jobb eredmenyt lehet elerni, mert ebben az esetben kroulbelul a hangossag lesz egyforma a szamoknal. pl soundforge ezt szepen megcsinalja batch-elve dinamika kompresszioval egyutt (tehat a peak mindenhol lehet -0.01dB es meg egyforma hangerovel is szolnak kb a zenek)
tengermely tisztelettel,
&rew -
e-biza
őstag
úgy tudom a PCDJ Red és a NativeInstrument Traktor is támogat ''on-the-fly'' normlizálást, persze úgy hogy mikor betöltöd a következö számot, ö végignézi és normlizálja. ;]
-
tomcs
őstag
kb az a dolgod hogy az osszes zenet 90valahany szazalekra normalizalod (hangszerkeszto cuccoknak van ilyen ficsore)
a dolog jellegebol adodoan on-the-fly marhara nem megoldhato, gyakorlatilag kozelitheto de 1xubb ha azokat a zeneket amket hallgatni akarsz elore normalizalod vmilyen batch-el, ami kozel jo azt meg hagyod a fenebe, pl ha 98%ra csinalod 90-95-tol felfele meg boven jo azokhoz nem kell nyulni. (gy.k. normalizalas azt jelenti hogy a szamban talalhato legmagasabb hangerot megkeresni es ugy igazitani az egesz szam hangerejet hogy az az adott %a legyen a maximalisnak. persze ez igy elegge konyhanyelv de remelem ertheto, azert nem jo on-the-fly mert elvileg az egesz hanganyagot vegig kell keresni hogy megtalald a leghangosabb reszt)
viszont hogy konkretan mivel csinald azt nem tudom :( -
Ilyen progit nem tudok, viszont van egy olyan ami azonos hangerőre hozza az összes mp3-adat újratömörítés nélkül.
Van olyan funkció hogy az egy könyvtárban levő összes mp3-at automatikusan ugyanarra a hengerőre hozza, tehát birizgálni se kell vele.
[L]http://www.honositomuhely.hu/ism/kat1/egyeb/mp3gain.html[/L] -
L3zl13
nagyúr
A hangerőszabályzóhoz mit szólsz? :F
-
Freezura
tag
Szevasztok!
Remélem tud valaki segíteni nekem, aki zenélget a PC-n.
Szilveszterkor bulit rendezek nálam és gépről fogok zenélni egy DJ programmal. Sajnos nagyobb teljesítményű hangfalakat nem tudtam szerezni (meg ugye panel), ezért a saját cuccomról fog szólni a muzsika.
A lényeg: nem tudtok valami limiter programot, ami a kimenő jelemet szabályozná? WINAMP alá találtam, de hát nem arról fog szólni a zene. Azért kellene ez a progi, mert nem akarom, hogy a hangfalaim az év végén jólétre szenderüljenek, mivel az mp3-ak hangereje változó.
Sajna a google sem segített, mivel szinte csak valamilyen speckó progikhoz voltak kiegészítő modulok, viszont nekem olyan kellene, hogy a gépen megszólaló hangot limitálja.
Ha esetleg valaki ismer ilyen progit, annak megköszönném, ha segítene!
Üdv,
Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Facebook és Messenger
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Építő/felújító topik
- OLED TV topic
- Posta, csomagküldés
- Formula-1 humoros
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Futás, futópályák
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest